Dodaj do ulubionych

b. kapucyński, z.o. grzegorza, vernicadis PILNE

16.12.08, 14:51
Bardzo proszę o pilną odpowiedź doświadczone osoby, czy podczas
kuracji przeciwko owsikom można jednocześnie pić balsam kapucyński,
zioła ojca grzegorza i vernicadis? Czy najpierw przeprowadzić
kurację jednym preparatem, następnie drugim i trzecim. Błagam o
jakąś podpowiedź. Owsiki wracają pomimo kilkakrotnej kuracji
chemicznymi środkami, praniem, sprzątaniem, prasowaniem itp. Czy
dwulenie dziecko może przyjmować któreś z tych specyfików, w jakich
proporcjach?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: b. kapucyński, z.o. grzegorza, vernicadis PIL 16.12.08, 21:05
      Hej, znowu się spotykamy, tym razem na Alergiach....moja brała Balsam Kapucyński
      2 razy 15 kropli. Ja bym nie dawała wszystkiego na raz ale ja jeszcze nie mam
      doświadczenia dużego w temacie pasożytów...
      • oli.nek Re: b. kapucyński, z.o. grzegorza, vernicadis PIL 17.12.08, 08:19
        nie wszystko naraz. ale np. w przerwie pomiędzy jedną kuracją balsamem a drugą
        możesz spróbować podać inne zioła.
        • damap Re: b. kapucyński, z.o. grzegorza, vernicadis PIL 17.12.08, 09:31
          Dzięki dziewczyny, czyli zaczne od balsamu kapucyńskiego, już
          zakupiłam. Jak długo ma trwać taka kuracja u dorosłego i jak długo
          u 2 letniego dziecka? I ile powinna wynosić przerwa między
          kuracjami?
          Słonko czy zaobserwowałaś jakieś skutki uboczne podawania balsamu u
          córki? Ach i gratuluje synka smile Pozdrawiam
          • slonko1335 Re: b. kapucyński, z.o. grzegorza, vernicadis PIL 17.12.08, 13:40
            Nie nie było żadnych skutków ubocznych, te 15 kropelek to nie dużo tak naprawdę.
            Ja balsam dawałam 3 tygodnie potem przerwa (nie pamiętam jak długa cholerka ale
            chyba tydzień) i znowu 3 tygodnie. Po tej kuracji lamblii (bo u nas lamblie
            tłukliśmy) nie było...co z tego jak znowu chyba sąsad ale tutaj jest problemem
            nieprzeleczenie całej rodziny a konkretnie mnie, choć niby wyszło że ja nie
            mam....w sobotę będę wiedziałam, bo teraz jestem na etapie zbierania kup do
            badania...ale objawy są ewidentne, identyczne jak wtedy, no i wyniki z
            diagnostyki gastrologicznej też na lamblie wskazują, mimo że w kale w labie nic
            nie wyszło...

Dzięki za gratulacjesmile
            • nowa-2 Re: b. kapucyński, z.o. grzegorza, vernicadis PIL 23.12.08, 16:48
              ja używam vernicadis u 8 letniego dziecka jesteśmy w trzecim dniu kuracji, ale mały ma biegunkę i wymioty czy mam dalej tego używać proszę napiszcie jak to było u was. pozdrwaiam
              • alfa36 do slonko 24.12.08, 08:44
                Piszesz, że są objawy, w wynikach nic nie wyszło... Ja szukając przyczyn wiecznych katarow i suchego kaszlu u dziecka zrobilam badania na pasozyty, lamblię, candidię... Wyniki ok, choć akurat teraz laryngolog zasugerował, że ten przewlekły katar, to jednak wina znacznie powiększonego trzeciego migdała. Wracając do pytanie- jakie Twoje dziecko mialo objawy?
                • slonko1335 Re: do slonko 24.12.08, 14:37
                  Alfa mam już wyniki z innego miejsca, lamblie są i candida też. Objawy: bóle
                  brzuszka, brzydki zapach z ust, lejący katar, kaszel w nocy, zaparcia lub
                  rozwolnienia ze sluzem, kompletny brak apetytu, złe spanie, zgrzytanie zębami
                  (mamy to szczęscie, ze nasze dziecko ma całą gamę objawów więc od razu wiem, że
                  cos nie tak ale niektóre dzieci mają tylko kilka z nich albo wcale). W czasie
                  gastroskopii wyszło zapalenie dwunastnicy a podczas testu alergicznego 48
                  godzinnego uczulenie na wszystkie alergeny na które lamblie zaostrzają objawy.
                  • alfa36 Re: do slonko 25.12.08, 19:29
                    slonko1335 napisała:

podczas testu alergicznego 48
                    > godzinnego uczulenie na wszystkie alergeny na które lamblie zaostrzają objawy.
                    Co to za test? Moje dziecko ma przewlekly katar, brzydki zapach z ust, ale poza tym dobrze spi, ma apetyt (choć tu mogę sie przyczepić: ma apetyt na mleko, jego przetwory, jablka, miod, chleb, maslo, ale zero surowek). Rozumie, że robiliscie dwa badanie w roznych laboratoriach? Moj szwagier lekarz weterynarii zdecydowanie twierdzi, ze robienie badan jest bez sensu, bo te leki nie mają bardzo toskycznego dzialania (a sklad mają takie sam jak leki dla zwierząt), a przeciez zwierzaki odrobacza sie dwa razy w roku.
                    • slonko1335 Re: do slonko 25.12.08, 21:08
                      Test polega na przyklejeniu na plecach plastra z nałożonymi rożnymi substancjami
                      najczęściej alergizującymi. Po 48-72 godzinach taki plaster się ciąga i sprawdza
                      jak zareagowała skóra, ten test wykrywa alergie na które organizm reaguje z
                      opóźnieniem 2-3 dniowym od podania alergenu.
                      Badania do tej pory robiliśmy w dwóch labach szpitalnych - z obu wyniki ujemne i
                      prywatnie u Pani która się tym zajmuje i jest podobno ekspertką od robaków i ona
                      za każdym razem lamblie znalazła..
                      Co do leków to ja akurat słyszałam odwrotnie, że mają bardzo silne działanie na
                      organizm, w każdym razie ja nie spotkałam się z lekarzem który chciałby mi
                      wypisać receptę w ciemno ale jak czytam możliwe działania niepożądane to się nie
                      dziwię wcale...
                      Objawy u Twojego dziecka nie muszą wskazywać na pasożyty ale warto je chyba
                      wykluczyć.
                  • martinka_pl Re: do slonko 25.12.08, 21:58
                    slonko1335 napisała:

> W czasie
                    > gastroskopii wyszło zapalenie dwunastnicy a podczas testu
                    alergicznego 48
                    > godzinnego uczulenie na wszystkie alergeny na które lamblie
                    zaostrzają objawy.

slonko, a możesz napisać na które konkretnie alergeny lamblie
                    zaostrzają objawy. Może masz namiar na jakieś strony, o związku
                    robaków z alergią na konkretne produkty/składniki? Byłabym Ci bardzo
                    wdzięczna.
                    • slonko1335 martinka_pl 26.12.08, 09:16
                      O tych alergenach tutaj na tym forum gdzies wyczytałam, gdzie dokładnie nie
                      jestem teraz w stanie Ci powiedzieć, po prostu szukałam informacji o lambliach i
                      trafiłam.
                      Lekarka w szpitalu po testach nam powiedziała, ze lamblie zaostrzają objawy
                      alergiczne przede wszystkim na gluten i białka mleka krowiego. Młoda miała
                      przyklejony plaster z pszenicą, żytem, soją, kukurydzą, ryżem, białkiem i
                      żółtkiem. Tylko na białko i żółtko nie było odczynu na skórze, na resztę okropne
                      bąble.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka