dziska23 21.12.08, 21:11 czy ktos stosuje fisioflor dla dzieci?od jakiego wieku?dla 15 miesiecznego dziecka przy alergii moge podać?jak podawać?co jeszcze polecacie z probiotyków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oli.nek Re: fisioflor 22.12.08, 08:05 jest jednym z najlepszych, ale rzadko go można dostać w aptece podawaj, jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
oli.nek Re: fisioflor 22.12.08, 15:03 no w aptece, ale ja muszę specjalnie zamówić, bo inaczej nie mają na stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka a inne... 22.12.08, 09:14 1. Beneflora - synbiotyk (probiotyk + prebiotyk) 4 mld szczepów w saszetce Probiotyk - 6 szczepów bakterii kwasu mlekowego: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus bulgaricus, Bifidobacterium longum. Prebiotyk - Fructooligosacharydy (FOS), włókna grochu, maltodekstryna, oligofruktoza. 2. Lacidobaby probiotyk + prebiotyk Probiotyk - Lactobacillus acidophilus Rosell-52, Bifidobacterium bifidum Rosell-71, Bifidobacterium infantis Rosell-33 Prebiotyk: fruktooligosacharydy 3. Dicoflor 30 Probiotyk - Lactobacillus rhamnosus GG 3 miliardy Odpowiedz Link Zgłoś
dziska23 Re: a inne... 22.12.08, 12:41 a ile ma twoje dziecko?ja chciałabym podawać dla 15 miesiecznej ale nie wiem w jakich proporcjach i jak?mała ma alergi na białko mleka krowiego,jajko,pomidor!brała zyrtec pózniej przez dwa tygodnie aerius i teraz nic i zastanawiam sie czy podawac te probiotyki!jaka jest ich skuteczność? Odpowiedz Link Zgłoś