Dodaj do ulubionych

naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystkiego

24.05.09, 00:32
Witam jestem mama 2,5 letniej julki .Mała od 3 miesiaca ma wykryta skaze
bialkowa, pozniej dolaczyla alergia na pylki ,kurz proszki ,i na inne
pokarmy.Kupujac masci (przestudiowalam wszystkie zarowno ziolowe ,sterydowe
,natluszczajace drogie tanie ,robione na bazie haskobazy )probowalam
wszystkiego,zero efektu długie leczenie ,powracalo wszystko po gora 4 dniach
.Skora corki byla sucha na nadgarstkach,zgieciach raczek ,nozek miala
strupy,cale cialo podrapane ,normalnie masakra. to utrudnialo corce
normalne spanie a nie tylko jej ale takze nam rodzicom ,kazda mama malego
skazowca z azs wie co to za meczarnia.Niedawno przez przypadek znalazlam masc
na azs.Niestety ta masc nie ma podanego skladu przynajmniej w calosci jest
tam piec skladnikow masc jest na bazie chinskich ziol .Tyle udalo mi sie
wyczytac jest sprzedawana na podobnych aukcjach jak allegro w Niemczech .ale
wracajac do tematu .Wiadomo ,ze niedowierzajac ogladajac zdjecia na aukcji
dziecka i zapewnien mamy ze ten krem tak dziala , poniewaz pomyslalam ze to
jedna wielka sciema postanowilam jedna k kupic ja,wsumie droga ale jak ma
pomoc winksmarowalam corke tym kremem skore na wysuszone miejsca dwa razy
dziennie tylko przez dwa dnie a pisalo ze trzeba przez 8 po 3 razy .Po dwoch
dniach skora byla wstanie idealnym i jestem w szoku ze ten krem dziala
,narazie nie smaruje niczym od ponad 2 tygodni zero masci natluszczajacymch
nic,tego kremu narazie tez nie uzywam bo nie musze .Choc nie znnam skladu
mysle ze bylo warto sprobowac.Wponiedzialek ide do lekarza zapytac sie co o
tym mysli .Bo w sumie niby ten krem na ziolach ale nie wiadomo co wnim moze
byc.Jesli bedziecie zainteresowane podam nazwe.Iprosze mi wierzyc to zadna
reklama.Pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • carolina3 Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 24.05.09, 08:10
      Witam ,mam prośbę jak ci się uda ustalić co jest w składzie proszę daj mi znać
      i jak ta maść się nazywa i gdzie ja można dostać ja i tak zostawiam fortunę u
      lekarzy i w aptekach to i mogę spróbować tego o ile skład jest ok.Jestem
      zdesperowana próbowałam wszystkiego chyba syn ma 13 miesięcy wróciłam tylko na
      mleko a rezultatów nie ma.ewentualnie z każdej rady będę wdzięczna.dziękuje i
      pozdrawiam mama AZS brzdąca.
      • maisiaczek Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 24.05.09, 10:14
        ja przez przypadek znalazlam ja na allegro .Nazywa sie magicream. Ale ta Pani
        chyba nie ma juz ich wystawionych, tych kremikow .Krem jest bardzo skuteczny i
        bardo drogi ,ale warto naprawde.Musialabys poszukac ,na sprzedazy wysylkowej
        ale z tego co wiem jest tylko sprzedaz zagranica cos takiego jak allegro ,i do
        Polski jej nie wysylaja.Masz stronke z tym kremem i poszukaj moze gdzies moze
        bedzie .Sama szukam bo mam zapasowa jedna tubke a kolezanka tez chciala dla synka.

tu jest zagraniczna strona tego kremu
        http://cgi.ebay.pl/Cure-Eczema-Psoriasis-in-a-week-Magicream-2-JARS_W0QQitemZ330303212462QQcmdZViewItemQQptZUK_Health_Beauty_Skincare_PP?hash=item4ce79b0bae&_trksid=p4634.c0.m14.l1262&_trkparms=|301%3A1|293%3A1|294%3A30

a tu polska

www.allegro.pl/item627962491_627962491.html
        On naprawde dziala ,jesli masz okazje sproboj ,bo naprawde warto

skladniki ktore sa podane na aukcji jest ich tylko 5 ...
        podobno reszta to wielka tajemnica ,bo nigdzie nic nie pisze ,moze boja sie
        konkurencji ,bo tak skutecznego kremu nigdy nie widzialam
        • jagabaga92 Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 24.05.09, 12:51
          > skladniki ktore sa podane na aukcji jest ich tylko 5 ...
          > podobno reszta to wielka tajemnica ,bo nigdzie nic nie pisze ,moze
          boja sie
          > konkurencji

tajemne 20 składników z 25???????? Nie wierzę, żeby nie było w kremie
          sterydu lub innego podobnego świństwa. Tym bardziej, że nie stosuje
          sie go dłużej niż 8 dni!!! Dlaczego???? Pewnie dlatego, że zawiera
          "zwalające z nóg" "ziele chińskie" sad

A co z aktualną dietą Twojego dziecka? Je WSZYSTKO i nie ma efektow
          ubocznych jedzenia wszystkiego???????? Jeśli tak, to gdzie sie
          podziewa alergen, skoro nie wyłazi na skorę???? Azs to głównie
          choroba jelit, a smarowidło na skore na pewno jej nie wyleczy sad
    • mardini Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 24.05.09, 11:48
      Ja niedawno tez pisalam o tym kremie tez kupilam na ebay-u i tez juz
      po pierwszym posmarowaniu byla poprawa dlatego sie przestraszylam
      "skladu" .Jak masz ochote to napisz na priv.
      Pozdrawiam.
      • maisiaczek do jagabaga92 24.05.09, 13:37
        Byc moze masz racje.Ale chyba twoje dziecko nie ma porzadnej skazy i azs jesli
        tak mowisz ,ja szukalam wszedzie ratunku ,zeby jej pomoc i na chwile sie nie
        drapala.Jej cialo bylo okropne.A myslisz ze sterydy sa lepsze niz ziola chinskie
        mysle ze posmarowanie dzieska dwa razy takim kremem to nie zbrodnia . Nawet nie
        wiesz jaka bylam szczesliwa ze jej w koncu cos pomoglo bo nawet sterydy nie
        dawaly rady.
        Oczywiscie podeszlam do leczenia ta mascia bardzo ostroznie narazie juz nie
        smaruje .Ide w poniedzialek do lekarza spytac sie co on o tym sadzi. Nawet tak
        sie tym zainteresowalam zeby poddac ten lek analizie po kilkudziesieciu
        telefonach niestety nic nie zalatwilam .Bo to jest naprawde trudne i kosztowne.W
        normalnej analizie lekow tego nie zrobia bo na chinskich ziolach sie nie znaja.A
        jesli chodzi o ludzi co zajmuja sie ziolami i wogole by sie tego podjal zajelo
        by to nawet pare lat ,niestety.I ten sklad rzeczywiscie jest zastanawiajajacy.
        Zastanawia mnie jeden fakt ze te kremy sa dopuszczone na rynek i sprzedawane
        jako produkt ziolowy.Z pewnych zrodel dowiedzialam sie ze bym testowany w jakims
        szpitalau ,ma prawa wypuszczenia go do obrotu .I jeszcze jedna rzecz ,ta ktora z
        dziewczyn ma ten krem niech zerwie sobie ta zolta etykietke gdzie pisze nazwa .
        Jest takm pod spodem jeszcze jedna napisana po chisku .JJak bym znala jakiegos
        chinczyka napewno bym do niego poszla z ciekawosci co tam pisze wink
        • maisiaczek Re: do jagabaga92 24.05.09, 13:45
          A co z aktualną dietą Twojego dziecka? Je WSZYSTKO i nie ma efektow
          ubocznych jedzenia wszystkiego???????? Jeśli tak, to gdzie sie
          podziewa alergen, skoro nie wyłazi na skorę????

jesli chodzi o jedzenie oczywiscie ze jest na diecie eliminacyjnej ale corka ma
          ten uczulenie na pylki ,slonce
          to raczej nie przechodzi na organizm i we wnetrza tak jak mowic to jest alergia
          kontaktowa a ztego powodu m.in. ma taka skore
          i ten krem sie sprawdza w tym wypadku
          • nina_74 Re: 24.05.09, 21:51
            moj znajomy sinolog przeczytal ulotke i powiedzial, ze to 100% ziola. Powiedzial
            tez ze Cinczyczy nie maja w zwyczaju dokladnego wypisywania skladu lekow. Byc
            moze, jako fachowcy w podrabianu wszystkiego boja sie, ze takowy produkt
            zostałyby "zeskanowany" i wypuszcony przez duzy koncern farmaceutyczny ze
            ciężkie pieniądze. Tak to sobie tlumacze, ale wypytam go o szczegoly...

Dziewczyny dawajcie informacje o ewentualnym nawrocie AZS. Bardzo mnie to
            interesuje, bo tez szarpnęłam sie na ten magiczny krem.

MAm fotki ulotki, gdyby ktos chcial zanalizowac chinskie krzaczki.

o analizie chemicznej tez myslalam, ale skoro piszecie ze to skomplikowana
            sprawa, to...
            • maisiaczek Re: prosze o te ulotki 24.05.09, 22:51
              tu moj e-mil carolina122@wp.pl
    • alabama8 Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 25.05.09, 08:37
      Temat tajemniczych chińskich maści pojawia się na wszelkich forach
      od lat. Ja w AZS bawię się od mniej więcej 6 lat i już wtedy
      wszędzie pojawiały się wątki typu:

Wspaniała chińska maść. Wprawdzie nie znam składu ale działa
      cudownie.

Zaraz potem informacje iż w składzie są olbrzymie ilości steroidów.
      Spróbuj teraz odstawić tą cudowną maść na kilka dni i zobaczysz jak
      gwałtownie pogorszy się stan dziecka. Kiedyś ta maść nazywała się
      Ping cośtam.
      • maisiaczek Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 25.05.09, 09:21
        no wlasnie nie stosuje tej masci ,i oto chodzi chyba bedzie juz 2 tygodnie i
        skora jest idealna ,ja polecam ,bo naprawde warto .A jesi chodzi o chinskie
        ziola naprawde sa bardzo skuteczne nawet jest gdzxies taki zakon chyba we
        wroclawiu co wyrabia masci,krople itp na tych ziolach moja babcia jezdzi do
        nich i kupuje masci i leki na watrobe i pytala siemoja mala juz dawno jakies
        poltora roku temu
        to powiedzieli ze nie podejma sie leczenia tak malego dziecka bo chiskie ziola
        sa bardazo mocne moze o to chodzi ,akurat to o tym zakonie to mi sie kiedys o
        uszy obilo dokladnie nie wiem o co tam chodzi
        • jagabaga92 Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 25.05.09, 13:00
          moja babcia jezdzi do
          > nich i kupuje masci i leki na watrobe

mój wujek też leczył się "specjalnymi" ziołami na wątrobę. Działały cudownie, aż
          do chwili gdy... wujek zmarł na raka wątroby...
          • maisiaczek Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 25.05.09, 21:43
            i raka niby dostal z tych ziol ? dziwne wytlumaczenie jak ktos nie chce niech
            nie wierzy ja sprobowalam i nie zaluje a co ktos zrobi to jego sprawa pozdrawiam
            winkChcialam pomoc jak ktos chce niech sie skusi na ta masc napewno pomoze wink
            • carolina3 Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 25.05.09, 21:48
              Czy to prawda że tą maść sprowadzają z Anglii ?
              • maisiaczek Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 25.05.09, 21:52
                kolega w angli pracuje ,szukał jej ale nie m jej nigdzie .Szczerze mowiac nie
                wiem skad ja sprowadzaja.
                • carolina3 Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 25.05.09, 21:58
                  rozumiem,dzięki za info.
            • jagabaga92 Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 25.05.09, 22:01
              > i raka niby dostal z tych ziol ?

nie od ziół zachorował na raka, tylko miał dolegliwości, które ziołami leczył
              i... nie wyleczył
              • maisiaczek Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 25.05.09, 22:12
                wiesz co ale co innego jest leczyc ziolami przewlekle choroby ia co innego
                leczyc raka ,a po drugie kazdy czlowiek jest inny i nie na kazdego wszystko
                dziala acha i oczywiscie ja nie lecze tylko ta mascia z tych ziol tylko podaje
                wszystkie lekarstwa wedlug zalecen lekarza a ziola sa tylko dodatkiem
    • halszka111 Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 26.05.09, 00:05
      Maisiaczek, jesli nie przeszkadza Ci steryd w tej masci, to ok. Ale taniej
      bedzie jak poprosisz lekarza o maść dermovate, bo zawiera dokładnie ten sam
      steryd co chińkie cudo, czyli Clobetasol Propionate. W Chinach też jest ona
      sprzedawana bez pełnego składu jako cudowna maść na problemy skórne. Zrobili
      jednak badania w lokalnym sanepidzie i to właśnie stwierdzili. Niestety, cudów
      nie ma.
      • nina_74 Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 26.05.09, 01:07
        Halszka, skad masz te informacje?
        w "lokalnym" sanepidzie, czyli w polskim sanepidzie?

pisz prosze i zalinkuj ta stronke o ktorej mi wspomnialas na priv
        • maisiaczek Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 26.05.09, 08:56
          tez jestem ciekawa jesli moglabys powiedziec skad masz takie informacje ja
          szukalam wszedzie o tej masci i nic nigdzie o tym nie pisze .Mam pytanie kto
          oddal ta masc do tego sanepidu???
          • maisiaczek Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 26.05.09, 09:00
            i oczywiscie ze nie chce smarowac dziecka sterdami ,ale nie ma nigdzie dowodu
            na to ze to sa sterydy i dlatego zalozylam taki watek zeby m.in dowiedzies sie
            cos o tym kremie ale przez konkretne informacje jesli takiemasz to daj link bede
            wdzieczna wink
            • halszka111 Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 26.05.09, 09:43
              Lokalny sanepid to sanepid chiński w prowincji Guizhou. Takie informacje sa na
              stronach chińskich ostrzegających przed tą maścią. Jak chcesz mogę podac link do
              strony po chińsku, jest tam opakowanie tej maści no i chiński tekst o skutkach
              ubocznych, badaniach owego sanepidu i odkrytym w nich składniku maści.
              • maisiaczek Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 26.05.09, 09:46
                a mozesz napisac o tych skutkach ubocznych cos
                • halszka111 Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 26.05.09, 09:55
                  U dziewczynek przy długim stosowaniu pojawiał sie okres, w miejscach długiego
                  stosowania na twarzy pojawiało sie owłosienie, zanik skóry przy długim
                  stosowaniu, stan zapalny skóry po dugim stosowaniu nie reagujący na leczenie (to
                  sie jakoś fachowo nazywa, nie wiem jak), po odstawieniu wszystkie symptomy
                  wracają w większym nasileniu. W badaniach stwierdzono obecność dokładnie tego
                  sterydu o którym pisałam, a ktory jest tez składnikiem dermovate. Jest tu też
                  informacja o tym że numer dopuszczenia leku został zafałszowany. Cena w chinach
                  wynosi 16,8 yuana czyli jakies 8 zł.Tu jest link do strony:
                  news.163.com/08/1021/14/4OPN3V250001124J.html
                  • mnaimmnia heh jednak to steryd 26.05.09, 12:01
                    i to w magicznym wydaniu wink ktoś robi niezły interes na tym skoro w Chinach za 8 zeta. Halszka jesteś nieoceniona. Samemu by było trudno dotrzeć do tekich informacji.
                  • jagabaga92 halszka, jesteś wielka :-) 26.05.09, 12:10
                    dzięki za informacje pozbawiające złudzeń, że coś "cudownego" nie może być bez
                    czegoś PASKUDNEGO
        • halszka111 Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 26.05.09, 09:47
          Nina, napisałam Ci wczoraj wieczorem maila.
          • maisiaczek Re: naprawde polecam tym ktorzy probowali wszystk 26.05.09, 10:08
            dziei za konkretne informacje ,teraz bym sie zastanawiala nad uzyciem tego leku
            tylko czekalam na konkretne informacje dzieki jak bedziesz cos wiedziec to napisz
            • nina_74 Re: 26.05.09, 22:02
              Halszka, jestes nieoceniona... dzieki

I odpowiadajac na powyzej...
              www.magicream123.com/
              ten krem w Angli rozprowadza rodzina z linku powyzej, nie ejst on dostepny w
              aptekach.

maisiaczek,
              daj znac prosze o ewentualnym nawrocie azs u Twojego dziecka.
              Tez posmarowalam, niby ostrożnie, ale jednak... czekam na wyrzut ze zdwojona siłą.
              Ciekawa jestem, czy "pafryk" od ktorej kupilam krem sie odezwie i da znac, co z
              jej synkiem.
              Mysle, ze mimio wszystko powinnysmy sie dzielic takimi informacjami.
              • maisiaczek Re: 26.05.09, 22:12
                napewno dam znac ja tez kupowalam u tej samej osoby, narazie spokoj jak co to
                napisze tylko ja smarowalam dwa dni a nie jak pisalo 8
                • pafryk Re: 26.05.09, 23:09
                  Przeczytałam sobie ten wątek i artykuł wysłałam do tej gościówy która
                  zaproponowała mi dystrybucję tego kremu i zapewniała mnie że jest on ziołowy.
                  Odpisała mi "That is ok, but as this cream is working well, the customer will be
                  happy and also this cream is no harm to people as they are herbal, thanks
                  again". Wcześniej kiedy pytałam o skład pisała mi że niby był badany w szpitalu
                  i ona też nie ryzykowałaby wystawiając go na cały świat. Same możecie do niej
                  napisać i zapytać o skład, adres jest na jej aukcjach E-bay.
                  Ja zastosowałam ten krem u mojego syna i do dziś jest dobrze. Nie ma porównania
                  do tego co było kiedyś (a my byliśmy dość ciężkim przypadkiem AZS). Dobrze by
                  było go przebadać ale gdzie i kto mógłby to zrobić. Nie wiem jak u Was ale u nas
                  miejsca które często smarowałam sterydami (Elocom, Advantan) robiły się takie
                  zgrubiałe i wysuszone. Po tym kremie tak nie ma. Kiedyś już pisałam że możliwe
                  że skład tego kremu działa niszcząco na gronkowca który też powoduje duży świąd
                  skóry u atopoców i może stąd taka poprawa. Jedno jest pewne że pomógł,
                  stosowałam go w nie świadomości że zawiera coś podejrzanego ale szczerze mówiąc
                  dzisiaj nie żałuje.
                  A póki co nie zamierzam zajmować się jego sprzedażą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka