zeebee 25.12.03, 15:05 Witam wszystkich, nie chce przynudzac, jestem nowy na tym forum. Moje pytanie brzmi: czy matka karmiaca moze jesc orzeszki nerkowca (niesolone)? Jesli ktos cos wie, prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halina_mama_leny Re: Orzeszki nerkowca 26.12.03, 10:40 No to ja przynudze Matka karmiąca może jeść wszystko, co nie szkodzi jej dziecku. I ktoś, kto potrafiłby z góry przewidzieć, że jedna matka może jeść bez problemu groch z kapustą i zagryzać cytrusami, a dziecko drugiej będzie przez trzy dni bolał brezuszek po wypitej przez mame łyżce soku jabłkowego, byłby przypuszczalnie jednym z bogatszych ludzi w Polsce.. Odpowiedz Link Zgłoś
zeebee Re: Orzeszki nerkowca 26.12.03, 17:58 dzieki za odzew; dokladniej rzecz biorac to myslalem, ze gdzies ktos zna jakies ogolne wskazania albo przeciwskazania dotyczace potraw matki karmiacej; wiem, ze jest to sprawa dalece indywidualna ale, wiadomo, zyciem zadza reguly... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Orzeszki nerkowca 26.12.03, 21:17 No więc ogólnie orzechy są zaliczane do silnych alergenów i w związku z tym nie są wskazane. A więcej na temat często spotykanych alergenów znajdziesz w wątku "dieta mamy karmiącej małego alergika". Pozdrawiam, Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś