Dodaj do ulubionych

Jaki fotelik do samochodu?

08.01.04, 13:20
Witam!
Dla szczęśliwych posiadaczy czterech kółek mam pytanie - jaki fotelik wybrać,
nie za drogi ale dobry, funkcjonalny, ładny. Czy warto dla maluszka 9
kilowego kupować fotelik 9-36 czy lepiej kupić 9-18, jaką firmę wybrać? jaki
model?
Samochód - fiat bravo

pozdr.
Obserwuj wątek
    • catalinka Re: Jaki fotelik do samochodu? 08.01.04, 15:14
      Polecam Ramatti lub Cam. My mamy Ramatti, ale ten drugi też był brany pod
      uwagę. Są tanie i wygodne. oczywiście taki 9-18. Te do 36 kilo służą tylko do
      siedzenia, a nasze bobaski przecież w autkach głównie śpią. Są dobre więc dla
      starszych dzieci. Pozdrawiam
      Kasia
      • vaskez Re: Jaki fotelik do samochodu? 09.01.04, 13:10
        Witam
        MAm pytanie a Ramatti to nazwa firmy czy też model jakiegoś fotelika? I czy
        mogłabyś moze podac przyblizona cenę tego fotelika?

pozdr.
    • haker007 Re: Jaki fotelik do samochodu? 24.01.04, 10:30
      Witam, ja mam podobny problem... i chyba wybrałem, przynajmniej tak mi się
      wydaje... Moj synek ma prawie 9 kilo i jeździmy punto... jest na rynku od
      niedawna hiszpańska firma Play... a wsród ich asortumentu fotelik dla dzieci od
      0- 25kg, więc na dłuższy czas... cena około 750zł... widziałem miedzy innymi w
      sklepach internetowych oraz w tesco w warszawie na górczewskiej...
      Powodzenia i pozdrawiam
      Marcin
    • wichary1 Re: Jaki fotelik do samochodu? 07.02.04, 16:20
      Najlepsze są Maxi-Cosi. I napewno lepiej kupić fotel 9-18, bo do 9-36 na
      początku dzidzia jest za mały i nie będzie mu wygodnie. Polecam Maxi-Cosi
      Priori, wiem, że nie jest zbyt tani ale napewno będziesz zadowolony. Ramatti
      nie polecam, wygląda może nie źle ale jeśli chodzi o zabezpieczenie dziecka to
      pozostawia bardzo dużo do życzenia- stanowczo odradzam.
      pozdrawiam
    • minia26 Re: Jaki fotelik do samochodu? 17.02.04, 12:14
      Witam!
      Długo szukałam fotelika dla mojej córki i wybrałam fotelik 9-36 kg firmy Deltim
      (Mały Podróżnik)ijestem z niego naprawde zadowolona. Występuje on w trzech
      wariantach. Przeznaczony jest dla dzieci o wadze od 9-36 kg. Pięciopunktowy
      system zabezpieczeń daje pewność, iż nasze maleństwo będzie bezpieczne podczas
      podróży. Fotelik w grupie I przeznaczony jest dla dzieci o wadze od 9-18 kg. W
      łatwy sposób można uzyskać zmianę pochylenia fotelika od pozycji standardowej
      do pozycji półleżącej. Zapewnia to komfortową podróż małym dzieciom. Fotelik
      można montować na tylnym i przednim siedzeniu pojazdu. Po prostym demontażu
      ramy przekształcamy fotelik w wersję nazywaną "grupa II". Fotelik w grupie II
      przeznaczony jest dla dzieci o wadze od 15-25 kg. Jego konstrukcja umożliwia
      regulację wysokości oparcia. Po zdjęciu oparcia otrzymujemy fotelik tzw. "grupy
      III" Fotelik w grupie III przeznaczony jest dla dzieci o wadze od 22-36 kg.
      Posiada Europejski Certyfikat Bezpieczeństwa. Naprawdę polecam!!!
      pozdrawiam
    • lehi Re: Jaki fotelik do samochodu? 05.03.04, 13:41
      My mieliśmy amerykański Evenflo - baza mocowana "na stałe" do fotela, fotelik z
      bardzo wygodnym podwoziem, wystarczył do c.a. 10 kg wagi młodego.
      Obecnie mamy Brittax-Roemer.
      Młody wożony był głównie Peugeotem 206.
    • quak Re: Jaki fotelik do samochodu? 06.03.04, 16:04
      My używalismy Renoluxa (cena około 300 PLN), z którego dziecko wyrasta jak waży
      około 18 kg. Myślę że jest godny polecenia, bo wygodny, łatwo rozkłada się do
      pozycji poziomej (dziecko przespało całą podróż nad morze ok. 600 km) i
      stosunkowo niedrogi.
      Raczej nie kupuj fotelików do 0-25 czy -36 kg bo żaden z nich nie rozkłada się
      w satysfakcjonujący sposób, a jak Ci dziecko w takim zaśnie "na dzięcioła" albo
      na "popielniczkę" i będzie mu się "urywać" głowa na zakrętach to będziesz
      żałować tych zaoszczędzonych pieniędzy. Używany fotelik można przecież sprzedać!
      Moja rada - rozkładany fotelik do 18 kg, a dopiero potem następny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka