Dodaj do ulubionych

wozek identyczny jak nowy implast!!!

26.01.04, 20:35
Hej dziewczyny! Przed chwila na niemieckim ebayu znalazlam wozek, ktory do
zludzenia przypomina nowego implasta (a moze to on???). Popatrzcie ile
sprzedawca za niego chce!!!

cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3700507631&category=18642
Pinik
Obserwuj wątek
    • lemona1 Re: wozek identyczny jak nowy implast!!! 26.01.04, 23:50
      Pinik, to jest Implast bez napisów, ma kilka szczegółów po których łatwo go
      poznać, oglądałam go już kilka razy na żywo.
      Czy słyszałaś o hiszpańskim casualplay? Widziałam superspacerówkę, ocenianą
      przez mojego zaprzyjaźnionego bardzo dobrego sprzedawcę (opowiada mi też o
      wadach wózków) na 5+ a nawet 6 (w skali do 6).
      Nie jestem pewna, czy dobrze kojażę nazwę, firma z całą pewnością hiszpańska, w
      nazwie ma play, a model wózka play..... (i coś dalej, chyba na s), Niestety
      podobno gondolka nie jest taka super, jak spacerówka.
      Jutro sprawdzę dokłądnie nazwę firmy i model, ale pomimo tego, że moim
      faworytem jest New Speedi - Maxi Cosi, którego jesze podobno na niemieckim
      rynku też nie ma, ten wyglądał super!
      Pozdrawiam,
      lemona1
      • kj74 Re: wozek identyczny jak nowy implast!!! 27.01.04, 09:34
        KUrcze , jaki ten wózek podobny!!!!!!!! Wręcz identyczny, no ale ta cena!!!!
        A zauważyłyście, że jeśli mowa o implaście to zawsze ten sam skład piszących:
        pinik, lemiona i ja smile))))))
        • pinik Re: wozek identyczny jak nowy implast!!! 27.01.04, 09:54
          Hej! Ja podejrzewam, ze jest to implast robiony na export.
          Do kj74: a Ty juz masz taki wozek? Ja jesli cos, to poczekam chyba na sama
          spacerowke, lub na ten model sport. Tylko czy taki tez bedzie w czerwienie? Ale
          mysle, ze tak.

Pozdrawiam wszystkie fanki implasta!

Pinik
    • lemona1 Re: wozek identyczny jak nowy implast!!! 27.01.04, 19:29
      Cześć dziewczyny!
      Po pierwsze przepraszam, że w poprzedniej wypowiedzi napisałam skojarzyć przez
      ż, coś mi się chyba w główkę sało na chwilęsmile

Po drugie,
      Pinik, Casualplay model Play T4, na żywo spacerówka wygląda rewelacyjnie, na
      ich stronie niezbyt dobrze, znasz może tę hiszpańską markę?
      kj74
      Pisałam Ci o dopplerze, moje badanie wyszło O.K., mogę skupić się na dalszych
      zakupach dla dzidzi:smile))
      Pozdrawiam,
      lemona1
      • pinik Re: wozek identyczny jak nowy implast!!! 27.01.04, 20:55
        hej! Nie znam tej hiszpanskiej marki. A gdzie mozna ja w internecie obejrzec???

Pinik
        • lemona1 Re: wozek identyczny jak nowy implast!!! 27.01.04, 21:36
          Mam tylko adres ich hiszpańskiej strony www.casualplay.es/default.htm
          Tam znajdziesz go po prawej stronie jako casualplay a nie play (dwa rodzaje),
          klikaj sobie później w kolorki, w różnych kolorach te wózki trochę się różnią
          budową, ja widziałam ten bardzo ciemny.
          Tylko powiem Ci, że on na tych zdjęciach prezentuje się jakoś kiepsko -
          sprawia wrażenie szerokiego i kwadratowego, w rzeczywistości wygląda dużo
          fajniej, strasznie mi się spodobał, super design, super wysoka jakość w
          szczegółach, gdyby nie to, że gondolka jest podobno (opinia sprzedawcy)
          średnia, a dla mnie ma to znaczenie to chyba kupiłabym go (Na New Speedi SX
          chyba się nie doczekam, a tak na margnesie podobno w Niemczech tez go jeszcze
          nie ma - brak atestu).
          Nie wiem, kto jest dystrybutorem w Polsce, widziałam tę spacerówkę pierwszy raz
          w tym sklepie, kosztuje 1769 zł (nie tania!)
          Moze gdzies go w sklepie wypatrzysz, ja spróbuję dowiedzieć się kto je
          dystrybuuje w Polsce.
          Pozdrawiam,
          lemona1
          • pinik Re: do lemony 27.01.04, 22:17
            Hej Lemona,

ten hiszpanski wozek bardzo fajnie wyglada. Nigdy go nie widzialam. I nie wiem,
            gdzie mozna go na zywo zobaczyc. I czy jest do niego budka (na zdjeciu nie ma).

Maxi taxi speedi xs jest juz od jakis dwoch miesiecy w Niemczech (sama go mam
            od grudnia i bardzo go lubie).

Pinik
            • lemona1 Re: do lemony 27.01.04, 23:41
              Nic więcej na temat T4 nie wiem, ale zobacz wątek sprzed kilku minut, inna
              emamusia tez się nim zauroczyła i szuka informacji, widocznie dopiero się
              pojawiły.
              Czy możesz mi podać info o cenie New Speedi Maxi-Taxi SX?
              W połowie lutego, może pierwsze testowe egz. dotrą do Polski, ja mam jeszcze
              czas, bo mój syncio urodzi się ok. 14 marca (chociż wg USG moze 2 tyg
              wcześniejsmile )
              Jutro będę dzwonić do sklepu z T4 i postaram się czegoś jeszcze dowiedzieć.
              Pa,
              lemona1
              • pinik Re: do lemony 28.01.04, 00:01
                Ja kupilam sama spacerowke maxi cosi speedi xs (250 euro). Gondola kosztuje
                dodatkowe 150. Jesli by Ci zalezalo, to moglabym Ci tu taki zalatwic i przeslac.
                Jeszcze nie ma pelnej gamy kolorow. A jaki by Ci sie najlepiej podobal?
                Wiesz kiedy wyjdzie wersja sport implasta? I czy mozna zamowic prosto od
                porducenta (jaka wtedy cena)?

Pinik
                • lemona1 Re: do Pinik 28.01.04, 11:07
                  Jeżeli chodzi o wersję sport, to nic nie wiem.
                  Cena w euro tego Speedi nie jest niska, ale do przełknięcia. Najbardziej podoba
                  mi się ten czerwono-szary (Steel blue w katalogu). Ja poczekam do połowy
                  lutego, może coś dotrze do testów, Maxi Cosi ma taki program Maxi Cosi Expert
                  wrzuca pierwsze próbki do wybranych sklepów w Polsce i czeka na info zwrotne.
                  Sklep, w którym ostatnio często bywam ma dostać ich nowości za jakieś 3
                  tygodnie, ale tez nie wiadomo, czy to będą akurat wózki. Ja wstrzymuję się
                  jeszcze troszkę ze sprowadzaniem, bo nie wiem jak później ewentualnie wygląda
                  kwestia gwarancji, serwisu itp.
                  A jak ty Pinik oceniasz tą spacerówkę, bo może nie warto się nią tak ekscytować?
                  Pozdrawiam,
                  lemona1
            • bajakaja Re: do lemony 28.01.04, 11:59
              Witajcie dziewczyny!
              Rzeczywiście nizły jest ten PLAY T4.
              Jeżeli chodzi o dystrybutora produktów tej firmy na Polskę, to jest to
              chyba "MIKO" (również dystrybutor Inglesiny w Polsce).

Nie jestem pewna na 100%, ale mam ulotkę firmy PLAY (z zeszłego roku) i na
              końcu podany jest właśnie taki adres:

MIKO
              ul. Obornicka 281
              60-691 Poznań,
              tel: (0-61) 842 29 74, fax: (0-61) 822 17 88,
              kom.: 0 602 304 910, 0 602 681 097
              www.inglesina.pl
              podany jest jeszcze adres:
              www.miko.poznan.pl
              ale nie chodzi ta stronka

Może na polskiej stronce Inglesiny można się coś na ten temat dowiedzieć.

Pozdrawiam serdecznie i życzę udanych zakupów :o)
              • lemona1 Re: bajakaja 28.01.04, 15:08
                Dzięki, już udało mi się do nich dodzwonić. Hiszpańska strona, to jedyna Playa
                na której można obejrzeć te wózki. Dodzwoniłam się do serwisu i zrobiłam im
                mały magielek smile))T4 do podobno jeszcze nic (choć super), serwisant powiedział,
                że model TR4 to wózek doskonały.
                Jest jeszcze model wintage (vintage) też podobno dobry. Jednak TR 4 jest ich
                czarnym koniem. Wózki dystrubuowane są w Polsce od jesieni.
                Gondolki przy wszystkich trzech modelach są takie same.
                Pozdrawiam,
                lemona1
                • pinik Re: bajakaja 28.01.04, 15:18
                  Hej! A gdzie ten TR4 mozna obejrzec??? Juz mnie ciagnie do Hiszpanii po
                  nastepny wozek smile

Pinik
                  • lemona1 Re: TR4 28.01.04, 22:27
                    Chyba tylko na stronie casualplay, tam jest czerwono czarny (albo granat) i
                    cały ciemny. Fajny, fajny, rasowo wygląda Podwójne kółko jak Implast!!!!
                    Oj kusi mnie, kusi...
                    A zobacz jaką w Play'ach mają śmieszną kolorystykę - pomarańcz, turkus - odjazd!
                    Pa lemona1
    • lidka_edziecko Re: wozek identyczny jak nowy implast!!! 27.01.04, 21:04
      Na Allegro już jest Driver do kupienia. Ale szybcy!!!
      • wieczna-gosia Re: wozek identyczny jak nowy implast!!! 27.01.04, 21:28
        Ale cena zaporowawink
        Prawie sie oplaca na bilet do Poznania wydac wink))
        • lemona1 Re: wozek identyczny jak nowy implast!!! 27.01.04, 21:42
          W Gdańsku Driver 3XL w jednym sklepie 1050, w innym 1140 a na Allegro cena bez
          sensu.
          Pisałam już ale nie tu, że ma już 11 kolorków do wyboru, oglądałam próbnik.
          Pozdrawiam,
          lemona1
    • kj74 Re: wozek identyczny jak nowy implast!!! 28.01.04, 07:54
      do lemony - super z tym dopplerem, mówiłam Ci, żeby się nie martwić smile
      pinik - wózeczka jeszcze nawet nie widziałam, ale w sobotę wybieram się do
      hurtowni po całą wyprawkę i na oglądanie wózka. Nie mogę się już doczekaćsmile
      • pinik Re: do kj74 28.01.04, 10:52
        Hej! Nie powiem, troche ci zazdroszcze, ze idziesz go ogladac smile

A znasz moze cene w hurtowni?

Pinik
        • sanna99 Re: do kj74 28.01.04, 11:15
          a ja juz kupiłam Implasta Drivera 3xl- wczoraj. W Gdansku - mama i ja - za
          1099 zł. Nie ma torby wiec musiałam dokupić Canpolu. Mąż wczoraj cały wieczór
          rajdował po mieszkaniu smile))
          Pozdrawiam,
          • pinik Re: do sanny99 28.01.04, 12:40
            Hej! jakiej torby nie ma? Masz moze na mysli gondole??? Czyzbys dostala sama
            spacerowke?

Pinik
            • sanna99 Re: do sanny99 28.01.04, 15:04
              nie smile)) Ten wozek nie ma w komplecie takiej torby na "skarby malucha" co to
              sie zawiesza na rączce. Gondola jest.
        • kj74 DO PINIK 28.01.04, 19:07
          Nie znam ceny hurtowej, nawet nie wiem, w której hurtownii można kupić Drivera,
          ale moja bratowa (pracowała do niedawna w sklepie dla maluchów) mówiła, że
          sklepy czasem narzucają nawet 30%. Trochę dużo.
          W Rybniku są już wózeczki (granatowy tylko), więc jutro zapadnie decyzja smile
    • lemona1 Re: wozek identyczny jak nowy implast!!! 28.01.04, 15:16
      Jeżeli chodzi o wersję sport, to nic nie wiem.
      Cena w euro tego Speedi nie jest niska, ale do przełknięcia. Najbardziej podoba
      mi się ten czerwono-szary (Steel blue w katalogu). Ja poczekam do połowy
      lutego, może coś dotrze do testów, Maxi Cosi ma taki program Maxi Cosi Expert
      wrzuca pierwsze próbki do wybranych sklepów w Polsce i czeka na info zwrotne.
      Sklep, w którym ostatnio często bywam ma dostać ich nowości za jakieś 3
      tygodnie, ale tez nie wiadomo, czy to będą akurat wózki. Ja wstrzymuję się
      jeszcze troszkę ze sprowadzaniem, bo nie wiem jak później ewentualnie wygląda
      kwestia gwarancji, serwisu itp.
      A jak ty Pinik oceniasz tą spacerówkę, bo może nie warto się nią tak ekscytować?
      Pozdrawiam,
      lemona1
      • pinik Re: wozek identyczny jak nowy implast!!! 28.01.04, 15:20
        Hej Lemona,

ja teraz najbardziej z moich wozkow (a troche ich mam.... aktualnie ok.
        dziesieciu...) lubie wlasnie speedi. Troche glupio sie reguluje oparcie (sciaga
        z tylu tasma, ale w quinny freestyle chyba jest tak samo). I troche przewiewna
        budka (latem super, ale zima gorzej). W siedzonku sa tez otwierane wentylacje.
        Super sie prowadzi, szerokie, duze siedzonko...

Pinik
        • lemona1 Re: wozek identyczny jak nowy implast!!! 28.01.04, 22:22
          Cześć,
          Ale w tym dziecko Ci się nie krzywi??smile)
          Te taśmy to rozwiazanie, które daje lekkość temu wózkowi - brak stelaża, kurcze
          coś za coś niestety.
          Zmartwiła mnie troszkę ta nieszczelność budki.
          Chyba ładnie się składa do samochodu? Niemal w kosteczkę???:smile))
          Pozdrawiam,
          lemona1
          • pinik Re: wozek identyczny jak nowy implast!!! 28.01.04, 22:30
            Hej! Z ta budka to jest tak, ze z bokow jest siateczka nie podgumowana. No i
            przewiewa. Ale stwierdzilam, ze w spacerowce to juz nie taki problem. Budka
            gondoli jest szczelna (ta gondola mi sie b. podoba).
            Wozek sie ladnie sklada. Ta regulacja oparcia napewno daje lekkosc, a to teraz
            dla mnie bardzo istotna sprawa. Mialam juz dziesiatki wozkow (nawet takich
            naprawde super),ktore teraz spoczywaja w piwnicy, bo nie chce mi sie ich
            dzwigac. W samochodzie na stale mam ten maxi taxi speedi sx i inglesine zippy
            (parasolka). Maxi taxi ladnie sie sklada i jest naprawde lekkie. Az przyjemnie
            sie je podnosi.
            Dziecko w tym wozku bardzo ladnie siedzi (jedyny wozek, w ktorym moj synek zle
            siedzi i po dluzszej jezdzie zaczyna przerazliwie plakac, to wozek mutsy...).
            Aha, i maxi taxi nie ma w spacerowce palaka. Za to bardzo dobre (i przyjemne w
            obsludze!) pasy.

A za mna chodzi teraz implast w wersji sport (czy dobrze pamietam, ze ma wyjsc
            w lutym???). A oprocz tego podoba mi sie polski scout super lux air. Ma
            przekladana raczke, super resory i wyglada b. porzadnie smile

ciekawa jestem, na co sie zdecydujesz.

Pozdrawiam!

Pinik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka