01laura02 22.02.10, 21:00 Dziewczyny jakie kupujecie farby do włosów zawsze robiłam pasemka u fryzjera ale teraz niemam czasu isc ,wiec sama farbuje w domu ostatnio mi wyszły takie troche zółte niewiem jaki odcien wybrac . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mniemanologia Re: blondynki 22.02.10, 21:23 Ja używam ostatnio szamponetek, któe teoretycznie powinny zejść po 6 myciach... Ale wiem, że ta "czerwień granatu" to będzie mi się trzymać pewnie do wakacji Może idź jednak do fryzjera. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaskarba Re: blondynki 22.02.10, 21:33 A jakiej firmy farbę kupiłaś? Ja używam Garniera, takie w zielonym pudełku, wybieram popielate, albo beżowe odcienie i jeszcze nigdy moje włosy nie były żółte. Może tak sie zdażyć po złotych odcieniach Aha i nie trzymaj farby za krótko, tylko minimum tyle czasu ile zaleca producent. I ponownie nie farbuj nigdy całych włosów, tylko odrosty na długości max. 5-7 cm od skóry głowy, bo sobie spalisz włosy Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: blondynki 23.02.10, 11:04 a jaki mialas wyjsciowy kolor wlosow? moja mama byla ciemna blondynka i zanim cokolwiek mogla zrobic z wlosami, musiala najpierw naniesc na nie rozjasniacz a wlasciwie ja, bo ja zajmowalam sie jej wlosami i moja mama nigdy nie chodzila do fryzjera. do dzis pamietam, jak moja mama postanowila sobie pofarbowac wlosy na jeden z kolorow blond a poniewaz wczesniej ich nie rozjasnila a robila je wtedy sobie sama, wyszly jej zolte, co doprowadzilo ja do szalu teraz wlosy siwe, ale dalej robi je sobie na blond. Odpowiedz Link Zgłoś
diademonde Re: blondynki 23.02.10, 12:13 Szczera prawda z tym rozjaśniaczem. Blond blondowi nie równy. Jeśli jest on zbyt ciemny - a wizualnie tak nie musi być chodzi tylko o zawartość barwika we włosach - to bez rozjaśniacza się nie obejdzie, bo efekt będzie żółty. U fryzjera robią czary mary, mieszają to wszystko i wychodzi ok. Samemu trzeba zwykle pofatygować się rozjaśniaczem albo mieć naprawdę blond włosy. Pamiętaj, że włosy mogą ciemnieć, więc nawet jeśli używa się jednej farby przez x lat, a później zaczyna ona łapać na żółto, to duże prawdopodobieństwo, że włosy po prostu zciemniały i trzeba do łączyć rozjaśniacz. Dlatego lepszy jednak fryzjer Tyle moich doświadczeń Odpowiedz Link Zgłoś