Dodaj do ulubionych

Jaka zmywarka /

21.02.04, 21:46
Chciałabym poznać wasze doświadczenia dotyczące zmywarek - chodzi mi przede
wszystkim o to, czy kupić zmywarkę 45 cm czy 60 cm? Która bedzie odpowiednia
dla rodziny czteroosobowej ( dwoje dzieci ), tak , żeby włączać jeden raz
dziennie, przy założeniu, że gotujemy obiady w domu, no i wiadomo, mnóstwo
talerzyków, kubeczków, buteleczek, jak to przy dzieciach.
Dziękuję z góry za opinie
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • menadka Re: Jaka zmywarka / 22.02.04, 18:30
      Oj to koniecznie 60 cm. Ja mam od 3 lat "Whirlpool 6 sens" czyli szósty zmysł,
      rzecz polega na tym , że oprócz 3 zwykłych programów ma jeszcze 3 ze zmysłaem
      gdzie sama dobirea sobie ilość wody w zależności od ilości naczyń. Można też na
      normalnych programach, których tak naprawdę nie używam, ustawić iż zmywarka
      jest zapełniona w połowie, co też ma wpływ na zużycie wody. Można też ustawić
      czs włączenia, tzn już, za 3 godziny , 6 i 9. Działa bez zarzutu i jestem z
      niej bardzo zadowolona.
      Pozdrawiam
    • izams Re: Jaka zmywarka / 22.02.04, 21:44
      Zdecydowanie 60 !!! A powinna być - solidna , oszcędna i...w zależności gdzie
      ma stać - cicha!
      Mam Indesit - jak włączę - to .....na noc sie nie da , bo cały czas ją słyszę ,
      poz,
      Iza
    • patatajowa Re: Jaka zmywarka / 22.02.04, 22:55
      Hej, ja mam zmywarke dopiero od niedawna ,firmy AEG do zabudowy.Kupiłam 45 bo
      mam malutką kuchnię, ale jak masz miejsce to zdecydowanie 60.I raczej polecam
      taką z ukrytym panelem -u mnie córcia juz 2 razy włączyła zmywanie "na
      sucho" smile).Programów używam najwyżej 2-szybki i intensywny-więcej jest
      niepotrzebne.Ma tez funkcję połowy załadunku i zraszania naczyń-jeśli masz
      zamiar włączyć poźniej, a naczynia żeby nie zaschły.I jeszcze funkcje
      opóźnionego startu- np ustawiasz zmywanie za 3 godziny.Ten model ma potrójna
      klasę A.I głośność 45 dB- ale bardzo cicha to ona nie jest.Pozdrawiam Ag
    • youst Re: Jaka zmywarka / 22.02.04, 23:30
      My (3 osoby) mamy 45-kę Bosch Silent Comfort (do zabudowy). Póki co, właściwie
      nam wystarcza, ale niebawem zmieniamy mieszkanie i kupimy jednak 60-kę, zawsze
      parę talerzy i kubków więcej się zmieści.
      Polecam sprzęt Boscha - od czterech lat używania (czasem 2, a bywa, że i 3 razy
      dziennie) nie stało się z nią dosłownie NIC. A poza tym ten nasz model chodzi
      bardzo cicho (stąd nazwa), nawet nie zdawałam sobie z tego sprawy, dopóki nie
      usłyszałam, jak chodzi zmywarka znajomych (Amica)...dramat...
      Odradzam natomiast zmywarkę tzw. w pełni zintegrowaną - tzn. z panelem
      sterowania umieszczonym wewnątrz, na górnej krawędzi drzwiczek, niewidocznym z
      zewnątrz. Podobno stosunkowo często się to psuje (jak np. mojemu bratu w
      zmywarce Ariston), a poza tym nie widać np. ile czasu zostało do końca
      zwywania, na jakim programie chodzi itp.

My za jakieś dwa tygodnie będziemy kupować cały sprzęt do nowej kuchni (więc
      jestem na bieżąco z tą tematyką).
      Tak zupełnie na marginesie dodam, że kupujemy wszystko od człowieka z Warszawy,
      którego wyhaczyliśmy na Allegro. Wszystkie rzeczy sprzedaje - w ramach swojej
      firmy oczywiście - o średnio 20% mniej niż cena katalogowa (nawet w Media Markt
      jest drożej). Już jesteśmy po wstępnych rozmowach i negocjacjach, facet jest
      poważny i jesteśmy zdecydowani. Piszę o tym, bo może - jeśli jesteś zdecydowana
      na kupno - też chciałabyś kupić taniej niż gdzie indziej.
      Jakbyś chciała namiary na niego (i jego nicka na Allegro) to daj znać na priv.

Pozdrawiam,
      Justyna mama Michasia (30.04.03.)
      youst@hot.pl
    • lika_26 Re: Jaka zmywarka / 23.02.04, 19:31
      Witam
      Ja również polecam zmywarke 60l.Osobiscie mam Boscha ,z którego jesteśmy
      zadowoleni,no i prawie go nie słychać wink
      szkoda jednak,że w zmywarce nie można myć rzeczy z drewna,a takie rzeczy jak
      butelki i kubeczki dla dzieci myję ręcznie.
      Zdecydowanym minusem zmywarek jest długie mycie (ok.półtorej godziny).
      pozdrawiam lika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka