ania0079 07.04.10, 09:30 czy warto kupić dla 2,5 latka? www.allegro.pl/item976568395_rowerek_biegowy_bez_pedalow_jezdzik_laufrad.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azyli Re: Laufrad? 07.04.10, 11:14 Tego konkretnego modelu nie znam, wiec trudno mi orzec czy warto akurat ten. U nas laufrad sie sprawdził dla 2,5 latka rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Laufrad? 07.04.10, 12:18 sprawdz najpierw na jakiej wysokosci ma krocze. Najlepej zmierzyc długośc gdy dziecko jest w butach. Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: Laufrad? 07.04.10, 12:41 Laufrad - oczywiście. Ten laufrad - jak chcesz. Ja zdecydowałam się jednak na drewniany bo ten wydawał mi się mniej bezpieczny. Choć może teraz żałuję, bo ten ma chyba najwięszą regulację wysokości siodełka ze wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-kikina Re: Laufrad? 07.04.10, 13:57 Mam dokładnie ten model i mój syn 2 latka i 2 miesiące śmiga na nim jak szalony.Ale siodełko ma na najniższym poziomie.Syn ma 96 cm .więc jest wysoki jak na swój wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
malmiza Re: Laufrad? 13.04.10, 00:03 do zawsze-kikina powiedz czy szerokość kierownicy 45 cm w tym modelu nie jest zbyt duża jak dla dziecka, nie powoduje że dziecko biegnąc/idąc kręci też kierownicą?? spodobał mi się też ten model i chce kupić córce tylko ona z tych chudych jest (ok 26 cm w ramionach), no i mam dylemat czy 45 cm nie będzie jej utrudniać jazdy?? i jak sprawują się koła bezdętkowe - niektórzy piszą że gorsza przyczepność?? jak to wygląda w praktyce Odpowiedz Link Zgłoś
kejzi-mejzi Re: Laufrad? 07.04.10, 13:55 Ja kupiłam dla dwulatka Puky, jest super, ma niską ramę co bardzo ułatwia dziecku wejście na rowerek. Odpowiedz Link Zgłoś
irima2 Re: Laufrad? 07.04.10, 14:20 Mój trzylatek nie może się ze swoim rozstać. Musimy go wszędzie wozić ze sobą w bagażniku Mamy Kettlera - bardzo podobny, tylko ma ręczny hamulec. Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: Laufrad? 07.04.10, 22:13 Super wybór dla dziecka! Żałuje, że nie kupiłam najmniejszego jeszcze w zeszłym roku, kiedy synek miał 2 lata. Jazdę opanował w jeden dzień, choć jako straszny maluch czasami ma problemy z opanowaniem laufrada przy jego podnoszeniu, dlatego polecam taki z aluminiową ramą. Cytat z aukcji ... "Lekka, stalowa rama " to jak ciepły śnieg! Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś
wilczek30 czy dla 4-latki będzie jeszcze ok? 08.04.10, 11:06 Prosze o informację czy dla 4-latki taki rowerek będzie jeszcze fajną zabawką. Córka nie potrafi jeszcze jeździć na rowerze i zastanawiam się czy na takim jeździku nie pójdzie jej łatwiej z nauką jazdy. Bardziej podobają mi się te drewniane ale wydaje mi się że są dla mniejszych maluchów... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek.w.77 Re: czy dla 4-latki będzie jeszcze ok? 08.04.10, 11:40 To zależy jak duża jest ta czterolatka, rowerek jest z przedziału 92-116 (2,5-5 lat) ma regulowaną wysokość kierownicy i siodełka. Te drewniane są faktycznie dla małych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkawawa Re: czy dla 4-latki będzie jeszcze ok? 08.04.10, 15:18 my mamy rowerek Puky, ten mniejszy-jest super polecam generalnie mierzyć dziecko do takiego rowerka. W Warszawie mozna je mierzyć do woli w Aktywnym Smyku, wpiszcie w Google. Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: Laufrad? 13.04.10, 08:55 A ja myślę, że trzeba dziecko przymierzyć żeby spróbowało, nie każdemu się to podoba. moje uwielbia rower i hulajnogę, wszytskie auta do odpychania. A na laufradzie nie chce za nic. Dlatego chyba warto poprzymierzać i kupić to o się dziecku spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Laufrad? 13.04.10, 09:05 mój 3 latek ma podobny, ale nie chce na nim jezdzic, woli rowerek Odpowiedz Link Zgłoś