Dodaj do ulubionych

Solaris Łazy - prośba o opinie

19.02.08, 19:18
Biorę ten ośrodek pod uwagę na tegoroczne wakacje. Czy ktoś był i może
podzielić się swoją opinią? Czy domki można dogrzewać w razie złej pogody? Czy
są wyposażone w sprzęt plażowy? I jakie jedzenie? czy smaczne? Każda opinia
będzie dla mnie cenna. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • aga0411 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 29.03.08, 13:33
      Ośrodek niezły, zadbany teren, ale cały czas budują tam hotel -
      zdjęcia które są na stronie to tylko wizualizacja komputerowa.
      Osobiście nie wierzę, aby prace skończyły się do lata. W ubiegłym
      roku wczasowicze mieszkali po prostu na budowie w towarzystwie ekip
      robotników.
      Pokoje dobrze wyposazone, są też niby ogrzewane, ale na pewno nie
      latem. Może inaczej będzie w części hotelowej. Jedzenie było tam
      ostatnio dwa lata temu, więc nie ma co o tym mówić, bo jeśli nawet
      posiłki będą w tym roku to i tak będzie pewnie nowy kucharz i
      obsługa.
      • aniab_24 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 29.03.08, 17:30
        Z tego co sie dowiedziałam pokoje latem nie są ogrzewane (raczej nigdzie nie
        są), ale można wypożyczyć grzejnik za opłatą (chyba 15 zł).
    • asiadasia Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 02.04.08, 13:05
      Ośrodek super !! Polecam!! Ja korzystałam z niego juz 3 razy. Jest
      naprawdę ekstra. Teraz jest lepiej niż kiedyś! Mają nową
      kierowniczkę, miła, profesjonalna i co najważniejsze odbiera telefon
      zawsze. U poprzednich był z tym problem, komóra wieczorem zawsze
      milczała. Ostanio nawet byłamw Łazach przejazdem. Budują fajny
      obiekt, kończą. Liczę na ten basen. W tym roku też do nich jadę.
      Jedzenie tez jest ok, chociaż mogłoby być lepsze.
      Jak masz wątpliowści to dzwoń na komórę tej Pani Kierownik, tak jak
      ona nikt nie rozwieje twoich wątpliwości. Jak dobrze pamietam to
      jest jej nr na ich stronie 5... trzymaj się.
      • mamamalucha1 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 07.04.08, 19:10
        Jeśli asiadasia faktycznie bywała w tym ośrodku od 3 lat to jest
        muchą kłamczuchą, bo - od roku nie ma wyżywienia, zmieniały się
        kierowniczki, w ubiegłym roku nie dało się mieszkać - chyba że jest
        się fanką flanelowych koszul pracowników budowlanych. No i w ośrodku
        nie da się być przejazdem, bo 300 m za nim kończy się droga. A jak
        ktoś uwielbia telefonować wieczorem, polecam zegarynkę - ale nie ma
        to nic wspólnego z rezerwacjami i ośrodkiem. I pytanie do asiadasi -
        a kogo pamięta pani Kłamczucha z przed 2 lat? Czętnie podyskutuję.
    • michalw0 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 02.04.08, 20:53
      Byłem na wakacjach w w Solarsie w okresie przed budową zamkniętego
      basenu. Wrażenia: REWELACJA. Spokój , czysto, trawka, plaża (jak ja
      byłem pierwszy tydzień września) pusta, szeroka,każde studio własny
      taras(wieczorem piwko a dziecko cały czas pod okiem na placu zabaw z
      innymi dziećmi). Nie wiem jak podczas budowy i teraz ale jeżeli nic
      się nie zmieniło to w ciemno polecam. Dla mnie najlepszy ośrodek w
      jakim byłem z dzieckiem w Polsce. Same rodziny z dziećmi.
      • aniab_24 dzięki za opinie 03.04.08, 22:09
        Już sie zdecydowałam - jedziemy do Salarisu na początku sierpnia. Przez
        przypadek zgadałam sie ze znajomą i okazało się, że też tam była i wróciła
        bardzo zadowolona.
        • mami7 Re: dzięki za opinie 08.04.08, 10:32
          reasumując, warto jechać do Solarisa, jesli remont byłby skonczony?

a jak same Łazy, czy to "fajna" miejscowość. bedzie można odpocząć, a
          jednoczesnie uatrakcyjnic jakos pobyt 7 latkowi? jak tam z jedzeniem? na kazdym
          rogu tylko smazona ryba i frytki? czy jest szansa na rybe z grilla i cos
          bezmiesnego nieociekajacego tluszczem?

pozdrawiam
          • aniab_24 Re: dzięki za opinie 08.04.08, 16:53
            Na www solarisa podają, ze gości w hotelu zaczynają przyjmować od maja - trudno
            więc sobie wyobrazić, zeby nadal trwała tam budowa. Mam przynajmniej taką
            nadzieję...
            Dodatkowo pojawiła sie informacja, ze przez 2 - 3 h dziennie będzie animatorka
            dla dzieci.
            • mami7 Re: dzięki za opinie 08.04.08, 17:01
              wiesz co, ktoś pisał wyżej, ze w ubiegłym roku trwały prace budowlane w okresie
              wakacyjnym.
              • aniab_24 Re: dzięki za opinie 08.04.08, 19:10
                Tak, ale ta informacja była całkiem jawna. Teraz jest wyraźnie napisane, że
                hotel oddają w maju
                • akusia77 Re: dzięki za opinie 08.04.08, 21:11
                  pisałam do nich odnośnie rezerwacji i większośc terminów na wakacje
                  mają już zajętych
                • floryn-mielno Re: dzięki za opinie 09.04.08, 11:23
                  w ubieglym roku jawnie na stronie informowali, iz prace budowalne
                  beda przerwane w sezonie - a nie byly smile
                • magunia71 Re: dzięki za opinie 03.06.08, 13:53
                  No i jak tam ten nowy wybudowany hotel - maj za nami. Widział go
                  ktoś może?
                  • edzia04 ... 29.06.08, 23:47
                    ja napisze w ten sposob-inni niz wszyscybig_grin byłam wtym ośrodku recepcjonistka 2
                    lata temu...i bardzo miło wspominam te czasy bylam tam aż 2 mies wiec moge sie
                    wypowiedziecbig_grin jak zawsze nikomu sie nie dogodzibig_grin ale jesli chodzi o standard w
                    tym osrodku to jest bardzo wysoki studia-w ktorych sie mieszka sa naprawde
                    bardzo dobrze użądzone. Były urzadzane grill party gdzie wszyscy mogli sie
                    posmiac i pobawic przy muzyce-i wiele osob zostawalo az do ranabig_grin i to prawda ze
                    przyjezdzaja tamz reguły rodziny z dziecmi bo jest to idealne miejsce dla nich
                    tzn blisko do plazy kazdy ma "swoje terytorium" chodzi tutaj o taras gdzie moze
                    poczytac ksiazke, pobawic sie z dzieckiem itd....osrodek jest caly ogrodzony, sa
                    kamery, w studiach sa alarmy-wiec ochrona 24hbig_grin sa korty tenisowe, teraz jest
                    basen kryty...a jesli chodzi o jedzenie-to jak wspominalam nikomu sie nie
                    dogodzi bo kazdy lubi cos innego...mi tam smaowalo;p to chyba wszytkie
                    wazniejsze informacjebig_grin wiec jesli nie wiesz gdzie spedzic wakacje to jedz
                    tamsmile...pozdrawiam tych ktorzy byc moze mnie pamietajabig_grin- edytasmile
                    • neco zdjęcia z "luksusowego" studia 30.06.08, 01:18
                      picasaweb.google.com/neco.001/Azy2008?authkey=hz61qPy1jCI
                      ja rozumem, że pod koniec sezonu można mieć komary na ścianach.
                      ale to był początek sezonu, sądząc po pajęczynach w oknach (!!) byliśmy
                      pierwszymi gośćmi, a w środku .. to co widac na zdjęciach.
                      • neco Re: zdjęcia z "luksusowego" studia 30.06.08, 01:30
                        sorry.. jeszcze dodam.. ze oczywiście, można przymknąć oko na rozwalone komary, na brudne prześcieradło, czy na brudne zasłony.. ale NIE ZA TAKIE PIENIĄDZE !!!!

Bo jak tu wychodzi 2 doroslych + dziecko 285 zł w sezonie (165 przed) to gdzie indziej można mieć ładny apartament - w pełnym tego słowa znaczeniu za 300zl (/200 przed sezonem).

picasaweb.google.pl/neco.001/KarwiaApartament?authkey=pPHra4EsXRs
                        • magunia71 Re: zdjęcia z "luksusowego" studia 10.07.08, 20:17
                          Moja koleżanka była w Solarisie parę dni temu - bród jest tam na
                          porządku dziennym , woda w "baseniku" - bo takie ma rozmiary -
                          miała góra 17 stopni, a na kaflach leżały włosy. No i trzeba
                          dodatkowo za tą wątpliwą przyjemność zapłacić 12 zł. Obsługa
                          recepcji słaba, a np. w czajnikach będących do dyspozycji gości
                          można hodować nowe szczepy bakterii. Zresztą zdjęcia neco mówią same
                          za siebie.
                          • 1marcin1.1 Re: zdjęcia z "luksusowego" studia 11.07.08, 12:57
                            Wróciłem wczoraj, może byliśmy w innym ośrodku? Woda w basenie 29, basen ze
                            sztucznym prądem, z 16 m, więc zmęczyć się można, z masażami wodnymi, 2 sauny -
                            super, pensjonat nowy i pachnący, na wysokim poziomie. Byłem w innych w Łazach i
                            zawsze śmierdziało bo nie ogrzewają zimą i pościel cuchnie.Dziewczyna
                            organizowała zabawy i lekcje rysunku dla moich dzieci a pani ratownik lekcje
                            pływania . Ośrodek na końcu Łazów, przy lesie, idąc nad morze nie czułem smrodu
                            starego oleju, jak np w Mielnie. Tylko trochę mało rozrywki i w wieczory nie ma
                            co robić, więc to raczej dla tych co lubią spokój.
                            • pia_ Re: zdjęcia z "luksusowego" studia 11.07.08, 13:42
                              Dzięki wielkie, mamy tam zarezerwowany pobyt od jutra i naprawdę
                              byłam już zaniepokojona. Cieszę się, że jest tam ktoś, kto dba o
                              rozrywkę dla dzieciaków - jadę z prawie 5 letnią córką, która
                              uwielbia zajęcia plastyczne i chciałaby sie nauczyć pływać.
                              • aniab_24 Re: zdjęcia z "luksusowego" studia 11.07.08, 14:52
                                co za ulga - wreszcie jakaś pozytywna opinia
                                • kaczorkaczor.1 Re: zdjęcia z "luksusowego" studia 11.07.08, 15:43
                                  ludzie ale piszecie bzdury! przyjechaliscie wypoczywac czy pisac
                                  ksiazke z gatunku taniej sensacji! wypoczywam z dziecmi i zona w
                                  SOLARISIE i jest ok! komary plamy i grzyb...? ciekawe ze w moim
                                  domku tego nie ma. a plamy pewnie beda u mnie tez, znajac moje
                                  dzieciaki, ktore rozlewaja picie gdzie popadnie, to bedzie ich duzo.
                                  basen jest fajny, taka mloda pani uczy dzieci plywac, sa zachwycone.
                                  sa tez zajecia z pania od plastyki to moge sobie piwko wieczorem
                                  przed telewizorem z zonka wypic. jest spokoj, cisza i moge odpoczac.
                                  • aniab_24 wyżywienie?? 11.07.08, 23:28
                                    A jak z wyżywieniem?? ilość? jakość? smak? Pozdrawiam smile
                                  • neco Re: zdjęcia z "luksusowego" studia 15.07.08, 15:17
                                    kaczorkaczor: byćmoże dla Ciebie taki poziom czystości jest akceptowalny, i dla
                                    Ciebie to jest bzdura.

Jeżeli za takie same pieniądze mogę mieć zdecydowanie lepsze warunki, które
                                    uznaję za normę, to wybieram lepsze. I nie zgadzam się na mamienie mnie
                                    sielankowym obrazem w internecie, podczas gdy rzeczywistość jest brudna.
                                    Jeżeli ktoś chce płacić za standard "solarisa" tyle co gdzie indziej płaci się
                                    za lepszy standard - to jest jego wybór.

Cieszę się, że chociaż Ty jesteś zadowolony i miło spędzasz wakacje.

Natomiast podejrzewam, że jednak jest sporo ludzi którzy znają wartość swoich
                                    pieniędzy i chcą spędzić urlop w przyzwoitych warunkach.
                                    I tych informuję
                                    • greenjusi Re: zdjęcia z "luksusowego" studia 17.07.08, 00:00
                                      A ja zgadzam się z kaczorkaczor. Byłam w Solarisie i jest naprawdę ok.
                                      W domkach jest czysto, wyżywienie jest super (pochwała dla kucharzy). Bar mógłby
                                      być czynny dłużej, ale to pewnie da się załatwić. Ogólnie jestem bardzo
                                      zadowolona i polecam wszystkim ten Ośrodek. Pozdrowienia dla Pani Ani z recepcji
                                      (oby więcej takich ludzi).
                                    • adamwylly Re: zdjęcia z "luksusowego" studia 29.07.08, 15:50
                                      Wiekszosc zdjec na stronie Solarisa - to zdjecia agencyjne nie
                                      majace nic wspolnego z tym obiektem a druga polowa zdjec to projekty
                                      komputerowe.Prawdziwe sa tylko zdjecia domkow.
                                      baaardzo wiarygodne zdjecie to quady na pustyni wink
                                      I wlasnie w ten sposob osrodek chce wyrobic sobie marke, smiechu
                                      warte.
                                      A ta promocja 40 % ???? w sercu sezonu....bez komentarze smile
                                      • cezar_0 Re: zdjęcia z "luksusowego" studia 05.08.08, 17:34
                                        adamylly to chyba ty nie pamiętasz co piszesz. Post z
                                        29.07.2008. "baaardzo wiarygodne zdjecie to quady na pustyni". Druga
                                        sprawa opinie wystawiałem , ale 17.07.2008. może uważniej będziesz
                                        czytał to co było pisane wcześniej. Bo wydaje mi się, że na siłę
                                        chcesz zepsuć opinię temu ośrodkowi.
                              • niedzieladrozd Re: zdjęcia z "luksusowego" studia 04.08.08, 12:54
                                Cześć pia_, widzę, że Twój wpis jest z lipca i zakładam, że wróciłaś już z
                                wakacji w ośrodku Solaris. Jeśli tak, to czy mogłabyś napisać coś na temat tego
                                co tam zobaczyłaś. Powoli zaczynam wątpić w trafność decyzji co do wyboru tego
                                ośrodka na wakacje z moimi maluchami. Czeka mnie przeszło 10 godzin jazdy
                                samochodem do tego miejsca, że nie wspomnę o zaliczce i całym koszcie pobytu a
                                niektóre z opinii na forum zmroziły mi krew w żyłach. Jeśli możesz, opisz proszę
                                Twoje doświadczenia. To pewnie i tak już nic nie zmieni, ale przynajmniej można
                                się mentalnie przygotować.. wink Pozdrowienia. Magda
                              • niedzieladrozd Re: zdjęcia z "luksusowego" studia 04.08.08, 13:10
                                Hej, wybacz, nie zauważyłam następnych postów - Twój post wyskoczył mi w google
                                - już przeczytałam wrażenia. Pa. Magda
                      • cezar_0 Re: zdjęcia z "luksusowego" studia 17.07.08, 13:49
                        Niedawno wróciłem do domu po pobycie w tym Ośrodku. Powiem szczerze,
                        że jestem bardzo zadowolony z pobytu. Dziecko już nie daje mi
                        spokoju, że chce jechać tam w przyszłym roku. Nie wiem po co tyle
                        chałasu o jakiegoś komara na ścianie. Człowieku nie wiem czy
                        zauważyłeś ale ten ośrodek położony jest wokół lasu i komary w takim
                        środowisku to rzecz normalna. Nie chcesz mieć insektów to zamknij
                        się w jakimś namiocie tlenowym i tyle. Co do pobytu to powiem, że
                        było supeeeeeer! Jedzenie - chyba do końca wakacji będę musiał gubić
                        zbędne kilogramy. Obsługa - pierwsza klasa, wszyscy usmiechnięci.
                        Kierowniczka ośrodka - człowiek oriestra, wszędzie jej pełno.
                        Warunki w ośrodku pierwsza klasa, no i ten spokój. Parę lat temu
                        byłem w Mielnie - tragedia, smród oleju i pełno pijanej młodzieży.
                        Tutaj zupełny spokój. Jak ktoś chce wyjechać na urlop i odpocząć to
                        nie musi się zastanawiać. Jak uda mi się odłożyć kasę na przyszły
                        rok to przyjeżdżam. Pozdrowienia dla wszystkich pracowników Solaris
                        za udany pobyt.
    • pia_ Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 19.07.08, 17:48
      Nasz pobyt w Solarisie już dobiegł końca. Ośrodek jest ok, domki
      mogłyby być bardziej doinwestowane, ale nie jest źle. Przede
      wszystkim czysto. Większy komfort jest w pokojach w pensjonacie, ale
      też ceny wyższe. Korty tenisowe, placyk zabaw super. Basen ok, a
      instruktorka-ratowniczka rewelacyjna - ma niesamowity dryg do
      dzieci - moja córka przez 5 dni zrobiła duże postępy w nauce
      pływania. Personel bardzo miły, fajny gest to obdarowywanie każdego
      dziecka misiami-solarisami. Jeśli chodzi o jedzenie to śniadania ok -
      choć bez rewelacji, zupy świetne, drugie dania takie sobie. Bar bez
      alkoholu z wyjątkiem piwa - czyli o drinku nie ma co marzyć. Ośrodek
      położony jest świetnie, choć rzeczywiście Łazy to straszna dziura :-
      ).
      Moja uwaga jest taka, dla niektórych ludzi pobyt w takim ośrodku to
      spory wydatek i oczekują wszystkiego z najwyższej półki i mogę się
      domyślać dlaczego są rozczarowani. Do minusów zaliczam brak
      internetu (nie z winy ośrodka) i brak bazy zabiegowej (chociaż w
      folderze oferowane są takie usługi).
      Przez cały mój pobyt nie uświadczyłam ani jednego komara, bo wiał
      silny wiatr i noce były chłodne.
      • pia_ Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 19.07.08, 17:52
        Jeśli ktoś z dyrekcji Solarisa czyta ten wątek, to radzę zastanowić
        się nad wymianą łóżek w domkach - to naprawdę nieporozumienie, aby w
        dzisiejszych czasach kupować takie wąskie i niewygodne (chodzi
        szczególnie o te na parterze) łózka-żyletki.
      • mami7 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 19.07.08, 22:14
        niekoniecznie oczekuję wszystkiego z najwyższej półki. standard, polskich
        pensjonatów często pozostawia wiele do życzenia i zdążyłam się już do tego w
        pewnym sensie przyzwyczaić.
        denerwuje mnie jednak jak jadę tyle kilometrów na urlop z dzieckiem i muszę po
        przyjeździe od razu sprzątać. nasze studio w Solarisie było wyraźnie brudne, nie
        określiłabym go niedosprzątanym. być może źle trafiliśmy, ktoś akurat tego
        studia nie posprzątał...być może potem ktoś zwrócił jednak na to większą uwagę,
        być może poszczególni wczasowicze posprzątali lepiej niż panie sprzątającewink

trudno się czepiać, że komary w lecie latają. tutaj chodziło raczej o ich
        pozostałości na ścianach.

• pia_ Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 20.07.08, 14:26
          Pierwszy domek, do którego nas skierowano był niedosprzątany i dosyć
          kiepsko położony, ale nie było problemu z jego natychmiastową
          wymianą - zaproponowano nam dwa inne domki do wyboru. Wydaje mi się,
          że wszystko można załatwić tylko potrzebny jest spokój i więcej
          luzu. Ja byłam zaniepokojona tymi negatywami i zarezerwowałam sobie
          dwa inne miejsca na wszelki wypadek - okazało się to niepotrzebne.
          • aniab_24 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 20.07.08, 21:54
            Cóz ... co wypowiedź to opinia .... Nie pozostaje nam nic innego jak
            jeszcze poczekać dwa tygodnie i przekonać się na własnej skórze.
            Pozdrawiam smile
          • mami7 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 20.07.08, 23:45
            przyjechalismy na miejsce chyba około 16:00. zostawilismy w domku rzeczy i
            wybralismy sie coś zjeśc i pozwiedzac okolice. do domku dotarliśmy wieczorem.
            nie przyszło mi wcześniej do głowy sprawdzanie w jakim jest stanie. faktycznie
            sie podenerwowałam, bo późno, trzeba wykąpać dziecko, a tutaj najperw trzeba
            sobie posprzatac i zrobić cos z tym dziwnym czajnikiem.
            przegadaliśmy sprawę, przespaliśmy się z tym i na spokojnie zdecydowalismy, ze
            nie chcemy tam spedzać urlopu. nie mieliśmy zarezerowwanych na wszelki wypadek
            innych meijsc, pierwszy raz zdarzyło nam się tak kombinować, ale udało się.
            mimo wszystko urlop był udany, spedziłam z dzieckiem miłe 3 tygodnie nie w
            Solarisie wink

oczywiscie nie kwestionuje, ze komus innemu moze się tam podobać. jesli trafił
            od razu na czysty domek, ładną pogodą i dobre towarzystwo wink to pewnie nie ma
            się czego szczególnie czepiać, bo otoczenie ośrodka jest faktycznie fajne i
            zgadza sie ze stanem przedstawionym na zdjęciach. może nawet jest lepiej. plus
            jako gratis ta cisza momentami bijąca wręcz po uszach, robi wrażenie wink
    • pia_ Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 21.07.08, 21:10
      Jeszcze co mi się przypomniało:
      - czajnik miałam czysty, nawet bez kamienia w środku - pierwsze co
      zrobiłam po wejściu do domku to sprawdziłam czajnik, kabinę
      prysznicową i pościel - wszystko było czyste.
      - włosy w basenie są - zwróciła mi na to uwagę moja córka oraz inne
      dzieci, które uczyły się pływać - to wynik tego, że prawie wszyscy
      pływają bez czepków
      - woda w dużym basenie miewała różną temperaturę od 24 do 27 stopni,
      moja córka dwukrotnie bardzo w niej zmarzła i instruktorka
      rozgrzewała ją w jacuzzi
      - na zajęciach plastyczno-ruchowych moja córka była raz, ale szybko
      się znudziła i zrezygnowała
      - teren ośrodka wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciach w necie,
      jest zadbany i dobrze rozplanowany
      - ślady po komarach na ścianach są, ale przynajmniej u nas mało
      drastyczne smile
      - posiłki są spore, dzieci dostają połówki oraz czasami inne dania
      niż dorośli (zamiast ostrej zupy gulaszowej - łagodną z kukurydzy,
      pierogi na słodko itp)

To tyle, spędziłam tan niepełny tydzień, z kiepską pogodą i bez
      znajomych.
      • mami7 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 21.07.08, 23:11
        nie mogę zdać tak obszernej relacji wink, zbyt krótko gościłam w Solarisie.
        takie fajne relacje, powinny przydać się innym, poszukującym na przyszłość.
        • adamwylly Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 29.07.08, 15:51
          Wiekszosc zdjec na stronie Solarisa - to zdjecia agencyjne nie
          majace nic wspolnego z tym obiektem a druga polowa zdjec to projekty
          komputerowe.Prawdziwe sa tylko zdjecia domkow.
          baaardzo wiarygodne zdjecie to quady na pustyni wink
          I wlasnie w ten sposob osrodek chce wyrobic sobie marke, smiechu
          warte.
          A ta promocja 40 % ???? w sercu sezonu....bez komentarze smile
          • pia_ Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 29.07.08, 16:50
            Aby oddać sprawiedliwość to oprócz realnych zdjęć domków, kortu i
            części terenu są jeszcze fotki restauracji i pensjonatu. I dokładnie
            tak to wygląda w realu. Zdjęcia agencyjne są w prawie kazdym
            folderze reklamowym różnych ośrodków, a że kolor quada "na pustyni"
            jest inny od tego który stoi do wypożyczenia - o takie pierdoły nikt
            się nie będzie kłócić.
            • adamwylly Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 02.08.08, 00:36
              o takie pierdoły nikt
              > się nie będzie kłócić.

- klocic pewnie nie, ale to takie nieprofesjonalne oszukiwac
              klientow... i to 40 % znizki z okazji otwarcia pensjonatu...jak sie
              wywalilo ceny z kosmosu to teraz trzeba dac 40 % promocji.
      • bobito.1 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 01.08.08, 23:16
        Zgadzam się z pia. Nie jest tak źle jak piszą inni. W każdym miejscu można się
        do czegoś przyczepić. Ja muszę pochwalić Panią ratownik, moje dziecko do dzisiaj
        wspomina naukę pływania, dziękuję. Za to Pani od animacji to jakieś
        nieporozumienie...Domki pozostawiają wiele do życzenia jeśli chodzi o czystość,
        i do tego nie są posprzątane na czas. Osobiście czekałam na walizkach zanim
        otrzymałam klucz. I potem cierpią te biedne panie z recepcji, a co one na to
        mogą. Posiłki są ok. Bar ok. Kelnerki chodzą jak za karę, jeść się odechciewa.
        Recepcjonistki są fajne, zawsze miłe choć pewnie nie jest im do śmiechu. Panowie
        konserwatorzy też są ok. I co jeszcze? Aha, bardzo nie ładnie jesli się słyszy
        jak pani kierownik (taka w czerwonych włosach i zielonej bluzce) klnie jak szewc
        i wytrząsa się nad personelem. I to by było na tyle. Wszystkim innym życzę
        miłego odpoczynku.
        • adamwylly Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 02.08.08, 00:29
          no wlasnie - a to wszystko za gruba kase ! Wstyd !
        • aniab_24 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 04.08.08, 11:41
          Jestem w Solarisie od soboty - więc kilka zdań tak na gorąco. Więcej
          po powrocie.
          ośrodek nowy, zadbany, pięknie utrzymana zieleń. Nie mam żadnych
          zastrzeżeń co do czystości. Zdjęcia ośrodka ze strony www jak
          najbardziej odpowiadają rzeczywistości. Posiłki jak narazie bardzo
          smaczne i obfite. Obsługa miła. Nikt nie żądał od nas od razu
          zapłaty za pobyt od razu po przyjeździe, wręcz przeciwnie- pani na
          recepcji sama zaproponowała, żebyśmy najpierw się ulokowali w
          studio, a dopiero później w wolnej chwili zapłacili. Mimo, że
          przyjechaliśmy po 17 (do tej godziny wydawany jest obiad)
          zaproponowano nam , żebyśmy poszli go zjeść. Nikt nie robił z tym
          problemu. O nic nie muszę się upominać.
          Gdyby pogoda jeszcze się poprawiła to byłabym zadowolona w 100%.
          A co do ceny: płaci się może i trochę, ale jak ktoś chce spędzic
          urlop za "2 zł" to zawsze może sobie zarezerwować zimny, zawilgocony
          domek bez żadnnych wygód (WC, łazienka). Jest tu trochę takich w
          okolicy. Pochodziliśmy już sobie trochę po Łazach i wg mnie Solaris
          to najładniejszy i najnowszy ośrodek w tej miejscowości. Niestety
          pozostałe w większości wyglądają tak jak żywcem przeniesione z
          czasów komunizmu.
          • mami7 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 04.08.08, 14:19
            wkurzają mnie takie teskty jak powyżej...

jak ja byłam w Solarisie to pewne rzeczy się działy i opisałam je na forum, nie
            wyssałam ich z palca. przyznaję, być może źle trafiliśmy.
            biorę tez pod uwagę, że może obsługa Solarisa wzięła pod uwagę nasze
            zastrzeżenia, a jeszcze dodatkowo czytają to forum. I jedno i drugie działa na
            ich korzyść, skoro potrafią wyciągać z tego odpowiednie wnioski, jak widać po
            niektórych pozytywnych opiniach.

• adamwylly Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 04.08.08, 15:40
            Droga aniub_24 od lutego prowadzilas dyskusje na temat tego osrodka,
            dyskusje-reklame to dziwne, ale coz wykupilas wczasy chcialas
            wiedziac gdzie jedziesz, to jeszcze mozna wytlumaczyc, ale to, ze
            jestes tam na miejscu i miast spacerowac, zwiedzac i cieszyc sie
            urlopem wlazisz na net aby znow zareklamowac ow osrodek jest
            smieszne ! I ktos ma niby uwierzyc w twe bezreklamowe intencje ?
            No i jeszcze chodzisz i ogladasz inne osrodki i porownujesz -
            hehehehehehehehe. Fajny masz urlop !
            • pia_ Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 04.08.08, 16:02
              Tak, zdecydowanie masz rację - wszyscy, którzy piszemy o tym ośrodku
              dobrze jesteśmy podstawieni i płacą na za to.

A tak na serio - większość z napotkanych w ośrodku ludzi miała ze
              sobą laptopy z bezprzewodowym internetem. W czasie, kiedy pogoda nie
              sprzyja i pada, mży, leje i wieje każda rozrywka jest dobra, więc
              ludzie włóczą się po Łazach ogladając inne osrodki, wchodząc do
              kazdej napotkanej knajpy, sklepu itc. Ten kto zna Łazy, wie, że
              rozrywek tam niewiele.
              Na zakończenie dodam, że nie pojadę już do Solarisa drugi raz, bo
              jestem pewna, że znajdę ośrodki jeszcze lepsze w podobnej cenie. Wg
              mnie jest to rewelacyjny ośrodek na wyjazdy dla grupy
              zaprzyjaźnionych rodzin, które lubią z dziećmi spędzać czas
              aktywnie: pływając, grając w siatkę, tenisa itd. Podsumowując:
              sympatyczne i pięknie zagospodarowane miejsce z mniejszymi i
              większymi niedociągnięciami, które mam nadzieję będą z czasem znikać.
            • cezar_0 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 05.08.08, 12:40
              Wkurzają mnie takie teksty, stary czepiasz się ani.b a co ty robisz?
              Od pierwszego twojego posta piszesz, że quady są innego koloru, że
              dają dużą zniżkę na pensjonat. No i dobrze bo chociaż klienci są
              zadowoleni, że nie muszą płacić aż taką grubą kasę. Mam pytanie czy
              korzystałeś z tego pensjonatu? A może prowadzisz inny ośrodek i
              boli cię, że Solaris ma duże obłożenie. (przynajmniej takie było jak
              spędzałem tam urlop). A ja i tak w przyszłym roku przyjadę tu
              jeszczez raz i mam nadzieję że wszystko będzie tak samo wyglądać jak
              w tym roku.
              • adamwylly Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 05.08.08, 14:42
                To nie ja pisalem o kolerze quadow - czytaj uwaznie posty.
                A jesli chodzi o oblozenie - jesli jest duze to sie nie stosuje 40 %
                obnizki. Masz marne pojecie o handlu.
                A tak na marginesie - jak jedziesz na urlop to tez na drugi dzien
                wskakuje na neta aby wystawic opinie hotelowi ?smile
                • cezar_0 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 05.08.08, 17:38
                  adamylly to chyba ty nie pamiętasz co piszesz. Post z
                  29.07.2008. "baaardzo wiarygodne zdjecie to quady na pustyni". Druga
                  sprawa opinie wystawiałem , ale 17.07.2008. może uważniej będziesz
                  czytał to co było pisane wcześniej. Bo wydaje mi się, że na siłę
                  chcesz zepsuć opinię temu ośrodkowi.

• adamwylly Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 05.08.08, 19:54
                    A jednak malo uwaznie czytasz - owszem, ja piselem, ze zdjecia
                    quadow sa z pustyni, ale o kolorach quadow pisala Pia_

Autor: pia_ 29.07.08, 16:50 ".....Zdjęcia agencyjne są w prawie
                    kazdym
                    folderze reklamowym różnych ośrodków, a że kolor quada "na pustyni"
                    jest inny od tego który stoi do wypożyczenia - o takie pierdoły nikt
                    się nie będzie kłócić."

popraw sie nastepnym razem i czytaj uwaznie wink I nie stresuj sie tak
                    bardzo bo ci zylka peknie

• cezar_0 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 06.08.08, 12:37
                      chcę jeszcze dodać tylko jedno, jest to forum, w którym ci którzy
                      przebywali w tym ośrodku piszą opinię na temat jaki jest ośrodek,
                      jakie jest wyżywienie itp., a adamwylly próbuje na siłę zniechęcić
                      ludzi, którzy chcą tam jechać. Nie interesuje mnie jakie jest w
                      Solarisie obłożenie, czy mają 40 czy 50% zniżki. Jestem osobą, która
                      spędziła tam naprawdę fajne dwa tygodnie i tyle. A zniżki? Dla mnie
                      jako wczasowicza mogliby by dać nawet 80%. TYlko chyba konkurencja
                      za bardzo się denerwuje. Reasumując adamwylly zadbaj może o lepszy
                      standard w swoim ośrodku a nie będziesz musiał się martwić ile
                      Solaris daje zniżki w środku sezonu. POzdrawiam
                      • adamwylly Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 06.08.08, 14:19
                        To jest forum, na ktorym pisze sie SWOJE opinie wiec kazdy moze
                        napisac- ten , kto jest zadowolony i niezadowolony ! ALe jak widac
                        Solarisowi mozna tylko pozytywne opinie wystawiac bo za negatywne
                        jest sie biczowanym. SMIESZNE.
                        Reasumujac - kazdy musi byc zadowolony, niewazne sa jego opinie i
                        spostrzezenia, ze pokoje brudne, ze Pani Kierownik glosno i
                        siarczyscie przeklina, ze woda w basenie brudna - moze podczas
                        Twojego pobytu bylo inaczej, ale ci ludzie napisali swoje opinie.
                        Czy tylko Twoja opinia jest wlasciwa?
                        No a jesli nie jestes zadowolony - to widaomo - jestes z
                        konkurencji.
                        • pia_ Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 06.08.08, 15:57
                          adamwylly napisał:

> To jest forum, na ktorym pisze sie SWOJE opinie wiec kazdy moze
                          > napisac- ten , kto jest zadowolony i niezadowolony !

Utrafiłeś w sedno - SWOJE opinie. Twoje opinie, to negatywna
                          recenzja opinii tych, którzy na własne oczy widzieli ośrodek oraz
                          ocena strony internetowej Solarisa.
                          Jeśli byłeś osobiście w tym ośrodku i Ci sie nie podobało, to napisz
                          o tym ze szczegółami, a nie wyciągaj swoje wnioski tylko na
                          podstawie opinii innych, ewentualnie lektury folderu/strony
                          internetowej.
                        • pia_ Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 06.08.08, 16:19
                          I jeszcze jedno, oczywiście kazdy ma prawo pisać na forum i
                          przedstawiać swoje zdanie, tylko ile z Twoich postów wyniesie osoba
                          potencjalnie zainteresowana. Sorry, ale ja nigdy nie wzięłabym pod
                          uwagę wypowiedzi osoby, która w danym miejscu nie była, a się na
                          jego temat bardzo definitywnie wypowiada.
                          Wątek taki jak ten wprowadza istny mętlik, bo nie wiadomo już komu
                          wierzyć, ja przynajmniej miałam ten komfort, że posłałam znajomego
                          na dyskretną inspekcję (jest właścicielem ekskluzywnego ośrodka nad
                          morzem, więc zna się na rzeczy). Jego opinia była raczej pozytywna,
                          choć nieźle uśmiał się ze sloganu Solarisa 4* w cenie standardu.
                          • kwiatosia81 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 11.08.08, 17:45
                            Ja też byłam w tym roku w Solarisie - no i niestety zbyt wiele
                            dobrego powiedzieć nie mogę. Popieram poprzednie opinie o personelu -
                            jeden smutek. Ośrodek ładny, ale zapuszczony - zarówno pod kontem
                            czystości pokoi, jak i miejsc ogólnych takich jak toalety, basen,
                            taras przed nim itp. Wiele rzeczy nie działa np. klimatyzacja, brama
                            wjazdowa zamykana na łańcuch, stan techniczny i wygląd rowerów
                            tragiczne. Jedzenie na śniadaniach dobre, ale dopiero od momentu
                            wprowadzenia szwedzkiego stołu, obiady przy tak wysokiej stawce za
                            pobyt żenujące - większość serwowanych dań, to sądząc po smaku i
                            wyglądzie gotowe półprodukty, surówki zapewne również, ponieważ cały
                            czas identyczne i głównie kapusta. Rzeczy pozytywne, to położenie
                            ośrodka - faktycznie jest cichutko i można odpocząć, ładnie
                            zagospodarowany zielony teren, bezpieczny dla maluchów.
                            • pia_ Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 11.08.08, 18:28
                              Co do półproduktów na obiad, to się w pełni zgadzam, żenada pełna,
                              ale już zupy naprawdę dobre. Bar sałatkowy chyba jednak u nich
                              robiony, bo dostrzegałam np na kolację w tych sałatkach resztki tego
                              co było na śniadanie (wkrojone, wędliny, sery itp). Klimatyzacji w
                              budynku głownym nie zauważyłam - ale przez cały tydzień było
                              chłodno, więc nawet mi to nie przeszkadzało, toalety na dole - przy
                              recepcji, oraz na piętrze przy sali konferencyjnej bardzo czyste,
                              nowe, pachnące. Na basenie toalety, szatnia i podłoga po godzinie
                              wynajmowania basenu przez zorganizowaną grupę kilkudziesięcio
                              osobową wyglądały niefajnie. Taras przed basenem był akurat
                              wykańczany i w dniu naszego wyjazdu został otwarty - wyglądał super:
                              drewniana podłoga, łózka-leżaki. Brama wjazdowa była non-stop
                              otwarta, więc nie wiem, czy dalej jest na łańcuch, rowerów nie
                              wypożyczałam, śniadania były u nas od początku w formie szwedzkiego
                              stołu + jeszcze talerz wędlin/serów/parówek/jajecznicy serwowany do
                              stolika.
                              Wg mnie budynek gł - tzw pensjonat był ewidentnie wykańczany,
                              robotnicy kręcili się robiąc taras, kopiąc przewody, siejąc trawę od
                              strony stołowki, ale nie było to uciążliwe.
                              • cogelmogel Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 17.08.08, 22:25
                                Rzeczywiście, jedzenie jest paskudne. Szczególnie obiady, nie da się czasami
                                przełknąć. Surówki kupowane gotowe, cały czas to samo. Ogólnie ośrodek bardzo
                                ładny, czysty. Personel 50% super, reszta do kitu. SUPER - ratowniczka,
                                recepcjonistki(pozdrowienia dla P. Moniki i P.Ani), kierowniczka (jak ta Pani to
                                wszystko wytrzymuje?), kelnerzy(szczególnie bardzo miła jedna pani i pan); DO
                                KITU- sądząc po jedzeniu KUCHARZE!!!!!!!!!!!!, pokojowe (pracuja chyba za karę),
                                konserwatorzy, którzy zawsze są na NIE, animatorka (pomyłka), teraz zastępowała
                                ją inna pani która była super. Z innymi pracownikami nie miałam styczności. W
                                pensjonacie wiele niedociągnięć technicznych, ale to chyba wina wykonawców.
                                Domki są ok. Tylko pogoda nad naszym morzem nie jest ok.
                                • mtii200 Re: Solaris Łazy - prośba o opinie 22.08.08, 00:19
                                  Byłem sporo w tym ośrodku, więc sporo zauważyłem...mianowicie personel co
                                  trochę inny...kelnerki, pokojowe, recepcjonistki. Tylko sporo była animatorka p.
                                  Dorota i ratowniczka p.Monika. Które pozdrawiamsmileZ mini bardzo dużo rozmawiałem,
                                  nie raz oddawałem w ich ręce moje skarby. Wesołe dziewczyny, mające świetny
                                  kontakt z dziećmi. Obecna inna animatorka sama nie wie za bardzo co ma robić,
                                  dzieci jej wchodzą na głowę i nie ma określonego planu...nie miesza zajęć tak
                                  jak robiła to poprzednia animatorka. Miała określony plan, zawsze na poczatku
                                  mówiła co ma zamiar robić, trochę sportu zawsze było rysowanie, czytanie
                                  wyklejanie a nawet spiewanie. Robiła także masę zdjęc z zajęc maszym skarbą i
                                  dlatego mam teraz pamiatke bo poprosiłem i bez problemu wysłała mi meilem.
                                  Ogolnie presonelu jest za mało na tak dużym obiekcie.
    • aniab_24 Re: Solaris Łazy - opinia 18.08.08, 12:29
      Tu tajny agent Solarisa... big_grinDDDDDD No ten adamcośtam to po prostu rozbawił
      mnie do łez. Odnosić się do jego wypowiedzi nie będę, bo to bez sensu. Wprowadza
      do tego watka tylko zamieszanie i mętlik. Jak nic to zazdrosny konkurent.
      Jak czytam niektóre posty to mam wrażenie jakbym w innym ośrodku była, no ale
      cóż ... o gustach podobno się nie dyskutuje. Więc to co napisze to tylko moja
      OSOBISTA opinia.
      Teren ośrodka bardzo ładny,czysty, zadbana zieleń. Spokój i cisza. Na pewno nie
      zapuszczony, jak ktoś napisał wcześniej. Fajny plac zabaw. Dużo miejsca do
      zabawy i biegania dla dzieci. Teren bezpieczny, bez schodów, progów, ogrodzony.
      Nawet najmłodsze dzieci mogły poruszać się samodzielnie. Na terenie ośrodka
      znajdują się drewniane zadaszone wiaty z piłkarzykami, tenisem stołowym - fajna
      rzecz w czasie deszczu. Za boiskami duże miejsce do grillowania, zadaszone -
      szkoda, ze nie wykorzystywane. Podobno w latach ubiegłych ośrodek organizował
      integracyjne imprezy przy grillu, szkoda, ze teraz tego już nie ma.
      Studia fajne, dobrze wyposażone - leżaki, parawan, suszarka na pranie, lodówka,
      telewizor, sejf. Niestety noszą już ślady użytkowania i powinny zostać lekko
      odnowione. Moje studio było czyste, ale sąsiedzi mówili, że ich było trochę
      niedosprzątane.
      Personel wg mnie sympatyczny, ale nie ze wszystkimi miałam kontakt. Na początku
      turnusu ośrodek miał ewidentne problemy z personelem, zmienili się kelnerzy. Bar
      otwierali dopiero o godz. 18 , bo wcześniej nie miał go kto obsługiwać. Ci
      którzy zostali byli mili. Również panie na recepcji, no i świetna pani ratownik.
      A teraz o jedzeniu - nie zgodzę się z opinią, ze jedzenie to półprodukty. Bardzo
      dobre zupy, serwowane w wazach , w dużej ilości, różnorodne. Drugie dania
      podawane na półmiskach - najczęściej ziemniaki + mięso (kotlety, kurczak, schab
      duszony, karczek, pieczeń rzymska, etc...), było też spagetti, ryż z potrawką z
      kurczaka, ryba. Żadnych resztek z dnia wcześniejszego nie widziałam. Jedzenie w
      smaku delikatne, bez ostrych przypraw (może to komuś nie odpowiada),
      przygotowane z myślą o dzieciach. Do tego deser - owoce + jakiś jogurt lub bułka
      na słodko/ paczki. Jedynym gotowym produktem były surówki (4 - 5 smaków)
      przygotowane na bazie kapusty, oprócz tego buraczki i ogórki kiszone. Nie
      wierzę, że w dzisiejszych zagonionych czasach nie kupujecie takich na obiad do
      domu. Alternatywą dla tych surówek były warzywa na ciepło - kalafior, brokuły,
      fasolka szparagowa. Śniadania serwowane jako bufet, obfite, każdy znajdzie coś
      dla siebie - kilka rodzajów pieczywa, półmiski z serami, twarozkami, wędlinami,
      marynaty różnego rodzaju, pomidory, ogórki, jajka, na ciepło kiełbaski lub
      jajecznica, miód, dżem, serki typu kiri, tartare, mleko z płatkami. Do picia
      kawa, herbata, soki, kakao, jogurty. Głodni nie chodziliśmy, nam smakowało, a co
      najważniejsze dzieci jadły z apetytem.
      W ciepłe dni w restauracji działała klima. Taras koło basenu już wykończony.
      Trwały jeszcze prace (nieuciążliwe) typu montaż lamp.
      Basen nie za duży, ale jak włączony był przeciwprąd to wystarczał. Woda trochę
      za zimna. Super pani ratownik, prowadzi z dużym zaangażowaniem naukę pływania
      dla dzieci. Ma ciężką pracę od 9 do 21, a dodatkowo jest odpowiedzialna za
      sprzątanie basenu. Nieraz widziałam jak kończyła pracę ok. 23. I to jest
      nieporozumienie, ze na basenie nie ma dodatkowej osoby odpowiedzialnej za
      sprzątanie. Jak ratowniczka ma odejść i sprzątać np. szatnię gdy basen jest
      pełny ludzi??? Stąd czystość szatni i pryszniców pozostawiała wiele do życzenia.
      Podsumowując, nam sie podobało, możliwe, ze wrócimy tam za rok. Dobrze
      wypoczęliśmy, nasze dzieci miały towarzystwo, mieliśmy problem wyciągnąć je na
      plażę czy na wycieczkę.
      Ewidentnym problemem ośrodka jest obsługa - powinni zatrudnić więcej personelu i
      to rozwiązałoby ich problemy. Czytając wątki, widać, że ośrodek się rozwija. W
      wolnym czasie może uda mi się zamieścić zdjęcia.
      • zawsze.casablanka Re: Solaris Łazy - opinia 24.08.08, 21:36
        Witam wszystkich! Powiem tak, jedyne co mi się nie podobało w Solarisie to
        pogoda. Ale niestety, tak było wszędzie nad naszym Polskim morzem. Ośrodek
        pięknie położony, zadbany. Mój domek był czysty i pachnący. Uciekliśmy z innego
        ośrodka w Łazach i byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu w Solarisie (dziękuję p.
        Ani że znalazła dla nas wolny domek). Miałam okazję porozmawiać z p. kierownik
        ośrodka, to bardzo sympatyczna osoba. Zawsze uśmiechnięta, niosąca dobre słowo.
        Nie wiem jaki personel był wcześniej ale tydzień temu byli bardzo weseli i
        sympatyczni ludzie. Być może to nowa załoga. Jednak uważam że Pani kierownik i
        Pani Ania z recepcji są tam już długo. Chyba jako jedyne wiedzą tam wszystko. Co
        i jak trzeba zrobić. Pan barman - przesympatyczny młody człowiek.
        Na pewno wrócimy tam za rok. Miejmy tylko nadzieję, że pogoda będzie lepsza.
      • wczasowiczka184 Re: Solaris Łazy - opinia 25.08.08, 12:43
        Zgadzam sie z ta opinia.Solaris to swietny osrodek!!! Jest sliczny, nowy a
        obsluga bardzi mila!Pozdrawiam ja serdecznie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka