Dodaj do ulubionych

Która kurtka dla chłopca H&M czy Kappahl?

18.10.10, 17:42
Nie mogę się zdecydować na kurtkę dla syna, rozmiar 116. Wpadły mi w oko dwie w H&M:
files.hm.com/media/products/880/DXL865_76480_79014_44_4568.jpg
files.hm.com/media/products/875/DXL865_76446_82011_44_4565.jpg
Pierwsza to puchówka. No i jest zdecydowanie tańsza.
Patrzyłam jeszcze na kurtki w Kappahlu i wypatrzyłam kurtkę kaxs. Ale znowu kolory mi nie podeszły. Spodnie ma czarne z kappahla, ale te tańsze.
Przymierzałam mu kombinezon z Tchibo, ale za krótkie rękawy. Ogólnie syn jest bardzo szczupły i wysoki. No i zależy mi na tym, żeby ta kurtka nie kosztowała krocie, ale była dobrej jakości. Wymagania mam wysokie i wiem, że ten temat był tu już wiele razy wałkowany, ale mam już szczerze dość tych całych zakupów i biegania po sklepach.
Oczywiście kurtki innych firm też wchodzą w grę.
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Która kurtka dla chłopca H&M czy Kappahl? 18.10.10, 18:06
      Kurtka z H&M nie jest puchowa.

Obie sa ładne, jesli to ma byc jedyna lub główna kurtka na zime, to wzięłabym chyba te z H&M, bo wyglada na cieplejszą.
      • kalina886 Re: Która kurtka dla chłopca H&M czy Kappahl? 18.10.10, 18:10
        Nie ukrywam, że dla mnie też cena jest jednym z kryteriów (chciałabym, żeby tak nie było do końca,... ale cóż).
        Ja się przymierzam do kupna tej kurtki z pierwszego linku za 79 zł - tylko w innym kolorze (bo dla córki).
        Trzeba mierzyć bo jest trochę niewymiarowa. Ale jakościowo wydaje się być niezła jak za taką ceną.
      • krasulas Re: Która kurtka dla chłopca H&M czy Kappahl? 18.10.10, 18:15
        Jeżeli syn szczupły to ta a'la puchówka będzie szeroka w ramionach!
        Dziwnie jest odszyta - warto przymierzyć.
        Z H&M mam wersję dziewczęcą kraciastaj kurtki z drugiego linka - jest ok (cena 149zł)!
        Ale na ostatnich i aktualnych (na kupony) promocjach w Kappahlu można było kupić za niewiele więcej super kurtkę KAXSa (cena reg. 259zł bodajże). Kolory czeriweń, brąz, zieleń jak się nie mylę. Świetne jakościowo, starannie odszyte.
    • mmala6 [...] 18.10.10, 18:30
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • dorga1 Re: Która kurtka dla chłopca H&M czy Kappahl? 18.10.10, 18:52
        Mnie też Kaxs wydaje się lepszy jakościowo, ale kolory nie bardzo. Na razie widziałam czarne i fioletowe kurtki. I to tylko w jednym ze sklepów, bo w Krakowie tak w ogóle to nie bardzo z asortymentem.
        Na razie skłaniam się ku drugiej kurtce z h&m, chociaż wydaje mi się trochę cienka. O tej pierwszej sprzedawca powiedział, że puchówka, ale podejrzewam, że syn i tak będzie w niej wyglądał jak ufo. Generalnie rzadko coś kupujemy dla niego w h&m, bo zdecydowana większość jest po prostu za szeroka.
        • mmala6 [...] 18.10.10, 19:07
          • leneczkaz Re: Która kurtka dla chłopca H&M czy Kappahl? 19.10.10, 08:39
            >Ja widziałam turkusowe

Te turkusowe to chyba nie Kaxowe a We kids czy jakoś tak (chyba nazwę zmyślam, ale chodzi o tą tańszą serię). Ja kupiłam młodemu właśnie taką turkusową z zielonym. Tyle, że wzięłam w ciemno 92 i mojemu sięga za kolana tongue_out
    • twarz2 Re: Która kurtka dla chłopca H&M czy Kappahl? 18.10.10, 19:21
      Mój syn (122/128) w tym sezonie ma kurtki z Coccodrillo i z Cubusa. Może tam zajrzyj?
      Obie firmy się sprawdziły w poprzednich sezonach, choć osobiście wolę Cubusa (dla chłopca, bo dla dziewczynek jakoś trudniej mi tam trafić na fajny model).
      • janka39 Re: Która kurtka dla chłopca H&M czy Kappahl? 18.10.10, 23:02
        kaxs mial w tym roku piekne kurtki dla chlopcow - niebiesko-turkusowo-zielone za jakies 140 zl (z kuponem czy sms-em zaplacilam ok. 100 zl). Kurtka rewelacyjna. Do tego mamy te drozsze spodnie - zielone - komplet jest super! W zeszlym roku mielismy tez z kappahla i HM. Z HM cieplejsza, ale przy szyi zmechacona i taka jakas zuzyta mocno. Z kaapahla jak nowa, co przy moim niszczycielu duuuzo znaczy smile
        • mmala6 [...] 18.10.10, 23:15
          • mmala6 [...] 19.10.10, 16:20
    • pinik Re: Która kurtka dla chłopca H&M czy Kappahl? 18.10.10, 23:40
      Pokazcie te kurtki Kax.

Macie linka do tej kurtki, o ktorej ktos tu juz pisal turkusowo-zielonej?
      • agni71 Re: Która kurtka dla chłopca H&M czy Kappahl? 19.10.10, 00:03
        Turkusowo zielonej nie ma na stronie www. Ona jest z kolekcji WeKids. Natomiast kurtki kaxs mozna obejrzeć tu:

www.kappahl.com/pl/products/dzieciecy/dzieciecy/KAXS/PROXTEC/
      • domi-no1 zdjęcie kurtki 19.10.10, 08:26
        W tym linku jest zdjęcie synka krasulas w tej kurteczcesmile
        forum.gazeta.pl/forum/w,583,116527317,116569551,Re_krasulas.html
        • leneczkaz Re: zdjęcie kurtki 19.10.10, 08:41
          No mamy właśnie tą kurtkę. A co to za piękny szaliczek ;>
        • leneczkaz Re: zdjęcie kurtki 19.10.10, 08:42
          BTW spodnie też mamy te same tongue_out
          Tylko wy chyba mądrze zmierzyliście rozmiar i kupiliście 86 (zgadłam?). Nasze 92 jest po kolana (syn ma 87- 88 cm).
          • krasulas Re: zdjęcie kurtki 19.10.10, 16:06
            hej dziewuszki
            spodnie też 92!!!
            lekko dużawe, ale w wózku będą ok i do marca pewnie syn dorośnie.
            kurtka 92 również
            a szalik (golfik!) z H&M - boski!
            czapę kupiłam czarną KAxową - bo nic innego nie znalazłam
            poszalałam z rękawicami - mamy turkusowe z H&M z wysokim ściągaczem i czarne z Kappahla

capy pasujące jeszcze kolorystycznie ma Cubus - ale rozmiary na dzieci starsze niestety

laneczkaz! mój syn ma 83cm!!!!
            kurta jest bardzo spoko, bo fason zwężany w pasie, więc idealnie kryje pupę a nie "dynda".
            • nat10 Re: zdjęcie kurtki 19.10.10, 16:36
              Teraz w Cubus są b.ładne kurtki w krate ,podobne do tej za 79 z HANDM,ale wg mnie lepsza jakość i ładniejsze.Promocja-99zł,wcześniej 139 lub149.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka