Dodaj do ulubionych

Krzesełko do 300zł

10.12.10, 14:47
Proszę o poradę. Chcę kupić nowe krzesełko do karmienia w cenie do 300 zł.
Wiem, że wiele z Was poleca najprostsze z Ikea, niestety w moim mieście brak tego sklepu, więc muszę zdać się na Allegro.
Tutaj mam 3 przez siebie upatrzone krzesełka firm:
Baby Love
allegro.pl/wyprzedaz-krzeselko-do-karmienia-baby-love-i1343046280.html
Sweet Baby
allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-super-wyposazenie-najtanie-i1358437071.html
Vivienne
allegro.pl/krzeselko-karmienia-vivienne-regulacja-promocja-i1355968923.html
Czy któraś z Was ma powyższe krzesełko?
A może w tej cenie polecacie coś lepszego?

Na forum znalazłam różne wypowiedzi, ale większość dotyczy dużo droższych modeli, lub też Ikeowskiego antylopka smile

Dziękuję z góry!
Obserwuj wątek
    • joalma Re: Krzesełko do 300zł 10.12.10, 15:51
      ale antilopka kupisz na allegro. ja go polecam w 100%. bardzo stabilne, szybkie do czyszczenia i złożenia, nie rozprasza dziecka przy jedzeniu.
    • misia_matysia Re: Krzesełko do 300zł 10.12.10, 15:53
      Ja mam Baby Love w domu i korzystamy z Ikea u rodziców. Baby Love na plus, że możesz ustawić siedzonko w pozycji odchylonej do tyłu co jest bardzo przydatne przy małym dziecku, które jeszcze nie siedzi dobrze oraz pasy z których moje dziecko nie potrafi się wyplatać (no przynajmniej na razie). Poza tym jest wielkie. Krzesełko z Ikei ma jedną pozycję czyli jest dla dziecka stabilnie siedzącego ale zajmuje mało miejsca, łatwiej przewozić, łatwiej utrzymac czystość (przy Baby Love i plujacym jedzeniem dziecku ewentualnie karmiącym się samemu jest mnóstwo zakamarków do wyszorowania), moje dziecko nie wstaje w tym krzesełku. Minusem jest na pewno brak regulacji wysokości (ale krzesełko jest na wysokości blatu stołu) oraz to że jest malutkie i pewnie nie starczy na długo. Pomimo tego żałuję, że do domu nie zakupiłam sobie takiego krzesełka tylko to wielgachne Baby Love smile
      a poza tym widziałam, że są na allegro w sprzedaży krzesełka z Ikea, ewentualnie popytaj znajomych czy nie mogliby ci kupić - ja polecam gorąco.
      • magdi_82 Re: Krzesełko do 300zł 10.12.10, 16:16
        Ja kupiłam niedawno takie:
        allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-max-wyposaz-mummy-love-i1200504158.html
        Jest dosyć spore, ale jestem jak na razie zadowolona z zakupu. Na pewno przydają się takie opcje: regulowana wysokość siedziska, regulowane odchylenie oparcia i wysunięcie blatu (przynajmniej przy małym dziecku). Kółka z tyłu także dosyć użyteczne. Bardzo ważne zdejmowany blat! - dopóki dziecko nie je samo. Córeczka ma 5,5 miesiąca i siedzi w takim krzesełku bardzo wygodnie. Jedyne co mnie zastanawia...krzesełko jest niby do 36 miesięcy - nie wiem, czy 3-letnie dziecko się w nie zmieści.
    • emila.dudek Re: Krzesełko do 300zł 10.12.10, 17:05
      z pełną odpowiedzialnością polecam babyono
    • czaarodziejka Re: Krzesełko do 300zł 10.12.10, 17:38
      My mamy krzesełko baby design, jest bardzo podobne do tego baby love i szczerze polecam. Używam już od wielu miesięcy i jestem zadowolona.Też kosztowało z jakieś 330zł.
      • afroddytta Re: Krzesełko do 300zł 10.12.10, 18:10
        Ja mam firmy babymix, ale wygląda jak tez z pierwszego i trzeciego linka. Dla takiego malucha jak Twój to musi być z odchylanym siedziskiem, bo jest jeszcze za mały do fotelika Ikea, tam dziecko musi sztywno siedzieć i dobrze trzymać głowę, bo nie ma podparcia (jest niskie z tyłu). Ja używam dla drugiego już synka, teraz ma 15 mies. i nadal przechylam mu siedzonko jak pije mleko z butelki, poza tym są dobre pasy z których dziecko się nie uwolni, ważne są też dwie tacki (ułatwiają życie). Regulacja wysokości siedzenia nie jest niezbędna, ale nam się przydawała, jak syn był już duży i siedział z nami przy stole na tym foteliku, wtedy trzeba dopasować wysokość do danego stołu, aby się wsuwało pod spód.
        Fotelik z Ikea też mamy, kupiony na wyjazdy imieninowo-świąteczne, bo trzeci bobas w drodze i jakoś trzeba towarzystwo okiełznać. Dla takiego roczniaka jest ok, ale miejsca nie ma za wiele i z pasów stara się wyplątać, w tym foteliku bałabym się go zostawić na chwilę w kuchni jak np. muszę wyjść do pokoju do drugiego dziecka lub toalety.

A co do wielkości to spokojnie trzylatek się zmieści, nawet czterolatek, nasz syn przestał z niego korzystać jak zaczął już z normalnego krzesła dostawać do stołu.
    • marta-zs Re: Krzesełko do 300zł 10.12.10, 18:41
      fisher price, space saver high chair
    • benignusia Re: Krzesełko do 300zł 10.12.10, 19:09
      ja polecam obie wersje chicco,tańszą i droższą.obie rewlacja!!mam już3 lata....allegro.pl/krzeselko-karmienia-chicco-happy-snack-na-prezent-i1358997803.html
      i
      allegro.pl/chicco-krzeselko-do-karmienia-polly-2w1-promocja-i1342655184.html
    • pumeczka babyono 10.12.10, 19:16
      synek dostał w prezencie krzesełko Babyono, kosztuje ciut więcej niż szereg podobnych na rynku, ale jest o wiele solidniejsze niż te no name, wiem bo ostatnio składaliśmy u szwagierki własnie takie bezfirmowe i jakość w wykonaniu powalająca,
      dla maluszka lepsze własnie takie z regulacją kąta nachylenia oparcia, moj mały zaczął w nim jadać jak miał 6 miesięcy, to własnie zaczynał od takiej lekko leżącej pozycji
      a no i potem jak dzieciak starszy to łatwiej się go wkłada bo można, odsunąć tackę
    • ilonakrzeminska Re: Krzesełko do 300zł 10.12.10, 19:25
      też polecam krzesełko chicco,wykarmiło jedno dziecko, teraz drugie karmi, super się czyści bardzo funkcjonalne, ja zamiast torby na zabawki trzymam pod spodem kosz na bieliznę, nic nie widać a oszczędność miejsca
      • mama_hanki2010 Re: Krzesełko do 300zł 10.12.10, 19:37
        Faktycznie Chicco prezentuje się super, jednak 400zł to dla mnie przegięcie. A ta tańsza wersja nie ma regulacji wysokości- to chyba dość istotna wada, prawda?
        Mnie właśnie wysiada kręgosłup od wywijania karkołomnych pozycji przed leżaczkiem mojego dziecka podczas karmienia smile dlatego postanowiłam zainwestować w krzesełko, które da odpocząć mojej skoliozie smile
        Na tle tych wszystkich, o których pisałyście, najbardziej podoba mi się Babyono i Baby Design.

No ale to Chicco prześliczne.... ech sad
        • benignusia Re: Krzesełko do 300zł 10.12.10, 23:25
          happy snack niema regulacji wysokości ale reszte ma smile tzn tacke przesuwa sie(myje w zmywarce ) siedzisko do regulacji,na dole trzymam jakieś pierdoły,no i cóż....trzecie moje dziecko w nim siedzi smilea czwarte też będzie smile poprostu tak długo go uzywać i jest super,bez zbednych gadżetów.polly ma regulacje pozycji góra dół,ale przyznam szczerze-ja z niej nie korzystam,bo zawsze siedze na jednym miejscu,na jednym krześle i tam karmie smile
          • agusia_h Re: Krzesełko do 300zł 11.12.10, 00:51
            A masz w swoim mieście Reala?

Jest tam Hauck Alpha po 229zł chyba. Mam, polecam. Plastiki koleżanek już dawno się wyeksplowatowały, nasz Hauck Alpha nadal w użyciu - jest do 25 kg.
            • mama_hanki2010 Re: Krzesełko do 300zł 11.12.10, 08:36
              Reala mam smile A co?
              • mama_hanki2010 Re: Krzesełko do 300zł 11.12.10, 08:38

Bystra dziś nie jestem smile Już widzę ' a co ' smile

https://www.suwaczki.com/tickers/3i49px9i9cespbsv.png
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka