Dodaj do ulubionych

MediaMarkt/dla idiotów?

07.01.11, 17:24
W mediamarkt trwa obecnie promocja na kupno sprzetu rtv i agd bez vatu....niedlugo maz moj ma urodziny i chcialam mu kupic kamere, pojechalismy razem do wspomnianego sklepu na ul.Ostrobramska i tam owszem ceny bez vatu ale nie bylo kamery ktora chcial maz, pojechaismy wiec do M1 w Markach bo tam owa kamera byla ale.......tam nie obnizyli ceny bo,i tu cytuje
-u nas kamery nie podchodza pod sprzet rtv,
maz zapytal co to w takim razie jest...uslyszal
-yyyy, a gdzie byl obnizony vat?,
-na ostrobramskiej,
-a to tam maly sklep jest to tam moze byc ale u nas nie.
i tyle.
No to jak to jest...kamera to sprzet rtv, w reklamie jest powiedziane ze 7,8,9 styczen dniem bez vatu w salonach mediamarkt na rtv i agd..mozna ich zmusic do sprzedania tej kamery o ta obnizona kwote?
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: MediaMarkt/dla idiotów? 07.01.11, 17:35
      Obawiam się, że nie można. Gość z obsługi mi powiedział, że w każdym Media Markcie są inne rzeczy w promocji i nie jest tak, że to, co jest dostępne na Ostrobramskiej, będzie także w Markach. To są niezależne od siebie sklepy.
      Miałam podobny problem wink upatrzyłam sobie tv na Ostrobramskiej, a w Markach już go nie było.
      • attiya Re: MediaMarkt/dla idiotów? 08.01.11, 09:34
        To samo, upatrzyłam sobie małą zamrażarkę, taką pod blat kuchenny - w dupę jeża - wszystkie trzy które stoją w M1 są w dupę jeża sprzedawane z vatem w dupę jeża !!
        Chyba pojadę do Satruna uncertain
        • baltycki Re: MediaMarkt/dla idiotów? 08.01.11, 11:41
          Zglosze to do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami. Zobaczysz!!!!
          • naomi19 Re: MediaMarkt/dla idiotów? 09.01.11, 10:11
            ale zabawny...
        • erillzw Re: MediaMarkt/dla idiotów? 09.01.11, 03:26
          Czyli do tego samego co Media tylko pod nazwa inna tongue_out
          Ale faktem jest, ze w saturnie te okazje lepsze sa.
          Mysmy w listopadzie ekspres do kawy kupili o prawie 600zl taniej...
      • owianka Re: MediaMarkt/dla idiotów? 08.01.11, 10:54
        Hmm, a nie jest tak, że warunki promocji powinny być jasne i klarowne, obietnic w reklamie trzeba dotrzymywać, a zawiłości własnościowe nie muszą nas obchodzić? Nie znam się na tym, ale może zrobienie awantury pod tym tytułem by coś dało?
    • kawka74 Re: MediaMarkt/dla idiotów? 07.01.11, 17:41
      Cytuję:
      Każdy MM jest osobną spółką i dyr każdego marketu może zadecydować, które produkty będą w promocji (bez VAT). W niektórych MM kamera jest indeksowana jako sprzęt foto.
      Zmusić nie możesz, bo nie masz podstaw.
      Koniec cytatu smile
      • annaa77 Re: MediaMarkt/dla idiotów? 07.01.11, 18:00
        eh....szkoda, mialam nadzieje ze jednak mozna ich przycisnacsmile byloby ponad 400 zeta taniej!
        Dziekuje Wam smile)
    • minia0000 Re: MediaMarkt/dla idiotów? 08.01.11, 00:04
      Moim zdaniem Media Markt jest DLA IDIOTÓW! Urządzam dom, i ostatnio bardzo zwracam uwagę na ceny różnych sprzętów, np. pralka LG, która w Media Markt w Lublinie kosztowała 1800 zł, a bez VAT-u miała kosztować ok. 1400 zł, natomiast kupiłam taką samą w sklepie internetowym też w Lublinie za 1200zł. Podobnie było z telewizorem i zmywarką... Wniosek z tego- w MM nawet po obcięciu VAT-u i tak wychodzi najdrożej. Media Markt jest właśnie dla takich, którzy jeszcze się nie zorientowali (czyli idiotów?).
      • gorgolka Minia 08.01.11, 08:48
        gorąca prośba
        daj na priva namiar na ten sklep je sli możesz.
        Ja też wykańczam i szukam taniego sprzętu, a jestem z Lublina więc byłoby mi wygodniej
        w zamian mogę sie podzielić namiarem na lubelski sklep, który przez internet sprzedaja dużo taniej baterie łazienkowe i tego typu rzeczy. Tzn jak pójdziesz do sklepu to jest drogo, ale ich ceny na allegro są w wielu przypadkach najlepsze. Więc kupiłam w sklepie za cene allegrową smile
        • antarka Re: Minia 08.01.11, 11:47
          My tak kupiliśmy odkurzacz przez neta w MM kosztował w promocji ponad 500,a w sklepie internetowym NEO24 niecałe 400.
          Odbiór w Lublinie na Wrońskiej.
          Pozdrawiam.
        • mamand Re: Minia 08.01.11, 12:45
          www.elektrodom.pl/
      • jandk Re: MediaMarkt/dla idiotów? 09.01.11, 11:23
        Niestety to nie jest tak. Uwazam, ze MM jest sklepem dla idiotow, ale musisz wziac pod uwage jedna rzecz. Towar wystawiony w sklepi w jakiejs galerii handlowej potrzebuje lokalu, obslugi i innych pie... A jak wiadomo wszystko kosztuje. Sklep internetowy potrzebuje tylko magazynu i ludzi do obslugi. Dlatego jest tanszy i moze taniej sprzedawac.
        • minia0000 Re: MediaMarkt/dla idiotów? 09.01.11, 23:28
          Towar wystawiony w sklepi w jakiejs galerii handlowe
          > j potrzebuje lokalu, obslugi i innych pie... A jak wiadomo wszystko kosztuje. S
          > klep internetowy potrzebuje tylko magazynu i ludzi do obslugi. Dlatego jest tan
          > szy i moze taniej sprzedawac.

Wszystko się zgadza. Ale klienta nie interesuje to, że musi w tej cenie zapłacić za czyjś lokal, obsługę itd. Po prostu idzie tam gdzie jest taniej.
    • marta-zs Re: MediaMarkt/dla idiotów? 08.01.11, 10:40
      Znajoma upatrzyła sobie laptopa. W dzień bez promocji kosztował 2499. Pojechałysmy z dzień, kiedy była promocja i co ujrzałyśmy. Cena promocyjna 2499, a obok cena 3000 z hakiem, że niby tyle kosztował przed promocją. Totalne oszustwo. Odtad wiem, ze media markt jest dla idiotow.
      • jkk74 Re: MediaMarkt/dla idiotów? 08.01.11, 10:49
        eee takie numery stosują wszystkie markety, bez względu na asortyment smile
        "mój" szampon normalnie kosztuje ok 13-14 złotych... w promocji na czerwono wielka cena 13,99 a obok przekreślone np 15,99 big_grin
        tak samo działają markety rtv-agd...
        nikt nie chce za dużo stracić wink
    • zebra12 Re: MediaMarkt/dla idiotów? 08.01.11, 11:10
      Ale czasem naprawdę sa obniżki. Np ciężarówka Chuck gadająca kosztowała 299 przed Świętami, a po 149 zł. To duża obniżka.
      • sarah_black38 Re: MediaMarkt/dla idiotów? 08.01.11, 11:17
        zebra12 napisała:

> Ale czasem naprawdę sa obniżki. Np ciężarówka Chuck gadająca kosztowała 299 prz
        > ed Świętami, a po 149 zł. To duża obniżka

De facto warta ona była ze 100 zł nie więcejwink

Ostatnimi czasy kupiłam spódnicę w RESERVED . Pierwotna cena to 120.90 PLN. Następna cena 99.90 zł, kolejna 139.90 ( ekstra cena zapewne na tzw. noc w galerii, żeby naiwniacy mieli poczucie ,że trafili na super obniżki ), kolejna cena 89.90, piąta to 69.90. No i ostatnia w outlecie 39.90 złotych.

Pieczołowicie zdrapywałam kolejne warstwy, a najbardziej zaszokowała mnie ta najwyższa cena - ponad 130 zł. Zważywszy, że tę spódnicę wyprodukowały małe chińskie rączki to ciekawe ile ona jest faktycznie warta - może 9.90. Kto wie ?
        • hellulah Re: MediaMarkt/dla idiotów? 09.01.11, 00:20
          Jest tyle warta, ile w końcu ktoś za nią zapłaci.
    • chicarica Re: MediaMarkt/dla idiotów? 08.01.11, 11:18
      Bywa różnie. Ja akurat wczoraj kupiłam sobie tam ekspres do kawy Saeco Xsmall za 893 zł, wcześniej kosztował 1099 (wiem bo już przed świętami się mu przyglądałam) i nadal była to niższa cena niż gdzie indziej - na internecie najtaniej był za 1180.
      Trzeba po prostu patrzeć na ceny i nie łapać się na promocje. Większość cen tam nie jest atrakcyjna, ale trafiają się okazje.
    • klaipio Re: MediaMarkt/dla idiotów? 08.01.11, 11:35
      Trzeba wysmarować skargę do dyrektora marketu do wiadomości Rzecznik Praw Konsumenta. Jestem pewna, że nagle wszystkie art będą bez VATU (te które mają być ) i z wielką przyjemnością zadzwonią do Was i zaproszą na zakupy.
      Ja z media markt na ostrobramskiej co 2 lata dostaję nowego laptopa smile
      5 lat temu kupilam jednego, który po 1,5 roku się popsuł, chcieli zrobić mnie w balona i cos chrzanili że już gwarancja się skończyła. Napisałam parę pisemek, dzwonili i PROSILI żebym przyjechała wybrać sobie nowego. Tak tez zrobiłam, po prawie 2 latach padła nagrywarka, oddałam na gwarancji, próbowali mi wmówić że gwarancja tego nie obejmuje. Parę pisemek i Pan Dyrektor osobiście mnie zapraszał do sklepu po wybór nowego smile Cały czas w cenie tego pierwszego big_grin Wpaździerniku 2011 kończy się gwarancjw i mam cichą nadzieję że jeszcze przed jej upływem coś się w nim popsuje, bo pewnie znów będę miała nowego. Faktycznie media markt nie dla idiotów... trzeba wiedzieć jak ich podejść big_grin big_grin big_grin
    • lipsmacker Re: MediaMarkt/dla idiotów? 09.01.11, 03:13
      Nie znosze tego sklepu,przez 2 lata robilam tam zakupy z przymysu niejako bo tez i w Lublinie nie ma za bardzo innego sklepu z aparatami, kamerami, laptopami itd, za kazdym razem spotykalam z nieprofesjonalna, zeby nie powiedziec - chamska obsluga i totalnym olewactwem klienta.
    • agusiah Re: MediaMarkt/dla idiotów? 09.01.11, 10:29
      Sprawdź ceny tego modelu w sieci, mnie Media Markt służy juz tylko do oglądnia "na żywo". Wyleczylam się, jak kupiłam zmywarkę boscha za 3700, a w sieci potem znalazłam ją za 2000. Nauka kosztuje smile.
    • jandk Re: MediaMarkt/dla idiotów? 09.01.11, 11:21
      MediaMarkt to niestety sklep dla idiotow. Ulubiona praktyka tego sklepu: powiedzmy aparat kosztuje 1zl juz z wliczonym VATem. Zbliza sie promocja: obnizamy VAT. Co robi sklep? Dodaje do ceny drugi VAT i zostawia ja taka, jaka byla, czyli informuja, ze aparat kosztuje 1,22, ale w promocji tylko 1zl. W rzeczywistosci cena aparatu sie nie zmienia. Ot i tak robia w konia mase ludzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka