tempera_tura 14.10.11, 13:48 Chodzi mi o zimowe kurtki. Czy sa naprawde oddychające i dzieci się nie pocą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puellae_2007 Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 13:51 Rewelacja jak dla mnie. W 100 % polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 13:53 Napisz coś więcej..... Nie poci się dziecko? Nie wydają sie te kurtki grube.. Trzymają ciepło ale jednocześnie oddychaja? Kiedyś na stronie kappahl byla opsana ta "technologia" ale już tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:01 jest: www.kappahl.pl/category/estore/articles/dzieci/design_by/kaxs/kaxs_proxtec/ Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:02 Nie wiem jak kurtki, dotychczas do czynienia miałam tylko z czapkami z tej serii i są rewelacja moim zdaniem, chyba najlepsze jakie mieliśmy dotychczas. Teraz zakupiłam jeszcze spodnie i zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:25 A co w tej czapce takiego super? Zimowa czy lzejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:35 Mamy taką z cieńszego polaru-noszona była zimą aczkolwiek nie było w zeszłym roku takich mrozów strasznych jak dwa lata temu, więc nie mam porównania co przy ponad 20 stopniach na minusie.... Jest ciepła bardzo, nieprzemakająca nawet jak leje czy śnieży bardzo, no i oddycha, pod wieloma głowa mokra, w tej można swobodnie wejść do sklepu czy podjechać autem bez ściągania a łepetyna suchutka. Oba dzieciaki nie chciały nałożyć innej czapki. Materiał jest taki jak w tegorocznych z protexa, tyle że zeszłoroczna miała na uszy wydłużenie po bokach, bardzo dobrze przylegała do tych uszu bo w wielu czapkach odstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:06 Tylko napisane co i jak a wczesniej była opisana warstwa po warstwie z parametrami. Chyba że mi sie coś zle wyświetla. Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:13 Mieliśmy w ubiegłym sezonie , mamy na nadchodzącą zimę. Dziecko się nie pociło zupełnie- nawet w czasie długiej jazdy samochodem kiedy robiło się cieplej. Dla mnie zaletą jest to, że kurtka nie jest gruba, nie krępuje ruchów dziecka , ale jeśli chodzi o ciepłotę to nie można jej niczego zarzucić. Zabezpiecza przed wiatrem i deszczem/ śniegiem . Swietny kaptur i zabezpieczenia na rączki. Jak dla mnie świetne. Mogliby mieć ładniejszą "kolorystykę" ale jakość niesamowita. Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:18 Wielke dzięki. o to mi chodziło Napisz jeszcze jak sprawa wygląda jak jest np -12 stopni... Trzeba bardzo grubo ubrac pod spód czy ona na tyle "magiczna" ze nie koniecznie? No i jak rozmiarówka? Syn ma 2 lata (87 cm i 12 kg) Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:38 wydaje mi się, że rozm. 92 mój syn styczniowy 3latek i ma na tą zimę 92... wprawdzie kolekcja z ub.r., ale wymiary chyba nie uległy zmianie (jest nieco wyższy i cięższy) aktualnie chodzi (a raczej do 3 dni wstecz chodził) w KAXSie letnim i 92 długościowo idealne, ale rękawy nadal za długie za to zimówka jest idealna - w całości z malusim zapasem! mamy też spodnie - boskie! kolorystyka... faktycznie taka sobie - u nas kurtka czarna, spodnie zielone... Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 krasulas 14.10.11, 14:42 A te zielone spodnie masz z tego roku? Bo ja intensywnie poszukuję zielonych Masz jakieś zdjęcie może? Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:43 3-latek w 92???? Mój chodzi w 110/116! W 98/2014 chodził na 2 latka.. Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:45 No tak, właśnie specjalnie sprawdziłam ten rozmiar.... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:48 Na mojego kapahhlowskie kurtki w rozmiarze 92 są za duże... wczoraj kupiłam dla starszej komplet bluzeczka z sukieneczką 110/116 i poczeka do wiosny ...tyle, że moje to drobniaki aczkolwiek Szym wzrostowo przeciętny... Odpowiedz Link Zgłoś
emma_noether Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 18:04 Mamy spodnie i kurtkę z KAXS, ale nie Proxtec, ale ta "zwykła seria", w rozmiarze 104, na 4-latkę która inne ciuchy z KappAhla nosi na 110/116 lub 116. Duże rozmiarowo wypadają. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 19:45 o matko! 3-latek w 110/116????? mój 5-latek takie rozmiar nosi..... Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:39 Hm.....nie wiem jak jest u Ciebie, ale my spędzamy sporo czasu w samochodzie stojąc w korkach, młody też sporo spacerowal w ciągu dnia. Ja przy takim mrozie większym niż -10 ubierałam mu pod spód bluzke długim rękawem i sweter/bluzę. Poniżej -20 dodatkowo koszulka z krótkim rękawem albo body. Natomiast rozmiarówka....syn ma prawie 3 lata, jakieś 102 cm wzrostu i mamy kurtkę na 98 cm. W zeszłym roku na 86. Trzeba brać mniejsze niż normalnie moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Poprawka- rozmiar 92!! 14.10.11, 14:41 Inne kurtki mamy na 104 a tu na 92 jest w sam raz-nawet z zapasem. Kurtkę mamy czarną Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:13 a to sorki, ja z kolei wcześniejszego opisu nie widziałam i myślałam, że o ten Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:15 ok przynajmniej wiem ze to nie mój komp szaleje Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 14:44 Aha , myślę ze dla Was będzie dobre spokojnie, mój styczniowy 3-latek właśnie w 86 biegał całą poprzednią zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 15:26 Dzięki, wezme 86. 92 na pewno za duże. On mały dość, w H&M idelanie pasuje 80!!! Mam nadzieje ze 86 nie bedzie za duze Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 15:37 taktak... zielone mam z zeszłego roku śliczne są minus za dodatki w postaci zamków - bo w kurtce mam białe, a w spodniach czarne ale całość wygląda bosko - plus fajna czapa, nawet szalik dla szpanu mój gabarytowo średniak i jedynie spodnie rurkowato/pumpiaste w rozm. 98 są ok reszta sporooo za duża - tymbardziej z KappAhla czy H&M Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 15:42 jeszcze parę dni temu na all. wisiał nowy kombinezon - kurtka+spodnie w zieleni za dobrą cenę teraz jest jednoczęściowy używka z czapą - też fajny (choć u nas tylko 2cz. zdaje egzamin - szkoła córki) i ubiegłoroczne kolory bardziej mnie przekonywały niż z aktualnej kolekcji oferta Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 15:48 Dobra, wyjdzie na to, że mam w domu strasznego zmarzlaka, ktoremu w slynnych butach "jesiennyc"h ecco jest zimno, ale trudno. Otoz u nas kurtka zimowa kaxs jest fajna, ale tak gdzies do -5 st. W mrozniejsze dni syn ubieral taka "puchowke" z HM. Teraz bedzie kaxs i dodatkowo grubsza z endo Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 15:54 no to przegapiłam tych spodni zielonych szukam....jednoczesciowy widzialam ale to nie dla nas;/ Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 19:34 Nie ma nigdzie 86...... Może chcesz sprzedać zeszłoroczną? Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 20:16 To do mnie było? O sprzedaży? Chętnie bym pomogła, ale już sprzadałam.,...w sierpniu( Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 21:03 Tak, do Ciebie. Szkoda, za późno sie obudziłam z tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 21:11 Przeglądaj Allegro, ja też wciąż mam nadzieję, że znajdę te spodnie zielone, kolorystyka tegoroczna średnio mi odpowiada. Myśle, że ludzie będą jeszcze zimówki wystawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 23:23 Ty szukasz spodni zielonych w jakim rozmiarze? Bede patrzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Kaxs, prosze o opinie. 14.10.11, 23:25 No i gdybys gdzies dorwała kurtke 86 to daj znac Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Kaxs, prosze o opinie. 15.10.11, 08:44 Myślę, że spodnie na 92/98. Wg wymiarów musiałabym potem decydować, bo obecnie nie mogę podjechać do KappAhla żeby zmierzyć. Mąż twierdzi jednak, że na 92 spokojnie wystarczą. Za kurtką będę się rozglądać. Interesuje Cię jakiś konkretny kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Kaxs, prosze o opinie. 15.10.11, 08:51 Mój Tym spodnie 92 nosił w ubiegłym roku - kol. We Kids i były z zapasem lekkim (choć maksymalnie podciąnięte). Kurtka do nich też 92 (w pasy zieleń/niebieski...). Ale to zupełnie inny fason niż. kol. KAXS. I lepsze - na tą zimę KAXSa kupowałam w marcu/kwietniu i też 92 - tak duży mi się wydawał. I faktycznie - wszysto jest idealne. Beż większych zapasów, ale absolutnie nie przymaławe. Mój Młody w połowie siatki centylowej - nie za wysoki, ubity, szczupły. W kurtce 98 z H&M (czarnej przejściówce) topi się nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Kaxs, prosze o opinie. 15.10.11, 10:47 Najchętniej czerwona ale musu nie ma. Dziś znajoma ma poszukać w innym mieście. Zapytam ja o Twoje spodnie. W razie co brac 92 czy 98? Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Kaxs, prosze o opinie. 15.10.11, 10:49 Rozumiem ze chodzi o zimowe ocieplane a nie te na deszcz? Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Kaxs, prosze o opinie. 15.10.11, 12:40 Tak , chodzi o zimowe. Moich jednak raczej nie znajdzie- zielone sa z ubiegłorocznej kolekcji niestety Odpowiedz Link Zgłoś