Dodaj do ulubionych

drewniane pojazdy do skręcania

30.11.11, 11:32
www.swiat-zabawek.pl/index.php?p9992,konstruktor-zestaw-profesjonalny-110-czesci-heros
Proszę o opinie. Miał ktoś? Od dłuższego czasu szukam czegoś porządnego do skręcania dla synka. Podoba mi się Brio, ale cena odstrasza. Znalazłam z Herosa takie, ale brak opinii-przeszukałam chyba cały net. Mało zdjęć, jak wygląda zestaw w środku, no i czy porządne i zainteresuje 5-latka.
Obserwuj wątek
    • marzenek3 Re: drewniane pojazdy do skręcania 30.11.11, 11:38
      W lidlu będzie taki drewniany zestaw konstruktor
      www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=1QrHBJ
      Mamy z poprzedniego roku. Fajna zabawka. Można skręcić samochód, dźwig i parę innych rzeczy.
      • dammma Re: drewniane pojazdy do skręcania 30.11.11, 12:02
        Dobra cena. A ktoś wie, jaka jakość tych lidlowych, bo może nie warto przepłacać.

Te wszystki Herosy są kompatybilne ze sobą, więc można rozbudowywać.
        Też są podobne, tylko mają mniej tych klocków-kostek. Właśnie nigdzie nie znalazłam wyszczególnienia, czym te zestawy się różnią oprócz ilości klocków.

www.swiat-zabawek.pl/index.php?p5558,drewniane-klocki-heros-zestaw-200-kolorowywych-el-w-wiaderku-32001
        www.swiat-zabawek.pl/index.php?p13760,heros-klocki-konstr-z-kolor-srubkami
        Na forum znalazłam tylką jedną opinię pozytywną o tych ostatnich.
        • eesti_2005 Re: drewniane pojazdy do skręcania 30.11.11, 12:38
          Na forum były ostatnio dwa wątki dotyczące tych klocków Heros (w wiaderkach).
          • dammma Re: drewniane pojazdy do skręcania 30.11.11, 13:44
            Przejrzałam jeszcze raz i rzeczywiście temat był poruszany. Kilka osób zamierzało kupić właśnie te większe zestawy konstruktorów(jeśli ktoś juz może podzielić się opinią, to bardzo proszę). Nikt jednak nie miał tego pierwszego zalinkowanego w wątku. to wydatek ok 200zł, więc zastanawiam się, który zestaw lepszy. Wizualnie podobają mi się te żółto-czarne, ale brak mi w nich kółek. Owszem jest wywrotka, ale ma znowu mniej klocków. Nie wiem też, na ile jest kreatywna i można wymyśleć wiele różnych pojazdów. Ma za to dużo klocków-kostek i jest dla dzieci od 5rż. Konstruktory w puszkach wydają mi się bardziej różnorodne patrząc po zdjęciach i mają kółka, ale znowu mniej klocków-kostek. Ciężko wybrać, jak nie wiadomo ile danych elementów jest w danym zestawie.
          • magda-lenka78 Re: drewniane pojazdy do skręcania 30.11.11, 13:47
            tu jest parę opinii przy niektórych zestawach (tylko że po niemiecku smile
            też jestem ciekawa jakości tych klocków z lidla - konkretnie czy jak sie złoży to w coś to czy ten pojazd szybko się rozkręca?
            • magda-lenka78 Re: drewniane pojazdy do skręcania 30.11.11, 13:48
              tzn. mam na myśli czy jak w quercetti śrubki szybko się luzują a pojazd rozsypuje?
              • dammma Re: drewniane pojazdy do skręcania 30.11.11, 13:56
                tu- tzn gdzie?
                • majk-anet Re: drewniane pojazdy do skręcania 30.11.11, 15:15
                  Mamy coś takiego różne zestawy i polecam:
                  www.lalalu.pl/p,1529,ukladanka-edukacyjna---zestaw-konstrukcyjny---fantacolor-tecno--quercetti.html
                  • dammma Re: drewniane pojazdy do skręcania 30.11.11, 15:21
                    dziękuję, ale chciałam drewniane
                    • beata_17 Re: drewniane pojazdy do skręcania 30.11.11, 21:30
                      na niemieckim amazonie jest troche opini o tych klockach wiec moze tam poczytaj. My akurat mamy Brio i naprawde polecam. Przy kupnie zwroc uwage zeby srubki nie byly drewniane, syn dostal kiedys jakiegos malego konstruktora (nie pamietam tylko jakiej firmy) z drewnianymi wlasnie i juz przy pierwszym skrecaniu pourawal im lepki, trzeba bardzo uwazac zeby nie skrecic za mocno.
                      • beata_17 Re: drewniane pojazdy do skręcania 30.11.11, 21:43
                        znalazlam te co sie psuly z drewnianymi srubkami, to firma Baufix, takie ecx.images-amazon.com/images/I/41tW9hFStHL._AA300_.jpg
                        • magda-lenka78 Re: drewniane pojazdy do skręcania 30.11.11, 21:50
                          to miałam na myśli, przepraszam za brak linka

www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Dtoys&field-keywords=heros+constructor&x=0&y=0
                          • dammma Re: drewniane pojazdy do skręcania 01.12.11, 11:48
                            Brio bym zamówiła, bo też mi się podobają-tylko cena mniej. Może kiedyś...jak zobaczę, ze go to wciąga.
                            Na razie zamówiłam wywrotę żółto-czarną, żeby były fajne kółka. Myślę też nad jakimś zestawem większym z tych puszek. Jeśli takie macie- możecie wkleić zdjęcie, jakie części się tam znajdują, bo nie wiem, czym różnią się te zestawy. Ten zestaw z samolotem ma dużo dobrych opinii, tych żółto-czarnych nie znalazłam. Dzięki za linka smile
    • milinili ma ktoś eccolo? 01.12.11, 19:31
      Fajne te klocki z lidla
      Mi się podobają polskie klocki do skręcania eccolo wapex.com.pl/ZESTAW_ECCOLO_MAXI-115.html
      Są bardzo duże. Czy te z lidla też są duże?
      • milinili Re: ma ktoś eccolo? 01.12.11, 19:35
        chyba link żle mi się wkleił
        klocki eccolo
        Ktoś ma takie klocki?
        • dammma Re: ma ktoś eccolo? 07.12.11, 19:29
          niestety odsyłam Herosy. Syn sobie nie radzi ze skręcaniem, bo niektóre śrubki za ciężko chodzą.
          • dammma Re: ma ktoś eccolo? 07.12.11, 19:30
            Beata-A te z Brio łatwo się skręca. jaka tam jest śrubka, bo na zdjęciach dobrze nie widac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka