Dodaj do ulubionych

prezent dla 4-latki i 1,5 dziewczynki - pomózcie

12.12.11, 14:12
Zbliżają się urodziny mojej 4-letniej córeczki i do tego jeszcze swięta, a nie wiem, co jej kupic, tak samo mlodszej 1,5 rocznej. Wiem, że dostanie od chrzestnej lalkę i ja chce ( ta starsza), ale co innego mogłabym jej kupić. Nie lubi układac klocków, zatem to odpada. Laptopa np. juzma. Lubi puzzle, ale dostała ich juz duzo. Macie może jakies pomysły równiez dla tej młodszej. Dodam, że dostanie jeszcze rowerek ( ta starsza) , i taki projektor do rysowania, grę kicky ricky, sukienkę. A ta młodsza ma juz m.in. rowerek, jeździdełko, konik na biegunach, krzesełko uczydełko, szczeniaczek uczniaczek. Co mogłabym jej kupić?
Obserwuj wątek
    • kinder0610 Re: prezent dla 4-latki i 1,5 dziewczynki - pomóz 12.12.11, 15:02
      może coś z serii LITTLE PEOPLE - domek, zamek, auto, itp.
    • milinili Re: prezent dla 4-latki i 1,5 dziewczynki - pomóz 12.12.11, 15:23
      Hej skoro lubi puzzle, to proponuję mapę puzzle lub memo

A dla młodszej może też puzzle z fakturami .
      Mi bardzo, bardzo się podobają.
    • igguana2 Re: prezent dla 4-latki i 1,5 dziewczynki - pomóz 12.12.11, 18:19
      Książeczki są u mnie na topie, jakiekolwiek! Poza tym proponuję garnki, plastikowe warzywa lub owoce. Garnki firmy Dantoy są bardzo fajne, ale w Smyku też można kupić. No i ZGADNIJ z Czuczu też polecam. Zagadki SMOKA OBIBOKA, a dla młodszej telefonik zabawka też może być, bębenek, cymbałki.
      • kasianowa2 Re: prezent dla 4-latki i 1,5 dziewczynki - pomóz 12.12.11, 19:32
        my jestesmy swiezo po urodzinach no i tuz po kupieniu prezentu światecznego. mOja córeczka na 4 urodziny dostała pianinko z siedzeniem i mikrofonem - jest zachwycona. Oprócz tego psa baxtera który przynosi kośc i piłkę, taka grę edukacyjna firmy vtech w formie jabłka z literkami - ja to wybrałam i jest super- bo uczy literek, liczyc alfabetu , zwietzątek i wielu innych rzeczy. Dostała tez ciastolinę Play-doo Pieska. Na poczatku nie byłam zadowolona, ale fajnie się nia bawi. Na swieta kupiłam 2 zestawy klocków lego duplo z kubusiem puchatkiem, a u Rodziców czeka ju zkareta dla barbi i wócek dla lalek trzykołowy Smoby smile
        • beti-w-79 do kasianowa2 12.12.11, 19:43
          Witam! Byłabym ogromnie wdzieczna za opinie o piesku BAXTER córka poprosila o niego w liscie do Mikołaja. Warto kupic 4 latce ? Ja mam pewne watpliwosci gdyz ogolnie na tym forum czytałam ze tego typu zabawki nie budza dłuższego zainteresowania
          • kasianowa2 Re: do kasianowa2 13.12.11, 10:17
            Piesek jako piesek po włożeniu baterii jeździ i kręci się w kółko poszczekując. nie włozyłysmy jeszcze baterii do piłki i kości które sa w zestawie więc nie wiem jak treguje na te dodatki. Mam nadzieje ze dziś uda nam się wszystko wypróbowac wiec napisze
    • justak1 Re: prezent dla 4-latki i 1,5 dziewczynki - pomóz 13.12.11, 12:06
      moja córa pod choinkę od jednej z babć ma dostać puchatka który bajki czyta. Mam też drugie dziecię kilkumiesięczne więc sądzę że to taki prezent 2w1.
    • leojoa1 Re: prezent dla 4-latki i 1,5 dziewczynki - pomóz 13.12.11, 14:15
      ja mam dziewczyny w bardzo podobnym wieku ( w marcu kończą 5 i 2 lata)
      na gwiazdkę dostaną po zwierzaczku małym Wowwee, starsza baardzo chciała( pierwszy raz cos sobie wymarzyła) pieska a magicznymi dodatkami Disney Princess z Biedronki. Oprócz tego domek dla Pet Shopów bo trochę zaczęła się interesować. Dostanie tez gry: Pędzące żółwie i Nawlekaj nie czekaj. Na Mikołajki dostała grę Lotti Karotti. Młodsza bawi się zabawkami starszej. Dostanie zestaw duplo z Kubusiem Puchatkiem- duplo mamy multum po starszej i codziennie razem budują. Obie bardzo lubią rysować, kredki i farby u nas zawsze na topie.
      • leojoa1 Re: prezent dla 4-latki i 1,5 dziewczynki - pomóz 13.12.11, 14:17
        potwierdzam Little People dla młodszej to super sprawa- warto zainwestować
        • vanilyasky Re: prezent dla 4-latki i 1,5 dziewczynki - pomóz 13.12.11, 16:46
          a co myslicie o jakiejs kuchni dla starszej dziewczynki? np. Little Tikes, Smoby też ma fajne.
          stiv.pl/p40,kuchnia-z-magicznymi-dzwiekami-4145.html
          taka kuchnia uszczęśliwiła by obydwie i dwie pieczenie na jednym ogniu smile
    • sofia_a Re: prezent dla 4-latki i 1,5 dziewczynki - pomóz 13.12.11, 16:48
      Ja mam siostrzenice w podobnym wieku: 6 i 2 latka. Obie kochają prace plastyczne, więc kupiłam im pod choinkę różne mazaki, plastelinę i inne takie z serii Littlest Pet Shop, bo te zwierzaczki starsza wręcz uwielbia:

https://www.kolorowemarzenia.pl/images/products/medium/Zestaw-artystyczny-okragly-68-elementow-LITTLEST-PET-SHOP.38635.jpg

i jeszcze zestaw z pieczątkami dla młodszej:

https://www.kolorowemarzenia.pl/images/products/medium/Zestaw-pieczatek-LITTLEST-PET-SHOP.49412.jpg

Mam nadzieję, że te prezenty będą się podobać.
      • beateczka.laseczka Re: prezent dla 4-latki i 1,5 dziewczynki - pomóz 13.12.11, 17:50
        kuchnię juz mają
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka