Dodaj do ulubionych

sklepy dziecięce

02.01.12, 00:27
Ale zrobiłam wysyp wątkjówwink ale jeszcze ostatnie, wybaczcie. Przyjacielowi mojego meza urodziła się śliczna dziewuszka i mamy zamiar kupić jakieś ubranka, zabawki. Ja sama mam już niezły instykt wiec chętnie poszaleje po sklepach z ubrankami dzieciecymi i zaopatrze młoda mamę w rozne śliczności dla malucha. Znacie takie sklepy? wiem, że smyk, a jeszcze jakieś inne sklepy dla dzieciakow sa?
Obserwuj wątek
    • srebrno-listka Re: sklepy dziecięce 02.01.12, 01:42
      Śliczne ciuszki są w Mothercare, teraz są promocje. Sa działy dziecięce w H&M. I jeszcze Świat Dziecka.
    • mama_kotula Re: sklepy dziecięce 02.01.12, 07:10
      Przede wszystkim zapytaj znajomych, co już mają w temacie tych "śliczności" wink i czego jeszcze potrzebują.

Bo ja wiem, że fajnie się kupuje takie małe cuda, natomiast z mojego przykładu - dostałam od siostry zapas niemowlęcych ubranek w ilości tak na oko na bandę pięcioraczków ;-D i obawiam się, że młode nie zdąży włożyć większości z nich.
      • asia_i_p Re: sklepy dziecięce 02.01.12, 07:27
        Gratuluję. Oby Jaszczurka dobrze spała w nocy i dobrze jadła w dzień smile.
        Starsze rodzeństwo zachwycone czy przerażone?
        • andaba Re: sklepy dziecięce 02.01.12, 07:29
          O, a ja jakoś nie skumałam tej jaszczurki smile
          Grtaulacje smile

• mama_kotula Re: sklepy dziecięce 02.01.12, 12:25
          asia_i_p napisała:
          > Gratuluję. Oby Jaszczurka dobrze spała w nocy i dobrze jadła w dzień smile.
          > Starsze rodzeństwo zachwycone czy przerażone?

Na razie zachwycone. Na razie tongue_out
      • andaba Re: sklepy dziecięce 02.01.12, 07:28
        Prawie każda sieciówka ma dział dziecięcy.

I mam taką obserwację - w dużych miastach chyba właśnie sieciówki zmonopolizowały rynek ubrań niemowlęcych. W mieście, w którym mieszkam sklepiki z dzieciecymi ubraniami zniknęły nawet z bazarów, a niegdyś było ich więcej - niewielkich sklepików z odzieżą polskich producentów, może nie najtańszą, ale i nienajgorszej jakości. Dziś te sklpeiki zostały tylko na prowincji - na wakacjach zaopatruję dzieciaki w wiele rzeczy, bo w małych miasteczkach są i mają się dobrze, a ubrania jakością nie ustępują tym z sieciówek, a przeważnie są lepsze.
      • kropkacom Re: sklepy dziecięce 02.01.12, 07:56
        Gratuluje kotula i zdrowia dla Jaszczurki. smile
      • wuika Re: sklepy dziecięce 02.01.12, 12:20
        Gratulacjony! Pozdrów całą rodzinę nowego gadzika wink
      • hanalui Re: sklepy dziecięce 02.01.12, 12:27
        Gratulacje dla mamy i Jaszczurki smile
    • tola_i_tolek Re: sklepy dziecięce 02.01.12, 07:57
      5-10-15, C&A, Reserved, Zara, Wójcik, Cheeroke ( dostępne w Tesco)
    • nandadevir Re: sklepy dziecięce 02.01.12, 08:13
      teraz, w styczniu będą dobre okazje w kappahl, cubus, nie kupowałabym małych raczej takie 3 rozmiary wyżej gdzieś na 74, 86 dresy się zawsze przydają.
      • agni71 Re: sklepy dziecięce 02.01.12, 09:59
        Dla noworodka ciuchy na 86 cm (1,5 roku) to lekka przesada, ale faktycznie lepiej kupic tak na 74 cm, bo w te pierwsze mogą byc juz porządnie zaopatrzeni. Dostosuj zakupione ubranka do pory roku, w jakiej będa noszone (czyli nie polarowe pajace na lato wink
        Dobrej jakosci niemowlęce ubranka sa w Mothercare, H&M, może jeszcze Kappahl... Dołącz dużą paczke pieluch (ja ubranka wolałam kupowac sama, a z pieluch zawsze sie cieszyłam smile A może bon do wybranego sklepu?
        • nandadevir Re: sklepy dziecięce 02.01.12, 12:24
          No tak 86 faktycznie za dużo, zapomnia lam, ze mój mały urodził się na 60 cm i 4 kg i szybko miał te 86. smile
    • wuika Re: sklepy dziecięce 02.01.12, 12:21
      Przede wszystkim - nie kupuj małych ubrań. Moje panny urodziły się małe (2,3 i 2,5 kg), a goście w ilości większej zaczęli przychodzić, jak miały po kilka tygodni. I poprzynosili stos rzeczy na 0 miesięcy, bądź na 0-3, w których dziewczęta będą ubrane po 2 razy max. Są też ubranka, które na dzień dobry były za małe (np. bodziak super na długość i w ogóle, a otwór na głowę takie, że nie da się ich założyć), przy ubrankach wielkości 68 będzie mniejsze niebezpieczeństwo, że dziecię nawet nie skorzysta. No i zapytaj rodziców, czy w ogóle potrzebują ubrań. U nas wszyscy ubrania i ubrania, a zabawki? big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka