Dodaj do ulubionych

kłopot z klientka all

28.10.12, 21:41
Dziewczyny powiedzcie mi co mam zrobić z taką kupującą.
Dałam buty do licytacji od 1zł.
Gość zapytał czy jest możliwy odbiór osobisty w mailu, zgodziłam się.
Na sam koniec zalicytował.
Poszły za złotówkę smile
Miałam napisane :
list polecony priorytetowy 10zł
paczka pocztowa 11zł
Teraz kupująca męczy mnie mailami: Podkreślone klient reszta moje odpowiedzi

1.Witam czy bywa PANI W GLIWICACH to możemy umówić się na odbiór osobisty pozdrawiam
Witam.Niestety nie bywam w Gliwicach.Pozdrawiam.
2, Witam a czy bywa PANI w okolicy DOMU MUZYKI I TANCA bo znajomy tam mieszka to byscie mogli sie tam umówic na odbiór

Witam.
Proszę pana niestety posiadam 2 małych dzieci i ze względu na pogodę nie będę ich ciągła po mieście ani po Zabrzu ani po Gliwicach.
Bardzo przepraszam za niedogodność.
Jeżeli panu zależy na odbiorze osobistym to proszę się pofatygować do mnie do domu.
Pozdrawiam

3.JA tylko pytam czy PANI nie pracuje w okolicy a PANI odrazu tak niegrzecznie bede po nie w srode miedzy 20-21h

"PANI odrazu tak niegrzecznie" ???
Proszę pana nie wiem co niegrzecznego napisałam w wiadomości.
Odpisuję panu na pytania rzeczowo.
Niestety w środe 31.10 wyjeżdzam na groby i będę dopiero 4.11 wieczorem, więc proszę o ustalenie innego terminu odbioru.
Jeżeli panu nie pasuje proszę o wybranie formy dostawy ( były 2) i buty wyślę pocztą.
Myślę że te 11zł benzyna też wyjdzie i będzie po kłopocie. Pozdrawiam

4.a nie ma PAN ich komu ich zostawiec bo ja też w srodę jade na groby i ich pilnie potrzebuje czekam na odpowiedz
Przykro mi ale nie.
U mnie w domu w tym czasie nikogo nie będzie

5, a u sąsiada albo u kogos innego po naprawde potrzebuje ich na czwartek a jutro czy we wtorek nie mam jak bo jestem w trasie prosze sie popytac i dac znac przelew zaraz zrobie za nie ..
Przepraszam ale nie będę biegał po sąsiadach i pytał.
Jest to akurat taki okres że ludzie jadą na groby, sprzątają, wyjeżdzaja itp.
Zrobi pan przelew paypal dziś za parę minut będzie na moim koncie a ja jutro z rana pójdę na pocztę wysłać.
Więc w środe u pana by były, jeżeli nie to proszę kogoś zaangażować w odbiór jak to takie pilne

6, Witam do srody napewno nie dojdzie to raz a dwa to jak mnie nie ma to kto ją ma odebrac ? dlatego chce ją odebrac prosze tylko podac gdzie mam byc i o której
Odp: Sąsiadka.

7szkoda że jak pytałem nie napisał PAN kiedy i w jakie godziny można je odebrac to bym nie cieszyłasie że mam buty na czwartek tak zostaje z palcem w nocniku bo PAN podobno nie ma nikogo u kogo można je zostawic to o czyms swiadczy??

Po pierwsze w aukcji nigdzie nie było napisane że jest odbiór osobisty to była moja dobra wola że się zgodziłem. A po drugie proszę mnie tu nie obrażać nic pani do tego dlaczego nie zostawie je u nikogo.
Nie przyszło pani na myśl że mogę od niedawna tu mieszkać i jeszcze ludzi nie znać.
Tak jak napisałem albo teraz pon wt do 9-20 tej albo za tydzień od 5 listopada też 9-20

8.czyli jaki numer i o kogo mam pytać dziękuje i pozdrawiam

[b]Mieszkanie wynajmowane nazwisko ...... na domofonie
ul..... ...
Zabrze
tel.........czyli jaki numer i o kogo mam pytac dziękuje i pozdrawiam

W tym wplata paypal 1zł
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: kłopot z klientka all 28.10.12, 22:01
      jakis wysyp chyba jest z tymi butami wink
      sprzedałam wlasnie ocieplane trzewiki,dzisiaj mail od Pani z zerowym dorobkiem na all ze wpłaciła i zeby jej szybko wysłac bo chce przed 1 listopada.ale na inny adres bo jest za granica w delegacji,do kogos z rodziny ,zeby potwierdzic podaje nr tel którego i tak w mailu nie ma wink
      ale skanu wpłaty przeslac nie moze,przez payu tez nie moze bo nie ma.
      a wyslac musze bo kolezanka bedzie w PL i odbierze od jej rodziców te buty....
      no normalnie juz nic nie rozumiałam z tego tyle tylko ze nieludzka jestem bo nie wierze ze zapłaciła a biedne dziecko na 1 listopada bez butów zostanie.... wink
      • syka7 Re: patatajowa 28.10.12, 22:11
        I co będziesz robiła?
        U mnie pewnie na negatywie dla mnie się skończy moja aukcja charytatywna wink
        bo jestem sobie winna tego że wyjeżdżam na wszystkich świętych na groby w środę i nie może butów odebrać w swoim wyznaczonym terminie.
        syka7 Zabrze
        • mamaemmy Re: patatajowa 28.10.12, 22:32
          olałabym sprawę smile
          Mam 2500 kometarzy w tym może 3 negatywy od debili i 5 neutrali za "-dlugi czas wysyłki"-czas swiatecznywink
          Jestem swinia,napisalabym,ze buty zjadl pies i niestety odsylam panu szanownemu ta zlotówkęsmile
    • syka7 Re: mamaemmy 28.10.12, 22:42
      Dobra jesteś buty zjadł pies smile
      uśmiałam się.
      Tak i tak buty miały iść na śmietnik, nie miałam je komu dać
      mają 8l i do tego są białe i maja okropny szpic brrrr
      tylko po co tyle maili kurcze teraz przeze mnie na Wszystkich świętych pójdzie w starych zakupionych w ubiegłym roku smile
      syka7 Zabrze
      • emma6666 Re: mamaemmy 28.10.12, 22:45
        Zamiast w takich pięknych vintage. A kozaczki może? Bo białe kozaczki to wiesz... lans na dzielni
        • syka7 Re:emma6666 28.10.12, 22:56
          spójrz na prv
          • emma6666 Re:emma6666 28.10.12, 23:00
            nie da rady, do mnie maile nie dochodzą z tego forum, może dlatego że nie mam na gazetowym, jak chcesz napisz na zoltego kapturka na gmailu
    • cyprysiowa trzewiki i chłop na doczepke 28.10.12, 23:09
      1. tez tak miałam kilka dni temu, "prosze o wysyłke na wczoraj", a kasy na koncie "ni ma". nie wysłałąm, odczekałam ustawowe.
      2. Napisz ze Trzewiki wyszły z siebie bo juz "wiecej głupot znosły"
      3. czas to pieniadz niech odda za ten ktory spedziłas odpisujac jemu mailowo
      4. czekaj na negatywa i jak sie pojewi w odpowiedzi wklej powyzsza karespondencje albo wybiesz smaczki z niej. nikt nie bedzie brał na powaznie tego negatywa.
      5. nie wystawiaj butow wiecej za zeta, szkoda zachodu, daj psu do zabawy albo jak jeszcze "chodliwe" do czerwonego krzyżyka wrzuc.
    • koza_w_rajtuzach Re: kłopot z klientka all 29.10.12, 06:11
      Dziwna klientka, to fakt, ale mi wydaje się, że cały ten post to ściema.
      Raz w wymianie mailowym piszesz o sobie w wersji męskiej, a raz żeńskiej. Raz kleintka pisze o sobie w wersji żeńskiej, a raz w męskiej.
      Np. tutaj piszesz " Proszę pana nie wiem co niegrzecznego napisałam w wiadomości", a w następnej wiadomości już "Przepraszam ale nie będę biegał po sąsiadach i pytał.".
      Natomiast klientka pisze tak "szkoda że jak pytałem", a dalej w tej samej wiadomości "to bym nie cieszyłasie że mam buty na czwartek".
      • nglka Re: kłopot z klientka all 29.10.12, 08:01
        tez mialam wrazenie ze stado osob po obu stronach bralo udzial w tej dyskusji smile
        a tak serio - dla mnie postawa obu stron jest nadeta i niezbyt sympatyczna
        • syka7 Re: kłopot z klientka all 29.10.12, 08:12
          Chodzi o to że ja obsługuję konto all z mężem, i to ja najczęściej odpisuję na maila.
          Dlatego jest kobieta i mężczyzna.
          • nellyssima Re: kłopot z klientka all 29.10.12, 08:23
            A wiesz, ze jest to niezgodne z regulaminem Allegro, jeżeli konto jest na jedna osobę, a nie firmowe. I jeśli ta upierdliwa klientka tez o tym wie, to za te charytatywna aukcje Allegro może Ci zawiesić konto.
            • agni71 Re: kłopot z klientka all 29.10.12, 08:32
              Od jakiegos czasu mozna chyba "dzielić" konto np. ze wspólmałżonkiem, ale nie znam szczegółów, bo nie byłam zainteresowana...
              • patatajowa Re: kłopot z klientka all 29.10.12, 08:37
                tak jak inne rzeczy w małżenstwie, konto na all mozna zupełnie legalnie wspóldzielić juz od dłuższego czasu wink
                "Z kim mogę mieć wspólne konto?

Konto na Allegro możesz dzielić z małżonkiem. Wystarczy, że małżonek wyrazi zgodę a Ty, podasz nam jego dane. Możesz to zrobić w każdej chwili w formularzu w zakładce Moje Allegro > Moje konto > Ustawienia: Dane konta Allegro.

Ze współdzielenia konta możesz zrezygnować w dowolnym momencie klikając w odnośnik w tej samej zakładce.

Dopisany do konta małżonek akceptując Regulamin, staje się użytkownikiem Allegro. Może używać wspólnego konta: kupować, sprzedawać i korzystać ze wszystkich funkcji. Jednak odpowiedzialność za działania dokonywane na koncie, w tym odpowiedzialność finansową względem Allegro i innych użytkowników ponosi główny użytkownik konta.

Czy każdy może dzielić konto z małżonkiem?

Nie. Współdzielić konta nie mogą użytkownicy:

kont Firma,
                kont Junior,
                bez pełnej aktywacji konta,
                z blokadą sprzedaży,
                którzy nie uczestniczyli w żadnej transakcji w serwisie, nie dokonali płatności w systemie PzA lub nie uregulowali w przeszłości co najmniej jednego rachunku za korzystanie z usług Allegro,
                którzy rażąco naruszyli Regulamin Allegro.

Zastrzegamy sobie prawo zablokowania w wyjątkowych przypadkach możliwości współużytkowania konta."
            • maaszymka Re: kłopot z klientka all 29.10.12, 08:36
              I tu się mylisz. Konto mozna mieć wspólnie z mężem/żoną.

[i]"Konto na Allegro możesz dzielić z małżonkiem. Wystarczy, że małżonek wyrazi zgodę a Ty, podasz nam jego dane. Możesz to zrobić w każdej chwili w formularzu w zakładce Moje Allegro > Moje konto > Ustawienia: Dane konta Allegro.

Ze współdzielenia konta możesz zrezygnować w dowolnym momencie klikając w odnośnik w tej samej zakładce.

Dopisany do konta małżonek akceptując Regulamin, staje się użytkownikiem Allegro. Może używać wspólnego konta: kupować, sprzedawać i korzystać ze wszystkich funkcji. Jednak odpowiedzialność za działania dokonywane na koncie, w tym odpowiedzialność finansową względem Allegro i innych użytkowników ponosi główny użytkownik konta."
            • syka7 Re: : nellyssima 29.10.12, 11:45
              konto mam wspólne z mężem, aukcja nie była charytatywna tylko tak napisałam że buty poszły za 1zł za symboliczną złotówkę.
              • asienka198112 Re: : nellyssima 29.10.12, 12:12
                Zaraz zaraz. To raz odpisuje mąż, a raz Ty? zastanawiajace
                "(...)nie będę ich ciągła"
                "(...)nie wiem co niegrzecznego napisałam w wiadomości. "
                "Przepraszam ale nie będę biegał "
                "(...)moja dobra wola że się zgodziłem. "

ściema, wymysliłaś te historię
                • sylki Re: : nellyssima 29.10.12, 12:32
                  a co jest zadziwiające w tym, że oboje mają dostęp do konta?
                  normalnie nie możliwe, pacz pani cuda
                • syka7 Re: : nellyssima 29.10.12, 12:46
                  Po co bym miała ją wymyślać kochaniutka?
                  Myślisz że nie mam nic innego do roboty?
                  to jest rzeczywistość wkurzył mnie jej/jego 7 mail i dlatego prosiłam o rade co zrobić.
                  Nie musisz wierzyć twoja sprawa.
    • 18lipcowa3 buahahahaha dobre 29.10.12, 08:50
      usmiałam sie od rana
    • tres09 Re: kłopot z klientka all 29.10.12, 09:07
      Ja bym się nie tłumaczyła czy znam sąsiadów czy nie znam tylko poprosiła o wybranie dogodnego terminu odbioru spośród podanego przez ciebie zakresu. Jeśli nie poprosisz kupującej żeby się określiła kiedy będzie to przyjedzie bez umówienia (np. jak akurat wyjdziesz po bułki na kwadrans).
      Jeśli żadnej termin odbioru osobistego jej nie pasuje to niech dopłaci za wysyłkę i po zaksięgowaniu wyślesz buty.
      Może jeszcze grzecznie bym wyjaśniła że zgodziłaś się na ODBIÓR osobisty a nie osobistą dostawę w wybrane przez kupującą miejsce.
      • magdalenkaad Re: kłopot z klientka all 29.10.12, 09:31
        syka - podziwiam Twoją anielską cierpliwość ... smile
    • cyprysiowa cyce opadają 29.10.12, 10:36
      juz sie pogubiłam

trzeba napisac /dopisac/wyjasnic
      złotoweczka miała byc w łapk
      i nie na payu
      czy negatym mam wystawic
      czy dyszke dopłaci Szanowny/Szanowna
      • patatajowa Re: cyce opadają cyprysiowa 29.10.12, 10:48
        cyprysiowa, sadzac po tesci twoich postów od sławetnego watku sobotniego nieco sfiksowałaś chyba....tongue_out
        • pasik Re: odp 29.10.12, 10:54
          nie wiem po co wdajesz się w dyskusję, dywagacje...odpisujesz krótko ,zwięźle.
          A tu elaborat tłumaczeń.
          Albo przyjeżdża do Ciebie albo czekasz na pieniądze.
          Poza tym nie wklejaj cudzej korespondencji na forum publicznym.
          • tosieuda Re: odp 29.10.12, 11:22
            I tak to czasem wygląda jak się komuś pójdzie na rękę i udostępni odbiór osobisty...
        • cyprysiowa Re: cyce opadają cyprysiowa 29.10.12, 11:57
          lepiej mniec "nie-rowno" pod sufitem
          niz nie byc wcale

buuuut"
          łikendowa odskocznia ,
          wracam tam gdzie potrzebuja mnie
          dzieci 3 dni nie jadły, w tych samych butach i majtach
          a to "czasozjadacz"... niedobry
          do nich trza isc
          • ireland1 re 29.10.12, 12:12
            Może ja nieufna jestem i podejrzliwa, ALE pierwsze co mi się rzuciło w oczy to:

piszesz,że nie będzie Ciebie przez kilka dni i nikogo w domu, i do tego podajesz swój adres...
            Złodzieje teraz różnych sztuczek się imają...
            Ja po takiej korespondencji olałabym tą złotówke,powiedziała,że buty się zniszczyły czy cokolwiek niż podawała swój adres. Jakaś dziwna ta kupująca...
            Ale ja ogólnie z tych przewrażliwionych,więc proszę się nie dziwić wink
            • syka7 Re:ireland1 29.10.12, 12:48
              Masz rację kurde nie pomyślałam ale ze mnie idiotka.
              syka7 Zabrze
    • laracroft82 Re: kłopot z klientka all 29.10.12, 12:08
      Wg mnie wina poniekad lezy po obu stronach - nikt nie dogada sie przed zakonczeniem aukcji na czym ten odbior osobisty bedzie polegac - czy na spotkaniu w centrum miasta, bo akurat bedziesz przelotem czy na odbiorze w miejscu zamieszkaniIA itd..mam jedna taka dziewczyne, ktora kupuje u mnie raz na jakis czas cos tam i od poczatku sprawa przed zakonczeniem pierwszej aukcji byla jasna, gdzie i jak odbior, poza tym za kazdym razem jak chce cos kupic to sie dogadujemy, bo wiadomo, ze nie kazdy ma czas spotykac sie w danym miejscu i o danej porze.
      • agni71 Re: kłopot z klientka all 29.10.12, 12:50
        laracroft82 napisała:

> Wg mnie wina poniekad lezy po obu stronach -

a gdzie ty widzisz wine po stronie sylki? W aukcji, jak zrozumiałam, nic o odbiorze osobistym nie było. Sylki zgodziła się na niego juz po zakończeniu aukcji. Jednak kupującej/kupującemu nie pasuje odbiór wtedy, kiedy sylki mogłaby przekazać buty. W takiej sytuacji nie mozna ooczekiwac od sylki pójścia jeszcze bardziej na rękę kupującemu...
        • agni71 Re: syka7 nie sylki oczywiście 29.10.12, 12:51
        • tosieuda Re: kłopot z klientka all 29.10.12, 13:29
          zgodziła się na odbiór osobisty jeszcze jak aukcja trwała i wtedy kupująca zalicytowała,
          co nie zmienia faktu, że powinna się dostosować, sprzedająca nie proponuje 1 godziny na odbiór między 4 a 5 rano wink
          tylko praktycznie całe 2 dni, potem przerwa uzasadniona i kolejne całe dnie...
          a jeśli mimo to kupującej nie pasuje to moze opłacić transport tak jak jest na aukcji,
          rzeczywiscie trudno oczekiwać, zeby jeszcze bardziej isc komuś na rękę, może powinna w drodze na cmentarz jej te buty po prostu podrzucić big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka