marzenek3 02.11.12, 21:04 Chciała bym kupić córce książkę o Mikołajku. Na stronie Znaku widzę parę części. Co jest początkiem przygód Mikołajka? Od której książki zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_amelii Re: Przygody Mikołajka 02.11.12, 21:17 Ostatnio księgarnia Znak miała super promocje i Mikołajek był 40% taniejJa się obkupiłam w 8 różnych książek dla dzieci za 60 zł. - Mikołajek - Rekreacje Mikołajka - Mikołajek i inne chłopaki - Wakacje Mikołajka - Joachim ma kłopoty (tudzież Mikołajek ma kłopoty, zależy od tłumaczenia) - Nowe przygody Mikołajka tom 1 - Nowe przygody Mikołajka tom 2 - Nieznane przygody Mikołajka Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Przygody Mikołajka 02.11.12, 21:22 O ile się orientuję jest jakby pierwsza seria i teraz jakby "odnowiona" nowe przygody... Z pierwszej zaczyna się chyba od "Mikołajek", później "Rekreacje Mikołajka", "Mikołajek i inne chłopaki" albo "Wakacje Mikołajka" i "Mikołajek ma kłopoty". Seria już wiekowa, czytałam niegdyś ja, teraz czytaja moje dzieci. Tu znalazłam fajny pakiet: www.nk.com.pl/mikolajek-komplet-5-ksiazek/535/ksiazka.html chociaż samej księgarni nie znam. Następnie lecą sporo po poprzednich, oddtworzone/wydane przez córkę autora "Nowe przygody Mikołajka" 2 tomy i "Nieznane przygody Mikołajka". Jak coś pomyliłam proszę mnie "prostować". Swoją drogą zupełnie zapomniałam o tych ksiażkach, aż były takie miniaturki przy płatkach śniadaniowych i dzieciom się spodobały Odpowiedz Link Zgłoś
a-n-i-k-a Re: Przygody Mikołajka 02.11.12, 21:22 Pierwszy był Mikołajek potem Rekreacje Mikołajka, Mikołajek i inne chłopaki, Wakacje Mikołajka, Mikołajek ma kłopoty. I to są te części, na których ja sie wychowałam . Już za czasów moich dzieci wydano dalsze opowiadania: Odpowiedz Link Zgłoś
mk271 Re: Przygody Mikołajka 02.11.12, 21:38 Kupując mlekołaki z malutka książeczką o mikolajku otrzymujesz kod i do 12 grudnia możesz kupić najnowsze przygody w cenie ok 24 zł z przesyłką. ja kupiłam. mam wszystkie 4 cześci i ta ostatnia najfajniej wydana bo w kolorze Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Przygody Mikołajka 02.11.12, 21:56 O proszę, nie zwróciłam uwagi. Info z kodem na opakowaniu? Jak tak to kiszka, bo płatki przesypuję do pojemnika... Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Sprawdziłam 02.11.12, 21:59 kody z tyłu tych miniaturek, różne, jupi O i widze, że są jeszcze jakieś najnowsze przygody Mikołajka, czyli i tak jestem do tyłu z info... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Sprawdziłam 02.11.12, 22:09 > O i widze, że są jeszcze jakieś najnowsze przygody Mikołajka, czyli i tak jeste > m do tyłu z info... niewiele straciłaś...do Mikołajków Sempego i Goscinnego temu daaalekoooo.... Odpowiedz Link Zgłoś
merci77 Re: Przygody Mikołajka 02.11.12, 22:26 no i ja czekam moze znak.com znowu zrobi jakas promocje na -40% chociaz, bo kupiłam ostatnio,a musze dokupić jeszcze,zagapiłam się i bo jeszcze potrzebuję inne częśći i kalendarz Mikolajka i magiczne drzewo też. Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: Przygody Mikołajka 03.11.12, 23:33 Dla jakiego wieku ta książka się nadaje? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Przygody Mikołajka 04.11.12, 07:38 Myślę,że to zależy od dziecka,ale moja 6 latka nie jest jeszcze zainteresowana.Nie bardzo rozumie teksty.Natomist 9 letni siostrzeniec sam czyta i śmieje sięw głos. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Przygody Mikołajka 04.11.12, 09:25 Te opowiadanka w Mlekołakach jak dla mnie słabiutkie. Na siłę nawiązują do oryginału ale w wielu kwestiach na pewno wg autor oryginału tak by nie napisał. Kupiłam i sama przeczytałam 3 z tych książeczek Odpowiedz Link Zgłoś
s_mag_s Re: Przygody Mikołajka 04.11.12, 10:01 Dla zainteresowanych 'podstawowymi' Mikołajkami, to w internetowym sklepie wydawnictwa NK można kupić w promocji 5 tomów za 80 zł . Odpowiedz Link Zgłoś