Dodaj do ulubionych

Miasteczko MAMOKO które wybrać

13.12.12, 19:08
niby dla 6 latki ale można historyjki powymyślać.Którą część kupić?
Miasteczko Mamoko
Dawno temu w Mamoko
Mamoko 3000

czy nie warto?
Obserwuj wątek
    • froobek Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 19:12
      Pierwsze, klasyczne, czyli Miasteczko.
      Nie wiem, może po prostu za mało czasu spędziłam nad pozostałymi, nie rozszyfrowałam fabuły, ale wydają mi się udziwnione... tongue_out Jak to z sequelami smile
      • froobek Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 19:13
        I prequelami wink
        • pasik Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 19:15
          hehe, czyli na siłęsmile
    • agnieszka77_11 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 19:17
      Część pierwszą, czyli Miasteczko Mamoko.
      • agnieszka77_11 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 19:19
        Natomiast nie wiem czy jest to odpowiednia książka dla 6 latki. Moim zdaniem może być za nudna.
        • zona.102 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 19:20
          Moze lepiej mam oko na cyfry lub litery? miasteczko na bank za nudne
          • froobek Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 19:32
            Nawet dorośli się świetnie bawią Mamoko, nie wiem, co tam może być nudne. To zabawa na wiele miesięcy.
          • agnieszka77_11 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 19:51
            zona.102 napisała:

> Moze lepiej mam oko na cyfry lub litery? miasteczko na bank za nudne

Mam Oko na Litery to będzie najlepsza propozycja dla 6 latki. Ja bym wybrała tą książkę.
            • pasik Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 20:13
              tylko ona literki i cyferki ma na co dzień w szkole.
              • agnieszka77_11 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 20:28
                Ale w Mam Oko na Litery trzeba wyszukiwać słów na daną literę i to już nie jest wcale takie łatwe i myślę, że dla 6 latki ciekawe i wcale nie polega na nauce liter (tak jak w szkole).

www.hipopotamstudio.pl/#/pl/portfolio/wszystko/mam_oko_na_litery/
                Mam Oko na Liczby jest za łatwe.
          • koza_w_rajtuzach Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 14.12.12, 02:23
            > Moze lepiej mam oko na cyfry lub litery? miasteczko na bank za nudne

Dlaczego na bank za nudne?
            Moje dzieciaki często razem siedzą przy tej książce. Jedno ma 4 lata a drugie 7.
    • kasina7 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 20:28
      Kupiłam Mamoko to klasyczne córce 2,5 będąc u rodziny. Książkę porwały siostrzenice 18-letnie i 9-latek. Wszystkim się podobało.
      Moja córka nadal to uwielbia. Uważam że 6-latce będzie to się podobało ale po prostu szybciej się tym znudzi bo znajdzie i rozszyfruje wszystko.
      A może dla niej mapy wydawnictwodwiesiostry.sklep.pl/MAPY_Obrazkowa_podroz_po_ladach_morzach_i_kulturach_swiata-214.html
      • pasik Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 20:37
        mapy nie chcę bo będzie miała już jeden mapowy prezent- żeby nie było monotematycznie
        Skłaniam się ku Miasteczku
    • patir23 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 20:34
      a tam sa jakies opisy w tym mamoko? dla 4,5 latka szukam tez na gwiazdke jakiejs ksiazki. Czy sa tam same obrazki?
      • agnieszka77_11 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 20:49
        Same obrazki www.hipopotamstudio.pl/#/pl/portfolio/wszystko/miasteczko_mamoko/
        • saszanasza Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 22:40
          Moja 4 latka bez entuzjazmu potraktowała miasteczko.
    • anpes Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 22:43
      Ja bym wybrała na początek klasyczne.
      • pasik Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 22:52
        Dzięki za tą stronkę
        www.hipopotamstudio.pl/#/pl/portfolio/wszystko/
        wstępnie decyzja podjęta, jeszcze rano skonsultuję
        Mam oko na litery a dla drugiego dziecka DESIGN
        • kokons Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 23:25
          my mamy wszystko powyzej wypisane
          i moja 6 latka kocha najbardziej: Dawno temu w Mamoko - my tez za te boskie nazwy smile i w ogóle
          a ponad desing jest u nas D.o.m.e.k - rewelacja!

Mapy czekaja pod choinke i wiem, ze beda dobrze odebrane smile
          • mycha79 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 23:52
            6latce bym nie kupiła, a mam 4-latka i 6-latkę. Miasteczko jest z nami od roku, córka znudziła się mniej więcej po 2ch miesiącach i w ogóle nie ogląda. Synuś nadal lubi. Mamy podstawowe i dawno temu. Lubimy oba tak samo. Kupiłabym inną książkę Mizielińskich - DESIGN, DOMEK, Co z ciebie wyrośnie lub najnowszą - Gdzie jest wydra.
            • aga_sama Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 14.12.12, 01:29
              Mamoko klasyczne - dostał jak miał 3 lata, uwielbiał, teraz sięga nadal. Świetne do ćwiczenia umiejętności opowiadania. Jest jeszcze pytanie, czy dziewczynce spodoba się charakterystyczny styl graficzny Mizielińskich - znajoma pięciolatka stwierdziła, że te książki są brzydkie.
              Dawno temu w Mamoko - mniej czytelne, bez entuzjazmu.

Dla sześciolatki może fajny będzie d.o.m.e.k?
              Nasz sześciolatek obecnie szaleje za zjedz to sam: www.dzieci.legnica.pl/zjedz-to-sam-aleksandra-i-daniel-mizielinscy
              Dawno żadna ksążka go tak nie zainteresowała, dla mnie jest ważna, bo syn ma celiakię i w końcu po obrazkach zrozumiał o co chodzi w jego chorobie.
              • i_love_strawberry Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 14.12.12, 09:50
                Mój synek uwielbiam Mamoko - fakt to klasyczne najbardziej. Ma 4,5 roku. Mamoko dawno temu też bo tata wymysla mu fajne wydarzenia historyczne do tego smile
                Dla 6latki fajne będa Mapy. Ale fajnie byłoby je oglądac z dorosłym, szczególnie na początku.
              • pasik Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 14.12.12, 15:24
                to ja podpowiem że D.O.M.E.Kjest super.
                Robiliśmy sobie takie sesje nastolatkiem, który interesuje się architekturą
                i 5 latka- która na podstawie ilustracji rysowała własne domki
                Wszystkie domy zawarte w książce maja realne odnośniki na świecie.
                Siadamy przed kompem z książką i sprawdzamy jak to wygląda w rzeczywistości.
                Które biuro projektowało, architekt, jakie posiadają właściwości.

To realność projektów jest fajniejsza....całościowe potraktowanie sprawy.
    • slonko1335 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 14.12.12, 10:05
      Nie kupiłabym sześciolatce choć moja lubi ale nie ma już takiego szału jaki ciągle ma czterolatek. Jest im dokłądnie obojętne która część, znaczy mieli z dwiema do czynienia dotychczas bo najnowsza będzie prezentem pod choinkę i wiem że syn oszaleje jak ją zobaczy.
      Starsza lubi bardzo książki z serii 1001 rzeczy do odkrycia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka