pasik 13.12.12, 19:08 niby dla 6 latki ale można historyjki powymyślać.Którą część kupić? Miasteczko Mamoko Dawno temu w Mamoko Mamoko 3000 czy nie warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
froobek Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 19:12 Pierwsze, klasyczne, czyli Miasteczko. Nie wiem, może po prostu za mało czasu spędziłam nad pozostałymi, nie rozszyfrowałam fabuły, ale wydają mi się udziwnione... Jak to z sequelami Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 19:17 Część pierwszą, czyli Miasteczko Mamoko. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 19:19 Natomiast nie wiem czy jest to odpowiednia książka dla 6 latki. Moim zdaniem może być za nudna. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.102 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 19:20 Moze lepiej mam oko na cyfry lub litery? miasteczko na bank za nudne Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 19:32 Nawet dorośli się świetnie bawią Mamoko, nie wiem, co tam może być nudne. To zabawa na wiele miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 19:51 zona.102 napisała: > Moze lepiej mam oko na cyfry lub litery? miasteczko na bank za nudne Mam Oko na Litery to będzie najlepsza propozycja dla 6 latki. Ja bym wybrała tą książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 20:13 tylko ona literki i cyferki ma na co dzień w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 20:28 Ale w Mam Oko na Litery trzeba wyszukiwać słów na daną literę i to już nie jest wcale takie łatwe i myślę, że dla 6 latki ciekawe i wcale nie polega na nauce liter (tak jak w szkole). www.hipopotamstudio.pl/#/pl/portfolio/wszystko/mam_oko_na_litery/ Mam Oko na Liczby jest za łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 14.12.12, 02:23 > Moze lepiej mam oko na cyfry lub litery? miasteczko na bank za nudne Dlaczego na bank za nudne? Moje dzieciaki często razem siedzą przy tej książce. Jedno ma 4 lata a drugie 7. Odpowiedz Link Zgłoś
kasina7 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 20:28 Kupiłam Mamoko to klasyczne córce 2,5 będąc u rodziny. Książkę porwały siostrzenice 18-letnie i 9-latek. Wszystkim się podobało. Moja córka nadal to uwielbia. Uważam że 6-latce będzie to się podobało ale po prostu szybciej się tym znudzi bo znajdzie i rozszyfruje wszystko. A może dla niej mapy wydawnictwodwiesiostry.sklep.pl/MAPY_Obrazkowa_podroz_po_ladach_morzach_i_kulturach_swiata-214.html Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 20:37 mapy nie chcę bo będzie miała już jeden mapowy prezent- żeby nie było monotematycznie Skłaniam się ku Miasteczku Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 20:34 a tam sa jakies opisy w tym mamoko? dla 4,5 latka szukam tez na gwiazdke jakiejs ksiazki. Czy sa tam same obrazki? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 20:49 Same obrazki www.hipopotamstudio.pl/#/pl/portfolio/wszystko/miasteczko_mamoko/ Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 22:40 Moja 4 latka bez entuzjazmu potraktowała miasteczko. Odpowiedz Link Zgłoś
anpes Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 22:43 Ja bym wybrała na początek klasyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 22:52 Dzięki za tą stronkę www.hipopotamstudio.pl/#/pl/portfolio/wszystko/ wstępnie decyzja podjęta, jeszcze rano skonsultuję Mam oko na litery a dla drugiego dziecka DESIGN Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 23:25 my mamy wszystko powyzej wypisane i moja 6 latka kocha najbardziej: Dawno temu w Mamoko - my tez za te boskie nazwy i w ogóle a ponad desing jest u nas D.o.m.e.k - rewelacja! Mapy czekaja pod choinke i wiem, ze beda dobrze odebrane Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 13.12.12, 23:52 6latce bym nie kupiła, a mam 4-latka i 6-latkę. Miasteczko jest z nami od roku, córka znudziła się mniej więcej po 2ch miesiącach i w ogóle nie ogląda. Synuś nadal lubi. Mamy podstawowe i dawno temu. Lubimy oba tak samo. Kupiłabym inną książkę Mizielińskich - DESIGN, DOMEK, Co z ciebie wyrośnie lub najnowszą - Gdzie jest wydra. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 14.12.12, 01:29 Mamoko klasyczne - dostał jak miał 3 lata, uwielbiał, teraz sięga nadal. Świetne do ćwiczenia umiejętności opowiadania. Jest jeszcze pytanie, czy dziewczynce spodoba się charakterystyczny styl graficzny Mizielińskich - znajoma pięciolatka stwierdziła, że te książki są brzydkie. Dawno temu w Mamoko - mniej czytelne, bez entuzjazmu. Dla sześciolatki może fajny będzie d.o.m.e.k? Nasz sześciolatek obecnie szaleje za zjedz to sam: www.dzieci.legnica.pl/zjedz-to-sam-aleksandra-i-daniel-mizielinscy Dawno żadna ksążka go tak nie zainteresowała, dla mnie jest ważna, bo syn ma celiakię i w końcu po obrazkach zrozumiał o co chodzi w jego chorobie. Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_strawberry Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 14.12.12, 09:50 Mój synek uwielbiam Mamoko - fakt to klasyczne najbardziej. Ma 4,5 roku. Mamoko dawno temu też bo tata wymysla mu fajne wydarzenia historyczne do tego Dla 6latki fajne będa Mapy. Ale fajnie byłoby je oglądac z dorosłym, szczególnie na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 14.12.12, 15:24 to ja podpowiem że D.O.M.E.Kjest super. Robiliśmy sobie takie sesje nastolatkiem, który interesuje się architekturą i 5 latka- która na podstawie ilustracji rysowała własne domki Wszystkie domy zawarte w książce maja realne odnośniki na świecie. Siadamy przed kompem z książką i sprawdzamy jak to wygląda w rzeczywistości. Które biuro projektowało, architekt, jakie posiadają właściwości. To realność projektów jest fajniejsza....całościowe potraktowanie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Miasteczko MAMOKO które wybrać 14.12.12, 10:05 Nie kupiłabym sześciolatce choć moja lubi ale nie ma już takiego szału jaki ciągle ma czterolatek. Jest im dokłądnie obojętne która część, znaczy mieli z dwiema do czynienia dotychczas bo najnowsza będzie prezentem pod choinkę i wiem że syn oszaleje jak ją zobaczy. Starsza lubi bardzo książki z serii 1001 rzeczy do odkrycia. Odpowiedz Link Zgłoś