afro.ninja 16.01.13, 14:59 Czy dobry dla dwulatka, producent zaleca od 36 miesiaca zycia...?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hela_mela Re: Bidon Nuk Junior 16.01.13, 15:09 Był dobry dla 18 miesięcznego dziecka. Ale dość szybko się zużył bo dziecko przegryzło jakiś element. Problemem nie jest chyba picie, ale odgryzanie części, które mogą okazać się szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Bidon Nuk Junior 16.01.13, 15:50 Te bidony są z miękkim lub twardym ustnikiem. Najpierw mieliśmy z miękkim (od ok 2r.ż.) i Młody go odgryzł (nie specjalnie, tylko otwierając za każdym razem zębami ten ustnik, nadgryzał go, aż ten prawie odpadł). Później już kupowaliśmy te z twardym ustnikiem i one cały czas są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Bidon Nuk Junior 17.01.13, 09:44 Chodzi mi o taki bidon. Moje dziecko nie mialo dwoch lat i pilo z wode z jdnorazowej butelki typu bidon, dlatego zastanawia mnie to, ze ten bidon jest od trzech lat. Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Bidon Nuk Junior 17.01.13, 18:39 Ten dziewczęcy akurat nie wiem jaki ma ustnik. Ten np ma twardy exclusivebaby.pl/bidony/nuk-bidon-junior-cup-pilkarski-750-517,224s . A ten z piratem miękki www.okazje.info.pl/okazja/inne/nuk-bidon-pstryczek-kubek-300-ml-junior-cup.html . Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Bidon Nuk Junior 18.01.13, 10:31 A, to ja myslalam, ze to si etylko rozni wygladem butelki, bo kupilam wlasnie ten z pilkarzykami. Wiem, ze koncowska sie zuzywa, ale mozna dokupic. Odpowiedz Link Zgłoś
nikus4 Re: Bidon Nuk Junior 18.01.13, 14:06 My mamy ten z piłkarzykami. Mamy go już 2 lata. Bardzo sobie go chwale, wytrzymały - spadł nie raz, nie pękł. Można ustnik rozłożyć na części i porządnie umyć. Można myc w zmywarce. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś