Dodaj do ulubionych

Jamie czy Nigella - na prezent dla zabieganej mamy

09.06.13, 22:40
Która z ich książek byłaby dobrym prezentem dla zabieganej mamy, której czasem brak pomysłu na prosty i szybki posiłek?
Obserwuj wątek
    • ta.dam Re: Jamie czy Nigella - na prezent dla zabieganej 09.06.13, 22:49
      U mnie aktualnie na topie Gordon Ramsay smile Ale to jeszcze po polsku nie wydane: www.amazon.co.uk/Gordon-Ramsays-Ultimate-Cookery-Course/dp/1444756699/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1370810932&sr=8-1&keywords=gordon+ramsay%27s+ultimate+cookery+course
      A z naszych polskich "Pyszne 25" Ani Starmach - naprawdę proste i szybkie dania wolne od nudy.
    • dwellajna Re: Jamie czy Nigella - na prezent dla zabieganej 09.06.13, 22:58
      Zdecydowanie Jamie. Np "30 minut w kuchni", szybkie faktycznie, ale szybkie i b oryginalne. Dla mnie ta Ania Starmach to nieudolna kopia, zero polotu i niestety charyzmy.
      • dwellajna Re: Jamie czy Nigella - na prezent dla zabieganej 09.06.13, 22:59
        *pyszne i oryginalne
      • corrina_f1 Re: Jamie czy Nigella - na prezent dla zabieganej 10.06.13, 10:55
        dwellajna napisał(a):

> Zdecydowanie Jamie. Np "30 minut w kuchni", szybkie faktycznie, ale szybkie i b
        > oryginalne. Dla mnie ta Ania Starmach to nieudolna kopia, zero polotu i nieste
        > ty charyzmy.

Jeszcze lepsze moim zdaniem jest "15 minut Jamiego", ale chyba nie ma jeszcze w wersji polskiej, ja kupowałam na amazonie.
        Potwierdzam że genialny jest Gordon Ramsay - Ultimate Cookery Course (u nas też chyba bez polskiej wersji niestety).
        • jesuisunpapillon Re: Jamie czy Nigella - na prezent dla zabieganej 10.06.13, 11:31
          polecam Jamiego - mam jedną książkę którą w weltbild kupiłam w fajnej promocji i jestem zachwycona - dostępne produkty, szybkie dania i bardzo smaczne...dalekie od nudy.
          U Nigelli niby miło...ale często brak produktów, no i nie tak szybko wink
          • monika78kr Który 'Jamie'? 10.06.13, 11:40
            A którą masz część? Bo skłaniam się do Jamiego. "30 minut" czy "Każdy może gotować"?
            • corrina_f1 Re: Który 'Jamie'? 10.06.13, 11:54
              Moim zdaniem "Każdy może gotować" jest lepsza niż 30 minut, ale generalnie obydwie można brać w ciemno. Ja mam wszystkie, czyli chyba z 11 książek i wszystkie uwielbiam smile
            • dwellajna Re: Który 'Jamie'? 10.06.13, 12:03
              30 minut to sety obiadowe - 3 daniowe obiady, ktorych przygotowanie ma Ci zabrac ok 30 min
              (mnie zabiera wiecej, ale to oczywiscie kwestia wprawy i rzadko szykuje caly ten set)
              kazdy moze gotowac porzadkuje bycie w kuchni, podpowiada sposoby na podejscie do gotowania by bylo zdrowe ale nie czasochlonne, to jest kontynuacja idei Jamiego z programu "Ministerstwo żywnosci"
              • butch_cassidy pytanie 10.06.13, 12:30
                A jak obiady Jamiego wyglądają cenowo?
                • butch_cassidy Re: pytanie 10.06.13, 12:33
                  Coś takiego jeszcze znalazłam:
                  www.bookcity.pl/A20928463/Save_with_Jamie/Jamie_Oliver
    • monika78kr A jakiś dodatek do książki-prezentu? 10.06.13, 20:03
      Kupiłam "30 minut" i zastanawiam się co by pasowało do tego prezentu, chciałabym dokupić coś za 40-50 zł. Może jakiś kuchenny gadżet? Nic nie przychodzi mi do głowysad
      • corrina_f1 Re: A jakiś dodatek do książki-prezentu? 10.06.13, 21:30
        Jak masz dostęp do TK Maxxa, to tam w dziale kuchennym bywają fajne gadżety sygnowane przez Jamiego. Byłoby do kompletu smile
        • monika78kr Re: A jakiś dodatek do książki-prezentu? 10.06.13, 21:35
          O, mam dostęp, poszukam.
          • monika78kr Re: A jakiś dodatek do książki-prezentu? 10.06.13, 23:14
            A fajny fartuch kuchenny? Czy to już lekka przesada?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka