monika78kr 09.06.13, 22:40 Która z ich książek byłaby dobrym prezentem dla zabieganej mamy, której czasem brak pomysłu na prosty i szybki posiłek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ta.dam Re: Jamie czy Nigella - na prezent dla zabieganej 09.06.13, 22:49 U mnie aktualnie na topie Gordon Ramsay Ale to jeszcze po polsku nie wydane: www.amazon.co.uk/Gordon-Ramsays-Ultimate-Cookery-Course/dp/1444756699/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1370810932&sr=8-1&keywords=gordon+ramsay%27s+ultimate+cookery+course A z naszych polskich "Pyszne 25" Ani Starmach - naprawdę proste i szybkie dania wolne od nudy. Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: Jamie czy Nigella - na prezent dla zabieganej 09.06.13, 22:58 Zdecydowanie Jamie. Np "30 minut w kuchni", szybkie faktycznie, ale szybkie i b oryginalne. Dla mnie ta Ania Starmach to nieudolna kopia, zero polotu i niestety charyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: Jamie czy Nigella - na prezent dla zabieganej 09.06.13, 22:59 *pyszne i oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Jamie czy Nigella - na prezent dla zabieganej 10.06.13, 10:55 dwellajna napisał(a): > Zdecydowanie Jamie. Np "30 minut w kuchni", szybkie faktycznie, ale szybkie i b > oryginalne. Dla mnie ta Ania Starmach to nieudolna kopia, zero polotu i nieste > ty charyzmy. Jeszcze lepsze moim zdaniem jest "15 minut Jamiego", ale chyba nie ma jeszcze w wersji polskiej, ja kupowałam na amazonie. Potwierdzam że genialny jest Gordon Ramsay - Ultimate Cookery Course (u nas też chyba bez polskiej wersji niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
jesuisunpapillon Re: Jamie czy Nigella - na prezent dla zabieganej 10.06.13, 11:31 polecam Jamiego - mam jedną książkę którą w weltbild kupiłam w fajnej promocji i jestem zachwycona - dostępne produkty, szybkie dania i bardzo smaczne...dalekie od nudy. U Nigelli niby miło...ale często brak produktów, no i nie tak szybko Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr Który 'Jamie'? 10.06.13, 11:40 A którą masz część? Bo skłaniam się do Jamiego. "30 minut" czy "Każdy może gotować"? Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Który 'Jamie'? 10.06.13, 11:54 Moim zdaniem "Każdy może gotować" jest lepsza niż 30 minut, ale generalnie obydwie można brać w ciemno. Ja mam wszystkie, czyli chyba z 11 książek i wszystkie uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: Który 'Jamie'? 10.06.13, 12:03 30 minut to sety obiadowe - 3 daniowe obiady, ktorych przygotowanie ma Ci zabrac ok 30 min (mnie zabiera wiecej, ale to oczywiscie kwestia wprawy i rzadko szykuje caly ten set) kazdy moze gotowac porzadkuje bycie w kuchni, podpowiada sposoby na podejscie do gotowania by bylo zdrowe ale nie czasochlonne, to jest kontynuacja idei Jamiego z programu "Ministerstwo żywnosci" Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: pytanie 10.06.13, 12:33 Coś takiego jeszcze znalazłam: www.bookcity.pl/A20928463/Save_with_Jamie/Jamie_Oliver Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr A jakiś dodatek do książki-prezentu? 10.06.13, 20:03 Kupiłam "30 minut" i zastanawiam się co by pasowało do tego prezentu, chciałabym dokupić coś za 40-50 zł. Może jakiś kuchenny gadżet? Nic nie przychodzi mi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: A jakiś dodatek do książki-prezentu? 10.06.13, 21:30 Jak masz dostęp do TK Maxxa, to tam w dziale kuchennym bywają fajne gadżety sygnowane przez Jamiego. Byłoby do kompletu Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr Re: A jakiś dodatek do książki-prezentu? 10.06.13, 21:35 O, mam dostęp, poszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr Re: A jakiś dodatek do książki-prezentu? 10.06.13, 23:14 A fajny fartuch kuchenny? Czy to już lekka przesada? Odpowiedz Link Zgłoś