Dodaj do ulubionych

Kinect, Xbox ?? Pomocy! :)

24.11.13, 12:21
dostałam list do Mikołaja,
dzieci chcą xbox smile to, czym się gra ruszając się, albo ruszając czymś w reku tongue_out
a ja zielona w tym temacie, poproszę o pomoc smile
co wchodzi w skład takiego zestawu? musze mięć i kinect i xbox?
Jakiś konkretny jest godny polecenia?
na co zwracać uwagę? będę wdzięczna za kazdą poradę.
Obserwuj wątek
    • alojw Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 12:36
      Żeby móc grać w gry ruchome musi być xbox i kinect. Jest jeszcze zestaw playstation + czujnik ruchu, ale tam przy grach ruchomych musisz trzymać czujnik w ręku. Przy kinekcie nic w ręku nie trzymasz. Oczywiście do zestawu potrzebne są jeszcze grysmile Ja osobiście polecam grę sport część 1.
    • mmala6 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 12:57
      coronella napisała:

> dostałam list do Mikołaja,
      > dzieci chcą xbox smile to, czym się gra ruszając się, albo ruszając czymś w reku :
      > -P
      > a ja zielona w tym temacie, poproszę o pomoc smile
      > co wchodzi w skład takiego zestawu? musze mięć i kinect i xbox?
      > Jakiś konkretny jest godny polecenia?
      > na co zwracać uwagę? będę wdzięczna za kazdą poradę.
      >

łączę się w bólu (finansowym) bo u nas to samo ale mąż wie o co chodzi.
      Generalnie sprawa jest dość prosta, musisz mieć w nazwie xbox 360 kinect (i ten kinect to jest to urządzenie wykrywające ruch). Są dwa rodzaje (ale z różnymi grami):
      allegro.pl/xbox-360-320gb-slim-kinect-8-gier-hdmi-24h-i3713121726.html
      (z własnym dyskiem o ile dobrze pamiętam, świadczy o tym to 320GB w nazwie, te są droższe)
      oraz:
      allegro.pl/nowosc-xbox-360-e-4-gb-kinect-fifa-14-hdmi-i3725551994.html
      te 4GB są tańsze, nawet poniżej 1000pln.
      Trzeba jeszcze patrzeć ile jest padów w komplecie, bo każdy dodatkowy pad (aby grały dwie osoby) to kolejne prawie 200zł. No i jakie są gry. Gry są tańsze i droższe, np Gra Star Wars jest stosunkowo tania (ok 50zł) więc trzeba skalkulować, bo może się okazać, że lepiej kupić sam xbox kinect a gry osobnowink
      My chcemy ten 360GB i nie znalazłam taniej niż 1400plnsad
      • coronella Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 13:10
        taki?
        www.oleole.pl/konsole-xbox-360/xbox-360-4gb-kinect-kinect-adventures-kinect-sports-sezon-2.bhtml?from=pla&gclid=CLbMvNqx_boCFYdf3godEFwASA
        • mmala6 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 13:17
          coronella napisała:

> taki?
          > www.oleole.pl/konsole-xbox-360/xbox-360-4gb-kinect-kinect-adventures-kinect-sports-sezon-2.bhtml?from=pla&gclid=CLbMvNqx_boCFYdf3godEFwASA

no, na przykład taki. Jeśli gry Wam pasują.
      • anio-uek Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 13:11
        Teraz w rtv euro agd są promocje na Xboxy. Z dyskiem 320, kinektem i padem oraz trzema grami za 1300zł.
        • kasialkowa Re: Kinect, Xbox ?? jakie gry 24.11.13, 13:18
          podpinam się do tematu. Syn dostał na komunię Xboxa 360 kinect. Ma do tego 2 gry i chciałabym mu coś dokupić stąd moje pytanie czy mogę mu dokupić coś z xbox 360 (bez napisu kinect? np www.electro.pl/Gra_Xbox_360_MICROSOFT_Minecraft-s728056.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=2013-11&utm_content=728056
          • mmala6 Re: Kinect, Xbox ?? jakie gry 24.11.13, 13:24
            kasialkowa napisał(a):

> podpinam się do tematu. Syn dostał na komunię Xboxa 360 kinect. Ma do tego 2 gry i chciałabym mu coś dokupić stąd moje pytanie czy mogę mu dokupić coś z xbox 360 (bez napisu kinect? np www.electro.pl/Gra_Xbox_360_MICROSOFT_Minecraft-s728056.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=2013-11&utm_content=728056

o jezu jest też minecraft na xboxa???
            nie jestem w tym biegła ale wg mnie tak, będzie chodzić. Bo generalnie samą konsolą jest xbox a kinect to dodatkowe urządzenie do gier gdzie potrzebny jest sensor ruchu. W wiele gier gra się tradycyjnie czyli padem i tak na pewno jest w minecrafcie. Choć sensor ruchy w minecraft to byłoby dopierobig_grin
          • try_walking_in_my_shoes Re: Kinect, Xbox ?? jakie gry 24.11.13, 18:34
            Jeżeli gra jest na kinekt, to znaczy, że jest to gra ruchowa i gra się w nią ciałem. Jak najbardziej możesz kupić inne gry na X-Boxa bez napisu kinekt, gra się w nie padem. Ja polecam na pada gry z serii Lego: Władca Pierścieni, Harry Potter, Batman. Grają w nie dzieciaki od lat 4 wzwyż i dorośli min. mój mąż i szwagier smile
        • mmala6 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 13:22
          anio-uek napisała:

> Teraz w rtv euro agd są promocje na Xboxy. Z dyskiem 320, kinektem i padem oraz
          > trzema grami za 1300zł.

dzięki, zajrzałam, są różne opcje z różnymi grami. Muszę pokazać mężowi. Moje chłopaki na pewno star wars, sport, kids adventures i była jeszcze jakaś gra 'dla dorosłych' tzn mój mąż powiedział, że to dla niegowink
      • magma_pl Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 13:23
        my mamy xboax 360 biały ,kupiony jak tylko wyszły czyli już bardzo dawno tamu.ma on małą pamieć,nie pamiętam jaką i przez te lata tej pamięci jeszcze nie zabrakło tongue_out
        pad też był 1 z czasem dokupiliśmy 2 nieoryginalny ,działa bardzo dobrze. jeżeli dzieci,i nie tylko, będą zazwyczaj grać w gry z kinektem to po co na już drugi pad.zresztą polecam bardzo kinectowe zabawy ,bo dużo frajdy można mieć całą rodziną .szczególnie taneczne
        ,naprawdę big_grin wink widok tańczącego tatusia w rytm lady gagi, bezcenne big_grin . piszę o tym wszystkim też po to,aby zwrócić uwagę,że nie ma co przepłacać od razu za ''wybajerzone" zestawy ,chociaż kinect warto kupić w komplecie. a gry na kinect mają na opakowaniu napis kinect
        • mmala6 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 13:28
          z tą pamięcią to raczej nie chodzi o to, że jej zabraknie, tylko że ten z dyskiem 'zgrywa' sobie grę i odtwarza z własnego dysku a nie z płyty. Ja się na tym nie znam specjalnie ale mój mąż twierdzi, że tak jest lepiej. Dla mnie to jeden pies.
          • coronella Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 13:41
            dzięki wielkie!! myślałam, że to tańsze uncertain chyba najpierw kupimy sam xbox, a kinect dokupimy za jakiś czas. Ale przynajmniej juz wiem o czym mówię smile))
            • mmala6 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 14:10
              Coronella, podpytaj dzieciaki i co im chodzi, bo jeśli myślą podobnie do moich, to im chodzi właśnie o kinect, a nie o xboxa jako konsolęwink cały bajer w tym kinect'cie. Piszę na wszelki wypadek, żeby potem nie było wielkiego rozczarowania, że nie mogą sobie pomachać i poskakać jak na reklamiewink
              ja muszę porozmawiać z mężem, bo 1300 i to za dużo jak na sprzęt domowy nie pierwszej potrzeby. Może ten 4GB wystarczy w zupełności, zawsze to parę stówek mniej. Na pocieszenie- będzie tanieć, bo wchodzi już nowy xbox kinect, narazie chyba premiera w USA ale pewnie zaraz u nas będzie.
              • coronella Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 14:18
                im chodzi o kinect smile))
                ale chciałabym, żeby też włożyli w to trochę swojej pracy i na ten kinect zasłużyli. Będą miec konsolę, a o resztę niech się postarają. Więsza satysfakcja, niż tak wszystko od razu miec pod choinką smile)
                • eryk2601 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 14:46
                  Wytłumaczcie mi różnicę z tą pamięcią,bo skoro kupimy gry i mozemy włożyć płytkę,to dlaczego lepiej gdy ta pamięć jest większa?Będę wdzięczna za podpowiedź,bo też Mikołaj szuka prezentu.
                  • beataj02 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 15:26
                    1. Jeśli chcecie później dokupić samego kinecta, to - jak powiedział mój mąż - powodzenia wink Rzecz się w ogóle nie opłaca, bardzo trudno jest kupić samego kinecta, to po prostu jest czytająca kamerka i jej kupno osobno jest po prostu nieopłacalne (oczywiście pomijając fakt podzielenie kasy na dwie tury, ale sumarycznie wychodzi dużo drożej).
                    2. Wszystkie gry xboxowe chodzą na każdej konsoli, te z dopiskiem xbox muszą mieć sensor ruchu, czyli kinecta. Ale w drugą stronę, czyli zwykłe na konsolę po prostu gra się padem.
                    3. Faktycznie od początku dwa pady nie są konieczne, tym bardziej, że część gier jest jednoosobowa lub zawodnik po zawodniku (uczy cierpliwości wink)
                    3. Minecraft jest na pada, dyzurny prezent pod tegoroczną choinkę u Młodego w klasie
                    4. Pamięć służy do tego, żeby po zgraniu z płytki (automatycznie się to dzieje) czytanie "szło" szybciej, czyli lepsza jakoś obrazu ruchomego, zwłaszcza ma to znacznie przy grach z kinectem
                    5. Generalnie - świetna zabawa dla małych i dużych, trzeba tylko przy tych ruchowych pamiętać o konieczności posiadania sporej powierzchni do szaleństw oraz o litości dla sąsiadów piętro niżej wink
                    • beataj02 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 15:28
                      beataj02 napisała:

> 2. Wszystkie gry xboxowe chodzą na każdej konsoli, te z dopiskiem xbox kinect miało być muszą mieć sensor ruchu, czyli kinecta. Ale w drugą stronę, czyli zwykłe na konsolę po
                      > prostu gra się padem.
                      • kasialkowa Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 15:43
                        Dzięki bardzo, już wiem o co chodzi smile
                        • mama_pyzuni Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 16:16
                          Większa pamięć przydaje się też przy korzystaniu z bezpłatnych demówek gier.
                          Po zakupie xboxa dostaje się w zestawie specjalny kod umożliwiający zalogowanie się na stronę Xboxa (trzeba połączyć się z internetem np. przez sieć bezprzewodową) i wtedy ma się dostęp do wersji demonstarcyjnych setek przeróżnych gier. Żeby przetestować grę (często na tych wersjach demonstracyjnych można naprawdę fajnie i długo grać, np. w przypadku gier tanecznych jest kilka piosenek do nauki układu tanecznego, w przypadku gier zręcznościowych kilka plansz itp.) trzeba ją pobrać na dysk xboxa, a jedna gra to nawet 1gb. Przy 4 GB pamięci trzeba będzie wykasowywać gry po to , żeby przetestować inne.
                    • jagodasoft2 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 17:46
                      > 1. Jeśli chcecie później dokupić samego kinecta, to - jak powiedział mój mąż -
                      > powodzenia wink Rzecz się w ogóle nie opłaca, bardzo trudno jest kupić samego ki
                      > necta, to po prostu jest czytająca kamerka i jej kupno osobno jest po prostu ni
                      > eopłacalne (oczywiście pomijając fakt podzielenie kasy na dwie tury, ale sumary
                      > cznie wychodzi dużo drożej).

No nie bardzo, maż nie ma racji. U nas wyglądało to tak, że parę ładnych lat temu kupiliśmy samą konsolkę za chyba coś koło 500zł ( 320Gb) a parę mc temu dokupiliśmy kinekt za 299zł z 1 grą.
                      Co do pamięci to mamy zajęte ponad 200GB, jeszcze trochę i trzeba będzie dokupić zewnętrzny dysk twardy.
                      • patatajowa Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 18:13
                        jagodasoft2 napisała:
                        > No nie bardzo, maż nie ma racji. U nas wyglądało to tak, że parę ładnych lat temu kupiliśmy samą konsolkę za chyba coś koło 500zł ( 320Gb) a parę mc temu dokupiliśmy kinekt za 299zł z 1 grą. Co do pamięci to mamy zajęte ponad 200GB, jeszcze trochę i trzeba będzie dokupić zewnętrzny dysk twardy.>
                        kupiliscie samą konsolę bo kinekta wtedy nie było wink
                        kupowanie xboxa bez kinekta ma teraz tyle samo sensu co kupienie wypasionego smartfona bez dostepu do internetu wink
                        na pewno dzieciom założycielki watku zalezy na grach gdzie operuje sie ciałem wiec nie chciałabym widziec ich min jak matka powie ze xbox jest ale bez kinekta tongue_out
                        polecam bardzo podłaczenie konsoli do internetu, my sciagamy sobie wersje demo mnostwa gier i czasem samo demo wystarczy do dobrej zabawy.jak sie któras bardzo spodoba kupujemy calosc i sciaga nam sie na dysk pełna wersja.
                        • agni71 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 19:28
                          > na pewno dzieciom założycielki watku zalezy na grach gdzie operuje sie ciałem w
                          > iec nie chciałabym widziec ich min jak matka powie ze xbox jest ale bez kinekta
                          > tongue_out

no cóż, tez uważam, ze szkoda decydowac sie na taka opcję, zeby zobaczyc rozczarowane miny dzieci. A gry na kinecta sa naprawde fajne, dla całej rodziny. Własnie skończylismy rodzinna rozgrywkę - u nas w sumie najpopularniejsze (najczęsciej włączane) są gry sportowe.
                        • beataj02 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 25.11.13, 15:45
                          patatajowa napisała:

> jagodasoft2 napisała:
                          > > No nie bardzo, maż nie ma racji. U nas wyglądało to tak, że parę ładnych
                          > lat temu kupiliśmy samą konsolkę za chyba coś koło 500zł ( 320Gb) a parę mc tem
                          > u dokupiliśmy kinekt za 299zł z 1 grą. Co do pamięci to mamy zajęte ponad 200GB
                          > , jeszcze trochę i trzeba będzie dokupić zewnętrzny dysk twardy.>
                          > kupiliscie samą konsolę bo kinekta wtedy nie było wink

Dzięki, patatajowa, dokładnie to samo miałam napisać - kiedyś było inaczej wink
                          I oczywiście o wykorzystaniu dysku do demówek zapomniałam, bo jakby "idzie" to z automatu, po prostu przed zakupem sprawdza się grę.
                          Z kinectowych moi synowie (10latek i dorosły) maja obie części sportu, w każdym jest kilka (sześć ??) dyscyplin i grają w nie często, nie nudząc się. Oprócz tego Adventure coś tam, też kilka róznych dziedzin do pokonania - pływanie pontonem po wzburzonej rzece w wykonaniu dorosłych - bezcenne wink
                  • czarna.perla Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 21:02
                    na dysk można ściągać dema rozmaitych gier. jak dla mnie to cała frajda polega właśnie na kinect, bez tego xbox to konsola jak kazda inna, równie dobrze można grać na telefonie.
    • bim-bol Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 24.11.13, 16:26
      W empiku jest teraz na promocji z gra Fifa 14.

www.empik.com/konsola-xbox-360-250-gb-fifa-14,p1085031857,multimedia-p
      Na amazonie jest w podobnej cenie z Tomb Raider i Halo 4

www.amazon.co.uk/gp/product/B00EZI3AM8/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1634&creative=19450&creativeASIN=B00EZI3AM8&linkCode=as2&tag=rawquery-21
      Na allegro

Xbox 360 250GB + 2 pady + Kinect za 1300zl
      • daria.1 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 25.11.13, 21:43
        My też chcemy w końcu kupić Xboxa. Zauważyłam że są 2 różne konsole, wyglądają inaczej. Ta w Euro jest bardziej w X a np. z allegro prosta obudowa.
        www.xbox.com/pl-PL/xbox360/consoles?xr=shellnav
        • beataj02 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 26.11.13, 15:57
          W dzisiejszej gazetce Carrefoura jest xbox z kinctem i 2 grami na niego (sport i Disneyland) za 999 zł. Niestety to ten z dyskiem 4GB. Ale jak znam życie, to teraz będzie wysyp ofert specjalnych wink
          • kaka73 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 29.11.13, 21:12
            Jak ktoś będzie widział z tym duzym dyskiem w promocji to proszę o info
            • alfa36 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 29.11.13, 23:39
              Moje dziecko było dziś na urodzinach i pisze dodatkowy list do Mikołaja. Coronella kupiłaś cos? Doradzicie konkretny model? A może ktoś widział promocje tego cudu...
              • coronella Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 30.11.13, 21:53
                nie. Moi w międzyczasie zamienili xbox na tablety big_grin
                • agni71 Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 01.12.13, 18:16
                  to jednak nie ma co porównywać, z tabletami to rosna takie "couch potatoes", a kinect to sa zabawy ruchowe, ja mam regularnie po kinekcie zakwasy smile
                  I bardzo polecam jednak tego xboxa z kinectem - jedna z lepszych, pozyteczniejszych "zabawek"
    • bim-bol Re: Kinect, Xbox ?? Pomocy! :) 30.11.13, 21:35
      Jak ktoś ma xbox juz a zastanawia sie nad kinectem, to tutaj maja za 130zl z przesylka uzywane.

www.game.co.uk/en/xbox-360-kinect-xbox-360-slim-compatible-only-171814?provenance=Preowned&categoryIdentifier=10456&attributeName1=Shop%20By&attributeValue1=64
      • dammma a gdzie gry w dobrej cenie? 01.12.13, 13:52
        Widziałyście gdzieś gry w dobrej cenie? Na ogół są po 69zł.
        Szukam jeszcze:
        -Dance Central 3
        -Star Wars
        -Rush
        -Sport 2

Też od jakiegoś czasu szukamy dobrej okazji. Mąż kupił w końcu tą w carrefourze. Ma 3 gry a konsola jest w wersji slim, czyli wydaje mi się najlepsza. Czasem są starsze wersje konsol lub najnowsza E (nie licząc one)- choć ta ponoć nie jest udana.
        W neonecie jest za 899 ale inna wersja. W carefourze jest jeszcze za 899 z jedną grą.
        • dammma Re: a gdzie gry w dobrej cenie? 01.12.13, 14:56
          Ten facet na allegro ma dobre ceny:
          allegro.pl/konsola-xbox-360-slim-320gb-2xpad-kinect-27-gier-i3749237717.html
          A ten ma te nowsze E, ale S (slim) chyba lepsze:
          allegro.pl/listing/listing.php?string=xbox+360+e+kinect+320gb&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y
          • franianiania Re: a gdzie gry w dobrej cenie? 12.12.13, 12:29
            weszłam w linka podanego przez dammme i zgłupiałam , tyle ma facet różnych zestawów tych konsol ,ze niwiem juz jaką kupić, piszecie ,ze lepiej z większą pojemnością ok. ale czy silm czy e, czy z padami czy bez , który zestaw opłaca się najbardziej kupić?
            • dulcysia00 Re: a gdzie gry w dobrej cenie? 12.12.13, 18:21
              Na start wystarczy ta 4Gb, nie wyobrażam sobie mieć x boxa bez kinecta wink
              Ta wersja 4 Gb, zupełnie wystarcza na savy, rzeczy do avatara, można doczepić pendriva do usb( do 16 gb) a dysk dokupić sobie z czasem...(ceny bodajże od 150 zł w zwyż...)
              • franianiania Re: a gdzie gry w dobrej cenie? 12.12.13, 21:26
                niewiem czy post był do mnie, ja chcę kupić xbox z kinectem i z większą pamięcią niż 4 GB, tylko niewiem jaki zestaw najlepszy , na allegro pełno zestawów , jedne z padami , inne bez, slim i bez slima (niewiem nawet co daje slim) może ktoś looknie na link wklejony przez dammme i podpowie co się oplaca kupić a może to podobne ceny jak w sklepach ?
                • kasiulek403 Re: a gdzie gry w dobrej cenie? 12.12.13, 21:57
                  pl.wikipedia.org/wiki/Xbox_360 tam jest porównanie wersji.
                  Ogólnie chodzi o to, że slim jest odświeżoną wersją poprzedniczek smile
                • qra69 Re: a gdzie gry w dobrej cenie? 14.12.13, 00:30
                  w neonet jest teraz całkiem niezła okazja:
                  www.neonet.pl/konsola_xbox360_250gbkinect4grycsv_50_zl.html
                  MICROSOFT XBOX360 250GB + KINECT + 4 GRY + BON 50 ZŁ NA GRY
                  • franianiania Re: a gdzie gry w dobrej cenie? 14.12.13, 15:49
                    no tak ale to chyba nie slim?
                    • daria.1 Re: a gdzie gry w dobrej cenie? 14.12.13, 22:31
                      Właśnie ta nowsza wersja to jest E, zwana Stingray. Taką mam wiadomość od sprzedawcy na allegro, ale też można zobaczyć to na stronie xboxa. Podobno bardzo się nie różnią, wygladem i zasilaczem. My kupiliśmy w Euro Agd. Ceny sa wszędzie podobne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka