Dodaj do ulubionych

Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa

02.12.13, 18:39
Witam
Czy możecie mi polecić jakiś dobry krem do suchych, pękających dłoni, najlepiej taki którego mogłabym użyć przed wyjściem na dwór. Używałam już wielu ale widzę ich działanie do momentu umycia rąk.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • child-of-light Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 02.12.13, 18:49

palmers z masłem shea
    • natalek79 Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 02.12.13, 18:49
      A Neutrogena próbowałaś? Mój mąż długo borykał się z pękającą skórą na dłoniach gdy przychodziły chłody i wypróbował ogrom kremów. Ja natomiast bardzo chwalę sobie kurację do dłoni z Mary Kay, chociaż uważam, że sam krem na dzień nie powala za tą cenę i Neutrogena zdecydowanie daje efekt nawilżenia na dłużej.
      • taormina Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 03.12.13, 11:40
        Neutrogeną koncentratem wyleczyłam egzemę, na którą nie pomogły maści od dermatologa robione na zamówienie. Nie mogłam w to uwierzyć - wystarczyła tylko systematyczność i konsekwencja.
    • alojw Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 02.12.13, 18:56
      Polecam krem gerlan firmy gehwol. Jest dość drogi ale skuteczny. W zeszłym roku miałam podobny problem z dłońmi. Najpierw zaczęłam używać tego kremu aż do "wyleczenia" dłoni. Później zaczęłam używać kremu z rossmana isana z mocznikiem.
    • agni71 Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 02.12.13, 19:09
      krem barierowy Emolium, tylko trzeba faktycznie regularnie uzywać.
    • deeds Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 02.12.13, 19:34
      Szukaj kremów z mocznikiem, produkty gehwol oraz allpresan są bardzo dobrej jakości. Nie są tanie ale bardzo skuteczne.
    • ninkasz Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 02.12.13, 19:59
      Alantandermoline krem ochronny z wit. A, ewentualnie neutrogena
    • alpepe Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 02.12.13, 20:00
      najlepszy jaki miałam i mam to neutrogena, z tym, że mieszkam w Niemczech i kupiłam skoncentrowany, nieperfumowany. Inne nie pomagały natychmiast, jak miałam suche szorstkie dłonie, ten tworzy film, który sprawia natychmiastową ulgę.
    • blankaz Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 02.12.13, 20:05
      A czy problemy z pękającą skórą dłoni masz zawsze, czy tylko jak się robi zimno i zaczynasz nosić rękawiczki?
      Bo mi ewidentnie szkodziły tanie rękawiczki z marketu, najprawdopodobniej zafarbowane farbą z nie wiadomo czym. przestałam je nosić, przestałam mieć problemy z dłońmi.
      A co do kremu - polecam rossmanowy Isana z mocznikiem.
    • saszanasza Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 03.12.13, 10:49
      garnier czerwony jest dobry
      • glowasie Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 03.12.13, 11:47
        CERKODERM15-tylko w aptece.Połączenie 15%mocznika z kwasem mlekowym.Cena ok 12-15zł.
    • heca7 Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 03.12.13, 11:53
      Neutrogena.
    • benitax80 Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 03.12.13, 14:45
      Od dłuższego czasu używam tylko kremu Isana z 5% urea z Rossmanna. Jak dla mnie rewelacja - szybko się wchłania, nie pozostawia tłustych śladów a świetnie nawilża. Za tą cenę bardzo się opłaca, starcza na długo. Teraz jest promocja - po 3,99. Ostatnio sobie kupiłam na zapas a pani przy kasie polecała jeszcze krem Mixa (chyba tak to się nazywa), ale ja nie używałam.
    • jorin Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 03.12.13, 16:34
      W sezonie zimowym jeszcze nie testowalam, ale ochronna powloke nawet po ponownym myciu zostawia Emolium krem specjalny i byc moze inne emolienty typu woda w oleju. Polecana tu Neutrogena (koncentrat) tez jest b. dobry, ale z moim problemem w najgorszych momentach sobie nie poradzil i im nie zapobiegl, stad pomysl na Emolium. Zobaczymy. Aaa, krem do rak z body shopu z marihuana (zielony smierdziuszek, hemp hand protector) tez byl ok, ale po nowym nabytku spodziewam sie wiecej.
    • second_names Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 03.12.13, 16:35
      PILARIX
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=26907
      jest dość drogi, chociaż można spotkać w cenach promocyjnych (ostatnio był w superpharm za nie całe 9zł). Byłam już leczona kremami/maściami ze sterydami - poprawa była chwilowa. A ten krem uratował moje dłonie. Jest dobry także na stopy.
      Isana i neutrogena też fajne, aczkolwiek nie przebija pilarixubig_grin
      • anna.b Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 03.12.13, 23:24
        Mozesz kupic DERNILAN MAŚĆ (ok. 10 zł) i stosować na noc, bo jest bardzo tłusta, ale naprawde skutecznie zmiekcza skore. Jest jeszcze krem, ten jest delikatniejszy.
    • hela_mela Re: Sprawdzony krem do rąk - pilna sprawa 04.12.13, 07:28
      www.bangla.pl/opinie/p23468/weleda-granatapfel-regenerations-handcreme-regenerujacy-krem-do-rak-z-granatem jest najlepszy, z całkowicie naturalnych składników. Ale cena to ok 35zl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka