Dodaj do ulubionych

Lego Customer Sevice polecam :)

21.05.14, 13:08
Już kilka razy korzystałam z opcji bezpłatnego zamówienia brakujących lub połamanych klocków i za każdym razem po ok. 2 tygodniach dostawałam przesyłkę. Teraz czekam na kolejną wink zastanawiam się, czy mają jakiś limit dotyczący zamówień, bo zamierzam z tej opcji korzystać co jakiś czas??? Wiem, że mogę zamówić np. na allegro, ale cena z przesyłką często przekracza 10-15 zł, więc raczej nie warto.
Korzystacie z tej opcji lego?
Obserwuj wątek
    • zmartaa Re: Lego Customer Sevice polecam :) 21.05.14, 13:16
      fajnie, ze piszesz o takich rzeczach. nam z lego friends brakuje 3 malutkich elementow. zarowno zamowienie czesci jak i wysylka sa bezplatne???
      • cyber-szuja Re: Lego Customer Sevice polecam :) 21.05.14, 13:28
        Tak, wszystko jest darmowe. Wchodzisz na stronę lego, obsługa klienta, brakujące klocki i wypełniasz formularz. Ale jak masz paragon na te zestawy, w których brakuje klocków, to reklamuj w sklepie.
    • dwellajna Re: Lego Customer Sevice polecam :) 21.05.14, 13:19
      korzystaj, jak sie zorientuja, jacy sa Polacy, to wycofają te opcję
      pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/1,136156,16001284,Sklep_umozliwia_reklamacje_z_kazdego_powodu___Wysylamy.html
      • cyber-szuja Re: Lego Customer Sevice polecam :) 21.05.14, 13:26
        Ale ja rzetelnie opisuję, co się złamało i w jaki sposób, a brakujących elementów realnie nie było w zestawie (albo był inny klocek), a nie zostały zgubione przez dziecko... ale faktycznie customer service może wiązać się z nadużyciami ze strony klientów, ale to już nie mój problem wink Jak mają wątpliwości, czy dodatkowe pytania odnośnie zamówionych elementów wysyłają maila z zapytaniem.
      • zmartaa Re: Lego Customer Sevice polecam :) 21.05.14, 13:26
        nie, az tak nie chcę. brakuje mi max. 5 czesci z dużego zestawu. sa to maleńkie, podwójne i pojedyncze klocki. nie wiedziałam, że takie braki mozna w jakikolwiek sposób uzupełnić. stad dzieki za info. dzis czeka nas skladanie stadniny by zoabzcyc, ktorych czesci brakuje. pozdrawiam
        • kropkaa17 Re: Lego Customer Sevice polecam :) 21.05.14, 13:38
          Skorzystałam raz, uszkodziła się łopatka z duplo. Wypełniłam formularz, nie dostałam żadnego potwierdzenia na maila, zapomniałam o sprawie i miło się zdziwiłam gdy po ok 2 tygodniach znalazłam w skrzynce list z łopatką smile
      • mira_belka_35 Re: Lego Customer Sevice polecam :) 21.05.14, 23:59
        dwellajna napisał(a):

> korzystaj, jak sie zorientuja, jacy sa Polacy, to wycofają te opcję
        > rel="nofollow">pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/1,136156,16001284,Sklep_umozliwia_reklamacje_z_kazdego_powodu___Wysylamy.html

Pewnie tak się skończy. Polacy lubią takie akcje wink Ja korzystałam tylko raz zamawiając zgubiony klocek, którego nie mogłam znaleźć na Allegro. Zgubione elementy dokupuję z własnej kieszeni. Staram się nie wykorzystywać dobroci Lego, aby uzupełniać sobie zestawy.
    • jaga987 Re: Lego Customer Sevice polecam :) 21.05.14, 22:06
      Ja tez skorzystałam 2 razy. Raz brakowało klocka w nowym zestawie, a raz zamówiłam zapodzianą oponę. Nie zamierzam nadużywać, bardzo podoba mi się taka polityka.
    • natalek79 Re: Lego Customer Sevice polecam :) 21.05.14, 23:13
      nie wiedziałam, że funkcjonuje coś takiego. Zdarzył się nam brak w klockach i reklamowaliśmy w sklepie bez problemu, ale zdarzyło się, że i złamał element chrześniak naszemu synowi... Fajnie wiedzieć smile
      • edik77 Re: Lego Customer Sevice polecam :) 22.05.14, 10:18
        Ja również korzystałam - kilkakrotnie przy montażu uszkodziły nam się elementy Hero Factory - te nakładane na kulkę, stanowiące jakby staw postaci. Bardzo lubię Lego, ale uważam, że HF jest niedopracowane pod tym względem. Zamawiałam już ze 4 razy, takie same części, ale od innych bohaterów.
    • beata_17 Re: Lego Customer Sevice -pyt. techniczne 09.06.14, 18:23
      A za przesyłkę płaci się przy odbiorze czy kiedy? Doszłam do momentu akceptacji ich warunków i w końcu nie wiem czy przesyłają je za darmo czy nie (do Polski niby za 12zł?
      • mmala6 Re: Lego Customer Sevice -pyt. techniczne 09.06.14, 19:54
        za darmo. Kopertę znajdziesz w skrzynce i jeszcze list napisząwink
    • klarci Re: Lego Customer Sevice polecam :) 09.06.14, 22:31
      jeszcze nie korzystałam. nam się trafił raz zestaw Technic bez jednej części. czasami jakiś element się gubi. zastanawiałam się, żeby do nich się odezwać. dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka