Dodaj do ulubionych

Jak wysłać rower-pomocy

13.07.14, 19:10
Czy jest możliwość wysłania roweru kurierem? Z tego co się zorientowałam to wymiary są przekroczone i żaden kurier tego nie przyjmie
Wymiary mam takie: 150x60x105

Proszę poradźcie jak wysłac taki rower
Obserwuj wątek
    • call-una Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 20:03
      tanikurier.com.pl/cennik-2/znalazlam
      • call-una Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 20:14
        popatrz jeszcze na stronach innych kurierow
        • patatajowa Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 20:41
          call-una napisała:
          > popatrz jeszcze na stronach innych kurierow>

taaa. i to jest bardzo dobra rada...
          • call-una Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 20:50
            call-una napisała:
            > popatrz jeszcze na stronach innych kurierow>

>taaa. i to jest bardzo dobra rada...

wiem wink
            tam sa informacje jak zapakowac
    • aleksandra1977 Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 20:43
      zdjac kola, zdjac kierownice i mostek. Wtedy zmiescisz sie w gabarytach kuriera. Calosc zabezpieczyc folia babelkowa.
      • patatajowa Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 20:45
        i oczywiście w karton bo jak paczka bedzie niestandardowa to zapłaci potrójnie.
    • patatajowa Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 20:52
      wyślij pocztą polska-pocztexem. nie musisz wtedy pakowac w karton żeby był regularny kształt i nie beda ci marudzić na wymiary i opakowanie. serio.u mnie na poczcie czesto widze goscia który wysyła rozne czesci samochodowe- czasem kawałki karoserii wink i zawsze mu to przyjmują bezproblemowo.tyle ze czym bys nie wysłała to tanio nie bedzie. ile wazy ten rower?
    • kanna Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 22:03
      Nam Decathlon przysłał elegancko w płaskim kartonie, odkręcone pedały, przekręcona kierownica.

Chcesz mój karton?
    • cyber-szuja Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 22:03
      Moja teściowa wysłała mojemu synowi b'twina 16 pocztą... miałam nadzieję, że się zniechęci szukaniem kuriera i odpuści, bo syn nie chciał patrzeć na ten rower i liczyłam, że porzucę go podczas przeprowadzki, ale niestety dotarł wink Miał zdjęte koła, zapakowany był w karton, wcześniej owinięty folią... dotarł po 2 dniach od wysyłki, nawet kurier z poczty dzwonił, czy mnie o danej godzinie zastanie i wniósł mi to pudełeczko do domu. Koszt wysyłki, jeśli dobrze pamiętam 36 zł. Jakoś tak chaotycznie napisałam, ale 2 połowa meczu się zaczyna smile
    • camilcia Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 22:19
      wysyłałam 2x rower pocztą, chyba pocztex, jakoś poniżej 50zl płaciłam, pakowałam w karton po pralce ;P zdjęte 1 koło i zabezpieczone jak się dało
      • pasik Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 23:48
        zwykła paczka PP 24h lub 48
        kartony i folia prosto z Biedronki..bierzesz ile chcesz. Sprzedałam dwie 16, jedna 14..nawet 24
        cena za paczkę do 40 zł. jedyny kłopot to zawiezienie na pocztę.
        Skręcam kierownicę, odkręcam pedały i inne pierdoły mogące się odłamać...opakowuje folią, papierem.
        Wysyłam0 żaden problem:-0
        • emma6666 Re: Jak wysłać rower-pomocy 14.07.14, 10:57
          pocztex przyjmuje długie max 150 cm.
          Cena powyżej 10 kg to 49 zł, dzwonisz i kurier odbiera w domu, plus ewentualne pobranie i inne uslugi dodatkowe jeżeli chcesz, np potwierdzenie odbioru czy doręczenie do danej godziny (masakrycznie drogo).
          Jako paczkę (48, 24 lub extra 24) też się da i będzie taniej, ale trzeba samemu paczkę na pocztę dostarczyć.
    • ciotka.aka Re: Jak wysłać rower-pomocy 15.07.14, 18:07
      niedawno wysyłałam kurierem - cena 17,50, za rozmiar 24 smile kuriera zamawiałam przez internet, paczkę (miałam karton po rowerze- dostałam go w zwykłym sklepie rowerowym) przewoził DPD
    • ciotka.aka Re: Jak wysłać rower-pomocy 17.07.14, 22:47
      o właśnie - dokładnie jak napisał doradca. Wszystko się zgadza,łącznie z usługodawcą wink
    • patatajowa Re: Jak wysłać rower-pomocy 29.07.14, 18:38

qrcze muszę tam spróbować z dużym meblem bo się bujam z kurierami i albo nie biorą albo cena zabija....mam tylko nadzieje ze to portal " jadezabioredoreczegdzietrzeba" wink-
      *****NADAJĘ Z PLAŻY*****smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka