muta001 13.07.14, 19:10 Czy jest możliwość wysłania roweru kurierem? Z tego co się zorientowałam to wymiary są przekroczone i żaden kurier tego nie przyjmie Wymiary mam takie: 150x60x105 Proszę poradźcie jak wysłac taki rower Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
call-una Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 20:03 tanikurier.com.pl/cennik-2/znalazlam Odpowiedz Link Zgłoś
call-una Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 20:14 popatrz jeszcze na stronach innych kurierow Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 20:41 call-una napisała: > popatrz jeszcze na stronach innych kurierow> taaa. i to jest bardzo dobra rada... Odpowiedz Link Zgłoś
call-una Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 20:50 call-una napisała: > popatrz jeszcze na stronach innych kurierow> >taaa. i to jest bardzo dobra rada... wiem tam sa informacje jak zapakowac Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 20:43 zdjac kola, zdjac kierownice i mostek. Wtedy zmiescisz sie w gabarytach kuriera. Calosc zabezpieczyc folia babelkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 20:45 i oczywiście w karton bo jak paczka bedzie niestandardowa to zapłaci potrójnie. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 20:52 wyślij pocztą polska-pocztexem. nie musisz wtedy pakowac w karton żeby był regularny kształt i nie beda ci marudzić na wymiary i opakowanie. serio.u mnie na poczcie czesto widze goscia który wysyła rozne czesci samochodowe- czasem kawałki karoserii i zawsze mu to przyjmują bezproblemowo.tyle ze czym bys nie wysłała to tanio nie bedzie. ile wazy ten rower? Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 22:03 Nam Decathlon przysłał elegancko w płaskim kartonie, odkręcone pedały, przekręcona kierownica. Chcesz mój karton? Odpowiedz Link Zgłoś
cyber-szuja Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 22:03 Moja teściowa wysłała mojemu synowi b'twina 16 pocztą... miałam nadzieję, że się zniechęci szukaniem kuriera i odpuści, bo syn nie chciał patrzeć na ten rower i liczyłam, że porzucę go podczas przeprowadzki, ale niestety dotarł Miał zdjęte koła, zapakowany był w karton, wcześniej owinięty folią... dotarł po 2 dniach od wysyłki, nawet kurier z poczty dzwonił, czy mnie o danej godzinie zastanie i wniósł mi to pudełeczko do domu. Koszt wysyłki, jeśli dobrze pamiętam 36 zł. Jakoś tak chaotycznie napisałam, ale 2 połowa meczu się zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 22:19 wysyłałam 2x rower pocztą, chyba pocztex, jakoś poniżej 50zl płaciłam, pakowałam w karton po pralce ;P zdjęte 1 koło i zabezpieczone jak się dało Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Jak wysłać rower-pomocy 13.07.14, 23:48 zwykła paczka PP 24h lub 48 kartony i folia prosto z Biedronki..bierzesz ile chcesz. Sprzedałam dwie 16, jedna 14..nawet 24 cena za paczkę do 40 zł. jedyny kłopot to zawiezienie na pocztę. Skręcam kierownicę, odkręcam pedały i inne pierdoły mogące się odłamać...opakowuje folią, papierem. Wysyłam0 żaden problem:-0 Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Jak wysłać rower-pomocy 14.07.14, 10:57 pocztex przyjmuje długie max 150 cm. Cena powyżej 10 kg to 49 zł, dzwonisz i kurier odbiera w domu, plus ewentualne pobranie i inne uslugi dodatkowe jeżeli chcesz, np potwierdzenie odbioru czy doręczenie do danej godziny (masakrycznie drogo). Jako paczkę (48, 24 lub extra 24) też się da i będzie taniej, ale trzeba samemu paczkę na pocztę dostarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: Jak wysłać rower-pomocy 15.07.14, 18:07 niedawno wysyłałam kurierem - cena 17,50, za rozmiar 24 kuriera zamawiałam przez internet, paczkę (miałam karton po rowerze- dostałam go w zwykłym sklepie rowerowym) przewoził DPD Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: Jak wysłać rower-pomocy 17.07.14, 22:47 o właśnie - dokładnie jak napisał doradca. Wszystko się zgadza,łącznie z usługodawcą Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Jak wysłać rower-pomocy 29.07.14, 18:38 qrcze muszę tam spróbować z dużym meblem bo się bujam z kurierami i albo nie biorą albo cena zabija....mam tylko nadzieje ze to portal " jadezabioredoreczegdzietrzeba" - *****NADAJĘ Z PLAŻY***** Odpowiedz Link Zgłoś