Dodaj do ulubionych

wklady do Potette Plus

04.08.14, 11:48
Czy wiecie moze gdzie znajde wklady do nocnika turystycznego Potette Plus? Szukam i szukam i wszedzie brak towaru. Czy juz ich nie produkuja? Gdzie je kupujecie?
Obserwuj wątek
    • tres09 Re: wklady do Potette Plus 04.08.14, 13:00
      Ja w ogóle tego nie używam, ale koleżanka kiedyś wspominała że zamiast specjalnych wkładów używa zwykłych pieluch jednorazowych, które jej zostały z czasów kiedy dzieci były jeszcze pieluchowe - chodzi o ten żel który chłonie płyny, a on jest i we wkładach i w pieluchach.
      • niitka1 Re: wklady do Potette Plus 04.08.14, 13:07
        ja stacjonarnie kupuje w mothercare, a on-line ostatnio w agito kupowałam
        • toolie Re: wklady do Potette Plus 04.08.14, 13:50
          No wlasnie jak pare miesiecy temu kupowalam nocnik to wklady byly wszedzie dostepne.Teraz nigdzie nie ma. Sprawdze w Mothercare, bo na agito tez "chwilowo brak".
          Obecnie ratujemy sie zwyklymi reklamowkami i albo pocietymi na kawalki wkladami poporodowymi albo wlasnie pampersami, ale jednak wolalabym oryginaly...
        • toolie Re: wklady do Potette Plus 04.08.14, 13:50
          niitka1, a w Mothercare kiedy ostatnio kupowalas?
          • liance Re: wklady do Potette Plus 04.08.14, 17:52
            dystrybutor nawalił i wkłady (i nocniki) dopiero płyną do PL. Mają przypłynąć 12 sierpnia.... Patent przekazywany z matki do matki to jednorazowa torebka z podpaską na dnie.
            • afro.ninja Re: wklady do Potette Plus 04.08.14, 18:34
              Moim zdaniem wystarczy troche papieru toaletowego, ale najwazniejsze jest to, zeby torebka nie byla dziurawa. Nie widze absolutnej roznicy miedzy zwykla torebka, a tym wkladem. Polecam kupic na allegro pake reklamowek eco, taniej to wyniesie niz te wklady, a reklamowki na pewno przydadza sie na zakupy, oczywiscie te nieuzyte do nocnika. big_grin
              • niitka1 Re: wklady do Potette Plus 05.08.14, 09:25
                różnica między torebką o specjalnym wkładem - przede wszystkim w ekologii...
                w mothercare kupowałam ostatnio w czerwcu chyba. potem zrobiłam duży zapas na agito.
                • afro.ninja Re: wklady do Potette Plus 05.08.14, 10:52
                  niitka1 napisała:

> różnica między torebką o specjalnym wkładem - przede wszystkim w ekologii...

Przeciez najbardziej ekologicznie to wysadzac dziecko bez wkladu. Jesli robi kupe wystarczy chusteczke rozlozyc i sprzatnac. Poza tym w miejscach zamknietych, albo blisko toalety mozna nocnika uzywac jako nakladki. Nocnik uwazam, ze jest super, ale moim zdaniem te wklady nie sa wcale ekologiczne, przeciez w tym wkladzie jest zel, to sie tak prosto nie rozklada. Dziecko zazwyczaj sikalo na trawe, a kupe robilo na chusteczke i sprzatalam, oczywiscie jak mialam reklamowke to nakladalam na nocnik, przeciez kupa nie siusiu nie wyplynie, reklamowka moze byc dziurawa. Jak czytam, ze podkladacie pampersy, to naprawde jestem w szoku.
                • dwellajna Re: wklady do Potette Plus 05.08.14, 12:09
                  niitka1 napisała:

> różnica między torebką o specjalnym wkładem - przede wszystkim w ekologii...

proszę rozwiń tę myśl big_grin
                  wkład to foliowa torebka z chłonnym wkładem, czym się różni od... foliowej torebki z np. ręcznikiem papierowym na dnie (jeśli coś w ogóle się rozłoży, ściśle zawinięte w plastik, to chyba prędzej zwykły papierowy ręcznik?). na opakowaniu wkładów nie ma słowa o tym, by były biodegradowalne
                  • niitka1 Re: wklady do Potette Plus 05.08.14, 12:33
                    na opakowaniu jest wyraźnie napisane "Jednorazowe wkładki ulegające biodegradacji" - poza tym chyba ciągnięcie tematu nie ma sensu smile nie jestem specjalistą od tego więc się dalej nie wypowiadam - być może są tak samo szkodliwe dla środowiska jak zwykłe reklamówki...
                    ja potette używam głównie jako nakładki na sedes poza domem - ale w niektórych sytuacjach - np. plaża - przydaje się jako nocnik i moim zdaniem wkładki są idealne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka