Dodaj do ulubionych

co zamiast lego? 6 lat

18.11.14, 16:10
jak w temacie.. mój syn lat prawie 6 ma ogromne pudło lego- w tym wiele zestawów, teraz na mikołaja znów życzy sobie lego uncertain .. a może coś innego? co może się spodobać 6latkowi, który lubi to lego składać po swojemu nie według instrukcji, potem, się tym bawi.. może jakieś modele?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: co zamiast lego? 6 lat 18.11.14, 16:16
      rozumiem ze ciebie moze to juz nudzic(tak jak mnie wink ) ale jesli syn wie co chce dostac i nie wybral badziewia to czemu nie?
      • cyber-szuja Re: co zamiast lego? 6 lat 18.11.14, 16:20
        Zdecydowanie kup kolejne lego... łączę się w bólu wink
    • mini_em Re: co zamiast lego? 6 lat 18.11.14, 16:32
      tylko chodzi o to, że może podpowiem mu coś nowego, co go również zainteresuje .. a zażyczył sobie lego techinic teraz (jeszcze nie mamy) to jak nic innego nie wymyślę to kupię..
      • mamaaoli Re: co zamiast lego? 6 lat 18.11.14, 16:42
        Mam ten sam problem, co podpowiedzieć 6 latkowi? Zawsze można kupić lego, ale może podsunąć coś ciekawego zamiast kolejnego zestawu.
    • vierzieg40 Re: co zamiast lego? 6 lat 18.11.14, 17:28
      Może geomagi albo meccano? Może prosty zestaw modelarski- jakiś samolot?
      Mój prawie sześciolatek pokochał geomagi (zestaw, który fluoryzuje), ciągle coś z nich kombinuje wieczorami.
      • tapoczta1 Re: co zamiast lego? 6 lat 18.11.14, 19:06
        Może lego Wedo albo zajęcia z robotyki? Też mam w domu fana lego, niecałe 6 lat i "wsiąkł" w roboty lego....
    • nella.ag Re: co zamiast lego? 6 lat 18.11.14, 19:25
      Mój to samo-maniak lego, w zeszłym roku, podpowiedziałam zestaw Magformers-sterowany pilotem i to jest teraz atrakcja na równi z lego. Mamy o taki:
      mathnificent.com/product/730658630952/Magformers-RC-Cruisers/
    • mini_em Re: co zamiast lego? 6 lat 19.11.14, 09:02
      DZIĘKI ! o to właśnie mi chodziło ! zaraz przepatrzę co podpowiedziałyście.. a jeśli chodzi o zajęcia z robotyki na pewno byłby zachwycony, ale my mieszkamy w Polsce i tu takich cudów nie ma wink
      • moadek Re: co zamiast lego? 6 lat 19.11.14, 09:08
        jak to nie ma , w kazdym wiekszym mieście sa , najczęsciej tygodniowe kursy np w ferie , wakacje
        • moadek Re: co zamiast lego? 6 lat 19.11.14, 09:10
          klocki super ale cena wzaporowa ponad 800 zł za zestaw 140 elementów i to w promocjisad
        • mini_em Re: co zamiast lego? 6 lat 19.11.14, 23:34
          ale ja nie mieszkam w większym mieście tongue_out tylko w mniejszym tongue_out .. są może 3-4 razy w roku jednodniowe w domu kultury
      • alojw Re: co zamiast lego? 6 lat 19.11.14, 14:29
        Mieszkam w Polce, w niewielkiej miejscowości i syn przez trzy lata chodził na zajęcia legosmile Zajęcia były organizowane przez tę firmę www.malyinzynier.pl/.
      • els.ol Re: co zamiast lego? 6 lat 19.11.14, 15:44
        My też mieszkamy w Polsce, nawet w mało...polsce i tu takie cuda są wink
        Poszukaj zajęć z lego mindstorms.
        • mini_em Re: co zamiast lego? 6 lat 19.11.14, 23:35
          nie ma takich regularnych. naprawdę orientuję się w zajęciach pozalekcyjnych dla dzieci wink
    • iciako Re: co zamiast lego? 6 lat 20.11.14, 07:57
      klocki morphun
      o wiele więcej możliwości łączeń niż w lego
      właśnie zrobiliśmy jeżdżącą koparkę z ruchomą łychą
      www.google.pl/search?q=klocki+morphun&client=firefox-a&hs=0Ci&rls=org.mozilla:pl:official&channel=fflb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=xpBtVMCCNKKxygPg84GADA&ved=0CD8QsAQ&biw=1600&bih=780
    • dixi Re: co zamiast lego? 6 lat 20.11.14, 08:56
      mini_em napisała:

> a może coś innego? co może się
      > spodobać 6latkowi, który lubi to lego składać po swojemu nie według instrukcji
      > , potem, się tym bawi.. może jakieś modele?

jakbym o swoim czytała, z tą różnicą że skończył 9 lat i pudeł lego ma kilka, a nic nie stoi n a półce złożone wg instrukcji tylko wymyśla, ulepsza, kombinuje.... zajęcia z robotyki przerobione 3-krotnie na dwóch poziomach, ostatnio półkolonie na politechnice big_grin i ustalone że w przyszlości będzie konstruktorem robotów wink póki co - nie zgłasza chęci posiadania mindstorms, ale jak nie przejdzie pasja to pewnie kupimy kiedyś, póki co niech się szkoli pod fachowym okiem wink
      więc każdy prezent to kolejne lego, ostatnio tez cobi bo mają realistyczne modele czołgów i samolotów, które i tak są ulepszane big_grin
      kuopuję kolejne lego
    • agnieszka77_11 Lego Wedo 20.11.14, 13:48
      Mam syna w podobnych wieku i też wielkiego fana Lego. I co sobie zażyczył od Mikołaja? Lego smile
      I z doświadczenia wiem, że to dla niego najlepszy prezent. I klocków u nas nigdy dość. Z czego ja się akurat cieszę.

Zaintrygowało mnie to Lego Wedo. Czy nadaje się już dla 6 latka? Jaki zestaw najlepiej kupić na początek? Z tego co wstępnie się zorientowałam to kupuje się klocki i osobno oprogramowanie? Może ktoś z Was napisać coś więcej o tych klockach? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka