Dodaj do ulubionych

poleccie termometr elektroniczny

27.01.15, 21:51
bo jestem zielona w temacie, a mam noworodka na staniesmile
Obserwuj wątek
    • kremka2014 Re: poleccie termometr elektroniczny 27.01.15, 22:00
      Ja mam Brauna do ucha. Pięć lat temu kosztował ok. 200zl. Rewelacyjny. Dziala bez problemu. Pomiary niemal identyczne jak rteciowy
      • ama-ka Re: poleccie termometr elektroniczny 27.01.15, 22:02
        nam w ośrodku polecili Thermoflash - niby mają od dawien dawna i działa bez problemu, niestety jeszcze go nie kupiłam uncertain
      • rulsanka Re: poleccie termometr elektroniczny 28.01.15, 18:44
        Też miałam brauna do ucha i się zepsuł po 2 latach. Pokazywał mocno zawyżone wyniki przy gorączce. A z kolei normalną temperaturę zaniżał.
    • haus.frau Re: poleccie termometr elektroniczny 27.01.15, 22:03
      Ja Ci nie polece (sama tez sie chetnie dowiem), za to Ci odradze:
      Mamy elektroniczny na poczerwien (swieci na czolko) Microlife - i choc doroslym mierzy fajnie (czyt. wzglednie powtarzalnie i wzglednie zgodnie ze szklanym) to u noworodka i niemowlecia nie sprawdzil sie w ogole - stale pokazuje temp zawyzona 37,2 - 37,6 choc szklany pokazuje o stopien nizsza... Ponoc niemowleta (nie wiem czy wszystkie) maja inny przeplyw krwi na glowce i pomiary nie sa miarodajne.

Uzywamy go w sumie tylko do sprawdzania czy temp rosnie czy spada i - kiedys pare razy - do pomiaru temp wody w wanience big_grin. Tez by nam sie przydal jakis pewny, ale watpie czy taki istnieje...
      • niutaki Re: poleccie termometr elektroniczny 27.01.15, 22:27
        ano wlasnie ogladam takie na podczerwiensmile czyli mowisz lipa... szukam dalej, ten braun nadal okolo 200 kosztuje, chyba taki kupie.
        • gosza26 Re: poleccie termometr elektroniczny 27.01.15, 23:26
          ja mam właśnie Thermoflash
        • as.iak Re: poleccie termometr elektroniczny 27.01.15, 23:29
          Do ucha mam dwa. Obydwa bez choroby zniżają temperaturę, a z choroba- zawyżają. Najlepsze są na podczerwień z tymże nie wiem który. Firma wymieniona wyżej tj. Microlife- który również posiadam, faktycznie u mojego noworodka zawyzala temperaturę. W szpitalu i przychodni mierzą bezdotykowymi na podczerwień i wyniki są poprawne.
      • ewelina.90 Re: poleccie termometr elektroniczny 28.01.15, 18:30
        Micsofile też mam'. Używam cały czas do mierzenia temp wody w wanience.
        Przy chorobie miałam 2 elektroniczne, taki zwykły szklany i ten na podczerwień. Na każdym była inna temp. Choć najgorzej na podczerwień wskazywał.
        Ja mierzyłam w pupie po prostu.
    • terefere134 Re: poleccie termometr elektroniczny 27.01.15, 23:45
      ja mam douszny Tommy Tippy (czy jak tam ta firma się nazywa) i 10 tyg niemowle. Za dużo nie miałam okazji go używać, ale albo ja coś robię źle, albo coś z nim jest nie tak, generalnie temp dostaje od 34.2 do 37 w ciągu jednej próby zmierzenia temperatury... No szlag mnie trafia...
    • ela.dzi Re: poleccie termometr elektroniczny 28.01.15, 06:28
      Również odradzam Microlife na podczerwień. Moja znajoma odradza Beurera na podczerwień. Mam zamiar zakupić douszny i jak tak polecają tutaj Brauna, to pewnie na niego się zdecyduję.
      • stysia1987 Re: poleccie termometr elektroniczny 28.01.15, 09:23
        Ja też mam jakies dziadostwo. Kupione w aptece za 120 zł. Firmy ForaCare. Ze niby szwajcarskie czyli niby dobre.
    • agnieszka.kaz1 Re: poleccie termometr elektroniczny 28.01.15, 16:15
      My mamy Beurera ft90, u nas sie sprawdza. Można nim mierzyć temperaturę też temperaturę butelek i powietrza😉
      • wilkowaona Re: poleccie termometr elektroniczny 29.01.15, 21:39
        My tez mamy Beurera na podczerwien. Przy ostatniej (i pierwszej!) gorączce pomiary pokrywały sie z rteciowym. Zauważyłam, ze aby pomiar był prawidłowy, głowa musi byc w bezruchu, o co oczywiscie trudno gdy dziecko nie spi uncertain ale w nocy mozna z powodzeniem mierzyć big_grin
    • angeika89 Re: poleccie termometr elektroniczny 28.01.15, 18:27
      My mamy AEG na podczerwień do ucha i do pomiaru na czole.Jak narazie się sprawdza
      • grajfrutt Re: poleccie termometr elektroniczny 29.01.15, 21:43
        Ja też mam AEG do ucha i aktualnie służy synowi do zabawy w lekarza, końcówka termometru nie mieściła się dziecku do ucha... Sobie jakoś mogłam zmierzyć ale pomiary różniły się nawet o 1 stopień. Teraz mam microlife skroniowy, malutki, i jest ok. Nie jest tak dokładny jak zwykły szklany, ale pomiary są zbliżone (różnica 2-3 "kreski"), używam od roku i jestem zadowolona. I kosztował nie za dużo (ok 70 zł).
    • juuuu7 Re: poleccie termometr elektroniczny 28.01.15, 19:52
      Uzywamy douszny brauna i polecam,bo pomiary sa poprawne.
    • bruxela Re: poleccie termometr elektroniczny 29.01.15, 21:11
      ja mam kardioline - super
    • misiek6031 Re: poleccie termometr elektroniczny 29.01.15, 21:52
      Zerknij kodyrabatowe.komputerswiat.pl/kody-rabatowe/smyk - są rabaty na markę Pampers i tam jest zestaw pieluszek z termometrem. Może ten termometr jest dobry?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka