mika.g 27.04.06, 13:03 Tu proszę zamieszczać tytuły, które według Was pomagają w pracy niani. Część tytułów poleciła mi siostra, która studiuje pedagogikę, część sama przeczytałam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika.g Tracy Hogg-Język niemowląt 27.04.06, 13:06 Autorka jest dyplomowaną pielęgniarką i położną. Opiekując się noworodkami, których wiele przyszło na świat dzięki jej pomocy, doszła do wniosku, że mogłaby się nauczyć ich niewerbalnego języka i wprowadzać mamy, debiutujące w nowej roli, w świat niemowląt. Podjęła działalność zawodową w tej dziedzinie, ucząc rodziców zrozumienia potrzeb ich maleńkich pociech, pomagała dzieciom i rodzicom zdobywać samodzielność (podobno świetna) Odpowiedz Link
kasiunia62 Re: Książki, które polecam 27.04.06, 13:06 TRACY HOGG Język niemowląt Język dwulatka Bardzo szczerze i gorąco polecam!!!! Świetna specjalistka w opiece nad dziećmi opisuje po kolei co i jak! Przeczytałam od deski do deski i ta wiedza bardzo mi się przydała Są do kupienia na Allegro, ok 12zł Odpowiedz Link
mika.g Kasiunia:) 27.04.06, 13:08 Wysłałyśmy w tym samym momencie post o tej samej książce:) Odpowiedz Link
kasiunia62 Re: Kasiunia:) 28.04.06, 14:13 zauwazyłam :D Mika przy okazji świetnie że piszesz takie rzeczy jestes prawdziwą profesjonalistką:) Odpowiedz Link
kasiunia62 swietna ksiązka DLA NIAŃ 04.05.06, 07:47 Dziewczyny Kupiłam sobie na Allegro wspaniałą lekturę specjalnie dla Opiekunek dla dzieci "Niezbędnik opiekunki do dziecka" Heidi Murkoff Tu macie link na allegro: www.allegro.pl/item101769914_niezbednik_opiekunki_do_dziecka_heidi_murkoff.html Jest tu wszystko co powinnysmy wiedzieć, ksiązka jest tania i po prostu to nasza lektura obowiązkowa :-) Odpowiedz Link
zyrafa27 Re: swietna ksiązka DLA NIAŃ 09.05.06, 19:09 witam po urlopie :) ostatnio nabyłam super przydatną książeczkę "Maluch bawi się i uczy" Penny Warner. jest tu mnóstwo zabaw dla dzieciaczków w wieku od narodzin do trzydziestu sześciu m-cy. po prostu kopalnia pomysłów, szczególnie gdy deszcz za oknem pada, co mam nadzieję długo nie będzie nam groziło :)) Odpowiedz Link
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama