Dodaj do ulubionych

Buty Geox Savage

27.08.15, 10:06
Chciałabym kupić synkowi buty jesienne z Geox. W Poznaniu nie mam gdzie przymierzyć. Jak wypada rozmiarówka? Sprzedawcy podają różne wartości.
Czy na szerszą stopę będą ok?

Mierzyłam też buty w Smyku, jak z ich jakością?
Obserwuj wątek
    • zoja1977 Re: Buty Geox Savage 27.08.15, 11:54
      A ja przy okazji dopytam się jak u was użytkuje się te buty. Ja stwierdzam, że jakośc butów geox strasznie spadła. W zeszłym roku kupiłam moim synom savage na jesieni. Po sezonie jesienno-zimowym strasznie się zniszczyły. Szczególnie starszemu, wytarty skóropodobny materiał na bokach, puścił szew na rzepie, popruły się całkowicie nitki. Buty są jeszcze na gwarancji więc to poprucie mogłabym w zasadzie reklamować ale nie wiem, czy chce mi się je w takim stanie reklamować. I tak nie nadają się do odsprzedaży. Buty po 1 dziecku po sezonie jesienno-zimowym. U młodszego też skóropodobny materiał u góry cholewki się powycierał.
      • mieeke Re: Buty Geox Savage 27.08.15, 13:06
        Mnie naszła ochota na buty za 99zł ze Smyka. Może wizualnie szału nie robią, ale brzydkie nie są smile Tylko nigdy syn nie miał butów Cool Club i troszkę się obawiam.
        • patatajowa Re: Buty Geox Savage 27.08.15, 17:36
          byłam dzisiaj w smyku, ogladałam chłopiece i kilka bym kupiła smile . gdyby nie to ze syn juz poza rozmiarówką. naprawde całkiem fajne wizualnie przynajmniej i cena tez przystepna.
      • verika Re: Buty Geox Savage 27.08.15, 15:21
        Jeżeli to były jedyne buty dzieci to cóż, mają prawo tak wyglądać, nie da się w butach chodzić pół roku i ich nie zniszczyć, co innego jeśli buty używane okazjonalnie, wyjściowo, ja tak miałam z Naturino, tylko te 2x droższe od Geoxów a taka lipa, z tym,że u mnie syn miał je na nogach może z 10-15 razy, wierzch zaczął pękać, łuszczyć się, gdyby to były buty z COOL cluba to mogłabym się spodziewać, ale przy butach takiej niby renomowanej i ceniącej się firmy to masakra jakaś !
        • zoja1977 Re: Buty Geox Savage 27.08.15, 16:01
          Moje dzieci od kilku lat każdego roku miewały model savage i nigdy buty tak nie wyglądały. Dla mnie zdecydowanie jakość geoxów się pogorszyła. I uważam, że od buta za 249 zł można wymagać, żeby był użytkowany dłużej niż pół roku.
          • patatajowa Re: Buty Geox Savage 27.08.15, 17:39
            a savage sa ok, juz pisałam w innym watku. teraz kupione na limango za 120 zł na kolejny sezon. no cóz buty sie zuzywaja, moj syn praktycznie tylko w nich chodził i tez sa przytarte od wewnatrz. nitki przyciełam raz i juz było ok.
    • aniapet Re: Buty Geox Savage 27.08.15, 18:48
      U nas chłopcy noszą Geoxy od kilku lat, jesteśmy zadowoleni, moje dzieciaki mają stopy raczej wąskie, Savage są sprawdzone i pasują bardzo dobrze. Rozmiarowo ok, ja brałam ciut większe.
      Odradzam natomiast półbuty Cool Club, mieliśmy dwie pary i żadna z nich nie przetrwała do 3 miesięcy. Cena w Smyku była bardzo korzystna, ale i tak później musiałam dokupić Nike w internecie.
    • awesome810 Re: Buty Geox Savage 27.08.15, 21:31
      geox: wygodne buty, dziecko użytkuje z zadowoleniem. Ale on wszystko zniszczy, że aż nieprzyjemnie patrzeć.
      Sandały ze Smyka kupujemy od kilku sezonów (takie z zakrytymi palcami). Dziecko kocha je miłością wierną, a nie są drogie, to niech sobie niszczy na zdrowie. Zdarzyło się zakupić awaryjnie buty zimowe. Budziły moje wielkie wątpliwości, a dziecko nosiło namiętnie, porzuciwszy na ich rzecz ecco (jak się górą nasypie śniegu to i ecco się przemoczy). Wnioskuję z tego, że moje dziecko lubi tanie buty i skłaniam się do rezygnacji z przepłacania za jakieś geoxy wink
    • mieeke Re: Buty Geox Savage 27.08.15, 22:24
      A posiadacie może buty w rozm 32 lub 33. Czy mogę prosić o zmierzenie wkładki?
      • mieeke Re: Buty Geox Savage 27.08.15, 22:24
        Butów Savage z Geoxa
        tyijaczylimy.blogspot.com/
        • zoja1977 Re: Buty Geox Savage 28.08.15, 00:27
          Mój syn teraz nosi rozm.32 geox savage. Wkładka po wyjęciu ma w całości 21 cm, od palców do zagięcia przy pięcie 20,5 cm.
          • mieeke Re: Buty Geox Savage 28.08.15, 06:20
            Bardzo Ci dziękuję. Syn ma stopę 20cm czyli brać 33?
    • b.bujak Re: Buty Geox Savage 31.08.15, 19:49
      zgadzam się z opiniami, że jakość geoxów spada; szkoda, bo syn (i ja) lubimy je za stylistykę; nie są warte cen regularnych, czasem je jeszcze kupuję, przy korzystnych obniżkach;
      obejrzałam savage mojego syna z poprzedniego sezonu - i rzeczywiście mają jakieś postrzępienie przy szwie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka