12.04.16, 11:37
Proszę o radę. Zakupiłam rolki (które jeszcze do jutra mogę zwrócić) w Intersporcie Rollerblade`a. Nie ma ich na stronie producenta. Byłam w innym sklepie i zapytałam jak to jest, a pan mi odpowiedział, że potem mogę nie dostać części zamiennych (np. śrubek)? Mieliście może taki przypadek? Czy to może być prawda? Rolki nie są tanie, więc wolałabym podjąć dobrą decyzję. Rolki o tych samych parametrach z katalogu są 100 zł tańsze, jedynie kolor mi nie odpowiada, ale to mi akurat bardzo przeszkadza. No i pytanie po jakim czasie te części są do wymiany. Nie jeżdżę na tyle dużo, ale jednak wymiana kółek może się okazać niezbędna.
Obserwuj wątek
    • zielonakrasnoludka Re: Rolki 12.04.16, 11:58
      naprawde sadzic, ze Rollerblade ma specjalna linie produkcyjna dla Intersportu, gdzie uzywa innych srubek? przeciez to sa elementy standaryzowane wink

Inna sprawa, co masz na mysli pod haslem "parametry" - raczej malo prawdopodobne, aby seria dla Intersportu miala wyzsza cene przy tych samych parametrach niz model na rynek.
      Jesli nie jezdzisz tak duzo, zeby to mialo znaczenie (a sadze, ze tak jest, w przeciwnym razie znalabys sama odpowiedz na to pytanie) - ciesz sie ladnymi i wygodnymi rolkami w odpowiednim kolorze.
      • 2007e Re: Rolki 12.04.16, 13:58
        Fakt, nie znam się zbytnio, ale tego modelu Rollerblade nie ma nigdzie indziej dostepnego (nawet na oficjalnej stronie producenta) tylko w Intersporcie a jest to model na ten rok. Dziwi mnie własnie coś takiego jak wypowiedz tego pana, ze moze nie byc czesci zamiennych, aczkolwiek zaniepokoilo mnie to. Parametry to chodzi mnie głownie o rodzaj płozy i łożyska. Tzn. róznica na pewno jest, ale powiedzmy, ze dla mnie nie ma ona tak wielkiego znaczenia. Chodzi mi o te modele:
        roooolki.com/s780-p2653-Rolki_Rollerblade_Macroblade_84_W_2015.html?utm_source=okazje.info&utm_medium=referral&utm_campaign=okazje.info i esklep.intersport.pl/pl/product/131086/lyzworolki-rollerblade-aero-84-w
        Tak czy inaczej raczej kolor chyba weźmie górę.
    • emily.1 Re: Rolki 12.04.16, 15:50
      Hmmm... moja siostra ma rolki rollerblade sprzed chyba 5 lat. Model już daaaawno niedostępny, ale kółka wymienić można bez problemu. Z tym, że same kółka są dosyć drogie i często po sezonie w niewiele większej cenie kupić można nowe rolkiwink
    • edik77 Re: Rolki 12.04.16, 18:09
      "pan mi odpowiedział, że potem mogę nie dostać części zamiennych (np. śrubek)"

"Mogę" robi ogromną różnicę. Napiszesz jaki to model?
      Owszem, RB robi specjalne wersje swoich rolek do sieciówek sportowych, takich jak decathlon czy intersport, aczkolwiek z tego, co widziałam do tej pory, różnią się szczegółami - łożyska czy twardość kółek i magicznym skrótem przy nazwie smile
      • edik77 Re: Rolki 12.04.16, 18:21
        Ok, już widzę, że dałaś linki. Różnicy w parametrach nie odczujesz. I macroblade i aero to odświeżone przez rollerblade starsze modele. Mają różne opinie wśród użytkowników, bo rb zastosowało inny sposób mocowania szyny do buta (przedtem był to jeden kawałek aluminium mocowany na nity bądź śruby, teraz dwa i tylko nity). But też jest inny - modele sprzed np 2 lat mają całkowicie wyjmowany but wewnętrzny, z tego, co czytałam tutaj jest już tylko część linera.
        Ale między tymi dwiema parami różnicy mega nie ma, weź te, które bardziej Ci się podobają.
        • edik77 Re: Rolki 12.04.16, 18:23
          Części do rb ma np. ten sklep: www.zicoracing.com/pl/producer/Rollerblade/16/5
          • 2007e Re: Rolki 18.04.16, 01:16
            OK. Dzięki. Jeszcze nie wypróbowałam w praktyce, ale buty mi leżą (a ja zawsze mam kłopot z zakupem normalnych butów, więc nie będę wybrzydzać).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka