agusia.24 04.04.17, 17:41 gdzie znajdę, stacjonarnie lub w necie spodnie dresowe na 134 cm, ale bardzo wąskie w pasie, synek jest wysoki, ale bardzo szczupły w pasie, większość dresów na ten wzrost zlatuje mu z tyłka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edelstein Re: spodnie dresowe dla chłopca 04.04.17, 18:08 W primarku,maja na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
dmc1981 Re: spodnie dresowe dla chłopca 04.04.17, 21:23 a ja się podepnę z pytaniem, gdzie znajdę spodnie dresowe mocne, które wytrzymają jak najdłużej szuranie po kolanach. Bo niestety, w końcu dopadł mojego syna ten etap na razie najdłużej trzymają welurowe kaxsy, macie sprawdzone wytrzymałe modele? Odpowiedz Link Zgłoś
koala0405 Re: spodnie dresowe dla chłopca 05.04.17, 07:34 ja dla mojego szczuplaka kupiłam ostatnio 4 pary dresówek w smyku Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: spodnie dresowe dla chłopca 06.04.17, 17:32 Name IT ma dresy z regulacją w pasie (gumką na guziki). Poza tym na mojego chudzielca pasują dresy z Pepco ale czy te z większej rozmiarówki są szczupłe to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia.24 Re: spodnie dresowe dla chłopca 07.04.17, 07:22 tak do tej pory było ok ze spodniami z pepco, ale rozmiarówka od 134 to jakiś koszmar, wszystko szerokie Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: spodnie dresowe dla chłopca 12.04.17, 15:10 Mam syna chidzinę. 148cm i 32kg. Pepcowe są super, decathlon ma bardzo wąskie też. I H&M pasują, bo mają regulację. Nie ma chudszych od mojego, także patrz w tych sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_jakubowa Re: spodnie dresowe dla chłopca 06.04.17, 19:48 Zobacz w 51015 www.51015kids.eu/chlopiec-8-12-lat/dresy/spodnie-dresowe-chlopiece-2m3218.html Mamy obecnie a=jakieś ale jaki model to CI nie powiem... Chyba działa kod RAB#% na 35% zniżki na nowości. A dla zdzierających kolana te są fajne ze wzmocnieniem www.51015kids.eu/chlopiec-2-7-lat/dresy/spodnie-dresowe-chlopiece-1m3204.html Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: spodnie dresowe dla chłopca 26.04.17, 08:39 A jak z jakością 51015? Często tam są promocje (stacjonarnie)? Odpowiedz Link Zgłoś
koala0405 Re: spodnie dresowe dla chłopca 26.04.17, 09:40 Raz tylko kupiłam w 51015 i już nigdy więcej. Spodnie po praniu się skróciły i nabrały dziwnego niesymetrycznego kształtu. Kupiłam tam też dwie koszulki i zeszły nadruki w praniu. Tak jak pisałam wcześniej ostatnio w smyku są spodnie gdzie gumka w pasie nie jest przyszyta tylko luźna więc ją po prostu skracam. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: spodnie dresowe dla chłopca 07.04.17, 08:45 Mojemu chudzielcowi jakiś czas temu kupiłam 2 pary spodni dresowych z Pepco tak na próbę (rozmiar 140, więc dla starszych chłopców). O dziwo jakościowo są naprawdę git (choć syn raczej nie niszczy ubrań) do tego nawet nie musiałam zwężać gumki, bo dobrze na nim leżą. Czasami warto też szukać w kolekcji dla dziewczynek, bo wiele spodni pomimo działu jest unisex, a dla dziewczynki stosunkowo łatwiej znaleźć wąskie spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gleana Re: spodnie dresowe dla chłopca 07.04.17, 09:01 Ja dla mojego chudzielca kupuję głównie w 5.10.15 i do tej pory to były jedyne wąskie w pasie. Ale już rozm. 128 jest szerszy w pasie i te trochę lecą. W Smyku zawsze były bardzo szerokie, czasami udało się trafić pojedyncze sztuki. W HM też szerokie. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia.24 Re: spodnie dresowe dla chłopca 07.04.17, 11:43 pozostaje mi chyba wszywanie gumek Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: spodnie dresowe dla chłopca 08.04.17, 18:32 Można przywyknąć . Ale nie ma co się też poddawać. Mój syn wagowo jest na 25 centylu a wzrostowo na 97 i naprawdę zdarza mi się kupić dla niego spodnie, których nie trzeba zwężać. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Re: spodnie dresowe dla chłopca 09.04.17, 00:14 Ja dla mojego chudego syna kupuje na allegro. Jako,że nie można pewnie wklejać bezpośrednio linków wpisz w wyszukiwarkę : od producenta spodnie dresowe. Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: spodnie dresowe dla chłopca 09.04.17, 13:43 na allegro kupowałam w ub roku takie klasyczne od producenta. W Reserved jest jeden model w którym można zwęzić gumę w pasie bo nie jest wszyta na stałe: www.reserved.com/pl/pl/kids/all/boy/junior/trousers/pw396-99m/sweatpants Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaaa79 Re: spodnie dresowe dla chłopca 10.04.17, 08:20 ja dla szczupłego kupuję w h&m te dresowe joggery z gumką na dole, kappahl, też c&a (tu czasem wszywam gumki) i powiem ze i w pepco czasem trafię na swietne szczupłe spodnie. ostatnio zamówione 134 i 140 w 5-10-15 mnie rozczarowały, bo jak mniejsze są szczupłe, tak te dla starszych są bardzo szerokie . Odpowiedz Link Zgłoś
toslawa Re: spodnie dresowe dla chłopca 10.04.17, 08:57 Ja tez kupuje na alegro. Wpisz spodnie dresowe i wyskocza. Szkoda tylko że rozmiarowka kończy się na 134. Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: spodnie dresowe dla chłopca 10.04.17, 10:27 "ja dla szczupłego kupuję w h&m te dresowe joggery z gumką na dole" - ale które konkretnie są wąskie w pasie??? Bo nie chodzi o to żeby sobie sznurek związywał, tylko żeby same się na tyłku trzymały A z H&M są wybitnie szerokie Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaaa79 Re: spodnie dresowe dla chłopca 10.04.17, 13:33 ja kupiłam te z h&m www2.hm.com/pl_pl/productpage.0347129007.html#Ciemnoniebieski%20melan%C5%BC sznurek jest związany na stałe praktycznie, nie jest ścisnięty, spodnie sa wąskie wg mnie. Mamy granatowe i szare, kupowalam w promocji 3za2 to cenowo nie byly tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: spodnie dresowe dla chłopca 11.04.17, 19:56 spodnie wąskie, ale w nogawce...w pasie typowa szerokość H&M. rozmiar 134 ma 63cm obwodu bez naciągania, mierzyłam w sklepie ...a moje dziecko nie chce zawiązywać i rozwiązywać sznurek w pasie Odpowiedz Link Zgłoś
agusia.24 Re: spodnie dresowe dla chłopca 11.04.17, 20:53 mój syn ma 52 cm w pasie, nawet z zawiązywaniem by mu spadały Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: spodnie dresowe dla chłopca 11.04.17, 22:18 Mojemu ten model leci przez miejsce na biodra,ze hej! Odpowiedz Link Zgłoś
anetam1984 Re: spodnie dresowe dla chłopca 11.04.17, 21:39 Mam ten sam problem z moim szczypiorkiem. 128cm sa dobre na długość, ale zlatuja mu z tyłka, zaniosłam do krawcowej i wszyła mi gumke z taka regulacja na guziki i po problemie Odpowiedz Link Zgłoś
blondynkapoznan Re: spodnie dresowe dla chłopca 12.04.17, 08:56 Ja kupuje w Kappahl.wszystkue inne laduja u krawcowej. Ale ja zwezam takze nogawki Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: spodnie dresowe dla chłopca 12.04.17, 09:00 ile płacicie za tą krawcową? Z kosztem przeróbki te spodnie wychodzą całkiem drogie Odpowiedz Link Zgłoś
nattallie Re: spodnie dresowe dla chłopca 12.04.17, 09:37 Ja mam znajomą krawcową więc płace 10zł od spodni, a ile normalnie takie coś kosztuje to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anetam1984 Re: spodnie dresowe dla chłopca 12.04.17, 13:15 Płacę 15 zł, ale nie zostaje mi nic innego jak wszywanie gumek, bo naprawdę na rozmiar 128 wszystkie mu spadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
blondynkapoznan Re: spodnie dresowe dla chłopca 12.04.17, 14:15 Ja tez 15 zl. Reserved, hm , mango itd przerabiam. Kappahl zawsze pasuja. Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: spodnie dresowe dla chłopca 12.04.17, 20:46 czy ma ktoś z kappahla dresy na 128, i mógłby zmierzyć dł nogawki od kroku? Skazana jestem na sklep internetowy odkąd zlikwidowali w Bstoku I z tego co widzę to nie mają za bardzo dresów powyżej 128... Odpowiedz Link Zgłoś
gleana Re: spodnie dresowe dla chłopca 13.04.17, 09:38 To jakiś absurd że żaden producent nie przewiduje spodni dla szczupłych dzieci 😕 Tak jak pisałam wcześniej do rozm. 122 sprawdzały nam się z 5.10.15 ale od 128 już są szerokie i lecą. Sznurek też nie rozwiązuje sprawy bo to uciążliwe. Syn dżinsów nie lubi, myślałam o joggersach dżinsowych ale one chyba też szerokie w pasie 😕 Odpowiedz Link Zgłoś
anetam1984 Re: spodnie dresowe dla chłopca 13.04.17, 15:24 Prawda? Większosć dzieci w klasie mojego syna to chudzielce, matki kupuja im jeansy, bo maja własnie regulacje w pasie. Mój w jeansach chodzic tez nie lubi, od 128 własnie spadaja mu z tyłka i wiazanie w pasie nie pomaga, zostawie wszywanie tych gumek Odpowiedz Link Zgłoś
anetam1984 Re: spodnie dresowe dla chłopca 13.04.17, 15:25 tej zimy miałam tez straszny problem ze znalezieniem zmowych butów, bo wszystkie były za tegie Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: spodnie dresowe dla chłopca 14.04.17, 08:37 > Syn dżinsów nie lubi, myślałam o joggersach dżinsowych ale one chyba też szerokie w pasie 😕 Zobacz na ofertę dla dziewczynek. Tam nie brakuje szczupłych joggersów, a przecież jeśli nie mają jakiś dziewczęcych wszywek itd., wzorów, to co miałoby tam wskazywać na to, że nie są dla chłopców? Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: spodnie dresowe dla chłopca 14.04.17, 23:02 Serio płacicie po 10-15 zł za przyszycie dwóch guzików, wciągnięcie kawałka gumki z dziurkami dostępnej za drobne w każdej pasmanterii i obszyciem kawałka dziurki??? Robię to sama, ręcznie np.oglądając wieczorem film... Mam dwóch chudzielców w domu i w zasadzie każde dresy muszę "doposażyć" w nową gumkę. Ostatnio natomiast w miejscowej hurtowni nabyłam starszemu dresy polskiego producenta i są dobre bez zwężania. Lata świetlne temu kupowałam w innym dziecięcym sklepie tej firmy (gamet) i były dobre, po przeprowadzce miałam bardziej dostępne sieciówki niż jak wcześniej a teraz z przypadku trafiłam.Mój starszak ma 150 cm a waży 35 kg Odpowiedz Link Zgłoś
blondynkapoznan Re: spodnie dresowe dla chłopca 15.04.17, 12:44 Ja zwezam takze nogawki Odpowiedz Link Zgłoś
lynette.scavo Re: spodnie dresowe dla chłopca 18.04.17, 14:52 Polskie tekstylia zdarzają się w Textil Market, wąskie dresowe spodnie bywają w Pepco, bawełniane typu chinos już za szerokie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
anetam1984 Re: spodnie dresowe dla chłopca 18.04.17, 17:28 Nie każda potrafi szyć. Dla mnie szycie to czarna magia więc korzystam z usług krawcowej, po to w końcu sa. A dla mnie to nie majatek. Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: spodnie dresowe dla chłopca 23.04.17, 16:30 KTÓRE kappahl takie wąskie w pasie??? Sugerowałam się waszymi tu opiniami, właśnie przyszły 3 pary basic w r 128, i mają min 60cm.... Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: spodnie dresowe dla chłopca 26.04.17, 14:31 Dresowe Kaxs zawsze były wąskie... Odpowiedz Link Zgłoś