Dodaj do ulubionych

eobuwie_żenada

04.06.18, 18:15
Kolejne zamówienie i część do zwrotu, ale to nic, bo zawsze zamawiam więcej.
Zwrot: zamawiam kuriera, kurier nie pojawia się, mija tydzień, mija drugi...kończy się czas na zwrot. Kilkanaście @ i informacji, że kurier paczkę odbierze jutro ( owe jutro przez prawie 2 tyg nie nadeszło). W końcu dzwonię i słyszę, że mogę przecież zanieść paczkę na pocztę albo do paczkomatu. Niosę, bo to ostatni dzień. Paczka wielka, mam dość.
I tak dwa razy.
Do 3 razy sztuka? od piątku czekam na kuriera.....na @ zero odpowiedzi. Dzwonię: przewidywany czas oczekiwania na rozmowę to 29 minut, jesteś 33 w kolejce.....No trafi mnie szlag!
Czy eobuwie już całkowicie olewa klientów?
Obserwuj wątek
    • ivaz Re: eobuwie_żenada 04.06.18, 23:03
      robię tam często zakupy, często też zwracam i nigdy nie miałam problemu z kurierem, zawsze był na drugi, najpóźniej trzeci dzień od zgłoszenia zwrotu. Zamówienie też zawsze przychodzi ekspresowo, najczęściej następnego dnia.
      • iberka Re: eobuwie_żenada 04.06.18, 23:13
        Tak, zamówienia błyskawicznie, bo tego samego dnia ostatnio wybieram......tylko te zwroty sad
        • emakowka Re: eobuwie_żenada 05.06.18, 13:19
          Wg mnie to problem z firmą kurierską,a nie z eobuwie. Do mnie jak zwracam buty kurier najpóźniej na trzeci dzień przyjeżdża .
          • iberka Re: eobuwie_żenada 05.06.18, 17:15
            Doczekałam się odpowiedzi z eobuwie:paczka niepodjęta, brak nadawcy. Uśmiałam się, bo od tygodnia jestem na L4 i siedzę w domu smile)))))
    • ewcia1980 Re: eobuwie_żenada 05.06.18, 17:56
      zamówiłam na eobuwie pierwszy i ostatni raz.
      25 maja kurier odebrał ode mnie zwrotną przesyłkę.
      i do dziś ..... cisza.
      ani kasy ani żadnej informacji że przesyłka dotarła.
      i tak jak piszesz.
      dzwonię - czas oczekiwania 29 minut jesteś 46 w kolejce
      wczoraj wysłałam @
      i zero odzewu.
      takiego dziadostwa to dawno nie widziałam.
      nigdy więcej nic u nich nie zamówię.
      taki wniosek.
      • iberka Re: eobuwie_żenada 05.06.18, 19:14
        Ja na odpowiedź czekałam 5 dni ...
        • ublau Re: eobuwie_żenada 06.06.18, 18:37
          ja mieszkam w mieście, w którym mają swoją siedzibę wink Robiłam zwrot - towar dotarł do nich niby po 3, czy 4 dniach na kasę też długo czekałam. Dla miejscowych mieli kiedyś, że można było dany model "ściągnąć" do jednego z ich sklepów stacjonarnych i przymierzyć. Niestety wycofali się z tego. Efekt jest taki, że zamiast wspierać lokalnie, kupuję u konkurencji. Zresztą cenowo przestali być konkurencyjni.
    • szczesliwaczworka Re: eobuwie_żenada 06.06.18, 18:35
      moje doświadczenie też dotyczy zwrotu więc się podepnę smile kupiłam 5 par - 4 zostawiłam a jedne odesłałam (zawyżona rozmiarówka-tak miały nawet w komentarzach ale mi się podobały i chciałam się upewnić). Po tygodniu od odebrania przesyłki piszą do mnie z działu reklamacji (!) że buty noszą ślady używania i albo mi potrącą 40 zł albo odsyłaja do mnie buty. Butów nie chciałam bo za duże...Używać nie używałam, przymierzyłam jeden nawet tylko więc zadzwoniłam wyjaśniać sytuację. Pierwsza pani powiedziała że obejrzą dokładnie monitoring, jak były pakowane, czy dostałam nową parę od producenta czy po jakimś zwrocie. Dostałam nawet zdjęcia tych śladów używania - przybrudzona podeszwa i ledwie co widoczne zdarcie na fleku. Nie wiem czy sfotografowali buty które ja faktycznie odesłałam bo tego nie dowiem się. Jedyne co to przyznaję mój błąd że nie obejrzałam co mi przysłali bo zdaniem sklepu powinnam to była zrobić. Straciłam 40 zł, oni stracili klienta a piszę ku przestrodze żebyście zawsze oglądały co wam przysyłają - nawet jak interesuje was np długość wkładki jak mnie, trzeba obejrzeć również podeszwy...
      • izaa777 Re: eobuwie_żenada 21.06.18, 13:23
        Spotkała mnie identyczna sytuacja. Też zakwestionowali mój zwrot. Że buty używane. Ciekawe kiedy, jak nadane w paczkomacie na drugi dzień. Chcieli potrącić 40 zł. Dla mnie to wyłudzanie kasy z ludzi. Dlatego już wiem, że NIGDY tam nie zamówię. Po prostu strach, że wymyślą coś, czego nie było, a ja stracę pieniądze.
    • misoune Re: eobuwie_żenada 06.06.18, 19:26
      Kiedyś a zwrot kasy czekało się maksymalnie tydzień po wysłaniu.
      Ostatnio czekałam 5 tygodni.
      Teraz czekam 3 tygodnie....
      Psują się, j psują....
    • iberka Re: eobuwie_żenada 06.06.18, 23:32
      A moja paczka nadal czeka na odbiór .....Nie wiem czy śmiać się czy płakać uncertain. Jutro mija tydzień od zgłoszenia zwrotu heh
      • kajetan55 Re: eobuwie_żenada 11.06.18, 16:01
        mi tak samo musze czekac juz 2 tygodnie...
    • dds6 Re: eobuwie_żenada 16.06.18, 12:08
      Pogorszyła się obsługa od czasu akcji ze sprzedażą udziałów w eobuwie.
      Jeśli spóźniają się ze zwrotem pieniędzy należy wydrukować z listu przewozowego kiedy odebrali
      przesyłkę - doliczyć 2 tygodnie i od dnia następnego obliczyć odsetki ustawowe za opóźnienie i wysłać wezwanie do zapłaty:
      należność główna x + y odsetki ustawowe za opóźnienie x od 15 dnia od odebrania = z zł z zastrzeżeniem, że jeśli nie spełnią świadczenia w ciągu 3 dni od odebrania korespondencji to sprawa do sądu. Zazwyczaj działa. Plus powołać się na odpowiednie przepisy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka