Dodaj do ulubionych

DELTIM vs POLAK???

17.10.04, 19:51
Witajcie- no właśnie, zastanawiam się jaki model Wy wybrałybyście,
ewentualnie, jeśli macie któryś z ww firm, a konkretnie Piccolo/ew.Balerina
Lux Polaka lub Focus Deltima, to proszę napiszcie o swoich spostrzeżeniach.
Mnie oba (a właściwie wszystkie trzy!) się podobają, choć chyba najbardziej
Focus (no i ta możliwość montowania fotelika Grillo!), ale z drugiej strony
mam sentyment (i dobre wspomnienia!) do Polaka, bo to właśnie takim, tyle, że
modelem Laser, jeździła moja pierwsza,obecnie 4,5 letnia Córcia smile
Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie!
Grażyna, mama Asi (15.04.2000)
Obserwuj wątek
    • isiatek Re: DELTIM vs POLAK??? 18.10.04, 17:02
      Cześć, my mamy Focusa i jesteśmy z niego naprawdę zadowoleni. Jest stosunkowo
      lekki, dość łatwo się go składa, jest lekki w prowadzeniu (super jeździ np. po
      lesie i plaży). Gondolę można złożyć na całkiem płasko, ma ona też podnoszone
      oparcie (super, jak dzidzia jest już starsza), co ważne gondola jest duża tzn.
      długa ma 80 cm (okazało się ważne, bo nasza dzidzia urodziła się bardzo duża).
      Wózek ma amortyzatory, łatwo zdejmowane koła. Całość z gondolą mieści się do
      bagażnika seicento!!!, ale do corsy już nie!!?? Spacerówka jest też dość fajna,
      chociaż wydaje mi się zbyt wąska i wygląda tak sobie. Jedno co jest całkiem do
      niczego to instrukcja obsługi wózka - brak w niej wielu ważnych informacji na
      temat funkcji np. nic nie ma o złożeniu gondoli na płasko (o tym dowiedziałam
      się z forum). Nie najlepszym rozwiązaniem jest też składanie budy, jest bardzo
      ciche i owszem (bardziej ciche od bebecarów!!!-sprawdziłam w sklepie), ale
      łatwo je uszkodzić, jak ktoś nie wie, jak ją złożyć (a wiadomo, że wszystkie
      ciocie itd. chcą zobaczyć dzidzię, a nie czytać naklejkę na budzie). Ale
      ogólnie jest w porządku, ja i Marysia jesteśmy zadowolone. Teraz w promocji
      widziałam zestaw gondola+spacerówka+torba+osłonki na nóżki do gondoli i
      spacerówki+osłonka przeciwdeszczowa, a cena umiarkowana. Życzę udanego wyboru.
      • alcantra Re: DELTIM vs POLAK??? 18.10.04, 17:11
        A ja o składaniu gondoli na płasko w Deltimie dowiedziałam się przypadkiem w
        ostatnim dniu życia pewnego małego sklepu z wózkami przy Wołoskiej. smile Gdyby
        mnie tam nie poniosło, w życiu bym się chyba nie dowiedziała.

W kwestii Polak vs Deltim: mam koleżankę, która ma Polaka Oriona. Jest
        zadowolona, aczkolwiek szczerze powiedziała, że miała chęć na Deltima, ale nie
        kupiła, bo Fokus pojawił się w sprzedaży niecałe pół roku za późno. O tym, że
        jest w przygotowywaniu skądś wiedziała. Jeśli jednak miałaby do wyboru w jednym
        czasie oba, wybrałaby Deltima.
        APozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka