Dodaj do ulubionych

wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZY

08.02.05, 19:22
Dziewczyny pomocy bo już sie pogubiłam. Intensywnie przymierzam się do zakupu
wózka, bo moja córcia urosła w ekspresowym tempie, ma 6 m-cy a już 9 200 g do
tego ciuchy juz nosi na 80-90 cm. W gondoli warczy na kazdym spacerze bo jej
ciasno. Poszukuję wózka o cechach:
- MAŁY -składa sie jak parasolka (mamy mały bagażnik)
- DUŻY -szerokie siedzisko ( mała jest DUZA juz teraz a chciałabym zeby był
to nasz ostatni wózek)
- LEKKI (mieszkam na 4 y piętrze)
- oparcie rozkładane do pozycji lezacej (mała jeszcze absolutnie nie siedzi)
- dobra amortyzacja też wskazana
- pojemny kosz na zakupy - regularnie sama taszczę wszystko z marketów

Przymierzałam się do Inglesiny Max ale przed chwilą wyczytałam na forum, ze
wieksze dzidzie się w nich nie mieszcza. Mała obecnie jest juz spora a co to
będzie za 05 -1,5 roku ?! Myślałam też o Peg perego P3 ale nie wiem co z
siedziskiem a poza tym cena wg mojego męża niedopuszczalna..
Poradzcie coś proszę, czas nagli !!! smile
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 08.02.05, 19:39
      No chyba jednak będziesz musiała zmierzyć się z ceną, bo takie kryteria ( duży,
      lekki i skłądany jak parasolka spełnia Peg perego pliko, albo Chicco C1.
      Podobny jest ABC design Tempo Light tylko cieższy (ok.9,5 kg) ale za to
      zdecydowanie tańszy ( w tej chwili ok.500zł, regularna cena 700) Ta waga jest
      do przejscia (sama taki wnoszę na drugie piętro, no ale chicco, czy Peg to
      jednak ok.7 kg). No i podobno bardzo fajny, lekki duży ale nie składa się jak
      parasolka jest Pegperego Atlantico- wiele mam go bardzo chwali. Ja nie
      jeździłam nim, wiec nie wypowiadam się.
      • fifii Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 08.02.05, 21:28
        Dzis widziałam to chicco c1 za ok 2 tys ! Zgroza. ABC tempo light muszę
        obejrzeć, może rzeczywiście przymknąć oko na wagę - mam jedynie obawy czy się
        zmieści w bagażniku. A inne chicco ? Oglądałam dziś jakiś bardzo lekki model,
        malutki ale to siedzisko.... Czy są jakieś obszerniejsze chicco poza C1 ??? Ale
        chicco nie ma chyba odczepianego pałąka do wkładania dziecka..
    • coronella Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 08.02.05, 21:34
      eee, ale chicco C1 wazy ok 12 kg!!! To bardzo cięzki wózek!
      Fajny, fakt, ale nie lekka parasolka! No i kosztuje polowe tego, co
      widzialas smile)) Jestem świezo po wędrówkach sklepowo-wózkowych- kosztuja w tej
      chwili ok 1100.

Ja tez bym była za Tempo Light. Bardzo fajny jest na allegro.
      Miałam ten wózek, kupiłam dla 1,5 rocznej córci- równiez ogromnej jak na swój
      wiek smile) i było jej wygodnie, luzno. Mysle, ze bedziesz z niego bardzo
      zadowolona.
      Nie ma osłonki na nóżki, ale dla mnie te osłonki sa bezużyteczne. Zapinane za
      pałak- nie wiem co mają osłaniac, chyba tylko buciki.
      Ja mam spiworek Baby Dreams. Jest fajny, bo górną część mozna całkowicie
      odpiąc, gdy jest cieplej, a mała jezdzi tylko na spodniej częsci, albo zapiąc
      dziecko w spiworek, gdy jest chłodniej.
      • fifii Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 08.02.05, 22:43
        > Ja tez bym była za Tempo Light. Bardzo fajny jest na allegro.
        Coronella, ale pinik - ekspert wózkowy tego forum sprzedaje używany wózek a
        za ta samą cenę bez złotówki mam nowy wink
      • moyka_77 Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 10.02.05, 20:31
        Chicco C1 waży 9,8 kg. ma odczepiany pałąk, rozkłada się na płasko i mieści się
        w bagażniku Fiata Seicento smile))
    • madzialena11 Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 08.02.05, 21:38
      A ja Ci proponuję peg perego P3 (niekoniecznie). Czasami można naprawdę trafić i
      kupić tanio mało używany. Mi udało się kupić za 750 zł z gwarancją. Poza tym
      dagal ma peg perego starszy model Matic. Poszukaj na forum sprzedam. Ja kupiłam
      pp p3 i jestem na razie zadowolona. Pozdrawiamsmile))
      PS No chyba że chcesz nowy wózek...
      • fifii Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 08.02.05, 21:55
        No szukam i szukam używanego wózka Peg perego P3 i nie ma. Do Dagal wczoraj jak
        na razie wysłalam na priva i cisza. Jestem z Trójmiasta wydawało mi się, że
        wózków u nas "dostatek", dziś umówiłam się z 3 osobami, które sprzedawały
        inglesine Max (zippy, Peg perego brak w ofertach), to wiecie co dziewczyny
        załamalam się. Jeden pan powiedział mi, że wózek pokaże mi dopiero jutro bo
        dziś ma w pracy a kolejką SKM nie bardzo ma go ochotę zabierać do domu (!),
        druga pani powiedziała, że jak najbardziej do 18ej "mam wpadać", będzie w domu,
        tymczasem był jedynie jakiś przygłuchawy staruszek, trzeci wózek udało mi się
        zobaczyć czego później żałowałam bo był w stanie jakby poprzednią zimę i
        wiosenne rozstopy spędził w przydrożnym rowie sad A ponoć użytkowany niecały
        rok... A do tego moje dziecię coraz większe i większe ! smile
        Jutro koniecznie poszukam na żywo ABC tempo i zrobię przymiarkę do bagażnika.
        • mama007 Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 08.02.05, 22:37
          a ja polecam przejżeć ofertę Baby Dreams
          www.babydreams.pl/
          na allegro mają dużo ich wózków. ja mam Travela, koleżanka jest po zakupie
          jakiegoś większego modelu (właśnie na zasadzie mały, ale duży) i też super
          zadowolona
          pozdrawiam
    • coronella ad ABC i allegro 08.02.05, 23:09
      ja nie widzialam nigdzie ABC w tej cenie.
      Jesli wiesz, gdzie sa, to kup nowy.
      Widzialam za to na allegro, i o tym napisalam. A pinik ma wszystkie wozki w
      niemal idealnym stanie.
      Co do P3- ono ma węższe i mniejsze siedzonko, za to wyższa cenę.
      • fifii Re: ad ABC i allegro 08.02.05, 23:15
        www.e-dada.pl/

Dzięki coronella za informacje, jescze się zastanawiałam czy się nie szarpnąć
        na nowe P3 ale skoro ma mniejsze siedzonko to zdecydowanie odpada... chociaż
        jest takim ślicznym wózeczkiem smile
        • coronella Re: ad ABC i allegro 08.02.05, 23:24
          abc tez jest super. A wiesz co mnie w nich przekonalo?? Ze nie jezdzi nimi co
          druga osoba smile) W Łodzi nie spotkalam zadnego, i przynajmniej cieszylas sie, ze
          jestem oryginalna smile)
          A wydac 500 zł za nowy, a 700 za uzywany, to jest roznica warta zastanowienia.
          P3 jest bardziej przybajerzone, ale nie o to w wozku chodzi.
    • madzialena11 Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 09.02.05, 10:38
      A moje dziecię nie należy do najmniejszych i na brak miejsca w P3 nie narzekamy.
      Wg mnie jest go dużo... W porównaniu do Baby Dreams baaaaardzo dużo! Miałam ten
      wózek i powiem, że to wózek do 1.5 roku dla dziecka: krótkie oparcie i wąskie
      siedzenia (mówię o Walkerze)Mojej córce (16 mies) wystawała główka za poarcie.
      Oczywiście to tylko moje zdanie. A nad ABC Tempo Light tez się zastanawiałam,
      ale nigdzie nie mogłam go zobaczyć na żywo. Zresztą jak mąż zobaczył P3 na żywo,
      to mimo, że wcześniej mówił że nie ma mowy (ta cena!) to zmienił zdanie i chciał
      tylko ten (nie było nigdzie ABC a inne to porażka). Pozdrawiamsmile))
    • madzialena11 Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 09.02.05, 11:02
      Podesłałam Ci parę osób które mają wózki do sprzedania. Jak ja szukałam to
      pisały do mnie. Chyba nie masz nic przeciwko? Pozdrawiami życzę udanych zakupów.
      • fifii Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 09.02.05, 12:05
        Madzialena11 bardzo chętnie skorzystam. Wysyłałaś na adres gazetowy ? Nic nie
        doszło sad Mój mąż się nie zgodzi na nowy P3, ale może używany będzie w
        bardziej przystępnej cenie. Dzięki za pomoc.
        • miniaxv Re: Maclaren Techno XT 09.02.05, 20:49
          Hej, polecam wózeczek firmy Maclaren, model Techno XT! Moja córeczka tak jak i
          Twoja ma 6 miesięcy i jeździ w nim już od pewnego czasu! Jest to skrzyżowanie
          spacerówki z parasolką i spełnia prawie w 100% Twojego wymagania. Składa się
          jak prasolka (bardzo łatwo) i ma uchwyt do noszenia. Siedzisko rozkłada się
          prawie do leżenie, moja Emilka leży na spacerkach i można je przedłużyć. Budka
          jest bardzo głęboka i dobrze zabezpiecza przed wiatrem i deszczem, dodatkowo
          posiada foliowy daszek. Kółka są amortyzowane średniej wielkości, rączki bardzo
          dobrze dostosowane do prowadzenia z regulowaną wysokością. Naprawdę wózeczek
          cudownie się prowadzi, bardzo dobrze podjeżdża pod krawężniki i jest bardzo
          starannie wykonany.I co najważniejsze kupiłam go w Poznaniu w sklepie
          przedstawiciela Maclarena na Polskę za 799zł, a normalnie kosztuje około
          1100zł. Jakbyś miała pytania to chętnie odpowiemsmile))))
          • miniaxv Re: Maclaren Techno XT 09.02.05, 20:51
            Zapomniałam napisać, ze wózek waży ok.6 kilogramów. Kosz na zakupy jest
            niestety nie za dużysad
            • katse Re: Maclaren Techno XT 09.02.05, 20:59

a abc kosz na zakupy jest maly.

i ja dla takiego malucha jednak szukalabym spacerowki.
              koniecznie musisz nosic???
              moze lepiej jakis niewyjsciowy wozek i zostawiac na dole w klatce schodowej

mojego roanka przez poltora roku nikt nie ruszyl.

K
          • fifii Re: Maclaren Techno XT 09.02.05, 23:14
            Hej Minia, Pamiętam Cię z wątku sierpniówki - Buziaki dla Emilki!
            A co z siedzonkiem, jest wystarczajaco obszerne ???? Ile waży Emilka ? A jak
            wózeczek pokonuje krawężniki ?
            • miniaxv Re: Maclaren Techno XT 10.02.05, 11:08
              Hej, też mi brzmiałaś znajomosmile)) Nie wiem ile Emi teraz waży, bo w przyszłym
              tygodniu idziemy na szczepienie, ale tak chyba ponad 7,5 kilo! Według mnie
              siedzonko jest szerokie, Emi topi się jeszcze trochę w tym wózeczku. Krawężniki
              wózek pokonuje właśnie super, bo jest do tego super przystosowany poprzez
              zgięcie jednej z tych listewek stelaża. Najlepiej jakbyś córeczkę przymierzyła
              do wózeczka. Ja jestem naprawdę bardzo zadowolona, a w nowej koleckji tych
              wózków sa ładne kolorkismile)))))
          • zielona_kraina Re: Maclaren Techno XT 14.02.05, 15:01
            Mam pytanie do Mini. Gdzie w Poznaniu znajduje się ten sklep przedstawiciela
            Maclarena na Polskę? Czy mogłabyś podać dokładne namiary bo ja też przymierzam
            się do zakupu wózeczka i o Maclarenach słyszałam wiele dobrego a jestem z
            Poznania. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Ania
      • fifii Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 10.02.05, 12:39
        Madzialena11 dziekuję za kontakty !
        • madzialena11 Polecam się:))) 10.02.05, 12:51
          • joannamichal Re: Polecam się:))) 10.02.05, 17:18
            Witaj
            Ja również jeśli można prosiłabym o jakieś kontakty na wózki.
            Mam ten sam problem z wózeczkiem co koleżanka.
            Jeśli to możliwe to bardzo proszę na adres gazetowy.
            Z góry dziękuję i pozdrawiam.
            Ps. Moja córcia też ma na imię Matylda.
    • szyszunia75 Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 10.02.05, 16:10
      Też mam duże dziecko, już 10miesięczne. Jeździliśmy z córką wybierać wózek i
      choć przymierzaliśmy się do PP Atlantico okazało się, że odpada, bo się
      dzieciak głową zapiero o budkę. Siedzisko duże, ale jakoś na wysokość za mało
      miejsca.
      Kupiliśmy Chicco Pick up. Rozkłada się na płasko, duży, duże siedzisko.
      Wyjmowany pałąk, budka cicho się składa, skrętne przednie koła, duży kosz na
      zakupy. Pięciopunktowe pasy, przytulny, wygodny, bezpieczny. Łatwo się składa,
      choć nie jest to generalnie wózek mikroskopijny (no ale coś za coś). Dość
      lekki, chyba 9 kg. No i cena - w Smyku 650 zł, połowę ceny porównywalnych
      modeli PP. Ja polecam.
      • coronella Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 10.02.05, 16:29
        teraz mnie zaskoczylas!! Twoje 10 miesieczne dziecko obciera glowa o budke??
        A moja 2 latka miała jeszcze dosc duzo miejsca! I budke miala często
        opuszczoną, jak wialo, albo siweciło jej w oczka.
        • szyszunia75 Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 11.02.05, 10:02
          Sama się zdziwiłam. Wsadziliśmy ją do wózka w sklepie, bez czapki i kapturka, a
          ona sięgnęła czupryną do budki i wyglądała spod niej tymi swoimi wielkimi
          niebieskimi oczami. No duża jest, ale ma też po kim dziedziczyć, ja 180 cm, mąż
          prawie 194... Oczywiście na siłę by się wcisnęła, ale chciałam,żeby wózek
          jeszcze trochę posłużył, więc z powodu tej budki (oraz ceny) wybraliśmy
          Chicco...
          • fifii Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 11.02.05, 13:12
            szyszunia75 napisała:

> Sama się zdziwiłam. Wsadziliśmy ją do wózka w sklepie, bez czapki i kapturka,
            a
            >
            > ona sięgnęła czupryną do budki i wyglądała spod niej tymi swoimi wielkimi
            > niebieskimi oczami. No duża jest, ale ma też po kim dziedziczyć, ja 180 cm,
            mąż
            >
            > prawie 194... Oczywiście na siłę by się wcisnęła, ale chciałam,żeby wózek
            > jeszcze trochę posłużył, więc z powodu tej budki (oraz ceny) wybraliśmy
            > Chicco...

Szyszunia75,
            Ogladałam Twój wózeczek - chicco ck up,rzeczywiscie ma bardzo przestronne
            siedzonko, mała miała duzo miejsca, wózek "na styk" zmieścił się do naszej
            corsy cena bardzo zachęcająca 499zł (wyprzedaż kolekcji 2004) ale sprzedawca
            mnie zniechęcał mówiąc właśnie, ze 1,5 latek niestety ale główką ociera o budkę
            a budką jest nieodczepialna... Powiedział, że będę musiała potem i tak kupić
            parasolkę bo z tego wózka dziecko wyrośnie przez ta budkę.
            Mój mąz ma 193cm ja 172cm więc nasza Mała pewnie też będzie z tych "dłuższych"
            dzieci. Dużo myślisz, że nasze dzidzie w końcu zaczną szorowac główką o budkę
            czy sprzedawca przesadził ?
            • fifii Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 11.02.05, 13:15
              sorrki, chciałam napisać oczywiście "jak myślisz"
            • szyszunia75 Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 14.02.05, 10:25
              Wydaje mi się, że sprzedawca trochę przesadził, a jeśli chodzi o budkę, to da
              się ją złożyć tak, że... prawie jej nie ma, tzn. licuje z linią oparcia wózka.
              Jak jest ładna pogoda i nie wieje składam budkę i wydaje mi się, że nie ma
              siły, żeby ona jakoś w przyszłości nam w takiej złożonej formie przeszkadzała.
              A w wózku się po prostu zakochuję, naprawdę bardzo dobrze nam się z niego
              korzysta, jest wygodny, przyjazny, funkcjonalny i ładny. Ja polecam smile
              POzdrowienia dla małego wielkoluda smile))
    • mamadasia5 Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 11.02.05, 14:03
      cześć właśniesama też przymierzam sie do zakupu spacerówki. I już sobie
      upatrzyłam spacerówkę chicco. PONEE XP. Taki model. Jest bardzo lekka 5,5 kg,
      ma duży bagażnik, łatwo sie składa - jedna ręką - tak jest napisane w ofercie,
      3 regulacje oparcia, a jeggo cena to około 430 zł. Pytałam w Sklepie, Poza tym
      w miesięczniku Dziecko jest kupon rabatowy na 50 zł. na takie wózki (w sklepach
      fartlandii)Polecam bo sama juz sie zdecydowałam. Zobacz z reszta na stronie
      chicco.pl Pozdrawiam
      • zaba2004 Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 11.02.05, 23:38
        Słuchajcie, taż mam problem z wyborem wózka. Nasza dzidzia - 14 miesiecy ,
        jeździ Inglesiną Magnum, pora zakupić spacerówkę lżejszą, chętnie z
        amortyzatorami, z kołami obotowymi, żeby łatwo podjeżdżać na chodniki,z
        oparciem obniżanym do spania i dosyć przestronną, bo Mała jest jedzaca i "przy
        kości", fajnie by bylo, żeby ten wózek składał się jak parasolka i ważył
        poniżej 10 kg. koniecznie, mieszkamy na II piętrze. Ogladałam dzisiaj Inglesinę
        Zippy i Max, a także Chicco Pick up. Ten ostatni waży 11kg. wg. reklamówki, za
        to ma świetną cenę - jak słusznie zauważyłyście -wyprzedaż.
        Już mi ręce opadająod tego szukania wózka, Chcco Pony waży niewiele, za to ma
        mikrosiedzisko, dzidzia wsadzona do niego dzisiaj w kombinezonie - wyglądała
        jak sardynka w puszce......
        Piszcie, jak się sprawują Wasze spacerówki, ja też chętnie bym zakupiła
        używaną.......
        • fifii Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 12.02.05, 09:19
          Wczoraj po południu drugi raz wybraliśmy się na poszukiwania wózka. Chicco
          ponee leciutki, ale mały i nie rozkłada się na płasko. Mój mąż poczuł miętę do
          Inglesiny Max. Za 759 zł nówka ale prawdziwa włoska a nie by Miko. No i
          kupiliśmy. Niestety siedzisko nie jest tak obszerne jak w chicco pick up'ie.
          Tempo Light ABC za duży gabarytowo do przewożenia w bagażniku, nic poza wózkiem
          by się nie zmieściło. Inglesinka Max waży 7,8, składa się dość łatwo,
          zdecydowanie lepiej się rozkłada. Jest mięciutka, wspaniale amortyzowana,
          bardzo skrętna, (sprawdzona wczoraj w markecie miedzy półkami), budka szczelna
          za to przy składaniu głośno trzeszczy (przynajmniej na razie, może się
          wyrobi). Oparcie rozkłada się prawie na płasko. Dla malucha 6 m-cznego ważna
          jest amortyzacja i płaskie siedzonko. Na nadchodzącą wiosnę i lato jest
          świetna. Miałam obawy jak na przyszłą jeśień i zimę a szczególnie zimę
          pomieszczę w tym wózku dziecko w kombinezonie i śpiworku. Sprzedawca pocieszył
          mnie mówiąc, że półtoraroczne dziecko nie jeździ już w spiworku jak maluszki,
          tylko w kombinezonie i ewentualnie przykryte kocykiem i jest mobilne, woli
          często zejść z wózka i samo poczłapać niż siedzieć w spiworze. A potem
          przecież takiego od śniegu nie włoze do śpiworka tylko raczej kocykiem okryję.
          Jak to będzie zobaczymy. Pewnie i tak kupię jeszcze jakiś wózeczek jak nadaży
          sie okazja bo wyda mi się bardziej funkcjonalny.
          Dziękuję, za wszystkie rady i sugestie i pozdrawiam serdecznie smile

Nasza Matyldzia dzisiaj ma
    • dexon Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 14.02.05, 19:41
      od jakiego wieku można używać abc tempo l.?
      • iwek33 Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 14.02.05, 20:04
        Tempo dobre jest dla maluszka od 6-7 mies. życia
        • zielona_kraina Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 15.02.05, 08:09
          Jeszcze raz ponawiam pytanie do Mini. Gdzie w Poznaniu znajduje się ten sklep
          przedstawiciela Maclarena na Polskę? Czy mogłabyś podać dokładne namiary bo ja
          też przymierzam się do zakupu wózeczka i o Maclarenach słyszałam wiele dobrego
          a jestem z Poznania.
          Z góry dziękuję i pozdrawiam. Ania

• miniaxv Re: Maclaren Techno XT - do zielona_karta :-) 16.02.05, 21:53
            Hej Aniu, dopiero teraz zajrzałam tutaj o od razu odpisuję! Slpek
            przedstawiciela Maclarena na Polskę nazywa się Dada i mieści się na drugim
            (ostatnim) piętrze w Kupcu Poznańskim, na pewno wiesz gdzie to jestsmile Są tam
            też wózki ABC Design. Te Maclarenki są teraz po 799zł i przyszły nowe kolorki:-
            ) Wiem, bo koleżanka kupowała parę dni temu. W nowej kolecki 2005 jest taka
            poduszeczka na główkę dla malutkiego dziecka i ochraniacze na szelki, a tak
            niczym się nie różnią od starych modeli z roku 2004. Jesteśmy bardzo zadowolone
            z wyboru, czego i Tobie życzęsmile Gdybyś miała jakieś pytania to chętnie
            odpowiem, specjalnie dla Ciebie zajrzę to co jakiś czas!
    • ggosia1 Re: wózek spacerowo-przewozowy LEKKI MAŁY ALE DUZ 15.02.05, 11:46
      bardzo polecam inglesinę. u nas się idealnie sprawdziała. jest abslutnie
      wystarczająco duża. mój syn spał w nie na spacerach do 2,5 roku. później go
      ukradli (wózek nie syna..)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka