Dodaj do ulubionych

Spacerówki - parasolki - z hipermarketu?

05.05.05, 09:33
co myślicie o takich wózkach z hipermarketu? Za około 80-90 zł?
Co do mnie - to beznadzieja, która zaraz sie rozpadnie....
Moja teściówka, mówi aby kupic taką, a ja nie chcę, nie chcę wydawać pieniezy
w błoto.... Więc nie kupię. Zresztą mały ma w czym jeździć. Co prawda może to
nie parasolka, tylko wózek dwu funkcyjny, miał gondolę, zostal zamieniony na
spacerowkę, moze trochę ciężki, ale mi to nie przeszkadza. Tym bardziej
mojemu dziecku.
A jak już zdecyduję się na jakąś parasolkę, to na pewno jakąś lepszą niż ta z
hipermarketu.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pynian Re: Spacerówki - parasolki - z hipermarketu? 05.05.05, 09:45
      Ja takiej używam. Mam pożyczoną. Moja córka jako trzecie dziecko w niej jeździ,
      jest sprawna i przede wszystkim zajmuje mało miejsca w bagazniku po złożeniu.
      Mamy mały samochód więc dla mnie jest to dobre rozwiązanie.
      Poza tym ma kilka pozycji oparcia, wiec jak mała śpi najczęściej na spacerze to
      ją na maxa rozkładam i niegdy mała nie marudziła że jest jej niewygodnie.
      • agamamaani Re: Spacerówki - parasolki - z hipermarketu? 05.05.05, 10:09
        JA mam Deltima focusa i na codzień używamy jego w wersji spacerowej.. ale
        przy "szybkich wypadach" czy do sklepu czy do znajomych nie ciągniemy ze sobą
        wielkiego wózka tylko mamy starą parasolkę baby dreamsa.. naprawdę starą i
        rozklekotaną bo 4 dzieci jej wcześniej używała..
        Ale i tak po wypróbowaniu wielu wózków uważam swojego focusa za najwspanialej
        prowadzący się wózek i nie zamienie go na żadną lekką spacerówkę.
    • mama_pysiaczkow Re: Spacerówki - parasolki - z hipermarketu? 05.05.05, 10:20
      my tez kupiliśmy parasolki w hipermarkecie (chyba za 125 PLN) z rozkładanym
      oparciem do pozycji leżącej i jesteśmy zadowoleni bo są bardzo praktyczne na
      wyjazdy. Uwazam, ze wydawanie większej sumy nie ma sensu...
      Jednak nie są to nasze wózki codziennego uzytku. Standardowo mamy wózek z
      dużymi, pompowanymi kołami.
      • demika Re: Spacerówki - parasolki - z hipermarketu? 05.05.05, 10:31

• maniakow Re: Spacerówki - parasolki - z hipermarketu? 05.05.05, 11:09
      Mam parasolkę za 150 zł (akurat nie z supermarketu) i bardzo sobie chwalę smile.
      To jest tzw. wózek dodatkowy, na codzień używamy Deltima Fokusa - moim zdaniem
      super wygodne "autko" dla Malucha i dobrze sie prowadzi. Jednak jest zbyt
      ciężki a mieszkamy na 3 piętrze, więc na wypad do sklepu czy podróż autobusem
      mamy parasolkę. Jeśli ma to być wózek "dodatkowy" to uważam, że nie ma sensu
      kupowac droższego, jeśli to ma być "jedyna" spacerówka warto rozejżeć się za
      innym - choć zależy też od tego ile ma dziecko i jakie to jest dziecko smile. Moja
      córcia ma 13 msiesięcy, jeszcze nie chodzi a już nie chce siedzieć w wóżku smile,
      więc długo w nim nie posiedzi (jak poczuje do czego służą nóżki to już wogóle
      nie usiądzie).
      Pozdrawiam.
      • justimic Re: Spacerówki - parasolki - z hipermarketu? 05.05.05, 11:40
        .........ja przez rok woziłam moją małą w wózku parasolce ale nie z
        supermarketu za 100zł, tylko z normalnego sklepu za 240zł.........

... w tej cenie miałam wózeczek z profilowanym, bardzo wysokim i szerokim (jak
        na parasolkę) oparciem rozkładanym w kilku pozycjach do całkowicie leżącej
        (rzadko da się położyć całkiem oparcie w wózkach kosztujących mniej niż 500zł,
        nie ma takiej możliwości nawet tak znany "Polak"), trzypunktowe pasy, podnóżek
        (też duży) ustawiany w trzech pozycjach, przeciwdeszczową budkę z dopinaną
        folią na zamek, mały koszyczek i siatkę na zakupy, kółka o śr.20cm z
        amortyzacją, obrotowe, blokowane....

... byłam z niej bardzo zadowolona, nidgy mnie nie zawiodła a obecnie jeździ w
        niej kolejne dziecko... parasolki znanych, drogich firm są pewnie jeszcze
        lepsze ale też o wiele droższe i nie wiem, czy warto nawet na rok inwestować
        taką kwotę...
        • andaba Re: Spacerówki - parasolki - z hipermarketu? 05.05.05, 11:55
          Ja mam taką - tania była, rozkłada się dobrze, jazdę terenowę przeżyła, leciutka
          i poręczna, polecam.
        • dianka2 Re: Spacerówki - parasolki - z hipermarketu? 05.05.05, 12:00
          Ja mam wlasnie taka z supermarketu - ma juz ponad 3 lata i jezdzi w niej juz
          drugie (moje) dziecko. Jest to co prawda "starsza" spacerowka (pierwsza byl
          wozek Bebecar Rider) i swietnie sie sprawdza w sytuacji gdy dzieci sa juz nieco
          starsze, bardziej zaawansowane w nauce chodzenia. No i sa niezastapione podczas
          wyjazdow.
        • mamamarka Re: Spacerówki - parasolki - z hipermarketu? 05.05.05, 12:32
          ... w tej cenie miałam wózeczek z profilowanym, bardzo wysokim i szerokim (jak
          > na parasolkę) oparciem rozkładanym w kilku pozycjach do całkowicie leżącej
          > (rzadko da się położyć całkiem oparcie w wózkach kosztujących mniej niż
          500zł,
          > nie ma takiej możliwości nawet tak znany "Polak"), trzypunktowe pasy,
          podnóżek
          > (też duży) ustawiany w trzech pozycjach, przeciwdeszczową budkę z dopinaną
          > folią na zamek, mały koszyczek i siatkę na zakupy, kółka o śr.20cm z
          > amortyzacją, obrotowe, blokowane....

Czy mogę zapytać co to za wózeczek?
          • justimic Re:mamamarka 05.05.05, 13:43
            ........ firma nazywa się "Sojan".........

... jest to nasz polski, zwykły wózek i dlatego tak dobry za taką cenę, która
            przez dwa lata trochę wzrosła (znalazłam właśnie stronę internetową i ceny) ale
            to głównie przez tę zmianę podatku vat z 7% na 22%.... myślę jednak, że nawet
            ta nowa cena nie jest wygórowana (310zł)....

........ a w porównaniu z cenami firmowych wózków nawet bardzo niska, tym
            bardziej, że ten wózek prawie niczym się nie różni (oprócz producenta)...

oto link do stronki: (my mieliśmy model: "S4 Plus")
            www.maluchy.com.pl/x_C_Dz__P2_12010065.html
            ............. pozdrawiam i polecam...........
            • ewitak25 Re:mamamarka 19.05.05, 13:15
              Widziałam to "cudo" ostatnio w Auchan Wola w W-wie, wózek parasolka Sojan
              kosztował 386 PLN, miał gumowe kółka, rzeczywiście prezentuje się ok. Uważam,
              żę nie ma się co uprzedzać do towaru tylko ze względu na miejsce jego zakupu i
              niską cenę. W tym przypadku cena nie należy zresztą do najniższych a w sklepach
              są wózki parasolki po 170-300 PLN. Można mieć bubla za 700 PLN i super rzecz za
              150.Pozdrawiam.
        • sweet.joan Justimic! 17.05.05, 14:37
          Napisz, proszę, jaki to taki cudowny wózek?
          • sweet.joan Re: Justimic! 17.05.05, 14:39
            Ups... Już doczytałam, że napisałaś
    • olciac1 Re: Spacerówki - parasolki - z hipermarketu? 05.05.05, 14:02
      Mój mąż pracuje w hipermarkecie Real i mowi,że jest dużo reklamacji na wózki
      zakupione własnie tam.
      • iwek33 Re:do Justimic -pytanie 17.05.05, 15:29
        Obejrzałam tę parasolkę na stronie, którą podajesz,mam pytanie odnośnie kół:
        piszesz, że mają średnicę 20 cm (!!!) to przeciez wielkie koła, czy ta
        parasolka faktycznie ma takie wielkie? Nie wyglądają na taką średnicę. Myślę,
        że chyba wkradł się bląd. Może 12 cm?
    • matulu Re: Spacerówki - parasolki - z hipermarketu? 19.05.05, 13:05
      alez one sa b solidne, wcale sie nie rozpadna. Predzej bym sie tego spodziewala
      bo wozku jakiejs dziwnej firmy, ktory mozesz spotkac w sklepie za jakas cene z
      sufitu. Wlasnie czytalam posta o wozku, ktory nie byl z hipermarketu wzgladal
      super a zaraz zrobily mu sie "dziórki"wink Tu masz solina rzecz za rozsadna cene.
      Chyba ze uwazasz ze sam fakt, ze cos wystepuje w hipremarkecie sprawia ze jest
      to gorsze. Jesli tak to mozesz taka parasolke kupic ode mniewink i to taniej niz w
      markeciewink Pisze o tym na "sprzedam".
      Matula
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka