Dodaj do ulubionych

Pytanie o łózko ATELES z Ikea

18.09.05, 15:35
A raczej nie o samo łóżko, a o materac smile
Zdecydowalismy się na zakup tego łóżka i w związku z tym mam pytanie czy na
ten dzielony, trzyczęściowy materac można dokupić jakieś prześcieradło z
gumką? Domyślam się, że jeśli tak to tylko jakieś Ikeowskie?
Obserwuj wątek
    • hratli Re: Pytanie o łózko ATELES z Ikea 18.09.05, 16:27
      ja sie tez dopisuje do pytania. kupilam to lozko, bedac w ikei szukalam
      przescieradla, nie udalo mi sie znalezc. ale spieszylam sie bardzo, wiec moze
      jest???
    • gemmavera Re: Pytanie o łózko ATELES z Ikea 18.09.05, 18:35
      Mamy podobne łóżko i ten sam dzielony materac. smile Prześcieradło mamy zwykłe - a
      te części materaca, które są w pionie, po prostu są bez prześcieradła - Wojtek
      i tak na nich przecież nie leży. Co jakiś czas pokrycie tego materaca można
      zdjąć i wyprać, więc nie ma problemu z utrzymaniem czystości.

Nic mi nie wiadomo, żeby do tego materaca było specjalne prześcieradło. Możesz
      kupić prześcerało z gumką 140x80 cm - ale to będzie i tak na tę jedną część
      materaca.
    • ewitek01 Re: Pytanie o łózko ATELES z Ikea 19.09.05, 13:42
      informacji osobiście jeszcze nie sprawdziłam, ale koleżanka dokupiła do takiego
      materaca prześcieradło w ikei;
      • zyna Do Ewitek01 20.09.05, 14:00
        Jeśli możesz to dowiedz się co i jak z tym prześcieradłem. Jak się nazywa?
        Z góry dziękuję
        • barbara15 zwykłe idealnie .. 21.09.05, 11:18
          tak ,można kupić zwykłe prześcieradło z gumką w każdym sklepie. Rozmiar to
          chyba 150 x 200. Mam dwa i świetnie pasują, tylko, że my mamy już łóżeczko
          rozłożone w całośći.
          • zyna A barierka??? 21.09.05, 14:50
            No właśnie z materacem rozłożonym całkowicie to nie ma problemu, bo faktycznie
            nałoży się jedno prześcieradło i już smile
            A mi chodzi o to czy mozna dokupić do tego materaca takie trzyczęściowe
            prześcieradło (ale sobie wymysliłam! wink
            Jedna część większa na środek i dwie mniejsze na boki?

I jeszcze jedno pytanie, czy do tego łózeczka Ateles można dokupić i zamontować
            taką barierkę zabezpieczającą? Jeśli tak to poproszę o jej nazwę i najlepiej
            link, bo na stronie Ikeii nie mogę jej znaleźć.
            Dzięki
            • aneta.wis Prześcieradło dostępne w IKEA !!! 21.09.05, 21:30
              My mamy identyczne łóżeczko smile prześcieradła (3 cz.) kupiłam w IKEA - na dziale
              z pościelą dla starszaków smile w IKEA na Targówku zaraz za "wystawką" łóżeczek smile
              jak kupowałam był tylko jeden komplet do wyboru (my łóżeczko kupiliśmy ponad
              rok temu) bawełniany na gumkę, kolor biały. Cena ok. 80 zł.
              Teraz widziałam jako nowość nowy zestaw, ulepszony smile prześcieradło zakłada
              się na cały materac i zapina na suwak.
              Miłych poszukiwań smile Ja też wybieram się po nowy komplet, bo dwa komplety to
              zdecydowanie za mało sad
              • zyna Re: Prześcieradło dostępne w IKEA !!! 21.09.05, 21:32
                Znalazłam! smile))
                www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&langId=-27&productId=52987

To teraz proszę jeszcze o podpoiwiedź w sprawie barierki.
                • aneta.wis właśnie chciałam wkleić link :) i cena atrakcyjna 21.09.05, 21:59
                  a co do barierki, to nie mam pojęcia, jak my kupowaliśmy łóżeczko nie było do
                  tego łóżeczka barierki (tz. bejcowanej) ale są do sosnowego i białego.
                  Ja kupiłam barierkę w Mothercare, ale szybko ją zdemontowałam smile
                  • zyna Re: właśnie chciałam wkleić link :) i cena atrakc 21.09.05, 22:04
                    Dzięki smile
                    My i tak to łóżeczko będziemy (stolarz) bejcować jeszcze raz, bo kolor nam
                    trochę nie pasuje do reszty więc i barierkę dałoby się zabejcować.
                    A do tych białych i sosnowych barierek możesz podać jakiegoś linka?
                    • zyna Re: właśnie chciałam wkleić link :) i cena atrakc 21.09.05, 22:05
                      A jak wygląda ta mothercare? Nie chcesz jej przypadkiem jakoś tanio sprzedać? wink
                    • aneta.wis Re: właśnie chciałam wkleić link :) i cena atrakc 21.09.05, 22:13
                      to sosnowe na stronie jest bez barierkisad chodzi mi o to łóżeczko -
                      www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=11210&langId=-27&parentCats=10106*10196

inne tutaj smile są w zestawie razem z łóżeczkiem, jak kupowałam były również
                      oddzielnie do kupienia, teraz pewnie też są smile na tych ich stronach www nie ma
                      połowy asortymentu sad

www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&langId=-27&productId=53016

www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&langId=-27&productId=53330
                      • zyna Re: właśnie chciałam wkleić link :) i cena atrakc 21.09.05, 22:17
                        Bardzo dziekuję wink
                        Jutro jadę do Ikeii i przynajmniej wiem czego szukać smile

A prześcieradła trzyczęściowe na chwilę obecną są niestety w Warszawie
                        niedostępne sad
                        • aneta.wis mothercare... 21.09.05, 22:29
                          Niestety barierkę sprzedałam już dawno temu sad
                          Kupiliśmy ją w Mothercare na Marszałkowskiej, ponieważ tylko tam były mebelki
                          i to baaardzo mały wybór, teraz chyba nie ma wcale mebli?
                          wyglądała tak:

www.mothercare.com/invt/lr0508&bklist=icat,5,shop,shokidsbedroom,kidfurniture,furbedguards0

może będzie prościej jak zrobi ją stolarz, może i taniej smile ?
                          a może też będzie zbędna...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka