marcia19 17.11.05, 12:08 Jakie wózki kupiliście lub planujecie kupić waszym pociechom? Ile pieniędzy na nie przeznaczacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siula5 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 12:15 Dzięki Bogu nie muszę kupować wózka bo mego męża rodzinka jest duża i mieliśmy do wyboru wózeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
adanko77 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 12:42 Ja juz od kilku miesiecy szukam odpowiedniego wozka i ostatecznie mam 3 na oku- BD smart, Graco quattro deluxe i per perego A3. Wszystkie wozeczki to spacerowki, do ktorych bede miala nosidlo dla noworodka. Moim faworytem jest ten ostatni i jak maz 'zgodzi sie na taki wydatek to ten wlasnie kupie Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 12:52 adako, masz swiadomosc ,ze noworodka w nosidle mozna nosic do godziny a potem zwiekszac ten czas po miesiacu do max dwoch... zgodnie z zaleceniami ortopedow noworodek min do 4-6 powinien byc wozony na plasko i temu sluza wlasnie gondole lub wozki ze specjalna wkladka! Odpowiedz Link Zgłoś
zuza2be Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 13:30 mialam duze nosidelko, ktore mialo wiekszy kat pochylenia niz standardowy fotelik do samochodu, wlasnie specjalnie do wozka (wozek kupiony w stanach, w Polsce marka obecnie nie dostepna o ile wiem). Żaden z ortopedow zle sie nie wyrazal na ten temat, dziecko rozwinelo sie normalnie i zdrowo (ma teraz 5 lat), wiec chyba zalezy to od modelu. W koncu ktos wystawia atesty na te wozki czyz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
adanko77 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:00 tak, wiem -tylko mi nie chodzi o fotelik samochodowy ale nosidlo-czyli spacerowka rozklada sie na plasko, ja wsadzam do niej nosidlo z usztywnionym dnem i dziecko jezdzi jak w gondoli tylko ze troche mniejszej Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 12:48 Ja z pomoca sponsorow, kupuje dosc drogi wozek ale spelnia on wiekszosc moich podstawowych zalozen: jest w miare lekki, swietnie sie prowadzi, latwo sklada, jest wielofunkcyjny i wszystkie czesci jak fotelik, gondolke i spacerowke mozna na nim osobno zainstalowac... ma szeroka spacerowke i ponoc niezbyt duza gondole ale po porownaniach stwierdzilam, ze dla mojego styczniowo-lutowego dziecka wystarczy... jest nowoczesny i bardzo mi sie podoba. To Quinny Speedi a komplet kosztuje od 1930-2270 zl. Wiecej o tym i innych wozkach poczytaj na forum wozki dzieciece! Tam tez znajdziesz wiele porad jaki powinien byc wozek... Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 12:49 Mamy Emmaljunga Smart (gondola +spacerówka +śpiworek +torba +folia przeciwdeszczowa). Jak go tylko zobaczyliśmy to oszaleliśmy na jego punkcie)) Wprawdzie sporo przepłaciliśmy (kupiliśmy go za 1750 a można go dostać za 1550), ale trudno. Tylko ten debet na koncie musimy teraz załatać Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 12:52 Nie wiem jeszcze jaki, ale na pewno nie wydam więcej niż 500zł Pozd Odpowiedz Link Zgłoś
klakier81 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 13:01 Ja z meżem bedziemy mieli 2 dziecko i mamy deltim Yoyadzer rodze w styczniu polecam na allegro chodzą do 600zł te nowe sa drogie i brzydkie Odpowiedz Link Zgłoś
agikom Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 13:14 długo szukałąm, zaden mi nie odpowiadał, jesli miał wszytko, co potrzebne i dobre dla MAlucha, był funkcjonalny przy okazju dla mnie, to okazywał sie byc bardzo ciezki. przypadkiem trafiłąm na inglesina magnum, kosztuje 1500 zł,ale mozna kupic uzywany w swietnym stanie juz od 300-400 zł. nie wyobrazam sobie innego.jest SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 13:25 ja jak KOKONS kupuję Quinny Speedy XS ale tylko spacerówkę czyli wydatek rzędu 1000 zł, do tego nosidełko maxi cosi cabrio - na allegro uzywane za ok 300 zł i do tego chusta dla noworodka za 150 zł i nosidełko od znajomego za 30 zł z wkładem dla noworodka. Moje maleństwo urodzi się w maju i nie będzi epotrzebowało gondolki. Oczywiście zakup rozkładam na kilka miesięcy tak, że nie będzie jednego wielkiego obciążenia finansowego. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_k3 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 13:39 ja wybralam ABC DESIGN SINUS 3. Dlugo szukalam, az sie wlasnie wczoraj zdecydowalam. Moja dzidzia urodzi sie w marcu wiec tez juz prawie po zimie, dlatego nie kupuje gondoli, tylko spacerowka plus nosidlo miekkie, ale z twardym podlozem. Wozek ten polecila mi kolezanka (jezdzi takim od maja) i jest bardzo z niego zadowolona. Jest naprawde fajny, funkcjonalny i przede wszystkim lekki, bo ma aluminiowe ramy. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:01 Ja mam Emmaljunge Smart, już używam od 3 tyg i jestem zachwycona moim mercedesikiemWspaniale się prowadzi,genialnie pokonuje wertepy-nawet na piachu się nie męcze, gondola szeroka, ciepła, wózek cichutki. Słowem- bomba Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:09 O, czyli dokonałam dobrego wyboru Mam pytanko: czy musisz ten wózek wnosić i znosić po schodach? Ja, niestety mieszkam na 3 bez windy, więc trochę się martwię, bo ciężki jest. A chyba będę się bała zostawić "mercedesa" na klatce schodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:31 Muszę na 1 piętro- do windy( ale mam specjalne szyny i zamiast mnie wwozi go mąż). Powiem szczerze- jest dość ciężki już( tym bardziej, ze zawsze robimy przy okazji spacerów zakupy), a mała ma dopiero 4 kg, więc- będzie jeszcze cięższy...Lepiej pomyśleć o klatce bo może Ci być za ciężko.. Poza tym markamentem jestem z niego BARDZO zadowolona( mała też, wystarczy ją do wózka włożyć, a mijają wszelkie bóle i kolki- panna idzie spać). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:58 Dzięki. Czyli zostaje mi albo klatka schodowa albo wnoszenie w częściach - stelaż osobno a gondola z dzieckiem osobno. Zobaczymy, wyjdzie w praniu) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:24 400 zł ED-RE-MA PINOKIO ... jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
enna Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:41 Quinny Freestyle 3XL Comfort plus gondolka x-lander i fotelik maxi cosi. Sam wózek kupujemy w Niemczech, bo jest o 500 zł tańszy, niż w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
lwiontko0 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:47 Zdecydowaliśmy się na wózek ALU-Sprint firmy mikrus. Osobno gondola, osobno spacerówka, a do tego fotelik samochodowy montowany na stelażu cena za komplet 1200 zł. www.mikrus.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marcia19 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 19.11.05, 13:13 TAKO CITY VOYAGER DO 1000ZŁ... PODOBNO DOSKONAŁY Odpowiedz Link Zgłoś