Dodaj do ulubionych

jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA?

17.11.05, 12:08
Jakie wózki kupiliście lub planujecie kupić waszym pociechom?
Ile pieniędzy na nie przeznaczacie?
Obserwuj wątek
    • siula5 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 12:15
      Dzięki Bogu nie muszę kupować wózka bo mego męża rodzinka jest duża i mieliśmy
      do wyboru wózeczki.
      • adanko77 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 12:42
        Ja juz od kilku miesiecy szukam odpowiedniego wozka i ostatecznie mam 3 na oku-
        BD smart, Graco quattro deluxe i per perego A3. Wszystkie wozeczki to
        spacerowki, do ktorych bede miala nosidlo dla noworodka. Moim faworytem jest
        ten ostatni i jak maz 'zgodzi sie na taki wydatek to ten wlasnie kupie
        • kokons Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 12:52
          adako,
          masz swiadomosc ,ze noworodka w nosidle mozna nosic do godziny a potem
          zwiekszac ten czas po miesiacu do max dwoch... zgodnie z zaleceniami ortopedow
          noworodek min do 4-6 powinien byc wozony na plasko i temu sluza wlasnie gondole
          lub wozki ze specjalna wkladka!
          • zuza2be Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 13:30
            mialam duze nosidelko, ktore mialo wiekszy kat pochylenia niz standardowy
            fotelik do samochodu, wlasnie specjalnie do wozka (wozek kupiony w stanach, w
            Polsce marka obecnie nie dostepna o ile wiem). Żaden z ortopedow zle sie nie
            wyrazal na ten temat, dziecko rozwinelo sie normalnie i zdrowo (ma teraz 5
            lat), wiec chyba zalezy to od modelu. W koncu ktos wystawia atesty na te wozki
            czyz nie.
          • adanko77 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:00
            tak, wiem -tylko mi nie chodzi o fotelik samochodowy ale nosidlo-czyli
            spacerowka rozklada sie na plasko, ja wsadzam do niej nosidlo z usztywnionym
            dnem i dziecko jezdzi jak w gondoli tylko ze troche mniejszej
      • kokons Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 12:48
        Ja z pomoca sponsorow, kupuje dosc drogi wozek ale spelnia on wiekszosc moich
        podstawowych zalozen: jest w miare lekki, swietnie sie prowadzi, latwo sklada,
        jest wielofunkcyjny i wszystkie czesci jak fotelik, gondolke i spacerowke mozna
        na nim osobno zainstalowac... ma szeroka spacerowke i ponoc niezbyt duza
        gondole ale po porownaniach stwierdzilam, ze dla mojego styczniowo-lutowego
        dziecka wystarczy... jest nowoczesny i bardzo mi sie podoba.
        To Quinny Speedi a komplet kosztuje od 1930-2270 zl.
        Wiecej o tym i innych wozkach poczytaj na forum wozki dzieciece!
        Tam tez znajdziesz wiele porad jaki powinien byc wozek...
    • visenna2 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 12:49
      Mamy Emmaljunga Smart (gondola +spacerówka +śpiworek +torba +folia
      przeciwdeszczowa). Jak go tylko zobaczyliśmy to oszaleliśmy na jego punkciesmile))
      Wprawdzie sporo przepłaciliśmy (kupiliśmy go za 1750 a można go dostać za
      1550), ale trudno. Tylko ten debet na koncie musimy teraz załataćsmile
    • szarlota123 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 12:52
      Nie wiem jeszcze jaki, ale na pewno nie wydam więcej niż 500zł
      Pozd
    • klakier81 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 13:01
      Ja z meżem bedziemy mieli 2 dziecko i mamy deltim Yoyadzer rodze w styczniu
      polecam na allegro chodzą do 600zł te nowe sa drogie i brzydkie
      • agikom Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 13:14
        długo szukałąm, zaden mi nie odpowiadał, jesli miał wszytko, co potrzebne i dobre dla MAlucha, był funkcjonalny przy okazju dla mnie, to okazywał sie byc bardzo ciezki. przypadkiem trafiłąm na inglesina magnum, kosztuje 1500 zł,ale mozna kupic uzywany w swietnym stanie juz od 300-400 zł. nie wyobrazam sobie innego.jest SUPERsmile
        • xixx Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 13:25
          ja jak KOKONS kupuję Quinny Speedy XS ale tylko spacerówkę czyli wydatek rzędu
          1000 zł, do tego nosidełko maxi cosi cabrio - na allegro uzywane za ok 300 zł i
          do tego chusta dla noworodka za 150 zł i nosidełko od znajomego za 30 zł z
          wkładem dla noworodka. Moje maleństwo urodzi się w maju i nie będzi
          epotrzebowało gondolki. Oczywiście zakup rozkładam na kilka miesięcy tak, że
          nie będzie jednego wielkiego obciążenia finansowego.
          • basia_k3 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 13:39
            ja wybralam ABC DESIGN SINUS 3. Dlugo szukalam, az sie wlasnie wczoraj
            zdecydowalam. Moja dzidzia urodzi sie w marcu wiec tez juz prawie po zimie,
            dlatego nie kupuje gondoli, tylko spacerowka plus nosidlo miekkie, ale z
            twardym podlozem. Wozek ten polecila mi kolezanka (jezdzi takim od maja) i jest
            bardzo z niego zadowolona. Jest naprawde fajny, funkcjonalny i przede wszystkim
            lekki, bo ma aluminiowe ramy.
    • amwaw Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:01
      Ja mam Emmaljunge Smart, już używam od 3 tyg i jestem zachwycona moim
      mercedesikiemsmileWspaniale się prowadzi,genialnie pokonuje wertepy-nawet na
      piachu się nie męcze, gondola szeroka, ciepła, wózek cichutki. Słowem- bombasmile
      Pozdr
      • visenna2 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:09
        O, czyli dokonałam dobrego wyborusmile
        Mam pytanko: czy musisz ten wózek wnosić i znosić po schodach? Ja, niestety
        mieszkam na 3 bez windy, więc trochę się martwię, bo ciężki jest. A chyba będę
        się bała zostawić "mercedesa" na klatce schodowej.
        • amwaw Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:31
          Muszę na 1 piętro- do windy( ale mam specjalne szyny i zamiast mnie wwozi go
          mąż). Powiem szczerze- jest dość ciężki już( tym bardziej, ze zawsze robimy przy
          okazji spacerów zakupy), a mała ma dopiero 4 kg, więc- będzie jeszcze
          cięższy...Lepiej pomyśleć o klatce bo może Ci być za ciężko..
          Poza tym markamentem jestem z niego BARDZO zadowolona( mała też, wystarczy ją do
          wózka włożyć, a mijają wszelkie bóle i kolki- panna idzie spać).
          Pozdrawiam
          • visenna2 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:58
            Dzięki. Czyli zostaje mi albo klatka schodowa albo wnoszenie w częściach -
            stelaż osobno a gondola z dzieckiem osobno. Zobaczymy, wyjdzie w praniusmile)
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:24
      400 zł ED-RE-MA PINOKIO ...

jestem zadowolona.
    • enna Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:41
      Quinny Freestyle 3XL Comfort plus gondolka x-lander i fotelik maxi cosi. Sam
      wózek kupujemy w Niemczech, bo jest o 500 zł tańszy, niż w Polsce.
    • lwiontko0 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 17.11.05, 14:47
      Zdecydowaliśmy się na wózek ALU-Sprint firmy mikrus. Osobno gondola, osobno
      spacerówka, a do tego fotelik samochodowy montowany na stelażu cena za komplet
      1200 zł.
      www.mikrus.com.pl
      • marcia19 Re: jAKI WÓZEK DLA NOWORODKA? 19.11.05, 13:13
        TAKO CITY VOYAGER DO 1000ZŁ...
        PODOBNO DOSKONAŁY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka