w1paula 27.04.06, 17:04 Proszę o opinię na temat tego wózeczka. Jak się sprawuje w terenie, czy ma pałąk i czy go można odczepić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lamatha Re: Teutonia Mistral 06 30.04.06, 18:54 Przegladalam Teutonie, fajne i ladanie wozki. Przekladana raczka, duze pompowane kola, ladnie sie sklada, obszerny dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha Re: Teutonia Mistral 06 30.04.06, 18:59 maz podpowiada ze jest bardzo dobra, tylko wagowo ciezka 14,5 kg opis jaki dalam do innego postu: Czesc ja ogladalam te modele, jak moge polecic to teutonia. Mysle ze teutonia bardziej do mnie przemawia, mozliwosc przelozenie raczki tak aby dziecko siedziala raz przodem do jazdy innym razem tylem ze wzgledu na wiatr, deszcz itp. Czasami tez mozech chciec mowic do dziecka i bawic sie z nim. No i chyba jest lzejsza od wszystkich innych modeli. Nowy model teutoni to Mistral S, pare kol ma mala i skretna, tak ze raz moga byc z przodu a raz z tylu, bo teutonia ma przekladana raczke. Ten model polecam najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha Re: Teutonia Mistral 06 01.05.06, 13:16 nowe teutonie sa lzejsze, i tyle wazy wersja z duzymi kolami i spacerowym siedziskiem Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Teutonia Mistral 06 01.05.06, 16:55 takie info sa na stronach netowyh ze to 14,5 sam stelaz bez kol. wczoraj w swiecie dziecka je ogladalismy sa maskarycznie ciezkie i bardzo nieporeczne nawet do duzego bagaznika. Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha Re: Teutonia Mistral 06 01.05.06, 17:34 ja mowie ze jest ciezka i wazy 14,5 - tez ogladalam teutonie w sklepie, rozne modele i jest ciezka, ale model mistar 06 i mistral S - wykonane sa z rorek aluminiowych, choc wagladaja i waza jak ze stalowych. Jako wozek ma fajne rozwiazania, ale wagowo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ajkija Re: Teutonia Mistral 06 01.05.06, 18:10 Jeździmy Teutonią już rok - najpierw jeździł nią mój Syn (wówczas dwulatek), teraz jeździ nim Córka - ma 4 miesiące. Wózek jest bardzo obszerny i wygodny. Świetnie spisuje się w terenie, jest wytrzymały. Jest oczywiście ciężki (ja mam rurki stalowe) i dość ciężko się go podbija z rączką ustawioną w pozycji "dziecko twarzą do mamy" oraz przy rozłożonym jednocześnie na płasko oparciu. Jeżeli ma być to wózek stacjonarny, na trudny teren - piach, śnieg, zaspy, rowy, las - to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Teutonia Mistral 06 01.05.06, 20:03 Waga nie jest dla mnie ważna bo wózek będzie służył tylko do jazdy w terenie. Ważne żeby był stabilny. A na wyjazdy i do samochodu mamy specjalnie kupionego Maclarena Classic Odpowiedz Link Zgłoś
loewe5 Re: Teutonia Mistral 06 01.05.06, 22:12 Ja mam teutonie, model Primus, klasyczny model na pompowanych kołach. Długo szukałam wygodnego wózka, ten mnie naprawdę zachwycił. Jest rewelacyjnie wykonany, estetyczna tapicerka, łatwa w utrzymaniu, obszerne siedzisko, spokojnie zmieści się w nim kilkulatek. Mimo wagi można go pchać jedą ręką. Właśnie wróciliśmy z wypadu na miasto, bardzo dobrze prowadzi się go po wertepach, jest bardzo stabilny, dobrze wyważony. Jeżeli chodzi o wielkość to z powodu zajętego bagażnika przez psa złożony wózek po zdemontowaniu kół zmieścił się na przednim siedzeniu. Polecam, teutonia jest nie do zdarcia... Odpowiedz Link Zgłoś