agus312 29.05.06, 21:28 Wiem,że ten fotelik jest nowością i chciałabym poznać Wasze opinie na jego temat -wady i zalety i co Was skłoniło do tego,aby go kupić. Może wiecie,jak wypadł w testach? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w1paula Re: Maxi Cosi Tobi-opinie 29.05.06, 21:51 Dziś rozmawiałam z zaprzyjaźnionym włascicielem sklepu z rozmaitościami dla dzieci i powiedział, że ten fotelik miał testy ale tylko te wykonane przez Maxi- cosi. No i wiadomo, że wypadł super bo inaczej nie mógł oczywiście. W połowie czerwca mają być przeprowadzone na nim testy przez ADAC i tą druga organizację ale zapomniałam jak się nazywa. To dopiero pokaże prawdę o tym foteliku. Powiedział jednak, że oglądając go już teraz uważa go za najlepszy (najbezpieczniejszy) fotelik. W środę będę znała bliższe szczegóły bo mam jeszcze raz z nim rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
taormina Re: Maxi Cosi Tobi-opinie 30.05.06, 07:59 Zaprzyjaźniony sprzedawca ma nieaktualne informacje, fotelik był testowany przez firmy niezależne ADAC i OEAMTC. Sprawdź tutaj. Dostał 4 gwiazdki! Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia Re: Maxi Cosi Tobi-opinie 31.05.06, 23:54 O nareszcie się udało - do tej pory MC Priori dla tej grupy miał tylko 3 gwiazdki. Witamy w klubie Roemera i Kiddy. Odpowiedz Link Zgłoś
annab11 Re: Maxi Cosi Tobi-opinie 30.05.06, 11:34 Podstawowa wada - brak systemu mocowania isofix. Odpowiedz Link Zgłoś
taormina Re: Maxi Cosi Tobi-opinie 31.05.06, 08:49 Tak, zwłaszcza ma to znaczenie dla właścicieli starszych samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
annab11 Re: Maxi Cosi Tobi-opinie 31.05.06, 10:28 Wiele samochodów starszych, tj. 5-6-letnich jest wyposażonych w mocowania do isofixu. W nowych - mocowania są obowiązkowe. Myślę, że na forum są właścicielki nie tylko starych samochodów ) Odpowiedz Link Zgłoś
agus312 Re: Maxi Cosi Tobi-opinie 30.05.06, 12:07 Chciałabym poznać opinie dziewczyn,które już mają ten fotelik,jak wyglądają na żywo,bo ja nie miałam jeszcze okazji ich widzieć,cz materiał tapicerki jest taki sam jak w Priori XP? Wiem,że to kwestia gustu,ale który kolor polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: Maxi Cosi Tobi-opinie 30.05.06, 18:46 ja mam deep red calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=5349 ale widzialam na żywo kilka różnych kolorów więc pytaj jeśli jakiś szczególnie Cię interesuje niebieskie są bardzo ladne tapicerka jest podobna do odpowiedników w fotelikach cabrio i piori XP ja przed zakupem dzwonilam do firmy poltrade waletko, która sprowadza te foteliki, i powiedziano mi, że tobi z zalożenia ma być lepszy niż priori - taka byla idea producenta ma regulowany zaglówek ( reguluje się wraz z pasami ) i jest to super opcja poza tym wskaźnik bezpieczeństwa przy zapinaniu pasów, który "nie pozwoli" Ci zapiąć pasów zbyt luźno i zbyt ciasno nas sklonilo do zakupu to wszystko co powyżej oraz fakt polecania tego fotelika przez dystrybutora i samą firmę w bieżących reklamach maxi cosi ( ostatni numer mamo to ja ) "występuje" już cabrio, tobi i rodi xp Odpowiedz Link Zgłoś
barbaragoralska Re: Maxi Cosi Tobi-opinie 10.06.06, 22:33 fotelik.info/testy/szukaj7-0.php/2006/ocena/index.html Tu są testy maxi cosi tobi. Niech ludzie nie opowiadają bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
barbaragoralska Re: Maxi Cosi Tobi-opinie 10.06.06, 22:33 fotelik.info/testy/szukaj7-0.php/2006/ocena/index.html Odpowiedz Link Zgłoś