Dodaj do ulubionych

kubek niekapek

15.06.06, 08:47
jaki najlepszy dla 6-miesięczniaka? bo mam firmy Baby ono i nie sprawdza się-
kapie
Obserwuj wątek
    • roksanaa22 Re: kubek niekapek 15.06.06, 09:51
      wyprobowalam kilka i prawdziwym niekapkiem jest avent.ja dalam 29 zl ale
      podobno gdzies sa tansze.moja kolezanka natomiast dala 39 wiec warto sie
      rozejrzec.polecam
    • wolszamt Re: kubek niekapek 15.06.06, 09:55
      Też polecam Avet. Poprzednio mialam niekapek z canpolu ale to bylo
      nieporozumienie. Avent naprawdę nie kapie. kupilam go w Tesco za 24 zl.
      Pozdrawiam
    • mama.zosi75 Re: kubek niekapek 15.06.06, 11:21
      Polecam Nuby, ok.17 zl.Gerber też nie kapie.
    • agni71 Re: kubek niekapek 15.06.06, 12:41
      Kiedyś używałam tylko Aventu, ma tę zaletę, że można dobrze domyć zakamarki.
      Ale niestety ostatnio, co kupię, to kapie, i to często nie z ustnika, tylko
      jakby spod zakrętki.
      Gerber jest lepszy, ale troche gorzej sie go myje moim zdaniem. Mimo to, teraz
      uzywamy głównie Gerbera. Tylko przy skręcaniu trzeba zwrócić uwagę, żeby
      wszystkie skręcane elementy były suche.
      Wypróbowałam też Nuby, taki z jakby podwójnymi ściankami. Nie kapie, jest
      wygodny, ma zatyczkę na ustnik, ale ma ogromną wadę - wnętrze uszczelki
      sprawiającej, że nie kapie jest nie do umycia. Dla mnie to dyskwalifikuje taki
      produkt, bo żeby zachować higienę, to by trzeba chyba co najmniej co tydzień
      kupować nowy kubek (nie ma samych uszczelek lub zakrętek razem z uszczelką, jak
      w Avencia).

aga
      • roksanaa22 Re: kubek niekapek 15.06.06, 21:16
        kolezanka mi mowila ze jej avent tez kapie.mysle ze ta wada kwalifikuje do
        reklamacji.moj nie kapie
      • wierzb.a Re: kubek niekapek 28.06.06, 10:34
        zwróć uwagę jak dziecko trzymie kubek ,bo my też mieliśmy ten sam proble. i to
        kapie z tej małej dziurki przy ustniku.. trzeba wtedy pić odwrotna strona i
        jest ok.. a mój mały też pije odwrotnie ..bo mu nos przeszkadza i wtedy jest
        kapek zamiast niekapka...
    • bo_ania Re: kubek niekapek 15.06.06, 22:45
      My mamy Avent z miękkim (białym) ustnikiem i jest ok. Wcześniej męczyliśmy się z
      Canpolem, ale Młody gryzł twardy, szeroki ustnik i nie wiedział do czego służy
      to coś, co mu mama pcha do buzi. Z Aventem od samego początku bardzo ładnie
      pije. Myślę, że chodzi tu o kształt ustnika, no i o to, że jest miękki tak jak
      smoczek do butelki. Poza tym jest bardzo prosty do umycia i jeśli się go dobrze
      złoży to nie kapie.
      • monika_wroclaw Re: kubek niekapek 15.06.06, 23:06
        A ja polecam canpol, ale tylko ten z serii canpol balonik, to jest butelka z
        uchwytami i nakrętką z dziubkiem, jak się zużyje ustnik to dokupuje się samą
        nakrętkę ( kosztuje około 4,5zł ), a butelka z uchwytami i ustnikiem około 14-
        15zł.
        Mamy go już od kilku miesięcy i mimo usilnych starań Niny nic nie kapie.
        www.jazzybaby.pl/zdjecia/53.jpg
        Avent miałam dla Mai i raz kapał raz nie, zresztą wiele było takich opini na
        forum, nawet wczoraj na spacerze koleżanka miała dla synka kubek Aventu i kapał
        właśnie jakby spod nakrętki, tzn. z tego miejsca gdzie się łączy ustnik z
        nakrętką. A poza tym jak dla mnie canpol jest łatwiejszy do umycia niż Avent.
        • ariadna14 Re: kubek niekapek 15.06.06, 23:31
          Miałam dwa razy niekapek Awentu i niestety każdy kapał. Moja bratowa kupiła dla
          swojego syna i również kapie. Aktualnie mam niekapek Nuka i ten naprawdę nie
          kapie nawet przy największych wstrząsach .
    • baranek44 Re: kubek niekapek 26.06.06, 17:11
      Polecam niekapek z Aventa.może trochę droższy ale warto!
    • tina1234 Re: kubek niekapek 26.06.06, 17:23
      Miałam canpola i myślałam że jest w porządku, bo małej odpowiadał, ale zaczął
      kapać i przeszkadzało jej to. Teraz kupiłam aventu i jest ok, a zapłaciłam coś
      koło 18 zł, ale miałam 5% zniżki.
      • annka78 Re: kubek niekapek 27.06.06, 08:54
        Avent, sa teraz w promocji w atrakcyjnych cenach w realu
        • come_back Re: kubek niekapek 27.06.06, 11:22
          w tesco jest jeszcze lepsza cena, tzn. u nas w realu sa po 24,99 a w tesco
          okolo 17 zl.
          • annka78 Re: kubek niekapek 27.06.06, 12:46
            ale wlasnie kupowalam wczoraj w realu duzy 260 ml za 17,99
            • feng_shui_o.k Re: kubek niekapek 27.06.06, 13:11
              Moze w roznych miastach sa rozne ceny :_)
            • feng_shui_o.k Annka 78 27.06.06, 13:13
              a kapie Wam czy nie? To moj drugi obecy nick, bo na tamtym mi poczta szwankuje
              pozdr. Asia
    • come_back A co powiecie o kubku suzzy ze zwierzakami, firmy 27.06.06, 11:33
      nie pamieta, ale zdaje sie, ze to gerber. Kasia tez ma baby ono i go nie
      cierpi, wiec szukam czegos innego. Juz mialam kupic avent, ale mowicie
      (niektore z Was) ze avent nie zawsze nie kapiesmile; jest jeszcze taka fajnie
      wyprofilowana butelka z miekkim ustnikiem NUBY, widzialam w Tesco, ciekawe czy
      jesy o.k
      W opcji byly jeszcze te kubki czy raczej cos w rodzaju bidonu ze slomka,ktora
      sie tak fajnie chowa jak dziecko ni pije, ale nie wiem czy Kasia nie jest za
      mala.
      Pozdr
      • agunek1 Re: A co powiecie o kubku suzzy ze zwierzakami, f 27.06.06, 14:10
        Ja mam ten wyprofilowany Nuby i jest rewelka, nie kapie i super w utrzymaniu
        czystości
        • feng_shui_o.k Re: A co powiecie o kubku suzzy ze zwierzakami, f 27.06.06, 14:55
          Thank you smile
          • dorotakgg Re: A co powiecie o kubku suzzy ze zwierzakami, f 27.06.06, 15:11
            kupiłam niekapki Aventu 3 razy i kazdy kapal...do bani. Teraz mam NUK i wszystko
            jest ok.
            • ariadna14 Re: A co powiecie o kubku suzzy ze zwierzakami, f 27.06.06, 16:22
              Popieram, mój NUK też nie kapie,a z AVENTU się lało.
              • feng_shui_o.k A ja wlasnie kupilam kubek NUBY tez jest super:-) 27.06.06, 21:09
                Taki z miekkim silikonowym ustnikie. Obawialam sie wlasnie, ze Kasia nie bedzie
                chciala pic z tego twardego, ktory jest w avencie, no i przyznam, ze wzielam
                tez pod uwage to, ze wiekszosc z Was pisze, ze jednak z niego kapie,a z tego,
                ktory mam raczej nie ma jak; ma taka konstrukcje, no i ten miekki ustnik ktory
                moje dziecko lubi. Nie bez znaczenia byla tez pojemnosc - az 290 ml.
                A Kasia to drobny pijaczek i musi miec pojemny kubeczek smile
                Nuby nie ma uchwycikow, ale jest super wyprofilowany. Kasia na razie umie z
                niego pic tak sobie, bo to cos nowego, ale nauczy sie smile
                Pozdr. i polecam nuby
    • weronka77 Re: kubek niekapek 27.06.06, 22:19
      Najlepsze są NUby z regulowaną prędkością ssania.Dzisiaj kupiłam kolejnywink)
      • feng_shui_o.k Re: kubek niekapek 27.06.06, 22:53
        WSydaje mi sie, ze na moim tez bylo tak napisane, nie sprawdze, bo kawalek
        Kasia pozarla, tzn. opakowania smile
        Ile dalas za swoj? Ja 18 zl. Mam czerwony. W ofercie widzialam jeszcze taki
        fajny ze slomka, ale to na pozniej, bo teraz jest za mala
        pozdr
        • weronka77 Re: kubek niekapek 27.06.06, 23:40
          Nie wiem bo mąż płaciłwinkAle ma taki gadgecik w środku fast-slow który się
          przestawia w zależności od rodzaju piciawink
    • w1paula Re: kubek niekapek 28.06.06, 00:30
      A gdzi ekupowałyści eniekapki Nuby? Ja szukam wszędzie i nie mogę kupić.
      • feng_shui_o.k Re: kubek niekapek 28.06.06, 08:39
        ja kupilam w tesco, ale w moim nie ma czegos takiego o czym pisze kolezankasmile
        Ale ma takie fajne rowki-kreseczki w ustniku, a nie standardowe dziurki, z
        ktorych mocniej leci.
        POzdr
        • weronka77 Re: kubek niekapek 28.06.06, 10:46
          Ja w Entliczku w Krakowie.Trzeba zapytać sprzedawce bo nie każdemu udaje się
          samemu znależć.Są z uszkami albo większe z gumowaną częścią na łapkę.Po
          odkręceniu pod przykrywką jest taka biała "przestawka" fast-slow.
    • boolva Re: kubek niekapek 28.06.06, 11:27
      Miałam Avent, ale kapał. Kupiłam kubeczek-niekapek Disneya (chyba tylko tyle
      było napisane z obrazkiem Donalda), nie kapał ale niemożliwy do utrzymania w
      czystości! Kolejny był taki bidonik (z chowaną rureczką) firmy Nuby. Chyba
      najlepsze co miałam. Zresztą wszytskie butelki i smoczki (bardzo wygodne i
      cudne!) Nuby ogromnie mi się podobają. Kolorystyka i kształty dużo ładniejsze
      niż Avent!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka