Dodaj do ulubionych

** MATERACYK ? **

IP: *.* 18.11.01, 17:22
Zostały mi już ostatnie zakupy i nie wiem na jaki materacyk sie zdecydować...Sprawdzony jest piankowo-kokosowy (przez inne mamy) ale słyszałam też wiele dobrego o materacyku kokosowym z gryką. Jaka jest wasza rada?Jedna strona to gryka a druga to kokos - jak często przekłada się materacyk? Czy w ogóle trzeba przekładać?Poradźćie dziewczyny...PETRA
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ** MATERACYK ? ** IP: *.* 19.11.01, 10:54
      Żadna mama nie doradzi jaki materacyk lepiej kupić?Chętnie skorzystam z doświadczeń innych mam.
    • Gość: guest Re: ** MATERACYK ? ** IP: *.* 19.11.01, 12:17
      Ja od roku już używam materacyka zwykłego czyli z pianki. Jest najtańszy i jak dla mnie a raczej dla mojego synka jest bez wad. Nie jest tak miękki jak starała się mnie przekonać pani w sklepie próbując namówić mnie na zakup droższego kokosowego. Kuba Spi na nim już 13 miesięcy i nie widać po materacu żeby się "wyrobił". Jest dalej taki spręzysty jaki był zaraz po kupnie. Według mnie wszystko zależy od zasobności Waszego portfela. Życzę udanych zakupów!
    • Gość: guest Re: ** MATERACYK ? ** IP: *.* 19.11.01, 14:05
      Ja kupiłam kokosowy i okazał się nietrafiony. Szybko się odkształcił( w miejscu główki) i już nie wrócił do poprzedniego stanu , chociaż wiele razy był przekładany i Groszek nigdy nie spał długo na jednej stronie.Koleżanka ma piankowo-kokosowy i sobie go b. chwali.Nie wiem czy kupiłam bubel (chociaż z atestem)czy te materace mają po prostu krótki żywot.Pozdrawiam i życzę udanego zakupuLidka mama Groszka:bounce:
    • Gość: PETRA Re: ** MATERACYK ? ** IP: *.* 19.11.01, 19:34
      A o kokosie z gryką nikt nie słyszał?
    • Gość: guest Re: ** MATERACYK ? ** IP: *.* 23.11.01, 19:53
      Petro,Właśnie dziś byłam w sklepie, gdzie sprzedają mateeracyki: pianka kokos, kokos z pianką, spręzyny oraz KOKOS z GRYKĄ. Miałam więc okazję się wypytać co najlepsze. Ja mam zamiar kupić łóżeczko 140x70, więc myślałąm o materacyku na ładnych parę lat. Ale pan w sklepie polecił mi na początek właśnie materac kokosowo-gryczany. Jest dość twardy, ale dla malutkiego dziecka bedzie w porządku. W pierwszych miesiącach kłądzie się go gryką do góry - podobno ma dobre działanie zdrowotne. Po kilku miesiącach (a może roku?), kiedy dziecku mogłoby być niewygodnie na drobnych ziarenkach, odwraca się materacyk na stronę kokosową. Materac taki jest niedrogi, 140x70 kosztował tam ok. 100 zł.(kokos z pianką 175, a sprężyny ok. 200). Pan powiedział, że nie warto od razu kupować drogiego materacyka (na parę lat), bo przy niemowlaku i tak może się zniszczyć. W innym sklepie widziałam super materacyki kokosowo-piankowe, bardzo grube, ok. 10 cm. Wydaje mi się, że też kosztowały ok 100 zł, ale może się mylę.Jakby co, to też czekam na rady innych mam.Pozdrawiam,Magdzi
      • Gość: guest Pościel dla dzidziusia - z poliestru? IP: *.* 23.11.01, 19:58
        Wszędzie teraz sprzedają pościel (mam na mysli to, co się wkłada do poszewek) z wypełnieniem poliestrowym. Może to i antyalergiczne, ale ja sama nie znoszę spać w takiej pościeli. Szukam więc wypełnionej bewełną, ale patrzą na mnie jak na wariatkę. Co o tym sądzicie? Czy gdzieś można kupić bawełnianą kołderkę? A może po prostu włożyć w poszewkę bawełniany kocyk?Pozdrawiam,Magdzi
        • Gość: guest Re: Pościel dla dzidziusia - z poliestru? IP: *.* 23.11.01, 19:59
          Oczywiście to miał być nowy wątek. Może zaraz się uda.
        • Gość: guest Pościel dla dzidziusia - z poliestru? IP: *.* 23.11.01, 20:00
          Wszędzie teraz sprzedają pościel (mam na mysli to, co się wkłada do poszewek) z wypełnieniem poliestrowym. Może to i antyalergiczne, ale ja sama nie znoszę spać w takiej pościeli. Szukam więc wypełnionej bewełną, ale patrzą na mnie jak na wariatkę. Co o tym sądzicie? Czy gdzieś można kupić bawełnianą kołderkę? A może po prostu włożyć w poszewkę bawełniany kocyk?Pozdrawiam,Magdzi
          • Gość: guest Re: Pościel dla dzidziusia - z poliestru? IP: *.* 23.11.01, 20:00
            Nic z tego. Sorry.
      • Gość: PETRA Re: ** MATERACYK ? ** IP: *.* 24.11.01, 13:55
        Już kupiłam materacyk. Wybrałam kokos z gryką. Podobno ten jest najlepszy.Zakupy robię zawsze w hurtowni - i ceny kształtują się tak:kokos z gryką jest najdroższy 70złpianka z gryką - 40złkokos z pianką - 60złkokos - nie pytałampianka - 30 zł.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka