Gość: resorak IP: *.* 22.09.02, 14:00 ... i wszystkich innych zorientowanych.Błagam, pomóżcie co wybrać. Napiszcie jakie "pojazdy" mają wasze dzieciątka i jak się sprawdzają. Wielkie dzięki za wszelkie opinie.Ela. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bachula Re: Do posiadaczy wózków trójkołowych IP: *.* 22.09.02, 22:30 Czolem,Osobka najbardziej zainteresowana czyli uzytkowniczka trojkolowca ZOCHA jeszcze sie nie moze wypowiedziec bo ma niespelna 6 miesiecy wiec zrobie to za nia. Mamy model GLACIER THREE WHEELER z Mothercare (ponizej namiary na strone gdzie mozesz sobie dokladnie poogladac i poczytac - niestety nie znalazlam polskiej strony wiec tylko po angielsku) - lewa kolumna, ostatni. Mieszkamy w gorach (polnoc Grecji) i tu sprawdza sie REWELACYJNIE! Bez trudu pokonujemy kilometry po bruku, lesnych drozkach i zwirku, nie straszna nam zadna gorka Wyprobowalismy go tez na piachu w czasie letnich wakacji i dzieki wielkim pompowanym kolkom nie zapadal sie na plazy jak inne pojazdy z malymi, plastikowymi etc. Na nierownosciach jest bardzo stabilny wiec Zocha nawet po kilkugodzinnym spacerze nie jest nadmiernie wytrzesiona. Jest bardzo latwy w "nawigacji" dzieki temu, ze przednie kolko mozna miec odblokowane i wtedy, mimo duzych gabarytow, niamlaze w miejscu wykonuje kazdy obrot.Uzywalismy go od samego poczatku bo rozklada sie prawie do pozycji lezacej i ma duzo miejsca. Tu musisz jednak uwazac bo niektore modele (Chicco np.) nie rozkladaja sie tak daleko i sa przeznaczone dla dzieci powyzej 6 miesiaca zycia a wiec jako spacerowka wylacznie!!!Najbardziej przydatna jest nakladka p/deszczowa. Szybka i latwa w montazu, skutecznie chroni przed deszczem i zapewnia odpowiednia wentylacje (ma dziurki z boku).To chyba tyle zalet Nic innego nie przychodzi mi teraz do glowy. Czekam na ewentualne pytania.Wady? Latwo sie sklada ale... jest stosunkowo ciezki i nie miesci sie do bagaznika kazdego samochodu - jest dlugi i "spiczasty" ze wzgledu na przednie kolko a sciagaja sie tylko tylne. My jezdzimy ROVERem a Pan Wozek na przednim siedzeniu http://www.mothercare.com/mc_uk/shop/productlist.jsp.html?BV_SessionID=@@@@0104982226.1032729184@@@@&BV_EngineID=eadcfdihidmgbfehckgchkcgfo.0&SessionAssigned=true&cat=-12473 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irene Re: Do posiadaczy wózków trójkołowych IP: *.* 23.09.02, 18:15 Mamy Chicco runner trojkolowca spacerowke z nakladanym fotelikiem. Jeszcze nie zdazylismy dokladnie sprawdzic bo Dzidzia w brzuszku ale wyglada bardzo solidnie i rozklada sie prawie calkiem na plasko wiec mozna uzywac od poczatku. Ma spiworek na nozki i ochraniacz przeciwdeszczowy. jest dosc dlugi wiec zajmuje troche miejsca ale to chyba jedyna wada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burek Re: Do posiadaczy wózków trójkołowych IP: *.* 23.09.02, 13:32 Maxi taxi speedi-rewelacja.www.tytan.pl/poltrade to stronka importera.pod koniec sierpnia już coś było na ten temat więc może poszukaj w starych wątkach.Pozdrawiam. AniaPS.Jeśli masz jakieś konkretne pytania to pisz na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKatarynka Re: Do posiadaczy wózków trójkołowych IP: *.* 23.09.02, 17:09 Wózek firmy Bebe confort: Everest life. Oprócz zalet wyżej wymienionych ma jeszcze jedną: można do niego zamontować fotelik samochodowy. Po złożeniu jest niewielki ale szeroki. Jednak kółka rozmontowują się błyskawicznie (również przednie) więc wejdzie do każdego samochodu. Przednie kółko na stałe zamocowane, czyli nie skrętne jak w modelu opisanym wyżej.Adres na stronę na której można go obejrzeć podaję poniżej. Tam zresztą go kupiłam i jesteśmy z niego z Patykiem baaaardzo zadowoleni Pozdrawiam. MKatarynka http://www.baby.com.pl/katalog.php?grupa_p=5&sortuj=kod&grp=&pwd[5]=%2F1%2F100792%2F100818%2F102413 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burek Re: Do posiadaczy wózków trójkołowych IP: *.* 23.09.02, 20:57 Poprzednio pisałam jedną ręką z niemowlakiem na kolanie, więc może nieskładnie wyszło. Maxi taxi speedi firmy MAXI COSI produkcji holenderskiej jest aluminiowy, więc lekki, bardzo łatwo się składa, po zdjęciu kółek (czas demontażu 30 sekund) wchodzi za oparcie przedniego siedzenia Fabii(mieści się tam równocześnie fotelik z maluchem),więc bagażnik zostaje pusty, można do niego montować fotelik( ja tak zrobiłam zamiast gondoli) no i tapicerkę spacerówki,jest dość szeroki, więc stabilny, dobrze się prowadzi(nie zmienia toru jazdy jak to mają w zwyczaju niektóre trójkołowce) i w ogóle jest super. Do fotelika, który trzeba kupić osobno, można dokupić bajery typu folia przeciwdeszczowa, moskitiera, śpiworek. Daszek przeciwsłoneczny i wkładka dla noworodka są dołączone.Aaaa... i jeszcze jedna ważna rzecz: miałam mały problem z blokadą składania. Zawiozłam wózek do reklamacji, a następnego dnia przywieźli mi go do domu!!!! I jeszcze moja kruszynka dostała fimowy T-shirt. Tak więc z całego serca polecam.Pozdrawiam raz jeszcze- Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resorak Re: Do posiadaczy wózków trójkołowych IP: *.* 26.09.02, 10:25 Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi - rozjaśniły mój zdezorientowany móżdżek.Ela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyziak Re: Do posiadaczy wózków trójkołowych IP: *.* 26.09.02, 21:10 Albo mam zaciemnienie umysłu, albo.... Gdzie można w Polsce (w-wa) kupić takowy wózek, ale koniecznie spacerówka rozkładana do pozycji leżącej? Wszędzie są ale te nierozkładane (tzn. tylko dwie pozycje).Dziękuję za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burek Re: Do posiadaczy wózków trójkołowych IP: *.* 26.09.02, 21:14 MAXI TAXI się dość fajnie rozkłada (płynnie),ale też nie na całkiem płasko. Pozdrówka. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKatarynka Re: Do posiadaczy wózków trójkołowych IP: *.* 26.09.02, 22:32 Bebeconfort Everest life też nie rozkłada się całkiem płasko ale za to płynnie (reguluje sie paskiem, który można skrócić lub wydłużyć).Jak już pisałam powyżej można go zamówić przez internet. Firma gwarantuje mozliwość zwrotów jak by Ci się nie podobał.]MKat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burek Re: Do posiadaczy wózków trójkołowych IP: *.* 11.10.02, 16:14 Hej RESORACZKU daj znać co wybrałaś/łeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DawnySylvester Re: Do posiadaczy wózków trójkołowych IP: *.* 11.10.02, 22:52 Ja a"propos wózka trójkołowego.Moja Liwka jest szczęśliwą użytkowniczką "terenowego dżipa" (jak mawia moja rodzina) pod tytułem Quinny Fashion. Posiada on - oprócz innych - jedną rewelacyjną zaletę mianowicie rozkłada się jednym ruchem do ZUPEŁNIE płaskiej pozycji przy czym miejsca do leżenia jest ok 95cm. Załuję, że nie kupiłam tego cuda jak mała się urodziła, bo z powodzeniem można już noworoda w takim wozić. Ma normalną pełnowymiarową tapicerowaną budę, jest głęboko zabudowany, także dokupując pokrowiec żadna zima nie straszna. No i jeszcze jedna ważna "właściwość" - ogromna torba na zakupy.Pozdrawiam i życzę udanego zakupu.Sv Odpowiedz Link Zgłoś