Dodaj do ulubionych

Inglesia Zippy

08.01.07, 22:41
A jakie są opinie o wózku IGLESIA ZIPPY.Miałam kupić PegPeregoPliko P3 ale
tyle na faorum negatywnych opinii.Proszę o doświadczenia a propo INGLESINY a
może znajdą się też osoby zadowolone z PP
Obserwuj wątek
    • dollores1 Re: Inglesia Zippy 08.01.07, 23:57
      Ja mam Inglesinę Zippy. Jeździłą w niej moja córka a teraz synek.
      Generalnie jestem z tego wózka bardzo zadowolona.
      Zalety:
      - bardzo dużą skrętność i łatwość manewrowania wózkiem
      - duże jak na spacerówkę-parasolkę koła (takiej wielkości jak w Atlantico
      - duża budka
      - odpinany pałąk (z obu stron) pokryty folią
      - możliwość rozłożnia prawie na płasko

Wady:
      - utrudniony dostęp do kosza
      - brak otwieranej budki (ale rzadko który wózek ma taką opcję)
      - niezbyt wygodne rączki przy podbijaniu wózka na wysoki krawężnik (rączki
      wózka mają jedno ustawienie, nie da się ich przekręcić do środka; "wada" ta
      jest minimalizowana dzięki zastosowaniu specjalnego elementu, który naciska się
      stopą aby pomóc sobie przy podbijaniu wózka)
      - siedzisko mogłoby być nieco szersze, no ale taka jest "uroda" parasolek

• annka78 Re: Inglesia Zippy 09.01.07, 08:34
        ja tez mam Inglesinę Zippy, właściwie mogłabym przepisać list poprzedniczki
        więc tylko powiem że moim zdaniem jest ok aczkolwiek nie mam porównania do
        innych parasolek bo to jedyna jaką użytkowałam smile)
        dodam jeszcze ze jest niezniszczalna, i dobrze wyważona.
        • wawaga1 Re: Inglesia Zippy 14.01.07, 14:55
          Inglesina zippy podobnie jak chicco ct 0,1 zawiera niebezpieczne substancje -
          ftalany!
          Ze wzgledu na to wybralabym peg perego.
          Pod innymi wzgledami Zippy ma wiele zalet ale bezpieczenstwo i zdrowie dziecka
          byłoby dla mnie priorytetem.
          • hipopotamama Re: Inglesia Zippy 14.01.07, 22:00
            Taaaa...i dzieciaki padają jak muchy! Też mam Zippy i powiem Ci jedno przejedź
            się nią, a zakochasz się od pierwszego prowadzenia. Jest NIEZIEMSKO skrętna.
            Moim zdaniem wadą jest brak amortyzacji ale mojemu dziecku to wogóle nie
            przeszkadza wręcz działa relaksującowink W porównaniu do Plico nie widzę większej
            różnicy (inny rozmiar kół, gorsza skrętność), moim zdaniem Inglesiny mają
            znacznie lepszy design ale to też rzecz gustu. Pozdrawiamsmile
            • wawaga1 Re: Inglesia Zippy 15.01.07, 12:52
              hipopotamama napisała:

> Taaaa...i dzieciaki padają jak muchy! Też mam Zippy i powiem Ci jedno przejedź
              > się nią, a zakochasz się od pierwszego prowadzenia. Jest NIEZIEMSKO skrętna.
              > Moim zdaniem wadą jest brak amortyzacji ale mojemu dziecku to wogóle nie
              > przeszkadza wręcz działa relaksującowink W porównaniu do Plico nie widzę większej
              >
              > różnicy (inny rozmiar kół, gorsza skrętność), moim zdaniem Inglesiny mają
              > znacznie lepszy design ale to też rzecz gustu. Pozdrawiamsmile

Zgadzam sie z Toba ze jest to bardzo fajny wozeczek! Wiem bo ogladalam w sklepie
              i testowałam, design tez bardzo ładny. Pewnie bym sie na nia zdecydowala ale
              zawartosc w niej substancji toksycznych zaważyła nad moja decyzją. Mając te
              swiadomosc nie potrafilabym jej kupic... Oczywiscie ze dzieci nie umierają od
              tego ale dokladne skutki nie są znane wiec jezeli moge moje dziecko przed tym
              uchronic to tak zrobie.
              Pozdrawiam!
              • hipopotamama Re: Inglesia Zippy 15.01.07, 13:35
                Szczerze mówiąc o żadnych toksynach nie wiedziałam no bo pewnie, że producent
                nie będzie się tym chwalił ale pocieszam się, że gdyby to naprawdę była grubsza
                sprawa byłoby o tym głośno, że ho ho! Ale zgłębię temat...smile Pozdrawiam.
                • wawaga1 Re: Inglesia Zippy 15.01.07, 13:41
                  Na pewno nie jest to jakas dramatyczna sprawa bo wiadomo ze wtedy w ogole
                  sprzedaz zostalaby wstrzymana. Jak chcesz to podaj maila, moge przeslac ci
                  artykul na ten temat.
                  Pozdr.!
                  • hipopotamama używam gazetowego 15.01.07, 13:44
                    i z góry dzięki.
                    • wawaga1 Re: używam gazetowego 15.01.07, 13:59
                      Ok
                      wlasnie wyslalam.
                      • hipopotamama Re: używam gazetowego 15.01.07, 22:58
                        no i ni mosad coś nie poszło z tymi załącznikamisad
                        • wawaga1 Re: używam gazetowego 16.01.07, 13:42
                          Nie mam pojecia czemu nie doszlo!
                          Jeszcze raz wyslalam przed chwilka.
                          • hipopotamama Re: używam gazetowego 16.01.07, 22:36
                            doszło, doszło - dzięki. Przeczytałam i wniosek mam jeden - nie ma wózków
                            idealnychsmile
                            • wawaga1 Re: używam gazetowego 17.01.07, 12:36
                              Niestety niedawno doszlam do tego samego wniosku!
                              A szkoda ze nie ma...bo z pewnoscia miałby powodzenie big_grin
    • agam28 Re: Inglesia Zippy 14.01.07, 19:50
      Mamy Inglesinę Zippy od prawie roku i jest bardzo fajna. Super się rozkłada i
      składa, budkę w razie wiatru można dociągnąć prawie do pałąka, bardzo lekko się
      prowadzi, poddbija się średnio, rozkłada się na płasko. My jesteśmy zadowolone.
      • inesmama Re: Inglesia Zippy 15.01.07, 14:10
        to prawda że Inglesina zwiera jakieś substancje szkodliwe też o tym czytałam
        wózek wygląda fajnie tylko niewiem co z tą regulacją oparcia jest sznurkowa
        • dollores1 Re: Inglesia Zippy 15.01.07, 15:04
          regulacja oparcia jest sznurkowa ???
          w Zippy ???
          pierwsze słyszę

a nie pomyliło ci się czasem z Espresso ?

• hipopotamama Re: Inglesia Zippy 15.01.07, 15:55
            Otóż to! A gwoli ścisłości oparcie nie rozkłda się na zupełnie płasko.
    • jj555 Re: Inglesia Zippy 17.01.07, 15:03
      Ja jestem w miarę zadowolona. Kupiłam ten wózek ze względu na składanie jedną
      ręką. Używam go tylko do lekarza i supermarketów, więc zbytnio nie denerwują
      mnie jego mniejsze czy większe wady. Rzeczywiście ciężko się podbija ale nie mam
      porównania z innymi parasolkami poprostu ciężej niż wózek z pełną rączą (bez
      użycia nogi nie da się go podbić). Co do amortyzacji jestem skłonna stwierdzić,
      że chyba jest lepsza niż w PP Atlantico. Wąskie oparcie. Nachodzi się na wózek
      (nie ma regulacji długości rączek).
      Co do substancji niebezpicznych to kupiłam ten wózek, bo zapomniałam że jest on
      na tej liście ale pocieszm się, że wg mnie te substancje mogą być w daszku
      (foila do podglądania) co nie robi mi różnicy, bo jeździmy prawie zawsze ze
      złożonym daszkiem nawet się zastanawiałam nad całkowitym jego odpięciem, no i
      jeszcze niepokoi mnie pałąk, który jest w takim dziwnym pokrowcu (jak dla mnie
      trochę podejrzany). Ale używamy tego wózka raz na tydzień, więc chyba nam nie
      zaszkodzi. Moim zdaniem dużo bardziaj niebezpieczne są wszelkie krzesełka do
      karmienia gdzie obicie jest z PVC i wcale nikt nie pisze że nie zawierają
      ftalenów. Moje chicco polly strasznie na początku śmierdziało, do dzisiaj mam
      wątpliwości co do tego krzesełka, no ale na razie cały czas użytkujemy.
      • wawaga1 Re: Inglesia Zippy 17.01.07, 15:10
        Mysle ze jak tak sporadycznie uzywasz tego wozka to na prawde nie musisz sie
        martwic tymi substancjami. Zawsze w takich sytuacjach ma znaczenie czas
        narażenia i powierzchnia ciala z jaka ma stycznosc dane tworzywo...
        Ale krzeselko mające nieprzyjemny zapach tez byloby dla mnie podejrzane...po
        pierwsze ze ma bezposredni kontakt ze skora a po drugie uzywane jest w
        zamnknietym pomieszczeniu.
        • jj555 Re: Inglesia Zippy 18.01.07, 12:48
          Co prawda odbiegamy od tematu, ale naprawdę denerwuje mnie to, że tyle się mówi
          o niebezpiecznych substancjach w wózkach a moim zdaniem krzesełka do karmienia
          są dużo gorsze przez te tapicerki PVC. Kupiłąm Chicco polly bo tak na forum jest
          strasznie zachwalane,no a potem żałowałam. Ale koleżanka ma bawełnianą tapicerkę
          i też narzeka że siębrudzi. tak żle i tak niedobrze.smile
    • mama_oli_i_tomka Re: Inglesia Zippy 18.01.07, 13:17
      Mam Inglesinę ZiPPY od grudnia 2003 i nadal używam. Właściwie miałam dwa i
      łączyłam je w wózek podwójny, miałam do kompletu gondolkę. Jeden już
      sprzedałam, drugi nadal mi służy. W tym czasie nie miałam żadnych problemów
      technicznych, prałam tapicerkę wodą z mydłem, woziłam dwójkę dzieci (w jednym
      wózku). I nadal sprawuje się świetnie. Mocno eksploatowany od nartodzin syna po
      dziś dzień. Wygodny, lekki, łatwo złożyć i rozłożyć.
      Osobiście polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka