veroni3 Re: Odpowiem na ??? 22.01.07, 13:04 Witam Co może mi Pan polecić dla noworodka, który urodzi sie w kwietniu, zależy mi na jak najlżejszym wózku. Nie mam pojecia co wybrać, czy jakąś gondole i do tego stelaż, czy może cos innego? CZy ma Pan rozeznanie co do wagi róznych wózków i mógłby Pan polecić coś lekkiego? I jeszcze pytanko odnośnie wózka 3-kołowego i 4-kołowego, który lepiej sie sprawdza? Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: Odpowiem na ??? 22.01.07, 15:09 Witam dobrze by było gdyby podała Pani orientacyjną cenę wózeczka,z górnej półki to napewno jest taki zestaw Peg Perego Pliko P3 Ontrack(spacerówka z okryciem na nóżki,osłoną przeciwdeszczową i torbą+gondolka z opcją kołyski i regulacją oparcia+ fotelik sam.0-13kg z bazą montowaną na stałe w samochodzie.Spacerówka i gondolka ma tę samą budkę i okrycie,fotelik bez regulacji pochylenia) koszt ok.2000,-.Lub zestaw Top gdzie są oddzielne budki do gondoli i spacerówki a fotelik posiada regulację pochylenia koszt ok.2500.Gwarantuje że będzie to jedyny wózek od narodzin do ok 3 lat dziecka.Waga spacerówki ok-8kg z gondolką ok.12-13kg.Co do wózków trójkołowych napewno są zwrotniejsze lekko się prowadzą ale są mniej stabilne. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Odpowiem na ??? 22.01.07, 15:33 Ja potrzebuję wózeczek-parasolkę dla metrowej,piętnastokilowej dwulateczki.Teraz jeżdzimy Atlantico ale przyznam że coraz mi ciężej.Pliko niestety przy cięższych dzieciach "kiepsko" się podbija-też mamy;-((Atlantico gabarytowo idealne ale na wiosnę potrzebuję już czegoś lżejszego.Cena nieistotna-ma być wygodne dla maluszki. Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: Spider. 22.01.07, 14:39 Witam jeżeli chodzi o spidera Mutsy to po pierwsze cięzko powiedzieć aby ten wózek miał regulację oparcia,po drugie nie podejrzewam aby 2-letniemu dziecku było wygodnie w tym wózku(małe siedzisko)po trzecie jeśli chodzi o wady kostrukcyjne to cięzko cokolwiek jeszcze powiedzieć wózek wszedł na rynek jesienią ub.roku czyli praktycznie po sezonie i z tego co się orientuje sprzedaż była niewielka.Proszę rozważyć Questa Maclarena lub Jane Energy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Spider. 22.01.07, 14:43 Właśnie nie ma go nawet w Miko..Jesli będzie to dopiero w marcu;-((Chcę go porównać z Buggsterem i Zapp'em.A o tych co Pan sądzi? Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 prawa kupujacego-POMOCY!! 22.01.07, 15:35 w marcu 2006 kupilam nieszczesny arti atlantic lux.polasilam sie na wyglad i cene.trzykrotnie zlamal sie stelaz-naprawiali twierdzac ze to wina zlego skladania tyle ze wozek nie jest skladany(nie mamy samochodu).teraz pekla raczka musze zaplacic za naprawe-ok,czesc narazona na uszkodzenia. ciagle zostaje bez wozka(nie daja zastepczego),mam problemy z wyjsciem z domu.czy moge odstapic od umowy ze sklepem w ktorym go kupilam?zna pan przypadek wozka nagminnie psujacego sie? Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 prawa kupujacego-POMOCY!! 22.01.07, 15:35 w marcu 2006 kupilam nieszczesny arti atlantic lux.polasilam sie na wyglad i cene.trzykrotnie zlamal sie stelaz-naprawiali twierdzac ze to wina zlego skladania tyle ze wozek nie jest skladany(nie mamy samochodu).teraz pekla raczka musze zaplacic za naprawe-ok,czesc narazona na uszkodzenia. ciagle zostaje bez wozka(nie daja zastepczego),mam problemy z wyjsciem z domu.czy moge odstapic od umowy ze sklepem w ktorym go kupilam?zna pan przypadek wozka nagminnie psujacego sie? Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: prawa kupujacego-POMOCY!! 22.01.07, 16:18 Witam po pierwsze to za nic nie powinna Pani płacić wózek przecież nadal jest na gwarancji.Po drugie czy posiada Pani kartę gwarancyjną z dowodem zakupu i wpisanymi poprzednimi naprawami???.Jeśli tak to przy trzeciej zgłasznej reklamacji na tę samą wadę może Pani żądać wymiany towaru na nowy lub żądać zwrotu gotówki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: prawa kupujacego-POMOCY!! 22.01.07, 21:45 przy zakupie dostalam dowod zakupu i drugi identyczny blankiet z zapisem,,gwarancja zastepcza,,.zadnych warunkow gwarancji itp.przy reklamacjach dostawalam protokoly gwarancyjne.mam wszystkie. sprzedawca odsyla mnie do producenta ze wszystkimi żądaniami.powiedzial mi ze przepisy sie zmienily i teraz moga naprawiac nawet 100 razy...nie wiem kogo sluchac(((((.niezgodnosc towaru z umowa zglaszam sprzedawcy?czy producentowi? jesli mi odmowia odstapienia i zwrotu pieniedzy pozostaje sad??? jestem zla i zalamana... Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: prawa kupujacego-POMOCY!! 23.01.07, 13:44 Witam proszę Mi tylko napisać kto jest gwarantem na tej "gwarancji zastępczej" sklep czy firma Arti.A takie informacje powinna zawierać karta gwarancyjna: 4. W dokumencie gwarancyjnym należy zamieścić podstawowe dane potrzebne do dochodzenia roszczeń z gwarancji, w tym w szczególności nazwę i adres gwaranta lub jego przedstawiciela w Rzeczypospolitej Polskiej, czas trwania i terytorialny zasięg ochrony gwarancyjnej. Ponadto powinno być w nim zawarte stwierdzenie, że gwarancja na sprzedany towar konsumpcyjny nie wyłącza, nie ogranicza ani nie zawiesza uprawnień kupującego wynikających z niezgodności towaru z umową. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: prawa kupujacego-POMOCY!! 23.01.07, 17:12 mam takie dokumenty zakupu 1.dowod zakupu z nazwa towaru,cena,pieczatka sklepu 2.drogi dowod zakupu(przypiety do poprzedniego)z zapisem,,gwarancja zastepcza do wozka arti niestety teraz sie przekonalam ze nie ma na nim ani pieczatki sklepu ani nawet podpisu!!! to chyba nic niewarte. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga08 Re: Odpowiem na ??? 22.01.07, 21:01 Witam! Zastanawiam się nad kupnem wózka quinny buzz. Czy można w nim regulować poziom oparcia? Czy oparcie można rozłożyć na płasko? Który z wózków quinny: buzz czy fresstyle byłby lepszym zakupem?. Zależy mi na wózku trójkołowym, który po złożeniu zajmuje mało miejsca i łatwo go przewozić w samochodzie. Może ma Pan jakieś inne propozycje. Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
malina2005 Teotonia Solano 22.01.07, 22:52 jak się sprwadza taki ten wózek?Szukam parasolki dla rocznego chlopca,rozpatruję też PP Plko P3, ale wiem już,ze poleca Pan ten wózek. Pytanie, czy oba da się porównac, i ktory wybrać? Pozdrawiam P.S. Podziwiam za wytrwałość ) Odpowiedz Link Zgłoś
karocia Quest czy Triumph ?? 23.01.07, 01:23 Triumph chyba mniej popularny. Ktory lepszy jezeli dziecko, az tyle w wozku nie przebywa (woli dreptac)?? Odpowiedz Link Zgłoś
roksana216 BabyDreams Bunny 23.01.07, 15:34 Co Pan sądzi o tej właśnie parasolce? Mój synek waży 13 kg i ma 89 cm. Jak się ją prowadzi po nierównościach bo to jest dla mnie najisotniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
andzia22l1 i ja pytam o Baby Dreams- LUCKY??-warto 23.01.07, 15:56 jak nie to który z tej firmy Pan poleca?? i na większych kółkach ?? dodam,że dziecko ma 12msc i jest raczej drobnej budowy waży ok 10kg dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolab333 Re: Odpowiem na ??? 23.01.07, 16:25 Mam pytanie, zastanawiam się nad kupnem wózka, termin porodu mam na koniec kwietnia. Zasadniczo nie mam nic upatrzonego, zastanawiałam się nad Bebecar Tracker, ewent. Stylo At. Cena gdzieś tak do ok. 2.500 - 3.000 zł w przypadku 3 funkcyjnych. Najlepiej wózek z wpinanym fotelikiem Maxi Cosi, bo podobno najbezpieczniejsze. Do tego by był 4 kołowy, raczej pompowane koła, duża gondola i głęboka spacerów, dziecko podobno tak szybko nie wyrasta, a u mnie zacznie z niej korzystać akurat w zimie, wię będzie "duże" - kombinezon Waga nie gra roli. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: Odpowiem na ??? 23.01.07, 18:16 Witam z możliwością wpięcia fotelika Maxi Cosi polecam Emmaljungę Classic duo Combi(największa gondola i spacerówka)praktycznie bezawaryjny.Z Bebecara to raczej tylko stylo AT(fotelik bebecara).Mutsy Urbanrider(fotelik Maxi cosi) mniejsza gondola i spacerówka gorsza amortyzacja ogólnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
joasik_79 Re: Odpowiem na ??? 23.01.07, 18:15 Witam, mam pytanie odnośnie spacerówki. Chodzi mi o jane energy i peg perego PLIKO XLITE. Co Pan sądzi o tych wózkach? Którą parasolkę lepiej wybrać? A może poleciłby Pan coś innego? Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: Odpowiem na ??? 23.01.07, 18:19 Witam zdecydowanie Pliko Lite konstrukcja taka jak w pliko P3 uznawana za najlepszą parasolkę na rynku Polskim.Dobra amortyzacja,szerokie siedzisko,łatwo i szybko się składa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkap Gondola 23.01.07, 19:36 Witam Pana. Mam taki drobny kłopot. Dla pierwszej córki kupilismy spacerówkę PP Atlantico (po prostu rewelacja). Jesteśmy tak z tego wózka zadowoleni, ze postawilismy dla drugiego dziecka (poród na przełomie lipca i sierpnia) dokupić jedynie gondolę. Czy to dobre rozwiązanie? Dodam,z e mieskzamy w miescie i spacerujemy po chodznikach. Wątpliwości mam jedynie co do wymiaru godndoli. Na jak długo nam wystarczy? Co prawda Oliwka jeździła w Atlantico już jak miała 5 miesięcy, ale to był juz maj. Drugie dziecko bedzie w tym wieku w zimie. Z drugiej strony Atlantico ma dopinaną na zamek osłonkę na nóżki, mamy też super śpiwór typu mumia. Będe wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga7812 spacerówka zamiast gondoli? 23.01.07, 20:47 Czy mogłabym prosić o informacje na temat spacerówki, w której moglabym przewozić dziecko zaraz po urodzeniu. Rodzę w maju i chciałabym uniknąć kupowania gondoli. Musi być lekka i mieć przekładaną rączkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basiast2 Odpowiem na ??? 25.01.07, 11:13 mam takie jeszcze jedno pytanie co do coneco polo, czytałam wiele wątków na ten temat i inne mamy się skarżyły że kółka na okrągło skrzypią jakieś śróbki się odkręcają lub drut wychodzi z tej folii przeciwsłonecznej. Czy te wózki rzeczywiście na okrągło się psują? Odpowiedz Link Zgłoś
veroni3 co będzie lepsze dla noworodka i później 30.01.07, 13:21 do wykorzystania jako wózek spacerowy? Przeglądałam różne rodzaje wózków głównie zwracając uwagę na ich wagę. I Najbardziej byłabym za kupnem wózka firmy PegPerego modelu Pramette lub Pliko P3 z gondolką Navetta. Dlatego,że sa lekkie i mają jeszcze tą zaletę ,że mozna wykorzystac je jak dziecko podrośnie jako spacerówkę. Prosiłabym o radę jednak, który z nich wybrać? Który jest lepszy, bardziej funkcjonalny? Producent podaję wagę Pliko p3 8 kg, a gondolka 4,5 kg, czyli razem 12,5 kg, natomiast Pramette 9,9 kg. CZy model Pramette jako spacerówka też waży 9,9 kg czy może troszke mniej? CZym sie rózni Pramette przeznaczony dla noworodka od tego spacerowego? Z tego co wyczytałam to chyba tylko tym,że dla noworodka jest jakieś nosidełko? Czy Pan może wie cos więcej? Czy te wózeczki sie sprawdzaja i który by Pan wybrał na moim miejscu. Dziękuję z góry i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
veroni3 Re: co będzie lepsze dla noworodka i później 09.02.07, 15:29 veroni3 napisała: ponawiam moje pytanie, bo nie dostałam jeszcze od pana rady > do wykorzystania jako wózek spacerowy? > Przeglądałam różne rodzaje wózków głównie zwracając uwagę na ich wagę. I > Najbardziej byłabym za kupnem wózka firmy PegPerego modelu Pramette lub Pliko > P3 z gondolką Navetta. Dlatego,że sa lekkie i mają jeszcze tą zaletę ,że mozna > wykorzystac je jak dziecko podrośnie jako spacerówkę. > Prosiłabym o radę jednak, który z nich wybrać? Który jest lepszy, bardziej > funkcjonalny? > Producent podaję wagę Pliko p3 8 kg, a gondolka 4,5 kg, czyli razem 12,5 kg, > natomiast Pramette 9,9 kg. CZy model Pramette jako spacerówka też waży 9,9 kg > czy może troszke mniej? CZym sie rózni Pramette przeznaczony dla noworodka od > tego spacerowego? Z tego co wyczytałam to chyba tylko tym,że dla noworodka jest > > jakieś nosidełko? Czy Pan może wie cos więcej? Czy te wózeczki sie sprawdzaja > i który by Pan wybrał na moim miejscu. > Dziękuję z góry i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwa2004 Fotelik dla 3 latka? 29.01.07, 08:20 Witam serdecznie! Mam pytanie dotyczące fotelika samochodowego. Moj synek za kilka dni skończy 3 latka i waży 15kg. W tym momencie jezdzi w foteliku 9-18kg. Jeżdzi autkiem codziennie i widzę, ze jest mu w nim nie wygodnie. Wagowo to jeszcze mozę ma czas na zmianę fotelika ale wzrostowo to już trzeba zmienić. Moje pytanie brzmi jaki powinnam fotelik mu kupić czy ten 9-36kg co posiada jeszcze swoje wewnętrzne pasy? Czy może ten 15-36kg co już przypina sie dziecko pasem samochodowym. On w końcu ma dopiero 3 latka. I najwazniejsze taki fotelik już dla starszego dziecko co powinniem mieć? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwa2004 Re: Fotelik dla 3 latka? CD 29.01.07, 08:25 Na allegro znalazłam taka ofertę fotelików: GRACO JUNIOR 15-36kg BABY DREAMS JUMBO 9-36kg CONECO COMET LUX 9-36kg Czy któryś z tych fotelików jest godny polecenia według Pana dla 3 letniego dziecka? Jesli tak to który? A tak wogóle to jaki fotelik z wszystkich distępnych na rynku polskim kupiłby Pan np. swojemy 3 letniemu dziecku? Dzięki za informacje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: Fotelik dla 3 latka? CD 29.01.07, 11:11 Witam serdecznie jeżeli chodzi o pasy w foteliku to w wszystkich fotelikach mają atest do 18kg.Czyli Pani dziecko jest już za duże.Z tych które Pani wymieniła najlepszy będzie junior(posiada regulację wysokości zagłówka).Z tej półki cenowej proszę zobaczyć fotelik Cybex solution i maxi cosi rodi w którym jezdzi obecnie moja 5-letnia córka.Z droższych Rodi xp maxi cosi,Roemer KID.W tej grupie wagowej proponuje przed kupnem przymierzenie dziecka do fotelika ważne jest żeby pas samochodowy nie wrzynał się w szyję ,posiadał regulację wysokości zagłówka(rośnie z dzieckiem). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwa2004 Re: Fotelik dla 3 latka? CD 01.02.07, 11:23 Witam serdecznie i bardzo dziękuję za poradę. Tak jak pisałam moje dziecko wagowo jeszcze pasuje do fotelika 9-18kg, ale widze, że jest mu poprostu niewygodnie. Przechyla sie czesto do przodu, zęby lepiej widziec otaczający go świat. Prostuje sie do typowej pozycji siedzącej. Chciałambym dobrze wybrac, bo mały codziennie jeżdzi autem. Co prawda male dystanse, ale zawsze. Często też jeżdzimy w trasę do dziadków czy ja jakiś urlopik. Tak, wiec bardzo dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
monita12 fotelik 0-18 czy 9-18kg?? 31.01.07, 01:45 Moja córcia ma 4 miesiące, a waży ponad 8kg i oczywiście wystaje z nosidełka. Jaki fotelik Pan poleca? Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: fotelik 0-18 czy 9-18kg?? 31.01.07, 20:41 Witam po pierwsze napewno wstrzymałbym się jeszcze przynajmniej 2 m-ce ze zmianą fotelika,jednocześnie jeżeli posiada Pani fotelik w grupie(0-13kg)to proszę zwracać uwagę na foteliki w grupie następnej(9-18kg) nie (0- 18kg).Proponuję każdy z modeli Maxi Cosi(priori,priori xp,tobi)Roemer King TS ewentualnie Concord Trimax. Odpowiedz Link Zgłoś
monita12 fotelik 0-18 czy 9-18kg?? 01.02.07, 14:59 dziękuję bardzo za odpowiedź, ale sprawa jest tego typu, że fotelik 0-13 który mamy, musimy oddać (był pożyczony). Muszę więc coś kupić teraz. Przypomnę, że córka ma 4 miesiące i 8kg. czy jest duża różnica w fotelikach klasy 0-18 i 9- 18? boję się, że mała szybko wyrośnie z tego 0-18kg (jest b. dużym dzidziusiem). Chciałabym, by fotelik starczył do 3-4 lat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ggrroo66 Fotelik 9-18 kg - prosze o porade 31.01.07, 11:59 Witam! Mam serdeczna prosbe do Pana. Prosze o porade - jaki kupic fotelik 9-18 kg? Zupelnie sie nie orientuje, a powoli musimy z mezem poczynic taki zakup Jesli moglabym prosic o propozycje te z nizszej i wyzszej polki cenowej. Corka uwielbia spac w samochodzie- ale chyba foteliki w tego przedzialu wagowego moga sie troche rozkladac? Bardzo dziekuje za pomoc Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
turkusova Re: Fotelik 9-18 kg - prosze o porade 31.01.07, 14:20 witam kupiłam fotelik samochodowy coneco. jest przeznaczony od malenskiego dziecka do ok 11 lat. zapina sie go albo na pasy, a lbo na sam pas samochodowy. i tu jest problem. moje dziecko nie miesci sie w pasy -szelki, a zeby zapinac je tylko pasem samochodowym jest za lekka ( ponoc musi ważyc 15 kg). co mozna zrobic w tej sytuacji? czy przwozenie dziecka jest bezpieczne w ww okolicznościach? Odpowiedz Link Zgłoś
pannabalbina peg perego uno- prosze o porade 31.01.07, 15:14 Rodze w polwie marca. zastanawiam sie czy kupowac gondole czy wystarczy peg perego uno z mozliwoscia przystosowania go do gondoli dla niemowlaka. Jak w ogole sprawuja sie te wozki? Zalezy mi na lekkim miejskim stelazu ale oczywiscie sensownym jakosciowo. Co by Pan polecil jesli nie ten wozek, w podobnej kwocie? Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: peg perego uno- prosze o porade 31.01.07, 21:36 Witam jak narazie Uno mogę polecić tylko ze wzgledu na markę bo sam wózek jest w sprzedaży od początku tego roku.Jeśli chce Pani uniknąć gondoli to myślę że jest to dobre rozwiązanie,dobrze by było gdyby jednak na te pierwsze trzy m-ce wyrównała Pani pozycję pod pleckami dziecka(np.tzw torba nosidło)pozatym Peg Perego to jedna z najlepszych firm jeżeli chodzi o wózki spacerowe.Jedyny minus tego modelu to przy pozycji rączki gdy jest Pani twarzą do dziecka ciężko jest podjechać np. na krawężnik(trochę zle wyważony). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
okraska79 Re: peg perego uno- prosze o porade 31.01.07, 22:48 WITAM...chce kupic lekką spcerówke (synek ma teraz 5 miesięcy ale potrzebna mi będzie na wiosnę) i zastanawiam się miedzy BEBE CONFORT VIVA i CONECO POLO...w sumie oba wózki sa bardzo podobne..ale bardzo prosze o radę, który z nich Pan bardziej poleca.A moze jakis inny wozek wart jest uwagi, który by Pan polecił...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: Fotelik 9-18 kg - prosze o porade 31.01.07, 21:14 Witam Jeśli pasy pięciopunktowe w foteliku są już za krótkie dla dziecka nie ma Pani innego wyjścia jak przypinać Je pasem samochodowym(trzeba tylko pamiętać aby pas samochodowy nie przechodził na wysokości szyji.Tak więc proszę raczej spojrzeć na wzrost a nie na wagę dziecka i nie kupować więcej fotelików uniwersalnych (9-36kg) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: Fotelik 9-18 kg - prosze o porade 31.01.07, 20:53 Witam serdecznie ma Pani rację foteliki w grupie 9-18kg mają regulację pochylenia siedziska więc córka bedzie mogła spać podczas podróży.Co polecam? albo sprawdzone maxi cosi priori(ok.580,-)priori xp(ok.730,-)najnowszy model Tobi(ok.880,-) napewno Roemer King TS (ok.880,-) z niższej półki cenowej choć nie koniecznie dobry Zenith Coneco (ok.340,-).Jedną z ważniejszych rzeczy w fotelikach tej grupy jest stabilny montaż w samochodzie wszystkie w/w spełniają ten warunek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: Odpowiem na ??? 31.01.07, 17:27 Jaki wózek dla dzieci rok po roku Pan poleca, chcę kupić typu tramwaj? Widziałam peg perego duette-ogromny i trudno sie składa do auta (a na tym mi zależy), twin two-porazka, plastikowy i nieporęczny, jane powertwin-najlepszy z tych co widziałam ale tez niedopracowany. Coś innego? ABC desing zoom lub tandem plus?? Mutsy duoseat? Tandem baby welt? Graco stadium duo? I'coo platon duo 4air? Kolorcraft? Musi to byc wózeczek nadający się dla noworodka i dziecka ok półtarocznego, używany jako podstawowy a nie stricte przewozowy, jak wyżej zaznaczyłam składający się bezproblemowo i/lub do niezbyt dużych wymiarów, montaz fotelika samochodowego niekoniecznie ale mile widziane, gondolka opcjonalnie ale też niekoniecznie. I ostatnie pytanie-gdzie ww wymienione wózki oprócz Calineczki moge obejrzeć w Warszawie? Z góry dziękuję za info! Odpowiedz Link Zgłoś
mijanka Deltim Kazoo 31.01.07, 17:56 A jak z tym modelem Deltima. Czy Kazoo jest awaryjny, jak sie prowadzi. Słowem - czy warto? Bo cena całkiem atrakcyjna i bardzo podoba mi sie rozpinana budka. Nie widziałam go jednak jeszcze na żywo Odpowiedz Link Zgłoś
primka Maclaren 2007 - kiedy w Polsce 31.01.07, 18:15 Witam, Czy orientuje się Pan, kiedy do Polski dotrze Maclaren 2007, a konkretnie model XLR? Co Pan sądzi o tym modelu? Zastanawiam się nad wyborem parasolki. Obecnie mam dwa typy - Jane Energy i Maclaren, z naciskiem na Maclarena. Ewentualnie mógłby być techno XT, ale myślę, że XLR będzie praktyczniejszy. Przy tym modelu maksymalna waga dziecka to aż 30kg. Odpowiedz Link Zgłoś
mokrasa coneco polo czy bebe confort VIVA 31.01.07, 22:54 WITAM...chce kupic lekką spcerówke (synek ma teraz 5 miesięcy ale potrzebna mi będzie na wiosnę) i zastanawiam się miedzy BEBE CONFORT VIVA i CONECO POLO...w sumie oba wózki sa bardzo podobne..ale bardzo prosze o radę, który z nich Pan bardziej poleca.A moze jakis inny wozek wart jest uwagi, który by Pan polecił...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monita12 Re: foteli 0-18 czy 9-18 01.02.07, 15:07 dziękuję bardzo za odpowiedź, ale sprawa jest tego typu, że fotelik 0-13 który mamy, musimy oddać (był pożyczony). Muszę więc coś kupić teraz. Przypomnę, że córka ma 4 miesiące i 8kg. czy jest duża różnica w fotelikach klasy 0-18 i 9- 18? boję się, że mała szybko wyrośnie z tego 0-18kg (jest b. dużym dzidziusiem). Chciałabym, by fotelik starczył do 3-4 lat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: foteli 0-18 czy 9-18 03.02.07, 16:22 Witam jeżeli fotelik jest od "0" to znaczy że jest montowany tyłem do kierunku jazdy do 13kg a następnie przodem do 18 kg.Pierwsza sprawa to trzeba sprawdzić długość pasa samochodowego(może być za krótki)druga sprawa dziecko jeżdzi cały czas w pozycji siedzącej pomijając fakt że dziecko nie ma miejsca na nóżki.Dziecko osiąga 18 kg między 3 a 4 rokiem życia Odpowiedz Link Zgłoś
lis888 Re: Odpowiem na ??? 02.02.07, 11:51 Witam szanownego experta, mam pytanie odnośnie wózka Roemer Verve lub Britax Verve. Czy w Polsce można gdziez dostac ten wózeczek? Wizualnie w necie bardzo mi sie podobał, bo w odróznieniu od Zappa ma rozkładane oparcie, jest lekki (to bardzo wazne dla mnie, bo szukam wózeczka dla 1,5 rocznego chlopca o wadze 11 kg). czy widzial go Pan, może Pan go polecic lub odlecić i w ogóle cokolwiek powiedziec na jego temat? Czy ewntulanie polecic coś zupełnie innego. Użytkujemy teraz leciwa Inglesine Max, jestem w sumie z niej zadowolona, ale juz sie staruszka sypie i zupełnie nie wiem, na co by ja zamienić lekkiego i małogabarytowego. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_so trójkołowy hauck roadster sl 2007 02.02.07, 14:26 co pan o nim sądzi. Mój synek ma pół roku i muszę na wiosnę zmienić wózek. Wizualnie podoba mi się ale boję się że może być awaryjny, bardzo prosże o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: Odpowiem na ??? 02.02.07, 15:38 Szanowny ekspercie, pragnę zakupić lekką i porządną parasolkę, żeby początkowo w stelaż wpinać fotelik samochodowy - bez żadnych adapterów, a w momencie, kiedy Benek zacznie chodzić, przesiaść się na stałe do parasolki z Emmaljungi Smarta. Zatem: jaką parasolkę poleca Pan na "używanie od początku do końca", ale z możliwością bezpośredniego wpięcia fotelika? Dodam, że z mężem należymy do osób niskich. PS Fajny z Pana chłop! Rzadko spotyka się tak zaangażowanych w tak specyficzny klimat mężczyzn! Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: Odpowiem na ??? 03.02.07, 16:44 Witam serdecznie dziękuje za miłe słowa.Co do parasloki to pierwsza jaka przychodzi mi na myśl to Pliko P3 lub Pliko Lite Peg Perego w nich nie potrzeba żadnych adapterów by zamontować fotelik,podejrzewam jednocześnie że fotelik posiada Pani albo Maxi cosi albo Roemera i tu jest problem ponieważ ani jedna ani druga firma nie ma w ofercie dobrych parasolek.Pomijając wpinanie fotelika polecam Maclarena Quest lub Techno,Jane Energy,Inglesina Trip.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: Odpowiem na ??? 03.02.07, 17:39 Strasznie dziękuję za odpowiedź. Utwierdził mnie Pan w decyzji o zakupie Pliko P3. Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś
izas11 Re: Odpowiem na ??? 02.02.07, 18:14 Szanowny Panie Expercie!!! Mam na oku trzy wózki ale nie potrafię się zdecydować. Potrzebuję gondolę, spacerówkę i fotelik. Zastanawiam się nad: Bebecar TRACKER, Chicco S3 TRIO, Mutsy 3RIDER NEXT lub 4RIDER NEXT. Będę wdzięczna za wszystkie rady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: Odpowiem na ??? 03.02.07, 16:56 Witam odnośnie Chicco nie chce się wypowiadać.Z dwóch pozostałych wybrałbym Musty po pierwsze ze względu na wagę po drugie niska spacerówka po trzecie jeżeli będzie Pani dbała o koła(czyszczenie z piachu co jakiś czas)to nie powinno być problemów po czwarte kompatybilny z najbezpieczniejszym fotelikiem Cabrio Maxi Cosi.Co do stelaża wybór należy do Pani 3rider troszkę mniej stabilny.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izas11 Re: Odpowiem na ??? 03.02.07, 18:09 Witam, bardzo dziękuję za odpowiedź. Będzie mi bardzo pomocna przy zakupie. A jeśli chodzi o Chicco to nie zna Pan firmy czy poprostu nie poleca Pan tych wózków? Odpowiedz Link Zgłoś
emama2 Re: Odpowiem na ??? 03.02.07, 18:31 Dzień Dobry! a co pan sądzi o parasolce euro baby orinoco? szukam czegoś taniego dla dziecka 2 letniego na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: Odpowiem na ??? 04.02.07, 16:00 Witam co do pytania to i jedno i drugie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mrowkaf Re: lekka i tania??? 07.02.07, 10:04 Witam poszukuję lekkiej (do 8kg) i taniej (do 300zł) spacerówki dla 18miesięcznej córeczki (jest bardzo drobna), dodam jeszcze, że ja również jestem osobą niską (158cm) więc nie bez znaczenia będzie "wysokość wózka. Czy może mi Pan coś polecić??? Myślałam o Eurobaby orinoko lub o Baby Dreams Bunny (jakiej wielkości ma kółka), a może coś innego? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
expert79 Re: lekka i tania??? 07.02.07, 13:17 Witam proszę obejrzeć traffica Coneco koszt ok 280 niski aluminiowy stelaż waga poniżej 8kg z regulacją oparcia i okryciem na nóżki lub model Polo tej samej firmy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopca1 jaka siatka do zappa? 04.02.07, 22:16 jak w temacie.Może ma pan jakies sugestie?ta uniwersalna baby ono nie pasuje (choc w sklepie twierdzili co innego) Odpowiedz Link Zgłoś
moni197606 Re:foteliki Graco 05.02.07, 08:25 Co Pan myśli o fotelikach Graco 15-36kg? Odpowiedz Link Zgłoś
bzdziam Re: Odpowiem na ??? 07.02.07, 00:25 Witam Szanownego Eksperta!! Proszę o pomoc w wyborze fotelika dla mojego synka z grupy 9-18 kg. Jakiej firmy Pan poleca: Maxi Cosi, Romer, Concord a ponoć Ramatti też jest dobry. Zupełnie nie orientuję się w tej kwestii, na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie!? Czy poleca pan używane foteliki? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
dori-g Re: Odpowiem na ??? 07.02.07, 20:38 Witam ,jak dobrze ze Pan jest Panie Ekspercie )) I ja o radę proszę. Mieszkam na IV piętrze, moje maleństwo urodzi się w czerwcu. Zastanawiam się nad kupnem wózka. oczywiście wnosić na górę go nie będę, tylko zostawiać w wózkowni, ale tam komfortowych warunków nie ma. Zastanawiałam się nad x-ladnerem XT z gondolką. Siostra ma bebecar, piękny, ale potwornie ciężki, i strach zostawiać w wózkowni. Na wózek przeznaczam do 1200 złotych. Prosze o radę. Pozdrawiam. Dori Odpowiedz Link Zgłoś
karolab333 Re: Odpowiem na ??? 07.02.07, 21:41 Witam Zastanawiam się nad kuonem wózka. Mój obecny typ to Jane Slalom Pro z gondolą Capazo Pro i fotelikiem. Co Pan o nim sądzi. Wiem, że nie jest to wózek zbyt tani, więc chciałabym by starczył na dłużej. Gondola wydaje mi się dość duża a spacerówka powinna starczyć raczej b. długo. Mam tylko wątpliwości co do 3 kółek, ale najłatwiej mi się prowadzi wózki 3 kółkowe, czy ten jest w miarę bezpieczny? i czy ewentualnie poleca Pan jakiś inny. Acha i czy warto czekać na kolekcję 2007 czy kupić już teraz? Z góry dziękuję )) Odpowiedz Link Zgłoś
pannabalbina do experta i uzytkowniczek Volanta 4 08.02.07, 17:29 Zastanawiam sie powaznie nad kupnem tego wozka. Bede bardzo wdzieczna za wszelkie opinie. Dziekuje, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maj29 Fotelik samochodowy-drogi znaczy lepszy?? 09.02.07, 14:16 Witam serdecznie. mój Synek ma 8 miesięcy a fotelik samochodowy mamy z grupy do 9kg. Zastanawia mnie fakt, że w Niemczech rodzice i eksperci chwalą sobie swojego rodzimego producenta Roemer, którego cena jak na zarobki niemiecki jest dość niska-dla nas (Polaków) już stosunkowo wyższa niestety. czy zatem skoro Niemcy chwalą i kupuja rodzima niedrogą (dla nich) produkjcę to czy jeśli zakupimy fotelik, który jest na nasze zarobki stosunkowo tani to czy od razu wyklucza się jego bezpieczeństwo? czy oznacza to, że kupując niedrogi fotelik samochodowy muszę obawiać się o bezpieczeńswto dziecka? gdzie np. owe foteliki także są wykonane z dość mocnego plastiku? Może rozwieje Pan moje przemyślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
monita12 fotelik Renolux Maxiconfort 12.02.07, 11:52 Drogi expercie, czy ten fotelik jest bezpieczny dla dziecka. Jak wypada w porównaniu z Maxi-Cosi Priori. Potrzebuję duży fotelik, a nie mam możliwości ich porównać w realu. Który jest większy i lepszy???? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elcia78 Coneco Astral?? 19.02.07, 21:49 Zastanawiam się nad kupnem tego wózka. Co pan o nim sądzi. Czy różnica pomiędzy solarem jest tylko przekładanie rączki. Konsrukcja jest taka sama? Wiem że solara pan za bardzo nie poleca. Odpowiedz Link Zgłoś
andilopp Moje pytanie -Jak konserwować Mutsy? 19.02.07, 22:58 Właśnie niedawno kupiłem wózek używany Mutsy Urban Rider. Poprzedni właściciel przesłał mi spray silikonowy razem z wózkiem. Chciałbym dokładnie zapytać co trzeba smarować i co jaki czas. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś