Dodaj do ulubionych

Od czego zacząć? - Lego

07.03.07, 22:00
Od czego zacząć przygodę z Lego? czy od małych zestawów z samymi klockami
(tylko czy to się opłaca?), czy od razu duży zestaw: Zoo, domek? Mowa o
prezencie na 2.urodziny dziewczynki. Sama już nie wiem, jakie zabawki jej
kupować - Farma FP nie sprawdziła się - bawi się tylko zwierzątkami. Lego są
na pewno bardziej kreatywną zabawką, tylko jaki zestaw wybrać?
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: Od czego zacząć? - Lego 08.03.07, 10:04
      Jaki zestaw tematyczny typu farma, domek czy zoo i do tego zestaw samych
      klocków, aby móc coś tworzyć. W tych tematycznych zestawach samych klocków jest
      bardzo mało, więc niczego nie da się zbudować. No i polecam zakup dużej płyty-
      podstawy. Same klocki, używane na kilogramy możesz kupić na allegro-wystarczy
      je tylko wymyć. Lego Duplo to super sprawa, moja 3,5 latka tworzy niesamowite
      budowle smile i jest to jedyna zabawa, która zajmuje jej czas godzinami.
      • mama.zosi75 Re: Od czego zacząć? - Lego 08.03.07, 18:03
        Dzięki, myślę podobnie, tylko chyba nie zaczniemy od największego zestawu, bo
        co na kolejne urodziny, Święta itp.? No i w ogóle - bez przesadysmile
    • an-nika Re: Od czego zacząć? - Lego 08.03.07, 18:59
      Ja zaczęłam zakupy Lego od małej farmy. Wiedziałam, że się spodoba, bo mała
      jest fanką zwierząt. Dostała ten komplet na Mikołaja, na gwiazdkę dokupiłam
      nowy komplet samych klocków - udało mi się kupić 120 szt za 99 zł, używany
      traktor i największą płytę lego. Od czasu do czasu dokupuję coś w komisie. Ten
      komplet, który mam na początek wystarcza w zupełności. Teraz na zająca
      zaszalałam i kupiłam wielkie zoo /okazja za 300 zł/. Pewnie za jakiś czas kupię
      jeszcze drugi komplet samych klocków. Próbowałam już na allegro kupić same
      klocki, ale zwykle osiągają cenę ok. złotówki za sztukę co wobec moich 99 zł za
      120 szt nie jest okazją. Na następne zakupy może na gwiazdkę planuję domek.
      Moja córa fajnie się bawi farmą i klockami chociaż nie ma jeszcze dwóch lat,
      tyle, że jak wspomniałam uwielbia zwierzęta. Ania
      • mama.zosi75 Re: Od czego zacząć? - Lego 08.03.07, 20:14
        Moja Zosia też bardzo lubi zwierzątka i boję się, że będzie jak z farmą FP -
        bedzie sie bawić tylko zwierzątkami, a klocki pójdą w odstawkę... No lae z
        zabawkami zwsze jest takie ryzyko. Farme chyba sobie odpuścimy, bo krówek i
        świnek mamy już sporo. Zostaje domek i zoo. Znalazłam na allegro taki zestaw
        zoo www.allegro.pl/item170771957_lego_skrzynia_duplo_7338.html
        i mam wrażenie, że sensowny - są zwierzątka i sporo klocków.
        • an-nika Re: Od czego zacząć? - Lego 08.03.07, 21:30
          Myślę, że to fajny zestaw, bo jest w nim sporo klocków. Moja córa buduje z
          klocków najczęściej wieże i przebudowuje to, co my jej zbudujemy. Do tego
          oczywiście rozstawia zwierzęta, ludziki, zaczyna tworzyć pewne scenki. Z samych
          klocków nie jest jeszcze w stanie sama zbudować np. domku, ale ona ma dopiero
          21 miesięcy, klocki dostała jak miała 18. Rozważałam wtedy zakup farmy fisher
          price, jednak zaryzykowałam z lego i to był strzał w 10. Bawi się codziennie,
          samo spinanie i rozpinanie klocków sprawia jej wiele radości. Myślę, że to
          zależy od dziecka, ale twój wybór jest chyba dobry i cena zestawu też
          przystępna. Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy dla córeczki
          • mama.zosi75 Re: Od czego zacząć? - Lego 09.03.07, 17:34
            Dzięki. Chyba dobrze, że nie kupiłaś farmy FP, wiem, że wiele dzieci uwielbia,
            ale klocki bardziej rozwijają, tak myślę...
            • an-nika Re: Od czego zacząć? - Lego 09.03.07, 17:53
              Mała dostała na roczek pociąg zoo fisher price i jakoś specjalnie jej nie
              zachwycił stąd mój pomysł z lego.
              Dodam jeszcze, że zakupioną wielką płytę lego /38x38/ przykleiłam taśmą
              dwustronną na stolik lack z ikei, taki kwadratowy i mam stolik lego ha, ha.
              Pomysł z tego forum, dziewczyny mają naprawdę świetne pomysły. Ania
              • mama.zosi75 Re: Od czego zacząć? - Lego 09.03.07, 18:27
                W tym moim zestawie jest jakaś płytka w pokrywce pojemnika, ale chyba za mała?
                Dobry pomysł z tym stolikiem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka