Dodaj do ulubionych

Fotelik Cybex solution + czy S+ ???

05.05.07, 23:57
No właśnie mam dylemat. Pierwszy był testowany ale nie ma osłon na ramiona.
Drugi nie był testowany ale ma osłony. Muszę na dniach się zdecydować na
jakieś rozwiązanie i nie mam pojęcia co wybrać? Doraźcie mi proszę.Inne
foteliki nie wchodzą w gre bo nie pasują do naszego auta. A cybex jest
świetny. Mierzyliśmy też te foteliki z osłonami na ramiona i wydaje mi
się,że są one trochę mniej wygodne przez te sterczące "rogi". No ale
najważniejsze jest bezpieczeństwo.Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • enilka Re: Fotelik Cybex solution + czy S+ ??? 06.05.07, 17:58
      Kupiliśmy S+, bo wydaje mi się, że moja córka jest w nim lepiej "otulona". Nie
      sądzę, że jest mniej wygodny. Problem mamy inny, sama w jedną sekundę odpina
      pasy i jest zadodowolona. Przesiadłam się z przodu na tył samochodu i toczę
      bitwy - ale to już jest problem wszytkich fotelików i mojego dziecka. Właśnie
      wróciliśmy z weekendu, 2 x 500km i fotelik się sprawdził, nawet podczas snu -
      polecam.
      • salimali_30 Re: Fotelik Cybex solution + czy S+ ??? 07.05.07, 09:58
        Może zaproponuj jej nagrodę jak się nie odepnie podczas jazdy. Najpierw próbuj
        na krótszych trasach i chwal jak się uda nie odpiąć. Musi być jakiś sposób. Ja
        chyba też kupię solution S. Dzięki.
    • sweet.joan Re: Fotelik Cybex solution + czy S+ ??? 08.05.07, 18:59
      My mamy S. Konstrukcja jest właściwie taka sama, aczkolwiek nadal jestem
      ciekawa, jak wypadł w testach. Nie jest w nim ciasno, ponieważ zabezpieczenie
      barkowe automatycznie rozszerza się przy podnoszeniu zagłówka. Fotelik jest
      dosyć obszerny i bardzo wygodny.
      • anita767 Re: Fotelik Cybex solution + czy S+ ??? 14.05.07, 22:23
        Kupiłam właśnie Cybexa Solution. W testach fotelik ocenę za komfort użytkowania
        ma wysoką, lecz ja jestem trochu rozczasrowana nowym nabytkiem. Nie wiem czy to
        'wina' auta, ale u mnie podnóżek zwisa na paskach bezwładnie i dziecko nie jest
        w stanie trzymać na nim nóg. Kolejną wadą jaką moim zdaniem ma fotelik to tzw
        schowek na drobiazgi. Znajduje się on z tyłu fotelika, i aby cokolwiek włożyć
        lub wyjąć trzeba fotelik odpiąć! Czy ktoś ma podobne problemy z tym fotelikiem??
        • iwek33 Re: Fotelik Cybex solution + czy S+ ??? 14.05.07, 22:43
          No jasne, że tak. Pisały o tym dziewczyny wiele razy, że ten schowek z tyłu
          fotelika to totalny niewypał, no bo jak tam coś wkładać? Podnóżek też nie jest
          najszczęśliwszym rozwiązaniem, chociaż moje dziecko czasem trzyma na nim nóżki,
          ale zanim je tam włożymy to cała spocona jestem, więc z reguły podnóżek jest
          schowany. Ale to w końcu drobiazgi, ja jestem z fotelika niezmiernie
          zadowolona i moje dzieci też, fotelik jest bardzo wygodny, łatwo zapina się
          pasy, tapicerka welurowa ( wersja plus) jest rewelacyjna, po roku używania jak
          nowa, niebrudząca, miła w dotyku. No i przede wszystkim jest bezpieczny, ma
          bardzo dobre wyniki w testach zderzeniowych, a chyba o to głównie chodzi.
          Ogólnie gdybym miała kupować drugi raz fotelik w tej grupie wagowej, wybrałabym
          ten sam.
          • sweet.joan Re: Fotelik Cybex solution + czy S+ ??? 15.05.07, 09:27
            Mogę powtórzyć wszystko, co napisała Iwek.
            Kupując fotelik wiedziałam, że schowek jest z tyłu i raczej niczego nie będę tam
            chować. A! Fakt - mam tam instrukcję od fotelika. Podnóżek też schowałam, bo
            mojemu dziecku nie chcą się na nim nogi opierać - ale o tym też wiedziałam z
            forum wink I te "wady" wcale nam nie przeszkadzają.
            Przede wszystkim, kupując fotelik, myślałam o bezpieczeństwie i wygodzie
            dziecka. testy mówią same za siebie, fotelik przymierzyłam do samochodu, dziecko
            do fotelika - wszystko pasowało, więc kupiłam. Syn jest bardzo zadowolony i ja
            też smile
            A dodatkowo muszę pochwalić tapicerkę wersji Plus, rewelacyjny zagłówek, lekko
            uchylne oparcie i ogólną łatwość obsługi fotelika.
            Po uwzględnieniu stosunku ceny do wymienionych tu "wad" i zalet fotelika muszę
            stwierdzić, że nie mogłam trafić lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka