Dodaj do ulubionych

Pytanie do zorientowanych o wyprzedaże we Wrocku?

11.07.07, 21:48
Wróciłam właśnie z urlopu i mam pytanie o wyprzedaże: czy są i gdzie
najlepiej pojechać? Chciałabym kupić kilka jakiś fajnych tiszertów na
przyszły rok, przydałyby się także dresy (zwłaszcza spodnie). Znajoma prosiła
mnie także o kurteczkę-wiatrówkę na 116, które były jeszcze w czerwcu na
wyprzedażach w Cubusie po 50 zł (sportowa, czerwona, z odpinanym kapturem).
Gumowane kurtko-płaszczyki także byłyby bardzo pożądane - nie kupiłam
wcześniej i bardzo tego żałowałam, bo nad morzem przydałyby się - ale, młoda
znowu tam jedzie, więc teraz chcę kupić (od razu większy, aby był też i na
przyszły rok). Na wyprzedaż w Tesco już się pewnie nie załapię? A w KappAhl
kiedy zwykle zaczynają się letnie wyprzedaże 50 z 50%?
Niestety po tak długiej nieobecności czas mnie strasznie goni i jak nic nie
ma ciekawego w sklepach, to nie ruszam się z domu - dlatego Was dziewczyny
pytam.
Obserwuj wątek
    • czarna_maruda Pia, pozwolisz że się podepnę 11.07.07, 22:21
      Podciągam wątek. Mam córę na "urlopie" od żłobka i kontuzjowanego męża, więc
      muszę wszystko szybko załatwiać. Ja szukam przede wszystkim dresowych spodni
      92/98 i dżinsów i jakiejś wiatrówki
      • twarz2 Re: Pia, pozwolisz że się podepnę 11.07.07, 22:35
        Niestety w podanych przez Was rozmiarach niczego nie szukałam, ale:
        - w Cubusie przecena 50% - kurteczki te po ok. 50 zł były i w Galerii i na
        Bielanach;
        - za spodniami dresowymi rozglądałam sie dla mojego synka (104/110) - znalazłam
        w Smyku i reKidsie (przecena 50%)
        - w H&M na Bielanach- wyprzedaże 30,50,70% - pewnie można coś wyszperac
        - warto też do Zary zajrzeć (kupiłam pare rzeczy)
        Czyli kierunek Pasaż, ewentualnie Bielany wink
        Opisuje stan z ostatniego weekendu (w Arkadach nic ciekawego:/)
        • pia_ Re: Pia, pozwolisz że się podepnę 11.07.07, 23:05
          To chyba pojadę na Bielany, bo i tak w lodówce takie pustki, że muszę zrobić
          większe zakupy spożywcze, czyli w Auchan. Tylko jak pomyślę sobie o zamkniętej
          Avicenny, to niedobrze mi się robi na myśl o korku na Grabiszyńskiej sad
          • kamapyp Re: W KappAhlu 50z50 zaczyna się 19.07 11.07.07, 23:40

• pia_ Będę niedyskretna .... 12.07.07, 00:34
              a skąd to wiesz???
              • kamapyp Re: Będę niedyskretna .... 12.07.07, 09:56
                Pracuję tamsmile
                • kamapyp Re: a jednak 50z50 w KappAhlu od dziś! 12.07.07, 17:41
                  Nagła zmiana planówsmile
                  • pia_ wiem, byłam rano :-) 12.07.07, 18:03
                    Obkupiłam głownie córkę znajomej, dla mojej małej wziełam spódniczkę jeansową z
                    haftem poziomek i biedronek za niecałe 10 zł (z 45 zł). Jutro jeszcze podjadę
                    do Dominikańskiej, bo muszę wymienić spodnie dresowe (wziełam za duże, a
                    mniejszych nie było) i zobaczyć, czy może ostały się tam jakieś fajne tuniki
                    dla mnie, bo na Bielanach niestety nic fajnego dla siebie nie widziałam.
                    Mam do Ciebie pytanie: jeśli pracujesz w Dominikańskiej, to czy zostały jeszcze
                    jakieś bluzeczki pasujące do tej serii poziomkowo-biedronkowej? Kupiłam takze
                    dla córki znajomej tę spódniczkę, ale prosiła mnie o dobranie czegoś pasującego
                    na górę (pamiętam, że były takie płócienne bluzeczki w czerwono różową
                    krateczę, przetykane srebrną nitką, zapinane na guziczki i ozdobione takim
                    samym haftem jak spódniczka)? Z góry dzięki za odpowiedź smile
                    • kamapyp Re: wiem, byłam rano :-) 12.07.07, 18:19
                      Nietety nie odpowiem Ci, bo teraz jestem na urlopie i nie znam dokładnie
                      asortymentu.
    • agapk Re: Pytanie do zorientowanych o wyprzedaże we Wro 12.07.07, 08:59
      w tesco były śliczne gumo-płaszczyki na dziewczynki po 11 zł - z cherokee
      ja byłam ostatnio w 3 tesco na slasku i w kazdym był inny asortyment na
      wyprzedazy
      fakt ze niekóre rzeczy sie powtarzały ale niewiele, udało mi sie obkupić moja 2
      latkę
      gorzej z wiekszymi rozmiarami - na starsza kupilam tylko spodnie dresowe za 14
    • angie07 Re: Pytanie do zorientowanych o wyprzedaże we Wro 12.07.07, 09:19
      Jeżeli chodzi o płaszczyki to potwierdzam widziałam je w tesco, ale na Długiej
      przyszła nowa dostawa i w poniedziałek było ich sporo, są śliczne różowe w
      kwiatuszki i serduszka. Sama kupiłam wcześniej małej taki. Spodnie dresowe i
      t-shirty też tam chyba widziałam.
      • mmala6 Re: Pytanie do zorientowanych o wyprzedaże we Wro 12.07.07, 18:13
        a czy te płaszczyki w wersji męskiej też są?
        • angie07 Re: Pytanie do zorientowanych o wyprzedaże we Wro 13.07.07, 09:23
          Płaszczyków w wersji chłopięcej nie widziałam, raczej ich nie było.
    • pia_ Tesco 12.07.07, 18:16
      A jednak coś mi się jeszcze udało trafić: dwie pary spodenek dresowych w r. 110
      (z weluru, brudny róż oraz kakaowe) po 8 zł za szt, 2 pary adidasków srebrno-
      różowe po 6 zł i różowe z księżniczką Disneya po 7 zł (z 50 zł), czteropak
      bluzeczek w r. 116 (biała, brązowa, różowa i pomarańczowa) po 19,90 - niestety
      druga wersja kolorystyczna (min. z zieloną i żółtą koszulką) była nadal po
      39,90 sad.
      Płaszczyków przeciwdeszczowych nie było (z wyjątkiem 2 ostatnich sztuk w r.
      92). Co do zabawek to przecena jest nieco oszukana np lalka Barbie Chic
      przeceniona z 44 zł na 20 zł - w Auchan ma normalną cenę 17,99.
      Wyprzedaż w Tesco oczywiście się nie kończy: codziennie będą przeceniać
      następne rzeczy np dzisiaj przy mnie metkowali bluzeczki, skarpetki i rajstopy.
      • czarna_maruda Pia 12.07.07, 22:18
        a w jakiej rozmiarówce są te adidaski?
        • pia_ Re: Pia 12.07.07, 22:51
          rozmiar 27 z takich
          www.allegro.pl/item214793840_sliczne_buciki_princess_by_disney_najtaniej_30.html
          i 29 z takich
          www.allegro.pl/item214480308_cherokee_jak_nike_shoxnowe.html
          Moja córka pewnie oszalałaby z zachwytu na widok tych butów, ale to nie dla
          niej.
          • pia_ Re: Pia 12.07.07, 23:03
            Z serii Disney były jeszcze niebiesko-żółte z Kubusiem Puchatkiem, ale już po
            15 zł. Dorwałam w tym stosie całe białe adidaski na rzep, ale niestety ostał
            się tylko jeden but z rozmiaru 27. Przekopałam całe stoisko i nie znalazłam
            drugiego, a szkoda, bo nasze skórzane Bartki zaczęły na deszczu przemakać sad
    • pia_ Polecam wyprzedaż w KappAhl 13.07.07, 17:53
      Moja znajoma dostanie zawału na widok tej sterty, którą kupiłam dla Jej córki
      (głownie na przyszły rok) w KappAhl w Dominikańskiej. Niestety znowu zaliczyłam
      wpadki: kupiłam za duży kapelusz, a kiedy zdecydowałam się na zakup legginsów
      pasujących do tuniki niestety już ich nie było. Szlag mnie trafia, bo ponownie
      muszę pojechać tym razem na Bielany po mniejszy kapelusz i legginsy - ale to
      już przy jakiejś okazji.
      A cenowo jest ok: są nawet tiszerciki za niecałe 8 zł, mnóstwo pięknych
      bluzeczek i tunik po 10 zł, jeansy i inne spodnie z haftem po 20 zł, spodnie
      dresowe po 15 zł, bluzy dresowe po 25 zł. Można kupić przecenione majteczki,
      koszule nocne, gumki do włosów, kapelusze, czapki, torebki, a nawet stroje
      karnawałowe. Generalnie wszysto dla dziewczynej co ma pomarańczową metkę jest
      obniżone jeszcze o połowę. Niestety ciuszki chłopięce tylko te oznaczone
      specjalną okrągłą przywieszką są w tej promocji.
      • agapk pia 13.07.07, 22:33
        kobieto ty mi zawsze namieszasz w głowie
        qurna obiecalam sobie zadnych ciuchów wiecej ale jak tak piszesz o tym KappAhlu
        to mnie skreca
        wiem ze jest w forum gliwickim tylko nie wiem czy juz otwarte, ale mam spisany
        telefon i jutro zadzwonie
        dobrze ze Osobisty na 2 zmiane do pracy jutro idzie
        zapakuje szarancze do autobusu i heja
        tylko im chyba jakies prochy dam zeby były grzeczne uncertain
        • czarna_maruda Re: pia 13.07.07, 23:01
          No pia, mi też smaczku narobiłaś.
          Wysyłam jutro towarzystwo do babci, a sama ruszam na zakupy. Planuję głównie
          dla siebie, ale pewnie i tak obkupię moją Jagódkę.
          • czarna_maruda Re: pia 13.07.07, 23:02
            Pia, a ten kapelusz to jaki, jaki rozmiar i za ile?
            chcesz odsprzedać?
            • pia_ do czarna_maruda 14.07.07, 11:58
              Kapelusz jest w stylu texańsko-kowbojskim - podobne były w Next, jest cały
              różowy. Kupiłam rozmiar 54-56 bo córka znajomej nosi 53, ale w domu zmierzyłam
              na moją małą i był za luźny (dopiero na moją głowę pasował). Dlatego muszę
              wymienić na 50-52. Kapelusz jest fajny, kosztował 10 zł (niestety zielone takie
              same kapelusze nie były przecenione), były jeszcze bejsbolówki różowo-brązowe
              po 10 zł. Jak pojedziesz, to na pewno kupisz, bo było ich sporo.
              • czarna_maruda Re: do czarna_maruda 14.07.07, 22:58
                A to za duzy dla nas sad
                A szkoda, bo byłam i kurcze, nie widziałam sad
        • pia_ do agapak 14.07.07, 12:03
          Raczej odradzam wyprawę z dzieciakami na zakupy dzisiaj i w najbliższych
          dniach, bo ma być straszny upał. Dużo ludzi jest na wakacjach, więc nie ma
          tłumu na wyprzedażach, jak się ochłodzi to spokojnie pojedziesz.
          • agapk pia 14.07.07, 12:06
            dzwonilam
            pani w gliwicach powiedziala ze sporo rzeczy jest na wyprzedazy

starszą juz sprzedałam na dzisiejszy dzien, biore tylko mlodszą i o 14tej
            jedziemy
            • pia_ do agapak 14.07.07, 12:20
              Powodzenia smile
              Napisz później jak rezultaty. I mam prośbę: szukam bluzeczki na 116 i 122, z
              płócienka w kratkę czerwono-różową przetykaną srebrną nitką, zapinana od góry
              do dołu na guziczki (ma przymarszczenia na lini zapięcia), rękawki chyba bufki,
              ma haft na jednej piersi: gałazka truskawek/poziomek z biedronkami. Kupiłam z
              tej serii spódniczkę jeansową (niestety na 116 bo większych nie było) i spodnie
              jeansowe, a znajoma jest fanką zestawów pasujących do siebie, więc poluję na tę
              bluzeczkę i dla niej i dla mojej córy. Jak byś trafiła chociaż na jedną, to
              wielka prośba: kup mi proszę smile. U nas po tych bluzkach nie ma już śladu:
              nawet nie dotrwały do wyprzedaży.
              • agapk pia 14.07.07, 12:54
                ok jesli bedą kupię
                napisze wieczorem
                • agapk Re: pia 14.07.07, 20:24
                  Pia tych bluzeczek co chciałas nie mieli w ogóle
                  pani kojarzyła o które chodzi i powiedziała ze tej kolekcji nie mieli bo sklep
                  otwarty jest dopiero 2 tyg i tej kolekcji juz nie dostali
                  była bardzo podobna z jabłuszkiem z boku ale rozmiar bluzeczek tylko 80

co do wyprzedazy
                  nie było tego bardzo dużo
                  3 stojaki - dość przebrane
                  ale kupilam w koncu cos na starszą - 3 bluzeczki letnie po 14 zł/szt ,
                  spodenki krótkie po 12 zł/szt, leginsy po 7 i 8 zł
                  spodnie dresowe ze sciagaczami na dole - 14 zł
                  swietne tuniki były ale rozmiarówka do 104
                  ale wzielam dla młodszej 2 szt po 8 zł, leginsy po 7 i 8 zł, sukienkę w rybki
                  i to by było tyle

rzeczy sliczne, podobało mi sie bardzo wiele rzeczy nie przecenionych ale
                  budżet mam wyczerpany

ale informacja była cenna i warta wyprawy
                  Pia - dziekuje bardzo
                  • pia_ do agapk 14.07.07, 21:59
                    Wielkie dzięki, że sprawdziłaś i cieszę się, że wyprawa się udała smile
    • agnesik190 Tesco 17.07.07, 14:24
      Właśnie wróciłam z Tesco na Długiej.
      Kupiłam szlafroczek za 20PLN, przeceniony z 75PLN, kilka par skarpetek po
      1,04PLN ( panie przy mnie przeceniały), spodnie dresowe przecenione z 29PLN na
      9PLN ( też przy mnie przecenione) oraz koszulkę z 15PLN na 10PLN, dla siebie
      koszulkę przecenioną z 20PLN na 5PLN. Pytałam się, codziennie są przeceny,
      wszystko stopniowo przeceniają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka