minkapinka 16.10.08, 21:23 polecam zakupy, jeszcze coś można wybrać. Obkupiłam córkę w buty na cały następny rok, za 10 par zapłaciłam około 560 zł z przesyłką do Polski - a kupowałam buty ecco, primigi, geox, umi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanyah Jaki to rozmiar? 16.10.08, 22:01 Polskie 32 to w angielskiej rozmiarówce ile? Może się ktoś orientuje? Odpowiedz Link Zgłoś
draszka77 Re: Bardzo tanie buty na amazonie 17.10.08, 08:38 Witam!! czy ja mogłabym prosic o linka do tego sklepu?? Z góry serdecznie dziekuje. Danusia Odpowiedz Link Zgłoś
draszka77 Re: Bardzo tanie buty na amazonie 17.10.08, 09:25 bardzo, bardzo serdecznie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Podbijam, bo znowy znalazłam tanie buty :) 22.12.08, 21:10 np, naturino po 20,99$, skórzane balerinki umi po 12,99$ , sandałki ecco 20,99, tenisówki przecenione z 40$ na 8,9$ Odpowiedz Link Zgłoś
boziaj do minkapinka 24.12.08, 20:39 czy bedziesz cos kupować? bo ja chetnie bym popasozytowała i sie przyłączyła (oczywiscie złożę sie na przesyłkę) Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: do minkapinka 26.12.08, 21:45 niestety juz zamówiłam i więcej tam nie zaglądam, bo mogę juz sklep z butami otworzyć. Mam w tej chwili dla córki 7 par sandałków na lato, 5 par tenisówek i jeszcze "trochę" innych butów... Odpowiedz Link Zgłoś
emi-29 Do Minkapinka 17.10.08, 09:28 Mam pytanie, jak załatwić tą przesyłkę do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Do Minkapinka 17.10.08, 09:34 amazon wysyła chyba do Polski. Mozna skorzystać tez z firmy kurierskiej, ja zamawiałam przez pośrednika. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Do Minkapinka 17.10.08, 09:37 Urzad celny sie nie przyczepil? Jednak 10 pudel to nie mala paczka i do tego dosc wartosciowa. Sama sie zastanawiam czy slac to do pl czy przez gdzies indziej, zeby na celnika nie trafilo. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Do Minkapinka 17.10.08, 09:40 jeszcze nie, bo paczka jest dopiero w drodze. Butów było dużo więcej niż 10 par .Nawet jeśli się przyczepi, to przeżyję. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Do Minkapinka 17.10.08, 10:19 Ile cie kosztowala paczka us-pl od osoby prywatnej, bo nie iwem z jakimi kosztami sie liczyc. I jak to jest z clem w pl. Jaka wartosc towaru przyjma do jego naliczenia, faktyczna wartosc butow w pl czy tą z paragonu/faktury? wiesz moze jakie sa dodatkowe koszty manipulacyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
magia Czym wyslalas duza paczke do pl? 21.10.08, 11:47 Szukam jakiegos sensowanego rozwiazania, jak wyslac paczke o wadze ok. 30 funtow (ok. 15kg) od osoby prywatnej w us do pl. Jak Ty wyslalas i jak kosztowne to bylo, bvo jak na razie najtansza sesnowna opcje ma usps ok 120$. Polamer omijam, ale moze jest jakas inna sprawdzona tania firma warta uwagi? -- m. Kajetan (25.11.2004) Helena (06.09.2006) Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanica Re: Czym wyslalas duza paczke do pl? 21.10.08, 19:00 > Szukam jakiegos sensowanego rozwiazania, jak wyslac paczke o wadze > ok. 30 funtow (ok. 15kg) od osoby prywatnej w us do pl Zalezy z jakiego miasta, czesto mozna wyslac przez polskie lub ukrainskie biura podrozy.Niestety nie orientuje sie jaka firma oni ta paczke wysylaja, ale w Pl dostarcza ja kurier, a cenowo za paczke 30lb droga lotnicza wychodzi ok 90$(dojdzie do 3 tyg), a droga morska ok 35$ (do 6 tyg). Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Czym wyslalas duza paczke do pl? 21.10.08, 19:39 Wysylka bylaby z chicago. Sa tam jakies tanie firmy przewozowe? Jesli cena bylaby korzystniejsza do innych krajow to chetniej nawet wyslalabym to do Niemczech lub Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanica Re: Czym wyslalas duza paczke do pl? 21.10.08, 22:42 Jak z Chicago to nie problem. Najprostszy sposob to przez jakiekolwiek polskie bioro podrozy. Chyba, ze sa jakies inne tansze firmy kurierskie, ale np.tutaj jest podany cennik www.juliustravel.com/other_pl.html Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Czym wyslalas duza paczke do pl? 21.10.08, 19:31 korzystałam z posrednika, wiec nie wiem jaka firma paczka została wysłana, przesyłka morska, koszt 20$ (20 par butów w tym zimowe). Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_nyc Re: Czym wyslalas duza paczke do pl? 22.10.08, 02:13 polonez jest tani i ma swoje oddzialy w chicago Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Czym wyslalas duza paczke do pl? 22.10.08, 23:54 Moge jakis link do teog polenaza prosic, bo mi google same glupoty wypluwa. Odpowiedz Link Zgłoś
denia71 Re: Czym wyslalas duza paczke do pl? 23.10.08, 18:19 www.polonezparcelservice.com/index_pl.htm Odpowiedz Link Zgłoś
fiorentina-due Re: Czym wyslalas duza paczke do pl? 22.10.08, 11:13 A czy przesyłka omija cło? Ostatnio do mojego zamówienia o wartości 124 $ musiałam dopłacić 120 zł. za cło, vat itp. Czy owe 20$ to koszty przesyłki, czy wynagrodzenia dla pośrednika. Oświeć mnie, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
szurkas do minkapinka 23.10.08, 15:24 ... buty chyba byly spakowane luzem w jedno duze pudlo.Bo w pudelkach i dodatkowo w kartonie zajmowaly by duzo miejsca i paczka z pewnoscia kosztowala by wiecej.Jesli chodzi o paczke morska posrednik z pewnoscia podal Ci jej numer i mozesz ja kontrolowac w necie gdzie obecnie sie znajduje Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: do magia 23.10.08, 18:33 magia, ja wysyłam przez polamer. raz wysłałam przez polonez, raz przez domę i kilka razy przez shipsmarta. zastrzeżenia miałam tylko do ostatniej firmy-cuda jakieś zawsze się działy, paczki lotnicze szły dłużej niz morskie, morskie okazywały sie droższe niz lotnicze i w ogóle bałagan był okropny.najbardziej jestem zadowolona z polameru, ale może dlatego, że korzystam a ich usług już bardzo długo. Nigdy tez nie miałam żadnych "przebojów" i wychodziło najtaniej. Co do cła-nie ma reguły. jakiś czas temu kupiłam sprzęt agd za 600usd, do tego akcesoria też za kilkaset usd i cła nie zapłaciłam, choc paczka była ogromna i wszystko było z fakturami. Za ostatnie zaś zakupy z truskawki na kwotę 118 usd zapłaciłam. Ale w truskawce zawsze mi zatrzymują paczki, nawet gdy ich wartośc wynosi kilkanaście usd, bo maja tam dziwny zwyczaj nie załączania rachunku do przesyłki Zawsze więc zapłacę, jesli nie cło, to podatek( Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: do magia 24.10.08, 16:13 Bardzo dziekuej za informacje. Przydadza sie na przyszlosc. Teraz zdaje sie, ze po przepakowaniu w 2 mniejsze paczki wszystko pojdZIe usps do Szwajcarii, bo szybciej, taniej i nizsze clo (w razie czego) niz do Polski Odpowiedz Link Zgłoś